asiazett 04.06.2014 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 A ja tam wciąż za bielonym i podejrzewam nawet stronniczość W każdym razie wniosek jest jeden taki, że jeśli wybierzesz Chloe natural, to też dostaniesz od nas błogosławieństwo Amen, haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 05.06.2014 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 bo ja to milczę o takich cudach... Ł mi popsuł plany całkiem swym uporem maniaka i dupa... nie zmieszczę wszystkiego więc siedzę cicho ze swymi marzeniami... a to że nam się podoba często to samo - to nie od dziś wiemy jak pokazałaś fotki ze sklepu to podtrzymuję swoje zdanie NATURAL - te bielone takie nijakie, nie będą widoczne, zwyczajnie zginą... wg mnie urok ma naturalne drewno a nie już jakieś "kombinowane" (i mówi to ta co całkiem niedawno niecierpiała drewnianego wszystkiego chyba do drewna trzeba dorosnąć jednak ) Widać jesteśmy jakieś inne;) Czasami warto zaryzykować- bielony jest bezpieczniejszy ale czy lepszy? Zgadzam sie z Karolina na tych sklepowych zdjeciach podloga wyglada innaczej. Naturalny prezentuje sie lepiej, o niebo lepiej. Nawet pokazalam mojemu P i mowi"NATURALNE! Naturalne to naturalne" -tjjjjaaa powiedzial co wiedzial. A ja tam wciąż za bielonym i podejrzewam nawet stronniczość W każdym razie wniosek jest jeden taki, że jeśli wybierzesz Chloe natural, to też dostaniesz od nas błogosławieństwo Amen, haha I dziewczynki dochodzimy do sedna sprawy - każda z tych desek wygląda w innym świetle zupełnie inaczej - ba - nie jest to nawet wina aparatu -chodziłam z nimi po pokojach, przymierzałam do dywanów, wystawiłam na dwór i co?? I raz byłam za naturalną, raz za bieloną Jedyne co, to jakiś wewnętrzny głos powtarza mi, że naturalna będzie bardziej moja. No masz babo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 05.06.2014 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 JAk Twoja to bierz naturalną ! Dzień dobry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 05.06.2014 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 JAk Twoja to bierz naturalną ! Dzień dobry:) no to 7:4 plus druga połówka Ani to nawet 7:5:) Dzwonili do mnie parkieciarze, że zrobili wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 05.06.2014 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 I co? I co? I co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 05.06.2014 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 I co? I co? I co? Nie chcą powiedzieć przez telefon, cholery;) Muszę do nich pojechać - jeśli im się wydaje, że uścisk dłoni przeważy szalę na ich stronę, to się mylą. A tak serio, to dzwonię zaraz do konkurencji i poproszę o wycenę tego samego drewna. Obie firmy wiedzą o sobie - mam nadzieję, że współzawodnictwo będzie zdrowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naszslodki 05.06.2014 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 wedlug mnie tez naturalny, u nas niektore sklepy wypozyczaja taka probke zeby zobaczyc kolor u siebie w domu, w naturalnym swietle... my chcemy orzecha amerykanskiego a kolory bardzo sie roznia w zaleznosci od producenta... finish tez sie przewija niebardzo mi zalezy na tym by to bylo koniecznie lite albo koniecznie warstowka... wazne by kolor mi podpasowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.06.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 I dziewczynki dochodzimy do sedna sprawy - każda z tych desek wygląda w innym świetle zupełnie inaczej - ba - nie jest to nawet wina aparatu -chodziłam z nimi po pokojach, przymierzałam do dywanów, wystawiłam na dwór i co?? I raz byłam za naturalną, raz za bieloną Jedyne co, to jakiś wewnętrzny głos powtarza mi, że naturalna będzie bardziej moja. No masz babo! i właśnie...na zdjęciach Twoich jestem za bieloną, na zdjęciach ze sklepu za natural Myślę ze i tak potem "nowe" deski dla Ciebie będa jeszcze inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naszslodki 05.06.2014 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 _Chloe_widzialam ze docieplaliscie dach pianka... co o tym zadecydowalo... ? nasz sasiad wlasnie tez sie buduje i jest tym zachwycony, bo szczelne, bo korzystniejsze cenowo, bo niepalne otd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 05.06.2014 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 (edytowane) wedlug mnie tez naturalny, u nas niektore sklepy wypozyczaja taka probke zeby zobaczyc kolor u siebie w domu, w naturalnym swietle... my chcemy orzecha amerykanskiego a kolory bardzo sie roznia w zaleznosci od producenta... finish tez sie przewija niebardzo mi zalezy na tym by to bylo koniecznie lite albo koniecznie warstowka... wazne by kolor mi podpasowal Słodka, no właśnie te pierwsze zdjęcia są z naszej budowy - wypożyczyliśmy 5 takich palet ale nic to nie daje - w salonie jest mnóstwo światła, że jakj stanę dalej,nie widzę nawet, czy deska jest biała, czy zielona - tak odbija słońce. Z kolei w innych pokojach raz wygląda lepiej bielony, raz naturalny:rolleyes: U nas nie może być lite drewno, bo w całym domu mamy podłogówkę - plusem Finisha jest na pewno warstwa drewna do cyklinowania - dwa razy więcej niż u innych producentów (przeważnie jest ok 3 mm) i właśnie...na zdjęciach Twoich jestem za bieloną, na zdjęciach ze sklepu za natural Myślę ze i tak potem "nowe" deski dla Ciebie będa jeszcze inne Oto to to:) Edytowane 5 Czerwca 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.06.