Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkiełko w Tropikach - dziewczyna na placu budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki dziewczynki!

Tomkowa - już kiedyś widziałam ten wątek - bardzo mi się podoba jego właścicielka:p Lubię takie zaradne kobitki.

Na razie nie mam czasu żeby zabrać się za to, co mam ale moze jak przysiądę, coś pokombinuję.Albo na raty;)

Pesteczko -no piękne - nie wiem, które lepsze nawet. I klimaty też mi się podobają - wiesz, że lubię takie eklektyczne połączenia.

Ps. lusterko nie najlżejsze, to fakt na razie stoi na serwantce ale raczej się tam nie ostanie.

Ps2.

Zrobiłam test z bejcą - szału nie ma.. Może farba kredowa jednak?

http://farbakredowa.pl/5--vintage-farby-do-mebli?id_category=5&n=42

----

Poniżej jeszcze coś ciekawego - można zastąpić bejcę rozcieńczając farbę akrylową:

http://e-decoupage.blogspot.com/2010/02/co-to-jest-bejca-i-czym-ja-zastapic.html

albo rozjaśnić mebel używając pasty wybielającej do drewna i potem malować.

oraz

ku pamięci:

rozcieńczanie bejc,malowanie różnymi kolorami

http://decopinia.blogspot.com/2013/04/bejce.html

Edytowane przez _Chloe_

• 3 months później...
  • 2 months później...
  • 3 months później...

Co prawda zupełnie inne święta się już teraz zbliżają ale wpadłam na forum, bo zatęskniłam :yes: Co to dużo pisać - weszłam i zaczęłam czytać - wątki stare, wątki nowe.. jakaś siła ciągnie w to miejsce:D

Dziękuję, że zaglądacie - nieustannie dziwi mnie fakt, kiedy mam maile na poczcie - właściwie pogodziłam się z tym, że wątek umarł ale nie - on sobie jakoś radzi - zakurzony ale żyje. Dostałam kilka wiadomości, że nie widać już większości zdjęć, próbuję się więc zmobilizować i zrobić nowe.

Tymczasem napisze kilka zdań, co się dzieje w Szkiełku - kilka, bo naprawdę dzieje się tyle co nic - jakiś czas odpoczywałam od budowania - nie miałam weny, nie miałam wizji.. Miałam do siebie trochę pretensji, że zbyt wiele rzeczy poszło w kierunku nowoczesności ale jakoś się z tym pogodziłam i chyba zacznie się uklasycznianie ;). Nic wielkiego - zmiana szafki, może jakaś lampa.. Nie ma o czym pisać, bo tego jeszcze nie ma ale powstała myśl, a to już jakiś progres.

Udało nam się w końcu osłonić trochę od słońca - jak tylko wyjrzy zza chmur ta niesprawiedliwa gwiazda, zrobię zdjęcia, gdyż mamy żaluzje :) I plisy w kuchni.

Po trzecim podejściu wydarłam pewnym drewnolubom z gardeł (dosłownie!) moją serwantkę - zajęło to bagatela 9 miesięcy! ALE JEST - i najwyraźniej ma się dobrze.

To tyle wstępu - pozdrawiam zaglądających i następnym razem wpadam z fotkami:bye:

Edytowane przez _Chloe_