krystyn.adamski 20.08.2013 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Witam, Przymierzam się z żoną do budowy domu energooszczędnego. Wstępnie wybraliśmy następujący projekt: http://projekty.muratordom.pl/projekt_optymalny-energooszczedny,2750,0,0.htm?a=27&page=2&t=1 Moje pytanie: na co zwrócić szczególną uwagę przy wyborze firmy do budowy takiego domu? Czy taki dom „postawi” każda firma, która buduje domy, czy do niego jest potrzebna jakaś wyspecjalizowana ekipa? Dodam, że jestem strasznym laikiem w tej sprawie i dlatego proszę o rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 20.08.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Jest to zwykły dom i nic w nim szczególnego nie ma. Wybierz ekipę która ma coś już na dorobku i pojedź tam i pogadaj z tymi którym budowali. Jak zadowoleni to bierz ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 21.08.2013 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 tadeklr, a gdzieś ty w tym domu doszukałeś się pasywności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystyn.adamski 26.08.2013 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Czym domy które są w Państwa ofercie różnią się innych domów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomalbuk 25.06.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Czym domy które są w Państwa ofercie różnią się innych domów? Proszę sobie przejrzeć tą ofertę domów pasywnych Procyon http://domy.procyon.com.pl/dom-pasywny Znajdziesz tam informacje o różnicy między domami energooszczędnymi, a zwykłymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 04.07.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Proszę sobie przejrzeć tą ofertę domów pasywnych Procyon http://domy.procyon.com.pl/dom-pasywny Znajdziesz tam informacje o różnicy między domami energooszczędnymi, a zwykłymi. Wow, to jest po prostu rewelacyjne "Bazuje na poprawie parametrów elementów i systemów już istniejących w każdym budynku...." i "W standardzie pasywnym można zrealizować każdy budynek..." i zaraz po tym "Ważne jest jednak zachowanie podstawowych cech budynku pasywnego, takich jak np.: - zwarta bryła budynku, - usytuowanie budynku do stron świata,... " macie specyficzne zrozumienie budownictwa pasywnego skoro uważacie że każdy budynek jest odpowiednio usytuowany względem stron świata, zwłaszcza te istniejące i dalej: Ważny jest certyfikat... Noooo, najważniejszy wiedza to potęga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emili123 04.07.2014 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Sorry dude, ale domy energooszczędne to jest jeden wielki proekologiczny kit. Lobby lewicowe wmawia ludziom że mają dbać o środowisko w taki właśnie sposób, co przekłada się na zyski firm produkujących taki energooszczędny, zbędny a bardzo drogi sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 04.07.2014 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Witam, Przymierzam się z żoną do budowy domu energooszczędnego. Wstępnie wybraliśmy następujący projekt: http://projekty.muratordom.pl/projekt_optymalny-energooszczedny,2750,0,0.htm?a=27&page=2&t=1 Moje pytanie: na co zwrócić szczególną uwagę przy wyborze firmy do budowy takiego domu? Czy taki dom „postawi” każda firma, która buduje domy, czy do niego jest potrzebna jakaś wyspecjalizowana ekipa? Dodam, że jestem strasznym laikiem w tej sprawie i dlatego proszę o rady. Do energooszczędny oczywiście zbuduje każda firma. Na co zwrócić uwagę? Na odpowiedni projekt i odpowiednio stosowane w nim dobierane rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 04.07.2014 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 (edytowane) Proszę sobie przejrzeć tą ofertę domów pasywnych Procyon http://domy.procyon.com.pl/dom-pasywny Znajdziesz tam informacje o różnicy między domami energooszczędnymi, a zwykłymi. Jeżeli chodzi o tę ofertę o są do domy szkieletowe prefabrykowane zawierające pewne rozwiązania projektowe typowe dla projektowania energooszczędnego. Nie mniej konstrukcja ściany jest dość powszechnie stosowana w budownictwie.To konstrukcja lekka-szkieletowa (kanadyjska). Edytowane 10 Lipca 2014 przez Konto usunięte na żądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 04.07.2014 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Sorry dude, ale domy energooszczędne to jest jeden wielki proekologiczny kit. Lobby lewicowe wmawia ludziom że mają dbać o środowisko w taki właśnie sposób, co przekłada się na zyski firm produkujących taki energooszczędny, zbędny a bardzo drogi sprzęt. rozumiem, że jesteś z grupy durszlakowców, opalających dom wunglem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dakar99 22.07.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Witam serdecznie:D Poszukuje kogoś kto budował dom z projektu EM173. Proszę o kontakt [email protected] Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marejko 25.07.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 (edytowane) Ja chcę wybudować dom z tego projektu [moderowano] , moja znajoma wybrała inny z tej strony i ona akurat już po budowie. Zastawiałem się długo nad tym czy te eko domy są na prawdę takie eko, ale koleżanka poleca, mówi, że energii idzie jej sporo mniej niż w domu u rodziców, który z resztą już wystawili na sprzedaż, więc i my zabieramy się za budowę powoli. Poza tym w D***owijają ściany folią paroizolacyjną i ciepło nie ucieka z tego co słyszałem, jeszcze nie spotkałem się z tym rozwiązaniem, ale słyszałem pozytywne opinie, jeszcze na forach podczytam co fachowcy mają do powiedzenia na ten temat. Edytowane 31 Maja 2017 przez finlandia link reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 13.11.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 (edytowane) Ja chcę wybudować dom z tego projektu [moderowano] , , moja znajoma wybrała inny z tej strony i ona akurat już po budowie. Zastawiałem się długo nad tym czy te eko domy są na prawdę takie eko, ale koleżanka poleca, mówi, że energii idzie jej sporo mniej niż w domu u rodziców, który z resztą już wystawili na sprzedaż, więc i my zabieramy się za budowę powoli. Poza tym w D** owijają ściany folią paroizolacyjną i ciepło nie ucieka z tego co słyszałem, jeszcze nie spotkałem się z tym rozwiązaniem, ale słyszałem pozytywne opinie, jeszcze na forach podczytam co fachowcy mają do powiedzenia na ten temat. Czy szkielet kanadyjski jest eko? Dobre pytanie:) Edytowane 31 Maja 2017 przez finlandia reklama w cytacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOKN 05.12.2014 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Czy szkielet kanadyjski jest eko? Dobre pytanie:) Zapraszam również do zapoznania się ze szkieletem ciężkim. Jest to inna technologia aniżeli szkielet kanadyjski natomiast bardzo popularna w Niemczech, Danii, Szwecji, Plusem są świetne parametry energooszczędne (o 40% wyższe niż w kanadyjkach) oraz lepsze parametry akustyczne domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 05.12.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Niemczech, Danii, Szwecji, Plusem są świetne parametry energooszczędne (o 40% wyższe niż w kanadyjkach) ciekawe jak .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarotor 01.01.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 (edytowane) Dokładnie tak. Budowa domu energooszczędnego to jednak wyższa szkoła jazdy. Nie mówiąc już od domu pasywnym. Ekipa budująca musi być sprawdzona i konkretna, czyli z dorobkiem którym się może pochwalić. Od umiejętności, dbałości o szczegóły i solidności bardzo dużo zależy. MODEROWANO Edytowane 9 Stycznia 2015 przez finlandia link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 01.01.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Bez przesady domy zużywające do 15kWh/2, to najprostsze i najtańsze budownictwo. Szczelny termos 0,08W/m2xK wentylacja z odzyskiem 90% ciepła , kable w podłodze klimatyzator kanałowy i zasobnik z pompą ciepła, do cwu. Co to kombinować i generować koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 01.01.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Oczywiście jest ich całe multum w Polsce w tym te zbudowane przez Pana - tylko jeden problem jest ciężko je znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 01.01.2015 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Bez przesady domy zużywające do 15kWh/2, to najprostsze i najtańsze budownictwo. Szczelny termos 0,08W/m2xK wentylacja z odzyskiem 90% ciepła , kable w podłodze klimatyzator kanałowy i zasobnik z pompą ciepła, do cwu. Co to kombinować i generować koszty? Ok, skoro tak bardzo Pan propaguje tu na FM swoj i tylko wylacznie swoj model budowania domu zuzywajacego 15/khw/2 to czy gwarantuje szanowny Pan iz dom przez szanownego Pana budowany uzyska wlasnie takie obciazenie cieplne? Interesuje mnie tylko zobowiazanie na pismie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 01.01.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Ok, skoro tak bardzo Pan propaguje tu na FM swoj i tylko wylacznie swoj model budowania domu zuzywajacego 15/khw/2 to czy gwarantuje szanowny Pan iz dom przez szanownego Pana budowany uzyska wlasnie takie obciazenie cieplne? Interesuje mnie tylko zobowiazanie na pismie. Od 25 lat gwarantuję. Wiedza o izolowaniu w budownictwie kończy się na 30kWh/m2 . A budować dwa razy lepiej niż dno? Co za problem, wystarczy znać podstawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts