Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkiełko w Tropikach - dziewczyna na placu budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mel wez mi nie pokazuje tych schodow bo znowu zaczne lamenty przez moje wlasne :bash::bash::bash:

Plyteczki super, wszystkie mi sie podobają, a kotlownia jaka wypaśna! Coś podobnego chcialam przez chwile do lazienki!

Płytki do kotłowni są taniutkie, z casto;) Nie mogłam się zmusić do gresu technicznego o prostu.. No nic, zostaje jeszcze garaż..

Owieczka trzeba pomyslec o nowym sprzetem, skoro sie nie wyswietla tobie ;) :D

malo tego...Chloe zacytowala tez schody wiec sa podwojnie pokazane :lol2:

wejdz do mojego dziennika :)

Dzien dobry :bye:

Na dzień dobry to już chyba za późno ale usprawiedliwiam się tym, że latałam za kaflami;)

Nie sądziłam, że zamawianie glazury to taki długi proces - to mają, tego nie, z tym oddzwonią jutro, z tym za tydzień - noszzzz!

Aneta i jakie sukcesy dzisiaj? Dla mnie wybieranie kafli to jak za karę ale u mnie to może jest ok.12 sklepow i wszędzie ta sama lipa. A co ładne to drogie.

W zasadzie wszystko zależy od tego, czy sprowadzą małe ilości tego, czego potrzebuję.

Do górnej łazienki nie mam nawet jak pokazać płytek, bo to jakaś mało popularna firma i nie mogę znaleźć w necie:(

Z kolei do dolnej wybraliśmy coś niespodziewanie i wrzucę, jak tylko potwierdzą, że mogą zamówić. Jutro mają do mnie dzwonić. O tyle dobrze mam, że wszystko mogę brać na studio projektowe, w którym robiłam górne łazienki - jest spora różnica w cenie.

Edytowane przez _Chloe_

Ale mam wkurw od rana:mad: Koparka robiąc trasę dla wody ogrodowej (dodam, że mini koparka) przecięła rurę z wodą domową - niby nic ale ta woda powinna iść metr dalej:mad: Tak jest na rysunku od geodety i wykonawca odwody zarzekał się, że jest dobrze - gxxxxo tam dobrze - najgorzej,że wszystkie te kwiatki to wciąż zasługa jednego wykonawcy zwanego przeze mnie panem deszczówką. Mamy z nim kłopoty od samego początku - nie oddał nam jeszcze części dokumentów (min. dot.zbiornika na deszczówkę), za nisko osadził rynny, przekonał mnie do zmiany biegu rury gazowej, co okazało się dla sporym obciążeniem czasowym, bo musiałam prosić projektanta o naniesienie poprawek (tu akurat mea kulpa - dałam się wmanewrować, to mam), długo by tak wyliczać - największy błąd tego pana, to było skrzyżowanie rury kanalizacyjnej z wodną i zagięcie tej drugiej, co jest absolutnie niedopuszczalne, a dowiedzieliśmy się robiąc odkrywkę, bo kierownikowi coś się to wykonanie nie podobało.. Ech.. długo by opowiadać - kierownik dzisiaj zadzwonił do właściciela firmy i mam nadzieję, że tym razem coś uzyskamy.. Nie cierpię pana deszczówki - przez niego obrzydła mi budowa. Nie omieszkam ostrzec grupę z mojego regionu, bo można stracić przez niego kupę nerwów.

Nie zrażona brakiem wody zakupiłam kafelkarzowi baniaki z wodą i będziemy chyba jednymi z nielicznych, którzy mają położone kafle na zaprawie z wody mineralnej:p

Edytowane przez _Chloe_

nosz kurna- co za typ! jak tak można? przecież to o nim świadczy tylko, o jego wiedzy, kompetencji!

opinia potem idzie za takim i kurna niech się lepiej dwa razy zastanowi teraz

ehhhhh współczuję :hug:

no ale

...

zakupiłam kafelkarzowi baniaki z wodą i będziemy chyba jednymi z nielicznych, którzy mają położone kafle na zaprawie z wody mineralnej:p

no i baja :D ważne że do przodu!! nic Was CIĘ nie zatrzyma :)

nosz kurna- co za typ! jak tak można? przecież to o nim świadczy tylko, o jego wiedzy, kompetencji!

opinia potem idzie za takim i kurna niech się lepiej dwa razy zastanowi teraz

ehhhhh współczuję :hug:

no ale

no i baja :D ważne że do przodu!! nic Was CIĘ nie zatrzyma :)

Dzięki Karolinkuś:hug:

Oto płytki na mineralce:

(zdjęcie nie oddaje kolorów, bo jest ciepła żarówa)

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/835/05ua5.jpg

kotłownia będzie cacuś glancuś :)

to już koniec czy wyżej jeszcze będą?

Koniec - miałam możliwość wyboru - do drzwi albo do okna - wybrałam okno, bo od razu zrobi się z płytek parapet i on wyznaczy linię w całej kotłowni. Najchętniej położyłabym te kafle jeszcze niżej ale to w końcu kotłownia - tu nie musi być top-top;)

Chloe wyobraz sobie, ze gdybyscie nie zrobili tej odkrywki to bylibyscie w nieswiadomosci...facet pomyslal, luzik robie tak bo i tak mnie nie sprawdza, nie beda przeciez kopac..a tu zdziwko...pewnie w szoku co?

Plytki super :D no no no na mineralnej :lol2:

chyba z biedronki co? bo tam sa te po bodajze 4litry za smieszne pieniazki :D

Chloe wyobraz sobie, ze gdybyscie nie zrobili tej odkrywki to bylibyscie w nieswiadomosci...facet pomyslal, luzik robie tak bo i tak mnie nie sprawdza, nie beda przeciez kopac..a tu zdziwko...pewnie w szoku co?

Plytki super :D no no no na mineralnej :lol2:

chyba z biedronki co? bo tam sa te po bodajze 4litry za smieszne pieniazki :D

Z lidla Mel;)

Wow ! Pomijając deszczowkowego możemy otwierać szampana! pierwsze plyteczki na ścianie. Może to tylko kotłownia ale nie jedna łazienka nie powstydzilabysię takich płytek.

Zatem częstujcie się:)

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/836/npjx.jpg

Nie mam weny do pisania, za to namiętnie pochłaniam wątek Julianny16, po raz drugi zresztą:wiggle:

Na budowie niewiele się zmienia, mimo to uwijamy się jak mróweczki. Na tapecie reklamacja z panem deszczówką "dzięki" niemu nie mamy zrobionej wody ogrodowej, za to mamy piękną fosę pod domem:P

Malują się listewki do zamocowania drugiej folii pod pianę. Niestety na folię trzeba czekać, co przesuwa nam prace montażowe na przyszły tydzień - budowa, jak dziecko uczy cierpliwości;)

Kotłownia się robi, poprawia się otwór drzwiowy wejściowy - w czwartek montaż.

Dzisiaj mam mieć odpowiedź, kiedy wraca ekipa od ogrzewania.

Wybraliśmy płytki do łazienki przy sypialni ale zapomniałam nazwy - czekam na maila z wyceną, to wstawię:)

PLAN NA MAJ:

• montaż drzwi wejściowych
  • montaż kotła kondensacyjnego, grzejników w łazienkach itp.
  • zgłoszenie gotowości do podłączenia gazu
  • montaż kominka
  • zamówienie wszystkich kafli do domu (został jeszcze garaż i magazynek)
  • ocieplenie poddasza pianą otwartokomórkową (oraz prace przygotowawcze pod g-k)
  • położenie wody ogrodowej i reklamacja wody domowej ----> zakończenie robót ziemnych
  • zamówienie drzwi wewnętrznych (plus pomiary)
  • przejęcie budowy przez ekipę od wykończeniówki

Jeśli się uda - a powinno, wybierzemy deskę na podłogę.

Edytowane przez _Chloe_

Opadam sił - narzuciłam sobie tempo i laczki gubię, serio:sick:

Wszystko jest walką - najgorsze, że wydawało mi się, że faceci są konkretni i terminowi - guzik tam:evil: Jak sama ich nie popędzę, nie przypomnę, nie zorganizuję, to błąkają się, jak dzieci we mgle:(.

Do godziny jedenastej wykonałam 23 telefony - do piany, do folii, do 4 tartaków, do dwóch sklepów z płytkami, monterów drzwi zewnętrznych, monterów drzwi wewnętrznych, kierownika, gościa od wody ogrodowej, kafelkarza, potem do księgowego projektatnki, znowu kierownika i firmy od płytek, aż ustaliłam:yes:

Potem przyszły problemy z ekipą od kotła, bo mieli być w poniedziałek, a nie odbierali telefonów. Jak się w końcu dodzwoniłam i usłyszałam, co usłyszałam -że weszli na dużą budowę i do mnie zajrzą za jakieś dwa tygodnie, szlag mnie trafił i musiałam docisnąć pedał modulacji głosu, żeby zrozumieli, że nic mnie to nie obchodzi, jak to zrobią ale za słowa się odpowiada i na budowie MAJĄ być. I będą - w piątek co prawda ale jest to już jakieś rozwiązanie. Wylewka musi się wygrzewać.

Po tych wszystkich nerwach i telefonach zdążyłam jeszcze obejrzeć parapety wewnętrzne i siadł mi głos - JESTEM NIEMA:sick:

Mam nadzieję, że jutro będę już trochę mówić, b zapowiada się kolejny miły dzień - reklamacja z panem deszczówką:bash:

Info z ostatniej chwili - płytki skorygowane - jutro składamy zamówienie.

Niech ktoś powie, że kobieta budująca ma łatwo:(

Oj nie ma, nie ma, a Ty to w ogóle jesteś chyba z innej świato-przezstrzeni skoro godzisz ze sobą cały ten majdan w tak krótkim czasie. Mimo tego pozornego chaosu to twoja budowa idzie jak nóż po masełku.

Aniu:hug: mnie się wydaje, że budowa żyje już własnym życiem - czasami bez mojego udziału;)

Obiecałam płytki - nudy jak zwykle - konsekwencja osła normalnie:

Kuchnia:

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/834/0rtfa.jpg

główna łazienka:

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/843/dk5b.jpg ihttp://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/197/qko2.jpg

łazienka przy sypialni dostałą inne płytki, bo sklep nie był w stanie sprowadzić mniej niż paletę, czyli mogłabym sobie całą elewację zrobić;)

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/843/otj8.jpgplushttp://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/845/etg6.jpg plus http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/844/6f3p.jpg i do tego kwarcyt w towarzystwie białego lacobelu

Chloe, wymiatasz babo !

Nie marudź tylko kończ Waść Pan.

Po cichu Cie podgladam i wiesz, że zazdroszczę, prawda ?

Ania:hug: tęskniłam normalnie za Tobą! Uszy do góry - wierzę w pozytywny obrót spaw u Ciebie. Na vipach pustka normalnie - odnaleźć się nie mogłam:sick: Nie uciekaj już:rolleyes: