_Chloe_ 02.05.2014 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Coś tak właśnie kojarzyłam, że Bosch się z Siemensem spiknął Gdybym miała wielką wyspę, zrobiłabym płytę o szerokości 80 ale nie mam, czyli będzie standardowo. Mel, a jak się to Twoje cudo konkretnie zwie? --- Edit. O ja pierdzielę, już znalazłam cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 02.05.2014 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 No to pisze, ze udawalam, ze ceny nie widze Na zywo jest zarabiscie fajna i duza...wiem, ze nie bede miala problemu z duzym garnkiem i patelnia tak jak teraz przy 60tce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 02.05.2014 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Haha, trzeba płacić z zamkniętymi oczami;) Widzę, że 60-tki tańsze - mniej funkcji ale portfel ocalony:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 02.05.2014 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 ale jak mniej funkcji? sa takie same... tylko ze w 80tce jest dodatkowe pole do podgrzewania... ja chcialam miec duza indukcje, bo jednak jak postawie wieksza ilosc garnkow to jasna chpolera mnie bierze... aaaa i to moj maz mnie do niej namowil, bo ja ze wzgl na cene tez nie chcialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 02.05.2014 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Aniu.... nooo kuchnia to tez wydatek..zalezy jakie szafki wybierzesz...ale mnie wycena powalila na kolana:sick: wiedzialam ze duzo, ale nie ze az tyle...a to jeszcze nie ustalone do konca co ma byc:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 05.05.2014 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 (edytowane) Wylewki sobie schną. W czwartek-piątek wjeżdża mini koparka i kopie rów dla wody ogrodowej. Jak hydraulik rozłoży rurki, koparka to zasypie i przykryje kruszonym betonem - chyba zamówię 4-5 wywrotek po 24 tony - powinno starczyć na pierwszą warstwę podjazdu. Dodatkowo poprosiłam pana, żeby moje kamienie wróciły na działkę, bo każdy je odsuwa i odsuwa, aż w końcu wylądowały u sąsiada. Przy okazji pożyczymy niwelator i postaramy się nanieść poziom "zero" w ogrodzie. Jutro oględziny kotłowni w celach kafelkowania. Mam nadzieję wyrobić się z tym do 16-18 maja, od 19 mogłaby wrócić ekipa od ogrzewania i podłączyć piec. Wtedy zrobi się protokół, kominiarz, który zajrzy do nas przy okazji sprawdzenia podłączonego kominka mógłby machnąć dwie sprawy i napisać, że można podłączać gaz:) A kominek robi się 26-27 maja. W międzyczasie 15 maja zamontują się w końcu drzwi wejściowe, bo czekają już niemal od miesiąca. Jutro powinnam zamówić resztę kibelków i wannę - nie wiem,czy zdażę I kafelki do kotłowni - najpóźniej do środy. Dużo tego, buu.. Edit. Stolarz się odezwał - mam wstępne wyceny - dobrze, że siedziałam, kiedy podawał ceny. Tak czy siak - robimy. Termin sierpień - bez zmian. Edytowane 5 Maja 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 06.05.2014 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Ooo czyli mebelki klepnięte. Super wiadomość. Mam nadzieję, że suma nie jest aż tak zawrotna...bo ja się też chętnie z nim spotkam:yes:. Jak dostanę pełną wycenę, prześlę Ci priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 06.05.2014 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Chloe a duzo do wyceny podalas? jakbys mogla i miiiii na privka ja twardzielka... nogi mi sie nie ugna..nie moga noooo! mi serce stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 06.05.2014 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 no świetnie idziecie szybciej niż tajfun! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 06.05.2014 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Chloe a duzo do wyceny podalas? jakbys mogla i miiiii na privka ja twardzielka... nogi mi sie nie ugna..nie moga noooo! mi serce stanie Mel, osobno mam wycenę kuchni, a osobno garderoby, szafy itd. Jak będę miała rysunki poglądowe, wyślę maila i do Ciebie:) no świetnie idziecie szybciej niż tajfun! Powiem Ci Karolina, że mam już serdecznie dosyć. Od jutra rusza kafelkowanie kotłowni - powolutku, bo będzie to robił nasz kolega - ekipa od wykończeniówki wpada do nas nieco później - wpadliśmy do Casto i wybraliśmy w 10 minut kafelki. Jeśli aparat zdążył coś cyknąć, zanim się rozładował, wkleję później fotkę. Ledwo widzę na oczy, bo za pięć czwarta przypomniało mi się, że o 16 mam zebranie ogranizacyjne w przedszkolu - nic to, że po drugiej stronie miasta, niż byłam - spóźniłam się i jestem na siebie zła. Na szczęście pani fajna, oby jakoś to było. Jutro jadę zamawiać kible, bo przez zebranie nie starczyło czasu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 07.05.2014 05:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Anetka to jesteśmy na tym samym kibelkowym etapie. Ooo, coś fajnego wyhaczyłaś? Dzisiaj kafle do kuchni i wiatrołapu, może udałoby się też obejrzeć dechy, choć wątpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 07.05.2014 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 (edytowane) Chyba wybraliśmy płytki do kuchni i wiatrołapu: http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/834/0rtfa.jpg Nic to, że miały być beżowe - te jakoś bardziej pasowały do koncepcji podłogi w salonie:p W związku z powyższym, szarość podłogi będziemy łagodzić ciepłymi ścianami i drewnianym blatem. Tak to się prezentowało z podłogami, w kierunku których zmierzamy: http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/838/njae.jpg Podłogi jeszcze nie wybrane ku zaskoczeniu memu podoba nam się jesion - z fazką, szczotkowany. Nie wiem, jak będzie wyglądał dąb w tym samym wydaniu ale może się okazać, że pewniak przegra z nową miłością No więc podłogi podobają mi się takie: http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/842/so2a.jpg Odrzucamy te dwie z lewej - najbardziej widzi się nam 3 i 4 z lewej, ta pierwsza z prawej to dąb. Nie przekreślam jeszcze , bo muszę zobaczyć wersję z fazką. Zdjęcia niestety nie bardzo oddają kolor:( Edytowane 7 Maja 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.05.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Chloe...zerknij na moje schody jesionowe..to juz sie nie odkochasz... (mam na mysli drewno...nie schody:lol2: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 07.05.2014 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Chloe...zerknij na moje schody jesionowe..to juz sie nie odkochasz... (mam na mysli drewno...nie schody:lol2: ) Mel, nie muszę patrzeć - Twoje schody znam na pamięć Mnie się jesion zawsze podobał, bałam się tylko, że za dużo się w nim dzieje - nie jest tak jednolity, jak dąb ale... nie przeszkadzało mi to dzisiaj:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.05.2014 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 jak to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 07.05.2014 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 (edytowane) jak to Piękne są - pokazywałaś je, co nie? Czy to byłby grzech, gdybym poprosiła, żebyś je tu na chwilę wkleiła? Cd. Kotłownia klepnięta, zakupiona i zaczyna się robić : ściany http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/838/7mek.jpg podłoga http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/842/d3dg.jpg Mamy też wybrane płytki do głównej łazienki ale wcześniej już je wrzucałam, więc nie ma co dublować. Na podłogę będzie jakiś loftowy szary Dokładnie ten: http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/843/dk5b.jpg To już będzie koniec szarości u nas - łazienka przy sypialni będzie w graficie, a dolna nie wiadomo jaka;) Edytowane 7 Maja 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.05.2014 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Fajne te plytki Nie ma problemu ze zdjeciami..bierz co chcesz (mam ich wiecej..nawet jak montuja.. ale wklejam te co sa w dzienniku...) to ci zapelnilam posta fotkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 07.05.2014 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 (edytowane) Fajne te plytki Nie ma problemu ze zdjeciami..bierz co chcesz (mam ich wiecej..nawet jak montuja.. ale wklejam te co sa w dzienniku...) to ci zapelnilam posta fotkami Dzięki - no jak tu się nie zachwycać - z perspektywy czasu podobają mi się jeszcze bardziej niz zapamiętałam. -- Haha, patrzę na te płytki i na zdjęciach wszystkie wyglądają niemal identycznie - nie są takie same, przyrzekam http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/figuren/c010.gif Edytowane 7 Maja 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.05.2014 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 a ja myslalam ze jedne i te same pokazujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 07.05.2014 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 a ja myslalam ze jedne i te same pokazujesz Wychodzi na to, że jestem do znudzenia konsekwentna:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts