_Chloe_ 03.06.2014 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Dziewczynki, podłoga drewniana w prawie całym domu - schody będą takie, jak podłoga - znaczy jak wybiorę, dzwonię od razu do Kasier'a i ustalamy, żeby dopasować. U mnie wszyscy wybierają BIELONĄ, tylko ja się waham, czy aby takie blade wnętrze będzie moje.. Co za cuda wczoraj wyprawiałam z próbkami to głowa mała - teraz leżą w dużym pokoju obok stołu, na to wszystko narzucony koc, poduszki, bo sprawdzam, czy nie będzie za pstrokato przy innych fakturach:bash: Rzut:http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/600/woue.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.06.2014 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 (edytowane) Jeśli wczoraj wydawało mi się, że jestem zmęczona, to nie wiem, jak nazwać stan z dzisiaj:sick: Nie ma gdzie zaparkować przed domem - 7 samochodów, w tym 3 ciężarowe zastawiły wszystkie dostępne miejsca. Na stan obecny na budowie pracuje 5 ekip - kominek, c.o., g-k, elektryk (z tymczasowym oświetleniem) i złomiarze, którzy rozbierają kontener po wykonawcy SSO. Rano był jeszcze pan od podłóg i mój osobisty pracownik, żeby podsypać studzienkę, bo sama nie dałabym rady. Kominek już zapewne skończony - wyjechałam o 14 i wtedy wyglądał tak: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/486ab162c6d9.jpg Szósta ekipa to my;). Studzienki osadzone - do kolejnego etapu wytrzymają. Robimy porządki na działce - od poniedziałku zacznie się (etapami) niwelacja terenu. Mam wrażenie, że ostatnio mam szczęście - zupełnie przypadkiem łapię cenne namiary do fajnych wykonawców. Pan od niwelacji jest z zamiłowania kowalem - robi różne cuda - balustrady, fantazyjne grille - wspomniałam mu o tym: http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/837/o1fa.jpg i mówi, że się dahttp://www.cheesebuerger.de/images/smilie/froehlich/a040.gif Wieczorem prześlę mu na maila fotkę i zobaczymy, jak się uda ugryźć sprawę. Co prawda jest to temat na dalszą przyszłość ale fajnie w końcu usłyszeć, że można to zrobić i że podoba mu się ten pomysł -- Wracając do tematu podłóg - natura, czy bielony? Owca za bielonym, Mel chyba też ale nie jest pewna. Kto jeszcze pomoże? Edytowane 4 Czerwca 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 04.06.2014 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 (edytowane) Ja! Bielony! drewno z czasem zmienia kolor - żółknie, więc to co teraz wydaje się idealnym naturalnym za jakiś czas stanie się naturalnym pomarańczowym że już nie wspomnę o tym, że bielony zwyczajnie bardziej mi się podoba i wolę chłodne odcienie drewna z drugiej strony to Ty się musisz tam dobrze czuć ja w swoich wyborach odcieni drewna poniosłam klęskę na całej linii (poza schodami) bo nie znałam jeszcze wtedy swoich preferencji (niedojrzała drewnianie po prostu byłam w tamtym czasie ), poszłam za głosem aktualnych "mód" i teraz mam... Edytowane 4 Czerwca 2014 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.06.2014 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 no..moje schody jeszcze koloru nie zmienily a mam je od roku..byc moze za krotko? a moze one sie nie zmienia naturalny jest cieply w odbiorze...bielony chlodny, tak jak Asia pisze wszystko zalezy od tego jakie chcesz miec wnetrza Anetka. u mnie miala byc deska i jak sie za nia rozgladalismy to za kazdym razem byly to odcienie nature... no to namieszalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.06.2014 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 no..moje schody jeszcze koloru nie zmienily a mam je od roku..byc moze za krotko? a moze one sie nie zmienia naturalny jest cieply w odbiorze...bielony chlodny, tak jak Asia pisze wszystko zalezy od tego jakie chcesz miec wnetrza Anetka. u mnie miala byc deska i jak sie za nia rozgladalismy to za kazdym razem byly to odcienie nature... no to namieszalam Nie bardziej, niż ja sama sobie namieszałam;) Jesion z czasem lekko żółknie ale jak przyłożyłam próbki do mojej sosny (3 lata temu cyklinowana), to przeżyłam szok, jak ciapkowate mam dechy, jak żółto-czerwone (bo sosna lekko czerwienieje) i jak bardzo mimo wszystko je lubię. Naturalna deska jest bliżej mojego wyobrażenia o przytulnym wnętrzu (bo takie chcę), jednak wnętrza z deską bieloną też można "ocieplić" - ciepłe tkaniny, kawałek dywanu i sprawa załatwiona. Nie wiem, co bym chciała bardziej:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.06.2014 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Ja! Bielony! drewno z czasem zmienia kolor - żółknie, więc to co teraz wydaje się idealnym naturalnym za jakiś czas stanie się naturalnym pomarańczowym że już nie wspomnę o tym, że bielony zwyczajnie bardziej mi się podoba i wolę chłodne odcienie drewna z drugiej strony to Ty się musisz tam dobrze czuć ja w swoich wyborach odcieni drewna poniosłam klęskę na całej linii (poza schodami) bo nie znałam jeszcze wtedy swoich preferencji (niedojrzała drewnianie po prostu byłam w tamtym czasie ), poszłam za głosem aktualnych "mód" i teraz mam... Czyli 3:0 za bielonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.06.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Czyli 3:0 za bielonym ja jestem nie zdecydowana zawsze slucham meza..prawie zawsze:p ale w tych wyborach to na pewno..wiec jak chcesz.. to podpytam jego o zdanie i dam pozniej znac meski glos na wage zlota moze i brat moj sie dolaczy to beda 2 glosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.06.2014 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 ja jestem nie zdecydowana zawsze slucham meza..prawie zawsze:p ale w tych wyborach to na pewno..wiec jak chcesz.. to podpytam jego o zdanie i dam pozniej znac meski glos na wage zlota moze i brat moj sie dolaczy to beda 2 glosy Zapytaj:) Ps. u mnie głosowali sami faceci - nawet kierowniki i wykonawcy g-k:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 04.06.2014 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 BIELONY ! i jeśli mozna jeszcze namieszać, to chętnie to zrobię TAPETA U MŁODEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 04.06.2014 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Dlaczego się nie pochwaliłaś ? http://www.youtube.com/watch?v=brFKqr0BZcE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 04.06.2014 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 o w mordę - planujesz MÓJ PRYSZNIC OGRODOWY!!! usilnie szukam dla niego bardzo reprezentacyjnego miejsca i znaleźć nie mogę bym chociaż to teraz sobie zbudowała, bo mieliśmy mieć projektanta ogrodu w tym roku ale cena nas przerosła i ogród idzie w odstawkę na rok/dwa a co do deski - NATURAL!!! te bielone to nie moja bajka... takie "sztucznie" barwione mnie nie kręcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.06.2014 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 bielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.06.2014 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 ja lubie naturalne...ale na zdjęcie patrząc to bielone...ta naturalna jakas taka żołta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.06.2014 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 BIELONY ! i jeśli mozna jeszcze namieszać, to chętnie to zrobię TAPETA U MŁODEGO No masz babo - i jeszcze tapeta:rotfl: Dlaczego się nie pochwaliłaś ? http://www.youtube.com/watch?v=brFKqr0BZcE Nie ma się czym chwalić - chciałam jeszcze głos dopracować i dopiero;) o w mordę - planujesz MÓJ PRYSZNIC OGRODOWY!!! usilnie szukam dla niego bardzo reprezentacyjnego miejsca i znaleźć nie mogę bym chociaż to teraz sobie zbudowała, bo mieliśmy mieć projektanta ogrodu w tym roku ale cena nas przerosła i ogród idzie w odstawkę na rok/dwa a co do deski - NATURAL!!! te bielone to nie moja bajka... takie "sztucznie" barwione mnie nie kręcą O, nie wiedziałam, że też taki chcesz - zachorowałam na niego od samego początku - dodatkowo moja siostra (od ogrodu) podłapała, że idealnie by się komponował... i wlepiła mi go do projektu. Teraz jest szansa, że marzenia się ziszczą 5:1 zatem - gramy w jednej lidze Karolina:cool: bielone 6:1 ja lubie naturalne...ale na zdjęcie patrząc to bielone...ta naturalna jakas taka żołta Ja pierdziu 7:1 Nasze zdanie znasz ale to tobie ma sie podobac bo my tylko ze zdjec bedziemy podziwiac, a ty na codzien bedziesz patrzeć i lepiej by nie bylo pozniej "a moglam jednak wziasc druga opcje" Ja tak mam ciagle. Zamowilam biale drzwi na dol (za forumowa namowa)a jak pobylam w domu troche to mialam odczucie,ze jednak orzech bylby lepszy...., ze moze bardziej pasuje... Kupilam plytki drewnopodobne a mialam na uwadze inne polerowane gresy (zupelnie w innym klimacie) i rozkminiam czasem czy to byl dobry wybor?! Ostatecznie przewazyla cena....300zl za m to jednak nie moja liga. A zaje.... sie wlasnym pomyslem nie mam zamiaru. Trzeby budowac 3 domy rownolegle by moc pomiescic wszystkie chciejstwa, must have-y i pomysly. Kochana:hug: myślę, że 3 domy to za mało http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/frech/h030.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.06.2014 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Moze jakieś masz jeszcze inne zdjęcie tej podłogi , co ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.06.2014 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 (edytowane) Mam jeszcze z innego sklepu ale to to samo: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e50048e544c.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed9869ba20f0.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/541adaf5fa86.jpg Jesion jest niestety deską mocno różnorodną kolorystycznie - gdyby nie to, nie zastanawiałabym się nad bielonym - na szczęście (lub nieszczęście) potrzebujemy go ponad 160 m, można więc zróżnicować je na dwie kupki i zrobić dół jaśniejszy, a górę ciemniejszą na przykład:) Edytowane 4 Czerwca 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 04.06.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 rzadko bywam ,ale glosuje za naturalnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 04.06.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 rzadko bywam ,ale glosuje za naturalnym jak przedmówczyni. Po tym zdjęciu ze sklepu raczej naturalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.06.2014 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 rzadko bywam ,ale glosuje za naturalnym jak przedmówczyni. Po tym zdjęciu ze sklepu raczej naturalny. Noto mamy 7:3:) Dzięki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 04.06.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 ... O, nie wiedziałam, że też taki chcesz - zachorowałam na niego od samego początku - dodatkowo moja siostra (od ogrodu) podłapała, że idealnie by się komponował... i wlepiła mi go do projektu. Teraz jest szansa, że marzenia się ziszczą 5:1 zatem - gramy w jednej lidze Karolina:cool: ... bo ja to milczę o takich cudach... Ł mi popsuł plany całkiem swym uporem maniaka i dupa... nie zmieszczę wszystkiego więc siedzę cicho ze swymi marzeniami... a to że nam się podoba często to samo - to nie od dziś wiemy jak pokazałaś fotki ze sklepu to podtrzymuję swoje zdanie NATURAL - te bielone takie nijakie, nie będą widoczne, zwyczajnie zginą... wg mnie urok ma naturalne drewno a nie już jakieś "kombinowane" (i mówi to ta co całkiem niedawno niecierpiała drewnianego wszystkiego chyba do drewna trzeba dorosnąć jednak ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts