Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkiełko w Tropikach - dziewczyna na placu budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I jeszcze pieczywo zamrożone :0

A gdzie grzyby i wszelkie owoce. A pierogi i kopytka.

Ja gotuję na zapas np. rosół. Gar wielki, bo jak inaczej z 3 gatunków mięsa. Jest rosołek na obiad, a cała reszta do zamrożenia. No, i potem trzeba jeszcze to mięcho na pierożki przerobić i też bywa sporo.

Zarażara musi mieć potężne szuflady.

U mnie to samo dziewczyny - górna półka to mrożone pieczywo i lody (jak wejdą)

Środek to mięso i pomrożone obiady - jak gotuję, to podwójną porcję- zamrażam nadmiar i potem mam na przykład sos boloński albo leczo z szyneczki albo kotlety mielone, bitki - jak wracam ztyrana do domu, to wyciągam i za 10 minut jest gotowe:)

A na dole mam gotowe porcje warzyw na zupę.

Brakuje mi jeszcze miejsca na mrożone owoce, frytki itp.

dokladnie.. ja mam wielka zamrazale polkowo szufladowa... i dodatkowa druga czesc szufladek pod chlodziarka w zabudowie... teraz robia sie pustki, ale jak miesa naladuje, tych frytek, pieczywa, pierogow, bigosu, lodow, owocow, warzyw.. to brakuje mi miejsca:o

z lodowka podobnie :lol2:

musze miec pelna chlodziarke a nie chlodziarko-zamrazalke ;) bo jak sa swieta i trzeba piec ciasta, to to z kremem gdzie bede trzymac?? a inne salatki itp? noooo miejsca potrzeba :D

Obecne działania:

1. Na budowie działa ekipa wod-kan.

2. Próbujemy ogarnąć się trochę wnętrzarsko ale średnio nam idzie. Jedynym pewniakiem jest łazienka przy sypialni;)

3. Piana, którą chcielibyśmy natrysnąć na poddaszu poszła do analizy na polibudę, haha.

4. Jesteśmy blisko podjęcia decyzji o wyborze drzwi wewn. ale nic nie wklejam, bo już mi się 5 razy odmieniało;)

5. Walczę z dolną mikro-łazienką - gdybym nie powiększyła jej o 15 cm, byłaby totalna klapa, a tak jest tylko klops.

6. Nie mam pomysłu na kuchnię, a lada dzień jestem umówiona ze stolarzem (przyjeżdża z daleka). Tak samo nie wie, co z garderobą przy sypialni - jak to ustawić?

Tylko białe Aniu - oglądałam min. w Voxie Invado Classic1 - trudno znaleźć zdjecie w necie. Mam zonka, bo vox ostrzega, że mają od nich reklamacje (często przyjeżdżają lewe, zamiast prawych albo bez listwy), a nam się w zasadzie nic nie podoba, więc chyba podejmiemy ryzyko. Podwójne, bo drzwi przez środek mają ozdobnik, który utrudni nam aranżację wnętrz ale... lubię wyzwania, najwyżej będę jedyną osobą, której to się podoba;)

Harmonogram trochę nam się przesunął - z wylewkami nie zdążymy do świąt - mam nadzieję, że chociaż przed majówką się uda. Wstępnie ekipa od styropianu wchodzi 14-15 kwietnia. Nie wiem, ile czasu zajmie kładzenie rurek od ogrzewania -powierzchni ogrzewanej będzie ok 210-220m, także pewnie z tydzień.

Na budowie demolka - robią się przepusty dla rur. Musiałam podjechać do ekipy, bo źle obliczyłam miejsce dla stelaża wc. Niby 5 cm ale w przypadku mojej mikro łazienki do duży błąd:P

Edit.

W Dzień Matki wstępnie mamy montaż kominka (26-27maja)

Zrobiłam też wycenę ścianki prysznicowej i drzwi u szklarza i chyba zamówię u niego - cena ta sama co gotowców ale już z montażem i oczywiście na wymiar. A uchwyty jakie piękne!. Może zamówię u nich później jeszcze szklane drzwi do wiatrołapu.

Edytowane przez _Chloe_