Mikolaus 21.08.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Witam! W jednym z pokoi mam położoną gładź gipsową, która jest pomalowana na biało. Niestety gładź jest położona niechlujnie i pod światło widoczne są różnice poziomów/nierówności, ale raczej nieprzekraczające 1-1,5mm. W związku z tym postanowiłem położyć gładź ponownie. Doradzono mi żeby tego nie zrywać ani nie szorować a obecną powierzchnię oczyścić z pyłu, odkurzyć i potem zagruntować. Po tym wszystkim położyć gotową gładź dolina nidy. Znalazłem taką gotową gładź akrylową. Nie wiem tylko czym się różni gładź akrylowa od szpachli gipsowej z tej samej firmy. Opisy sa niemal identyczne. Niemniej czy taki sposób postępowania byłby prawidłowy i pozwoliłby na zniwelowanie nierówności powierzchni ścian? Dzięki z góry za wszelkie konstruktywne opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikolaus 24.08.2013 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Nikt nie potrafi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 30.08.2013 02:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 1) Gładź akrylowa nie wymaga gruntowania przed malowaniem.2) Starą powierzchnię radzę przeszlifować papierem (gradacja 24)3) Do robotyyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkowski 07.09.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 jeżeli farba jest emulsyjna lub akylowa wystarczy zagruntować ,jeżeli mocna typu lateks lub teflon... to problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts