Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak pomalować i zagospodarować pokój

marzenka06011

Recommended Posts

Witam! chce pomalować mój pokój. Aktualnie jest on w kolorach ciemnej zielenie, jasnego zielonego i zółtego. W załączniku jest rysunek jaki ma kształt. Może pomożecie w doborze koloru, Chciałam jedną scianę zrobić ciemną w pozostałe w jasnym kolorze oraz biały sufit. Jak mogę zagospodarować dużą lecz nieregularną przestrzeń?

fh.jpg

fh.jpgPrzepraszam bardzo ze nie napisałąm szczegółów:P własnie z tymi funkcjami to jest podzielone:P sypialnia lecz z biurkiem + garderoba którą myslałam zobić na końcu pokoju we wnęce z ukośnym sufitem. Przy małym oknie musi zostać duża klatka z papugami oraz komoda pod nią, aktualnie jest ona zaraz obok okna na dłuższej scianie lecz zastanawiałam się czy nie umieścić jej na sciance na przeciwko okna. Pokój jest dość duzy i ma byc on wielofunkcyjny, czyli sypialnia z miejscem do pracy (biurki z laptopem i drukarką). Ogólnie w pokoju teraz jest sporo rzeczy których jednak się chcę pozbyć, obok duzego okna jest mała mebloscianka ale nie koniecznie jest mi ona potrzebna wiec raczej się jej pozbęde, zaraz zamieszcze rysunek z aktualnym umieszczeniem. Kolor mebli to jasny oraz ciemny brąz, tapicerka łóżka również jasny oraz ciemny braz i kremowy.

PS. Proporcje pokoju na rysunku nie są dokładne:)

Edytowane przez marzenka06011