Vld 23.08.2013 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Obok pompy są wyjscia 13,14,15 silownik mieszacza. Po drugiej stronie 4 pinowe wejście rs-435 tam podpinasz panel pokojowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilal 23.08.2013 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Obok pompy są wyjscia 13,14,15 silownik mieszacza. Po drugiej stronie 4 pinowe wejście rs-435 tam podpinasz panel pokojowy. dziękuję. I zawór będzie się otwierał jak tem. spadnie? I pompa będzie też sterowana przez sterownik ? Bo mam na razie tylko jedną pompę i ona teraz chodzi cały czas, jako cyrkulacyjna. Jeszce raz wielkie dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 23.08.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Tak będzie dążył do utrzymania zadanej regulując temperaturę, jak będzie brakowało będzie podnosił temperaturę kotła.Pompa mieszająca ta za zaworem chodzi w zasadzie cały czas dopóki nie dasz na sterowniku STOP. Mozesz podlaczyć ja też jako pompą CO wtedy będzie startować powyzej temp kotła np 40C i wylaczać się ponizej niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilal 23.08.2013 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Tak będzie dążył do utrzymania zadanej regulując temperaturę, jak będzie brakowało będzie podnosił temperaturę kotła. Pompa mieszająca ta za zaworem chodzi w zasadzie cały czas dopóki nie dasz na sterowniku STOP. Mozesz podlaczyć ja też jako pompą CO wtedy będzie startować powyzej temp kotła np 40C i wylaczać się ponizej niej. a jak według Pana najlepiej podłączyć pompę? Będe wzorował się na Pana wskazówkach ( jeśli można oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 23.08.2013 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Ja mam jako pompa mieszacza, na codzień jeden ... , ale czasami moze się zdarzać, że czasowe wylaczanie pompy może wychładzać instalację i później destabilizować pracę kotła - szczegolnie w trybie FL. W necie wszyscy jesteśmy na ty. Gdzie ten sterownik można kupić i ile za niego wołają? Nowy czy używany? Z tego co wiem to wystepował tylko z kotłami z dostosowanym oprogramowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilal 23.08.2013 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Ja mam jako pompa mieszacza, na codzień jeden ... , ale czasami moze się zdarzać, że czasowe wylaczanie pompy może wychładzać instalację i później destabilizować pracę kotła - szczegolnie w trybie FL. W necie wszyscy jesteśmy na ty. Gdzie ten sterownik można kupić i ile za niego wołają? Nowy czy używany? Z tego co wiem to wystepował tylko z kotłami z dostosowanym oprogramowaniem. kupuję z firmy plum, ale tak jak wcześniej pisałeś bez FL. Cena za sterownik wraz z czujnikami 880+vat, ecoSTER 200 209+vat To ja tak samo podłącze. A, jak by co to będę mógł jeszcze się pytac Pana o ustawienia sterownika? Na początek, potem rozumiem, że i tak ustawia się do swoich potrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 23.08.2013 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Do usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilal 23.08.2013 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Do usług to jak Pan będzie miał chwilę wolną, to (jeżeli mogę) mógłby Pan opisać jak są ustawione nastawy na Pańskim sterowniku? Czy tu na forum, lub [email protected] Bardzo dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 23.08.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Nie, nie, nie przesadzajmy Nie bedę się samobiczował z kupą parametrów ktore domyslnie są dobrze ustawione. Proszę pytać o konkretne, jak po przeczytaniu dtr nadal są niejasnosci do czego są i jak dzialaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilal 23.08.2013 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Nie, nie, nie przesadzajmy Nie bedę się samobiczował z kupą parametrów ktore domyslnie są dobrze ustawione. Proszę pytać o konkretne, jak po przeczytaniu dtr nadal są niejasnosci do czego są i jak dzialaja. ok, jak będę miał problemy (a z tego co wiem to na pewno) to gdzie mogę do Pana pisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 23.08.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Chyba lepiej na forum info, tu jakoś dziwnie mi pomagac. Tu raczej się sprzedaje, kłuci, pyskuje i nabija z kogoś lub posty.Tam szukaj Vlad24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilal 23.08.2013 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Chyba lepiej na forum info, tu jakoś dziwnie mi pomagac. Tu raczej się sprzedaje, kłuci, pyskuje i nabija z kogoś lub posty. Tam szukaj Vlad24 ok, jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc. Na pewno się odezwę, bo już widzę, że sam temu nie podołam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 24.08.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Witam mam pytanie odnośnie sterownika ecoMAX 250W wyswietla mi alarm 4 (uszkodzony czujnik spalin) jak wlaczylem sterownik kotla, dodam ze kociol nowy nie odpalany, mam zwrucic się do sprzedawcy kotla czy cos trzeba ustawić z tym alarmem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts