perm 03.01.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Aspen Systems produkuje sprężarki wielkości dłoni o minimalnych mocach. Są też ogniwa Peltiera. Moim faworytem jest PC na zużyte powietrze. Niewielki dom generuje 100m3 powietrza o temp.+/-22oC i wilg. 40-50%.Bez doprowadzania do zamrażania skroplin,można z tego wyciągnąć +/- 26KWh plus co sprężarka czy Peltiery zeżrą. Można liczyć na 30KWh w ciągu doby. Dla energooszczędnego domu to jest góra energii. Może kiedyś PV będą tańsze?Perpetuum mobile. Zużywasz z tego 50%, resztę sprzedajesz sąsiadom. Dom samozarabiający stał się faktem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 03.01.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 No schłodzenie 100m3/h z 22oC/45-50% do temp. ciut wyższej od pkt. potrójnego przy wilgotności 100% oznacza ni mniej ni więcej jak odebranie +/-26KWh/dobę. Przyznać musisz,że 100m3/h do wentylacji domu nic nadzwyczajnym nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 03.01.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Ja to nydar kupię! Warunek jest jeden - ma mi się opłacić w ciągu 50 lat. Einfach! Alles klar? Mało brakuje do quasi perpetuum mobile. Wystarczy pompą COP 6 grzać wodę w bojlerze i z tej wody silnikiem Stirlinga robić prąd ze sprawnością >16,66%. Możemy się doczekać w ciągu 10 lat, chyba, że Władcy tego świata na to nie pozwolą. Ja na ich miejscu bym raczej nie pozwolił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 03.01.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 silnik Stirlinga bardzo fajna rzecz ..to nigdy nie będzie mobile perpetum .. ponieważ bierze energię bez udziału świadomości, ale bierze ..ta energia znajduje się kochanym powietrzu/ gruncie itp .. układ może się zamknąć ale nie będzie to mobile perpetum ..cały czas będzie brał przecież układ energię z otoczenia .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 03.01.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 No schłodzenie 100m3/h z 22oC/45-50% do temp. ciut wyższej od pkt. potrójnego przy wilgotności 100% oznacza ni mniej ni więcej jak odebranie +/-26KWh/dobę. Przyznać musisz,że 100m3/h do wentylacji domu nic nadzwyczajnym nie jest. Może, może. Producenci zakładają działanie bez wentylacji mechanicznej, ale może to jest moc. Ja robię jakieś zwyczajne piece na drewno, ale ty zrób: Nydar's exclusives: Phase transition based free heater for paper houses with stoves powered by fuel taken from a lorry with sleeping driver. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 03.01.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Ja to nydar kupię! Warunek jest jeden - ma mi się opłacić w ciągu 50 lat. Einfach! Alles klar? Mało brakuje do quasi perpetuum mobile. Wystarczy pompą COP 6 grzać wodę w bojlerze i z tej wody silnikiem Stirlinga robić prąd ze sprawnością >16,66%. Możemy się doczekać w ciągu 10 lat, chyba, że Władcy tego świata na to nie pozwolą. Ja na ich miejscu bym raczej nie pozwolił. No z 6 to przesada ale,2,5-3 możliwy.Zresztą po co pouczać fachowca od liczenia.Masz widzę wizję . Policz i pokarz światu. Sławny będziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 03.01.2015 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 No schłodzenie 100m3/h z 22oC/45-50% do temp. ciut wyższej od pkt. potrójnego przy wilgotności 100% oznacza ni mniej ni więcej jak odebranie +/-26KWh/dobę. Przyznać musisz,że 100m3/h do wentylacji domu nic nadzwyczajnym nie jest.No przyznać muszę. A skąd weźmiesz 100m3h powietrza o wilgotności 50%? Nie chodzi o to skąd powietrze tylko skąd powietrze o takich parametrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 03.01.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 No z 6 to przesada ale,2,5-3 możliwy.Zresztą po co pouczać fachowca od liczenia.Masz widzę wizję . Policz i pokarz światu. Sławny będziesz. Twoja ortografia leży w rowie i kwiczy z bólu, a ty jej łeb trzymasz pod butem w lodowatej wodzie i czekasz aż zdechnie. Propsy! Sławą się nie podniecam - tylko dupą i kasą. Proponuję deal, a ty masz tylko zabawne teorie i pustą torbę, w której nigdy nie było nic ciekawego. Wsyp tam zieloną herbatę, poszukaj piątoklasisty i odpuść normalnym ludziom jazdę po gówniany towar w środku nocy, albo w końcu zasiej co masz, podlewaj, zasilaj, zbierz plony, sprawdź i sprzedawaj. I najlepiej od razu poszukaj jakiś cieniasów z dzielni do zabezpieczenia się przed łomotem, bo widzę kiepski w tym jesteś ziom. I mnie nie drażnij więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 03.01.2015 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Mam jeszcze lepszy pomysł. Po co w ogóle zwracać sobie głowy wymianą powietrza i jakimś odzyskiem skoro można to powietrze uzdatniać chemicznie, Skrzynka z wentylatorami na poddaszu, parę rurek, klika buteleczek z preparatami o miłym zapachu i tyle. Czysto i higienicznie. Bąki absorbuje jak i zapach skarpetek przed obskrobaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 03.01.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Mam jeszcze lepszy pomysł. Po co w ogóle zwracać sobie głowy wymianą powietrza i jakimś odzyskiem skoro można to powietrze uzdatniać chemicznie, Skrzynka z wentylatorami na poddaszu, parę rurek, klika buteleczek z preparatami o miłym zapachu i tyle. Czysto i higienicznie. Bąki absorbuje jak i zapach skarpetek przed obskrobaniem. Widzę oczami kapitalistycznej wyobraźni zakład spalania marihuany, gdzie pracownice i pracownicy pracowicie pracują ciągnąc zwyczajne powietrze przez nadzwyczajnego blunta i wydychając je do wkładów skrzynki z wentylatorami na poddasze czyjegoś domu. Kupuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 03.01.2015 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Twoja ortografia leży w rowie i kwiczy z bólu, a ty jej łeb trzymasz pod butem w lodowatej wodzie i czekasz aż zdechnie. Propsy! Sławą się nie podniecam - tylko dupą i kasą. Proponuję deal, a ty masz tylko zabawne teorie i pustą torbę, w której nigdy nie było nic ciekawego. Wsyp tam zieloną herbatę, poszukaj piątoklasisty i odpuść normalnym ludziom jazdę po gówniany towar w środku nocy, albo w końcu zasiej co masz, podlewaj, zasilaj, zbierz plony, sprawdź i sprzedawaj. I najlepiej od razu poszukaj jakiś cieniasów z dzielni do zabezpieczenia się przed łomotem, bo widzę kiepski w tym jesteś ziom. I mnie nie drażnij więcej. Znasz przypowieść o słomie i butach? Chcesz poznać o żulach? Uwierz. 2+2=4 nie jak tobie wychodzi ok.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 03.01.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 No przyznać muszę. A skąd weźmiesz 100m3h powietrza o wilgotności 50%? Nie chodzi o to skąd powietrze tylko skąd powietrze o takich parametrach. Toć to norma. Spytaj kszhu .On tyle ma:lol2: Przy wg. PN wymianie. Przy temp. powyżej 0oC tyle mam .Przy do -5/8 mam 45% .Przy poniżej -10oC mam 40% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 03.01.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Znasz przypowieść o słomie i butach? Chcesz poznać o żulach? Uwierz. 2+2=4 nie jak tobie wychodzi ok.5 Nie chcę - strata czasu. Tobie wychodzi (abs(sqrt(16))) * (sin^2(x)+cos^2(x)) i możesz się uważać za mądrego. Gra gitara! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 03.01.2015 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Proste zależności i wartości mierzalne,przerastają cie. Więc nic więcej jak twój promotor nie napiszesz. Ale ,,I najlepiej od razu poszukaj jakiś cieniasów z dzielni do zabezpieczenia się przed łomotem, bo widzę kiepski w tym jesteś ziom. " z tym przsadziłeś i będzie ci oddane:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 03.01.2015 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 He he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 03.01.2015 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Panowie może dajcie sobie po razie i będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 03.01.2015 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Panowie może dajcie sobie po razie i będzie OK. E tam . Wystarczy Przemusiowi dać centymetr krawiecki . Zmierzy i znajdzie miejsce w szyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 04.01.2015 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 No przyznać muszę. A skąd weźmiesz 100m3h powietrza o wilgotności 50%? Nie chodzi o to skąd powietrze tylko skąd powietrze o takich parametrach. Jak to skąd, z powietrza zużytego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamko sz 04.02.2015 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Dom energooszczędny stawiają firmy, które mają wiedzę i doświadczenie, a nadzoruje budowę kierownik budowy lub inspektor nadzoru (w wypadku budowy domów jednorodzinnych nie ma obowiązku zatrudniania inspektora), którzy mają doświadczenie i wiedzę na temat budownictwa energooszczędnego. Należy wiedzieć, iż w przypadku domów energooszczędnych bardzo istotna rzeczą jest precyzyjne wykonanie na wszystkich etapach budowy, ponieważ przykładowo źle położonej izolacji podłogi na gruncie nie da się poprawić w kolejnej fazie budowy. Jednak budownictwo energooszczędne w naszym kraju to wciąż temat nie do końca zrozumiany, dlatego warto coś na ten temat poczytać choćby na stronie http://www.energo-oszczednosci.pl/domy-energooszczedne-fakty-mity/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
master102 09.02.2015 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Plany planami , projekty projektami a potem przyjdzie ekipa i sp......li, ergo zaufany kierownik robót i ekipa profesjonalistów to najważneijsza rzecz nie tylko przy budownictwie energooszczędnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts