Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkiełko w Tropikach - dziewczyna na placu budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to wklejam mój ból:

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/21/0y6r.png

Sprawa była prosta, dopóki ślubny nie wymyślił, że chce móc oglądać tv siedząc na wprost (zachciało się panu - teraz nie ma tv w salonie i jakoś żyje:( )

W związku z powyższym sofa przy schodach ma się stać narożnikiem. Jest miejsce na co najwyżej 180 cm bok, a taki pełny ma przynajmniej 200-do 250cm. I dumam, jak tu uratować każdy centymetr.

Tak ma być - czerwone grube linie, to odległości pomiędzy sofami a kominkiem, które wydają mi się za małe. Jeśli bok narożnika będzie miał 200cm, to zostaje mi 97 cm w linii prostej od kominka, doliczając skos załóżmy 110cm ale trzeba przecież sofę odsunąć od schodów raczej, czyli znowu mamy 80-90 cm:( Sofa musiałaby więc mieć 180 cm (pewnie to niezbyt wygodne) albo musiałaby mieć krótszy drugi bok - fuck - tyle metrów, a brakuje centymetrów:(

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/854/9dmz.png

Edytowane przez _Chloe_

Coś mi się zdaje, że ustawiasz te sofy zadkiem do kominka. Biedak robi się niepotrzebny w tym układzie.

Kominek przesuń bliżej schodów w narożną sofę plecami do kuchni.

Sorry, że ja tak z doskoku, ale haruję w ogrodzie. Przerabiam rabatę 25 m x 5 m. Ręce odpadają, a rozum mi staje sztorcem. Ciągle brakuje czegoś i nie wyrabiam. Wczoraj zgubiłam butlę nawozu dolistnego dla iglastych. Kupiłam 2 wory nawozu do trawnika i wór ogólnego, pudełko specjalnego do warzywnika, butelkę oprysku przeciw ssącym i gryzącym robalom i tę nieszczęsną butelkę dolistnego szybko działającego. Objeździłam inne sklepy, zajrzałam do biblioteki i... otwieram ci ja bagażnik w domciu, a tu rzeczonej butelki nie ma. No, szlag :( !!! Pojechałam dziś do ogrodniczego w Górze i pytam czy nie zostawiłam. Żony nie było, więc wlaściciel nie bardzo wiedział o czym mówię. I... cudowności człowiek wcisnął mi, kretynce jednej, butelkę z nawozem. Nie do pomyślenia w Warszawie :o Zostawiłam swój telefon, gdyby okazało się, że jednak pobrałam drugą.

Coś mi się zdaje, że ustawiasz te sofy zadkiem do kominka. Biedak robi się niepotrzebny w tym układzie.

Kominek przesuń bliżej schodów w narożną sofę plecami do kuchni.

Sorry, że ja tak z doskoku, ale haruję w ogrodzie. Przerabiam rabatę 25 m x 5 m. Ręce odpadają, a rozum mi staje sztorcem. Ciągle brakuje czegoś i nie wyrabiam. Wczoraj zgubiłam butlę nawozu dolistnego dla iglastych. Kupiłam 2 wory nawozu do trawnika i wór ogólnego, pudełko specjalnego do warzywnika, butelkę oprysku przeciw ssącym i gryzącym robalom i tę nieszczęsną butelkę dolistnego szybko działającego. Objeździłam inne sklepy, zajrzałam do biblioteki i... otwieram ci ja bagażnik w domciu, a tu rzeczonej butelki nie ma. No, szlag :( !!! Pojechałam dziś do ogrodniczego w Górze i pytam czy nie zostawiłam. Żony nie było, więc wlaściciel nie bardzo wiedział o czym mówię. I... cudowności człowiek wcisnął mi, kretynce jednej, butelkę z nawozem. Nie do pomyślenia w Warszawie :o Zostawiłam swój telefon, gdyby okazało się, że jednak pobrałam drugą.

Pesteczko ale ja mam ścianę z tv po lewej stronie - bez szans na obrócenie sof:cry:

Nie mówi kobieto, że Ty to wszystko sama robisz?? A odpoczywasz kiedyś? Plecki ktoś rozmasuje?:hug:

Kiciusie, depcom na dobranoc :p

Ma i rozmasuje, a co tam :)

Wykopaliska przeprowadza mój J., ale kombinuję, sadzę i dopieszczam ja. J. niestety uważa, że jak wetknąć roślinkowy korzonek w ziemię, to już sprawa załatwiona. Ale jako siła robocza-fizyczna jest bardzo pomocny :)

TV - wylazło, że to złe miejsce na ten paskudny sprzęt. Wsadziłabym draństwo pod górny bieg schodów. A kominek bliżej schodów też.

Ale jeśli się nie da, to zamiast kanap postaw szezlongi.

No to całe szczęście, że masz przy sobie rączki, które leczą;)

Nie da się z tym tv - przerobiłam już 3 układy funkcjonalne i każdy miał coś złego. Do tego jeszcze się uparłam,ze dla mnie ważniejszy jest widok na okno i kominek, niż na tv. A M. teraz gada odwrotnie:mad: Chyba będę szukać sof, które mają wygodne boki i będziemy na nich zalegać wzdłuż;). Jak się zmieści, to jedna będzie mini narożnikiem ale z dość niskim bokiem, żeby nie zasłaniać kominka.

ale przecież są narożniki co mają takie wąziutkie wysuniecie, że tam tylko jedna dupka się zmieści :) spokojnie znajdziesz odpowiedni - a te modułowe bierzesz pod uwagę??? one mają 100-120cm element to by tyle tylko na bok wystawało

tjaaaa a ceny na te szufladowe ;)

ja tez chcialam takowa i moj kazal mi sie puknac :lol2:

zamrażarka szufladowa?

patrzyłam ostatnio i kosztuje tyle co i zwykła ładowana od góry - okolice tysiaka i w górę

Zawsze jest jakiś HAK.

O to to to:)

Rob tak jak mialas w zamysle pierwotnym, kanapa sie znajdzie na pewno. Teraz robi sie takie pod wymiar. O ile pamietam to Gosia zamawiala na wymiar i cena byla znosna.

Oglądałam kiedyś sofę, która miała rozszerzenie co 20 cm, więc chyba zamówię taką lub całkiem na wymiar.

Edytowane przez _Chloe_

zamrażarka szufladowa?

patrzyłam ostatnio i kosztuje tyle co i zwykła ładowana od góry - okolice tysiaka i w górę

To my o innych rozmawiamy :D

http://www.forelite.pl/uploads/products/201104/993.4721.jpg

takie cos mi sie podoba...ale musialabym miec kuchnie jeszcze raz taka duza jaka mam :lol2:

Bo ta zwykla tradycyjna to i ja kupie i schowam w spizarce :lol2: