Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkiełko w Tropikach - dziewczyna na placu budowy

Recommended Posts

Dziewczynki, podłoga drewniana w prawie całym domu - schody będą takie, jak podłoga - znaczy jak wybiorę, dzwonię od razu do Kasier'a i ustalamy, żeby dopasować.

U mnie wszyscy wybierają BIELONĄ, tylko ja się waham, czy aby takie blade wnętrze będzie moje.. Co za cuda wczoraj wyprawiałam z próbkami to głowa mała - teraz leżą w dużym pokoju obok stołu, na to wszystko narzucony koc, poduszki, bo sprawdzam, czy nie będzie za pstrokato przy innych fakturach:bash:

Rzut:

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/600/woue.png

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeśli wczoraj wydawało mi się, że jestem zmęczona, to nie wiem, jak nazwać stan z dzisiaj:sick: Nie ma gdzie zaparkować przed domem - 7 samochodów, w tym 3 ciężarowe zastawiły wszystkie dostępne miejsca.

Na stan obecny na budowie pracuje 5 ekip - kominek, c.o., g-k, elektryk (z tymczasowym oświetleniem) i złomiarze, którzy rozbierają kontener po wykonawcy SSO. Rano był jeszcze pan od podłóg i mój osobisty pracownik, żeby podsypać studzienkę, bo sama nie dałabym rady.

Kominek już zapewne skończony - wyjechałam o 14 i wtedy wyglądał tak:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/486ab162c6d9.jpg

Szósta ekipa to my;). Studzienki osadzone - do kolejnego etapu wytrzymają.

Robimy porządki na działce - od poniedziałku zacznie się (etapami) niwelacja terenu. Mam wrażenie, że ostatnio mam szczęście - zupełnie przypadkiem łapię cenne namiary do fajnych wykonawców. Pan od niwelacji jest z zamiłowania kowalem - robi różne cuda - balustrady, fantazyjne grille - wspomniałam mu o tym:

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/837/o1fa.jpg

i mówi, że się dahttp://www.cheesebuerger.de/images/smilie/froehlich/a040.gif

Wieczorem prześlę mu na maila fotkę i zobaczymy, jak się uda ugryźć sprawę. Co prawda jest to temat na dalszą przyszłość ale fajnie w końcu usłyszeć, że można to zrobić i że podoba mu się ten pomysł:)

--

Wracając do tematu podłóg - natura, czy bielony?

Owca za bielonym, Mel chyba też ale nie jest pewna. Kto jeszcze pomoże?

Edytowane przez _Chloe_

Ja! Bielony! :yes: drewno z czasem zmienia kolor - żółknie, więc to co teraz wydaje się idealnym ;) naturalnym za jakiś czas stanie się naturalnym pomarańczowym :p że już nie wspomnę o tym, że bielony zwyczajnie bardziej mi się podoba i wolę chłodne odcienie drewna :D

z drugiej strony to Ty się musisz tam dobrze czuć :yes:

ja w swoich wyborach odcieni drewna poniosłam klęskę na całej linii (poza schodami) bo nie znałam jeszcze wtedy swoich preferencji (niedojrzała drewnianie po prostu byłam w tamtym czasie :lol2:), poszłam za głosem aktualnych "mód" i teraz mam... :sick: :cry:

Edytowane przez asiazett

no..moje schody jeszcze koloru nie zmienily :p

a mam je od roku..byc moze za krotko? a moze one sie nie zmienia ;)

naturalny jest cieply w odbiorze...bielony chlodny, tak jak Asia pisze :)

wszystko zalezy od tego jakie chcesz miec wnetrza Anetka.

u mnie miala byc deska i jak sie za nia rozgladalismy to za kazdym razem byly to odcienie nature...

no to namieszalam :rolleyes:

no..moje schody jeszcze koloru nie zmienily :p

a mam je od roku..byc moze za krotko? a moze one sie nie zmienia ;)

naturalny jest cieply w odbiorze...bielony chlodny, tak jak Asia pisze :)

wszystko zalezy od tego jakie chcesz miec wnetrza Anetka.

u mnie miala byc deska i jak sie za nia rozgladalismy to za kazdym razem byly to odcienie nature...

no to namieszalam :rolleyes:

Nie bardziej, niż ja sama sobie namieszałam;)

Jesion z czasem lekko żółknie ale jak przyłożyłam próbki do mojej sosny (3 lata temu cyklinowana), to przeżyłam szok, jak ciapkowate mam dechy, jak żółto-czerwone (bo sosna lekko czerwienieje) i jak bardzo mimo wszystko je lubię.

Naturalna deska jest bliżej mojego wyobrażenia o przytulnym wnętrzu (bo takie chcę), jednak wnętrza z deską bieloną też można "ocieplić" - ciepłe tkaniny, kawałek dywanu i sprawa załatwiona. Nie wiem, co bym chciała bardziej:bash:

Ja! Bielony! :yes: drewno z czasem zmienia kolor - żółknie, więc to co teraz wydaje się idealnym ;) naturalnym za jakiś czas stanie się naturalnym pomarańczowym :p że już nie wspomnę o tym, że bielony zwyczajnie bardziej mi się podoba i wolę chłodne odcienie drewna :D

z drugiej strony to Ty się musisz tam dobrze czuć :yes:

ja w swoich wyborach odcieni drewna poniosłam klęskę na całej linii (poza schodami) bo nie znałam jeszcze wtedy swoich preferencji (niedojrzała drewnianie po prostu byłam w tamtym czasie :lol2:), poszłam za głosem aktualnych "mód" i teraz mam... :sick: :cry:

Czyli 3:0 za bielonym

ja jestem nie zdecydowana

zawsze slucham meza..prawie zawsze:p ale w tych wyborach to na pewno..wiec jak chcesz.. to podpytam jego o zdanie i dam pozniej znac :D

meski glos na wage zlota :cool: :lol2:

moze i brat moj sie dolaczy to beda 2 glosy :lol2:

Zapytaj:) Ps. u mnie głosowali sami faceci - nawet kierowniki i wykonawcy g-k:lol2:

o w mordę - planujesz MÓJ PRYSZNIC OGRODOWY!!! :cool:

usilnie szukam dla niego bardzo reprezentacyjnego miejsca i znaleźć nie mogę :( bym chociaż to teraz sobie zbudowała, bo mieliśmy mieć projektanta ogrodu w tym roku ale cena nas przerosła i ogród idzie w odstawkę na rok/dwa :(

a co do deski - NATURAL!!! te bielone to nie moja bajka... takie "sztucznie" barwione mnie nie kręcą :-P

BIELONY !

i jeśli mozna jeszcze namieszać, to chętnie to zrobię :)

TAPETA U MŁODEGO :no:

No masz babo - i jeszcze tapeta:rotfl:

Dlaczego się nie pochwaliłaś ?

http://www.youtube.com/watch?v=brFKqr0BZcE

Nie ma się czym chwalić - chciałam jeszcze głos dopracować i dopiero;)

o w mordę - planujesz MÓJ PRYSZNIC OGRODOWY!!! :cool:

usilnie szukam dla niego bardzo reprezentacyjnego miejsca i znaleźć nie mogę :( bym chociaż to teraz sobie zbudowała, bo mieliśmy mieć projektanta ogrodu w tym roku ale cena nas przerosła i ogród idzie w odstawkę na rok/dwa :(

a co do deski - NATURAL!!! te bielone to nie moja bajka... takie "sztucznie" barwione mnie nie kręcą :-P

O, nie wiedziałam, że też taki chcesz - zachorowałam na niego od samego początku - dodatkowo moja siostra (od ogrodu) podłapała, że idealnie by się komponował... i wlepiła mi go do projektu. Teraz jest szansa, że marzenia się ziszczą:D

5:1 zatem - gramy w jednej lidze Karolina:cool:

bielone :cool:

6:1

ja lubie naturalne...ale na zdjęcie patrząc to bielone...ta naturalna jakas taka żołta :-(

Ja pierdziu 7:1

Nasze zdanie znasz ale to tobie ma sie podobac bo my tylko ze zdjec bedziemy podziwiac, a ty na codzien bedziesz patrzeć i lepiej by nie bylo pozniej "a moglam jednak wziasc druga opcje"

Ja tak mam ciagle. Zamowilam biale drzwi na dol (za forumowa namowa)a jak pobylam w domu troche to mialam odczucie,ze jednak orzech bylby lepszy...., ze moze bardziej pasuje...:bash:

Kupilam plytki drewnopodobne a mialam na uwadze inne polerowane gresy (zupelnie w innym klimacie) i rozkminiam czasem czy to byl dobry wybor?! Ostatecznie przewazyla cena....300zl za m :sick: to jednak nie moja liga. A zaje.... sie wlasnym pomyslem nie mam zamiaru.

Trzeby budowac 3 domy rownolegle by moc pomiescic wszystkie chciejstwa, must have-y i pomysly.

Kochana:hug: myślę, że 3 domy to za mało http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/frech/h030.gif

Mam jeszcze z innego sklepu ale to to samo:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e50048e544c.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed9869ba20f0.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/541adaf5fa86.jpg

Jesion jest niestety deską mocno różnorodną kolorystycznie - gdyby nie to, nie zastanawiałabym się nad bielonym - na szczęście (lub nieszczęście) potrzebujemy go ponad 160 m, można więc zróżnicować je na dwie kupki i zrobić dół jaśniejszy, a górę ciemniejszą na przykład:)

Edytowane przez _Chloe_

...

O, nie wiedziałam, że też taki chcesz - zachorowałam na niego od samego początku - dodatkowo moja siostra (od ogrodu) podłapała, że idealnie by się komponował... i wlepiła mi go do projektu. Teraz jest szansa, że marzenia się ziszczą:D

5:1 zatem - gramy w jednej lidze Karolina:cool:

...

bo ja to milczę o takich cudach... Ł mi popsuł plany całkiem swym uporem maniaka i dupa... nie zmieszczę wszystkiego :( więc siedzę cicho ze swymi marzeniami...

a to że nam się podoba często to samo - to nie od dziś wiemy :hug:

jak pokazałaś fotki ze sklepu to podtrzymuję swoje zdanie NATURAL - te bielone takie nijakie, nie będą widoczne, zwyczajnie zginą... wg mnie urok ma naturalne drewno a nie już jakieś "kombinowane" (i mówi to ta co całkiem niedawno niecierpiała drewnianego wszystkiego :-P chyba do drewna trzeba dorosnąć jednak :) )