Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

budowa domu w bliskim sąsiedztwie rezerwatu - proszę o pomoc

Recommended Posts

Witam

Posiadam kawałek ziemi leżącej w bliskim sąsiedztwie rezerwatu przyrody. Działka nie wchodzi w obszar rezerwatu ale jak mi tłumaczono znajduje się w obszarze ochronnym. Gmina w której znajduje sie działka nie posiada planu zagospodarowania przestrzennego. Bedac w gminie odesłano mnie do urbanisty, ten nie wyrazil zgody na budowe domu ze wzgledu na bliską stycznosc dzialki z rezerwatem przyrody. Tak czy inaczej udałem się do konserwatora zabytków (nie pamietam dokladnej nazwy jego stanowiska) i ten rowniez nie wyrazil zgody na budowe domu. Czy jest jakakolwiek szansa na budowe domu na opisanej dzialce? Chcialbym wybudowac mały dom parterowy o spadzistym dachu, mogę nawet dostosowac sie do waruków zabudowy jakie mi beda nadane, ale pytanie - co powinienem zrobic aby uzyskac pozwolenie na budowę??

Proszę o poradę wskazówki

bede bardzo wdzięczny za jakakolwiek pomoc...

Witaj Tommy.

My mamy dom w STREFIE CHRONIONEGO KRAJOBRAZU. Mięliśmy ciężką przeprawę nim powstał nasz domek, ale to ze względu na ciek wodny, który znajduje się na "plecach" naszej działki.

Ja na Twoim miejscu wystąpiłabym o warunki zabudowy i tam dokładnie określą czy możesz czy nie możesz, bo wiesz....czasami jest tak,że komuś się nie chce poszperać, popatrzeć, zainteresować tematem i powie już na wstępie,że nie można budować i już. Musisz zadbać sam o swoje interesy.....

Powodzenia.

• 2 weeks później...