Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ecoMAX 800 T PLUM

gilal

Recommended Posts

Obok pompy są wyjscia 13,14,15 silownik mieszacza. Po drugiej stronie 4 pinowe wejście rs-435 tam podpinasz panel pokojowy.

:) dziękuję. I zawór będzie się otwierał jak tem. spadnie? I pompa będzie też sterowana przez sterownik ? Bo mam na razie tylko jedną pompę i ona teraz chodzi cały czas, jako cyrkulacyjna.

Jeszce raz wielkie dziękuję za pomoc

Tak będzie dążył do utrzymania zadanej regulując temperaturę, jak będzie brakowało będzie podnosił temperaturę kotła.

Pompa mieszająca ta za zaworem chodzi w zasadzie cały czas dopóki nie dasz na sterowniku STOP. Mozesz podlaczyć ja też jako pompą CO wtedy będzie startować powyzej temp kotła np 40C i wylaczać się ponizej niej.

Tak będzie dążył do utrzymania zadanej regulując temperaturę, jak będzie brakowało będzie podnosił temperaturę kotła.

Pompa mieszająca ta za zaworem chodzi w zasadzie cały czas dopóki nie dasz na sterowniku STOP. Mozesz podlaczyć ja też jako pompą CO wtedy będzie startować powyzej temp kotła np 40C i wylaczać się ponizej niej.

a jak według Pana najlepiej podłączyć pompę? Będe wzorował się na Pana wskazówkach ( jeśli można oczywiście)

Ja mam jako pompa mieszacza, na codzień jeden ... , ale czasami moze się zdarzać, że czasowe wylaczanie pompy może wychładzać instalację i później destabilizować pracę kotła - szczegolnie w trybie FL. W necie wszyscy jesteśmy na ty.

Gdzie ten sterownik można kupić i ile za niego wołają? Nowy czy używany? Z tego co wiem to wystepował tylko z kotłami z dostosowanym oprogramowaniem.

Ja mam jako pompa mieszacza, na codzień jeden ... , ale czasami moze się zdarzać, że czasowe wylaczanie pompy może wychładzać instalację i później destabilizować pracę kotła - szczegolnie w trybie FL. W necie wszyscy jesteśmy na ty.

Gdzie ten sterownik można kupić i ile za niego wołają? Nowy czy używany? Z tego co wiem to wystepował tylko z kotłami z dostosowanym oprogramowaniem.

kupuję z firmy plum, ale tak jak wcześniej pisałeś bez FL. Cena za sterownik wraz z czujnikami 880+vat, ecoSTER 200 209+vat

To ja tak samo podłącze. A, jak by co to będę mógł jeszcze się pytac Pana o ustawienia sterownika? Na początek, potem rozumiem, że i tak ustawia się do swoich potrzeb

Nie, nie, nie przesadzajmy ;)

Nie bedę się samobiczował z kupą parametrów ktore domyslnie są dobrze ustawione.

Proszę pytać o konkretne, jak po przeczytaniu dtr nadal są niejasnosci do czego są i jak dzialaja.

ok, jak będę miał problemy (a z tego co wiem to na pewno) to gdzie mogę do Pana pisać?

• 1 year później...