Robi25 19.08.2013 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Witam. Czy można układać przewody alarmowe YTDY ....x0,5 razem z przewodami antenowymi? Jeśli nie, to na jakiej odległości mogą przebiegać obok siebie, tak aby nie było zakłóceń? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekSta 21.08.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 ja zazwyczaj trzymam się odległości minimum 30cm między przewodami z wysokim napięciem a alarmowymi, pytałem kiedyś w SATELu i nie widzieli nic złego w położonych obok siebie przewodach instalacji alarmowej, skrętki sieci LAN oraz antenowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saruman 22.08.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Robię przegląd wykonawców w tym obszarze i na razie wszyscy twierdzą, że nie powinno być problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 22.08.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Przewód antenowy jest ekranowany więc nie ma przeciwwskazań by układać go obok alarmowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maanniutek 03.09.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Fakt jedynie powinno starać się zachowywać odstęp od kabli napięciowych jednak nie zawsze jest to możliwe. Z praktyki wiem iż położone razem z napięciowymi też nie stwarzają specjalnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts