Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkiełko w Tropikach - dziewczyna na placu budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tak długo pisałam ze już Karola wstawiła stojaki :lol2::lol2:

Muszę przyznać, że jakaś pomroczność mnie dopadła, bo gdyby nie Wy, myślałabym, ze nie mam innej opcji:rotfl:

Stojaki też mogą być - teraz pytanie, czy jednak zrobić blat? Chyba wolałabym go jednak mieć..Nawet niewielki.

Kawałki drewna do łazienek, ale nie tylko:

abclazienki.pl

lazienki-szydlowski.pl

[ATTACH=CONFIG]255121[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]255123[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]255124[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]255125[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]255122[/ATTACH]

A wiesz Pesteczko, że nie zamknęłam sprawy drewna w łazience? Cały czas o tym myślę - tylko że chyba postawiłabym jednak na płytki drewnopodobne.. Czy to nie będzie wyglądać kiepsko?

O tą łazienkę cały czas chodzi (stara wizualizacja ale rozmieszczenie sprzętów bez zmian):

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/838/taz8.jpg

Dla przypomnienia płytki Sabro Bianco z Paradyża:

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/197/qko2.jpg

I w realu:

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/841/zo9n.jpg

Chyba idzie ta wiosna naprawdę, bo coś mnie pcha do kolorów - i to takich intensywnych - szmaragdu, granatu, amarantu, czerwieni.. Może gdzieś to upchnę, choć raczej nie w łazienkach:D

--

Słowo daję - takie lampy mi się podobają (tylko co, jak, gdzie to powiesić?;))

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/843/eu3p.jpg

Edytowane przez _Chloe_

Ania, dawaj namiary, bo ja mam zonka poziomowego na tarasie - za wysoko wylany, żeby położyć drewno i byłam już zdecydowana go skuć ale może położę gres drewnopodobny?

W ogóle co byście zrobiły dziewczyny?Sprawa wygląda tak - taras wylany i w jakimś przypływie zaćmienia źle wymierzyłam wysokość - do poziomu okna mam 2,5cm zamiast 8:bash: Czyli zostaje w zasadzie tylko położyć gres. Skuwać ten taras, czy kłaść płytki albo szare albo drewnopodobne?

Wow, ale piękne :jawdrop:

Chloe, wtedy kiedy dużo się dzieje na budowie pewne rzeczy dla zdrowia psychicznego można odpuścić. Tzn. ja tak myślę. Nie to żeby olać wszystko i w ogóle iść po najniższej linii oporu, ale czasem po prostu wybrać kompromisowe rozwiązania... Rozumiem, że wolałabyś drewno, ale nie chce Ci się bawić w kucie wylewki, tak?

Dodam tak tylko, że operacja drewna wiąże się z dodatkowym zadaniem dla Ciebie - znalezienia materiału i wykonawcy. Przy kaflach chyba było by prościej, bo fachowiec od kafelek pewnie chętnie machnąłby też i taras... - to nie znaczy, że namawiam na kafle :no: Odwołuję się do Twoich preferencji ;)

Edytowane przez asiazett

no niestety zonków się nie uniknie... nawet jakbym miała zacząć budować kolejny dom to przypilnowałabym tego co teraz jest kichą, ale na bank by wyszło cos innego... i tak w koło - trzeba się nauczyć jakoś przerabiać minusy na plusy :D

matko! i ja to mówię? muszę sama siebie zacząć słuchać!!

drewno na tarasie - no fajno... ale powiedz, tak z ręką na sercu! - konserwowałabyś to raz/dwa razy w roku??? by taras był ciągle piękny

ja wiem, że na bank bym tego nie robiła - może przez pierwsze 5 lat tak z podniety że mam... a potem by się pomału o tym zapominało :cool:

:popcorn::popcorn:

Ja żałuję, że wylałam cały taras. Teraz zrobiłabym go z kostki bądź czegoś w tym rodzaju (100razy prostsze w utrzymaniu). Wystarczy zamieść i raz na jakiś czas umyć karscherem.

Z ust mi to wyjęłaś.

Zauroczona tym, co stworzyła Karolina zaczynam myśleć o parapetach - na zewnątrz chyba ciemne, a do wewnątrz? Albo jasne albo ciemne albo drewniane (w kolorze podłogi)

Ten mi się podoba ale okno jest jaśniejsze:

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/843/l7e4.jpg

Edytowane przez _Chloe_

...

Zauroczona tym, co stworzyła Karolina zaczynam myśleć o parapetach ...

:oops: :oops: strasznie miło słyszeć :) że podoba się komuś to co jest u mnie :)

ja mam tak:

- na zewnątrz z blachy w kolorze okna

- w pokojach drewniane

- w kuchni nie wiem jeszcze z czego, ale będą takie jak blat (ciemne)

- w łazienkach z płytek

:popcorn::popcorn:

Ja żałuję, że wylałam cały taras. Teraz zrobiłabym go z kostki bądź czegoś w tym rodzaju (100razy prostsze w utrzymaniu). Wystarczy zamieść i raz na jakiś czas umyć karscherem.

mi się wydaje że płytki są łatwiejsze w utrzymaniu niż kostka - w kostce zawsze piach zostanie bo ona chropowata, nie da się tego dobrze zamieść...

tak mi się wydaje - ale pewności to nie mam :D

sama dumam nad tym z czego machnąć taras... marzy mi się kompozyt, ale cena zabija :(

:oops: :oops: strasznie miło słyszeć :) że podoba się komuś to co jest u mnie :)

ja mam tak:

- na zewnątrz z blachy w kolorze okna

- w pokojach drewniane

- w kuchni nie wiem jeszcze z czego, ale będą takie jak blat (ciemne)

- w łazienkach z płytek

No też coś- oczywiście, że jest co chwalić -masz wnętrzarskiego bakcyla - ja tak myślę, choć ze mnie laik.

mi się wydaje że płytki są łatwiejsze w utrzymaniu niż kostka - w kostce zawsze piach zostanie bo ona chropowata, nie da się tego dobrze zamieść...

tak mi się wydaje - ale pewności to nie mam :D

sama dumam nad tym z czego machnąć taras... marzy mi się kompozyt, ale cena zabija :(

Mnie się zdaje, że płytki i kompozyt są najmniej absorbujące - potem kostka albo płyty, bo niby kładzie się to na piachu ale po latach może coś wyrosnąć pomiędzy, no i powierzchnia chyba więcej przyjmuje.. dechy niestety wymagają uwagi ale za to można sobie po nich chodzić bosą stopą bez ryzyka poparzenia w słoneczny dzień;)

No, w końcu coś ustaliłam - od rana wiszę na telefonie z wykonawcami i mamy tak:

• wod-kany schodzą do18.04
  • 22-23. 04 kładzenie styropianu
  • 24-26. 04 rurki od ogrzewania
  • 28-30 WYLWEKI - NA SZTYWNO, NIE MA MOŻLIWOŚCI OBSUWY, wszyscy muszą się spiąć

Nie chcę stracić majowego weekendu - wszystko musi schnąć. Wszystkich przypiliłam, bo wykonawca od wykończeniówki zacząłby mi się wymykać z rąk - termin miałam na połowę maja i nie chcę, żeby przesunął się bardziej niż o 2 tygodnie. Czeka nas mega wietrzenie, oby pogoda sprzyjała.

Edytowane przez _Chloe_