tommy33 21.08.2013 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Witam Posiadam kawałek ziemi leżącej w bliskim sąsiedztwie rezerwatu przyrody. Działka nie wchodzi w obszar rezerwatu ale jak mi tłumaczono znajduje się w obszarze ochronnym. Gmina w której znajduje sie działka nie posiada planu zagospodarowania przestrzennego. Bedac w gminie odesłano mnie do urbanisty, ten nie wyrazil zgody na budowe domu ze wzgledu na bliską stycznosc dzialki z rezerwatem przyrody. Tak czy inaczej udałem się do konserwatora zabytków (nie pamietam dokladnej nazwy jego stanowiska) i ten rowniez nie wyrazil zgody na budowe domu. Czy jest jakakolwiek szansa na budowe domu na opisanej dzialce? Chcialbym wybudowac mały dom parterowy o spadzistym dachu, mogę nawet dostosowac sie do waruków zabudowy jakie mi beda nadane, ale pytanie - co powinienem zrobic aby uzyskac pozwolenie na budowę?? Proszę o poradę wskazówkibede bardzo wdzięczny za jakakolwiek pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 21.08.2013 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Witaj Tommy. My mamy dom w STREFIE CHRONIONEGO KRAJOBRAZU. Mięliśmy ciężką przeprawę nim powstał nasz domek, ale to ze względu na ciek wodny, który znajduje się na "plecach" naszej działki.Ja na Twoim miejscu wystąpiłabym o warunki zabudowy i tam dokładnie określą czy możesz czy nie możesz, bo wiesz....czasami jest tak,że komuś się nie chce poszperać, popatrzeć, zainteresować tematem i powie już na wstępie,że nie można budować i już. Musisz zadbać sam o swoje interesy.....Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommy33 22.08.2013 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Dziekuje za odpowiedz.W najblizszym czasie zloze dokumentu o warunki zabudowy. Dam znac jak poszlo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 02.09.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Mimo że mam działkę poza granicami obszaru chronionego pozwolenie próbuje uzyskać już 6 lat. Droga przez mękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts