Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TH z patio - komentarze

cormac

Recommended Posts

Witam się u Ciebie,

Piękna bryła....

Ostatnie sama przerabialam temat dachów wielospadowych ukrytych za attykami. Problemem w takich dachach jest "tylko" odpowiednie uszczelnienie takiego dachu. Trzeba przyłożyć wiele uwagi na odpowiednio wykonana robote. Na szczęście mnie ominął ten problem :cool:

Życzę wytrwalości i ladnej pogody :)

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam !

No fajny projekt przychodzę z rewizytą bo wcześniej nie było kiedy.

Bardzo fajna bryła trzymam kciuki za niezmienioną realizację.

Muszę ci jednak napisać że okna w tym wymiarze bez podziału nie wstawi chyba nikt , wiem bo ogarniam powoli temat .Tylko na fotkach z innej szerokości geograficznej (czytaj Cieplejszej strefy) możemy sobie pooglądać takie szerokie na folderach u nas takie okna są po prostu strasznie ciężkie ( trzy szyby) .

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam nowych gości .

Chciałabym napisać , że trochę zaniedbałam dziennik i wątek z komentarzami, ale trochę to nieodpowiednie slowo :D. Odpowiednim określeniem było by chyba ''centralnie je zlałam". Ostatnie 1.5 miesiąca to była masakra, bynajmniej niebudowlana. Sponsor pomykał miesiąc z nogą w gipsie , Dziedzic złapał zapalenie ucha, a mądrzy rodzice zafundowali mu zapalenie płuc, z którym dalej się borykamy. W temacie budowalanym spieprzyliśmy parę spraw organizacyjnych i dzięki czemu zafundowaliśmy sobie superową obsuwę w rozpoczęciu robót. Podobno mamy ruszyć w poniedziałek z wytyczaniem budynku. W tym roku zamierzaliśmy postawic stan 0, nasz pan Budowlaniec mówi, że się wyrobi, a my boimy się ataku zimy :p

Gratuluje projektu.

Późno zaczynacie ale jeżeli technologia budowy nie jest skomplikowana a ekipa sprawna, to może Wam się uda.

Powodzenia!

Witam :welcome:

W tym roku planujemy stan zero, ale już się zastanawiamy , czy nie było to błedem. Zamiast wykopów mamy basen narodowy. Glina, glina, woda stoi. Wzrastają koszta, jutro wyrzucamy wodę, wrzucamy suchy beton, żaba poskacze , a potem docelowy chudziak. Zbrojenie się robi w deszczu. Masakra.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam !

Podglądam i kibicuję .

Co do odprowadzenia wody z dachu ja mam 2 wpusty pionowe w dachu i wyprowadzoną wodę na zewnątrz budynku ,nie będzie z tego powodu żadnej rynny zewnętrznej a wielkość dachu to około 300 m2.wszystko grawitacyjnie ale trzeba to przemyśleć na etapie budowy fundamentu .

Pozdrawiam.

• 1 month później...

Hej.

Długo nie pisałam , fundamenty nas wykończyły. Pozdrawiam odwiedzających i witam nowe osoby.

Ruszyliśmy. Chłopaki murują, muszę sobie przypomniec jak się wstawia zdjęcia ( wchodzą mi miniaturki) to coś tam wrzucę w dziennik.

W międzyczasie czy ktoś ma namiary na dobrego hydrualika w okolicach trójmiasta? Nasz sie uduchowił i wypiął się na nas.