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Help!!!!!!!!!!!! nie dostaję powiadomień od 3 dni Edytowane 10 Czerwca 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 05.06.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Trudny wybór ale chyba za naturalnym głosuje choć bielony też ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 05.06.2014 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 (edytowane) No to czekam na wycenę firmy B - do firmy A podjadę jutro, bo dzisiaj już nie zdążyłam. Od wczoraj działa u nas tymczasowy kibelek - wszyscy się cieszą Kominek już stoi i zastanawiam się, co zrobić z miejscem obok niego? Między ścianą z oknem, a wspomnianym kominkiem mam wnękę o dł.135cm i głębokości 75cm. Nie wiadomo, co z nią zrobić, bo są tam kratki wylowowe z ciepłym powietrzem - nie da rady jej zabudować, a przynajmniej nie od góry do dołu, bo jest to: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9724c94d501.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/14a38be9ccc2.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2fcf8b4fb514.jpg Chyba pozostanie mi dać tam lampę stojącą na jakimś wysięgniku i postawić koszyk na drewno. Buu.. Chciałam tam biblioteczkę - spłycić wnękę i zrobić półki ale kurczę... zhajcują mi się http://naforum.zapodaj.net/thumbs/41bd53aa111e.png Co robić? Jak żyć?? --- Skoro mowa o salonie - coraz głośniej rozmawiam z M. na temat ściany przy schodach - chodzi za mną jakaś ciemna struktura, może nawet tapeta? Ponieważ elektryk wysłał mnie dzisiaj do Leroya po gniazdka tymczasowe, popatrzyłam sobie na różne rzeczy i mam takie coś: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/021dff8202f6.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3f4b819c614.jpg Szukam jeszcze innych, subtelnych pomysłów. Edytowane 5 Czerwca 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 05.06.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Chloe a czemu obie kratki na dole? Nie powinna byc jakas na gorze komory kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 05.06.2014 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Chloe a czemu obie kratki na dole? Nie powinna byc jakas na gorze komory kominka? Kakusku - ja nie chciałam mieć naćpane z kratkami - są jeszcze 3 (powinny być minimum dwie na górze przy obliczeniach dla naszego kominka) ale dzięki sprytowi kierownika będą ogrzewać 1 piętro:) Dwie wychodzą w moim gabinecie przy klatce schodowej, a jedna będzie dogrzewać nieogrzewany składzik nad garażem - takie mini DGP bez kosztów dodatkowych. Jak mi pokazali projekt kominka z tymi wielkimi kratkami, miałam zawał dizajnerski:p. Poza tym kominek jest dość blisko sof i będzie ciepło i bez tych kratek - nadmiar ciepła też raczej komfortowy nie jest. Zastanawiam się tylko, jak to jest, że jedni mają po jednej kratce na górze i na dole, a inni muszą mieć po dwie? Nasz kominek nie ma jakiejś super mocy. Edytowane 5 Czerwca 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 05.06.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Aneta ucałuj swego kierownika ode mnie!! świetny pomysł!! niech mi tylko Ł podskoczy teraz i powie że tak nie zrobi to odstawię go od http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/liebe/d014.gif zmałpuję pomysł i dzięki temu będę miała ciepło na górze :) :wiggle::wiggle: Edytowane 5 Czerwca 2014 przez lukasz69karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naszslodki 05.06.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 jakos ogarniamy zdarza sie zapmniec o jakims spotkaniu na szczescie 10min i jestemy wiec wybaczaja ja juz odliczam do wyknczeniowki za 2tyg okna, pozniej przez 3tyg elektryka hydraulika i rekuperacja, kolejny tydzien tynki i posadzki, miesiac schniecia i we wrzesniu wykonczenie w miedzy czasie elewacja i ogrodzenie do sciat musimy byc domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 05.06.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Chloe dla mnie tez takie duze kratki sa watpliwa ozdoba dlaetego przerobilam kominek i dalam kratke typu tunel http://kratki.com/pl/produkt/kratka-wentylacyjna-luft-60x1000-mm---kolor-kremowy_luft6100k Nie rozumiem jak cieple powietrze z komory dekompresacyjnej bedzie Ci sie przedostawac na pietro?Masz w stripie zrobione specjalne dziury? Ja rowniez mam kominek sluzacy bardziej celom rekraacyjnym (szyba vis avis ) z mala moca (chyba 11 KW) i na gorze mam dwie kratki a dolem jedna plus doprowadzenie powietrza z zewnatrz. Stoi sobie biedaczek od 4 lat i jeszcze nie byl odpalany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 05.06.2014 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Aneta ucałuj swego kierownika ode mnie!! świetny pomysł!! niech mi tylko Ł podskoczy teraz i powie że tak nie zrobi to odstawię go od http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/liebe/d014.gif zmałpuję pomysł i dzięki temu będę miała ciepło na górze :) :wiggle::wiggle: Hehe,ciekawe, co kierownik powie, jak go od Ciebie wycałuję. Pomysł uważam za dobry - szkoda marnować ciepło:) Chloe dla mnie tez takie duze kratki sa watpliwa ozdoba dlaetego przerobilam kominek i dalam kratke typu tunel http://kratki.com/pl/produkt/kratka-wentylacyjna-luft-60x1000-mm---kolor-kremowy_luft6100k Nie rozumiem jak cieple powietrze z komory dekompresacyjnej bedzie Ci sie przedostawac na pietro?Masz w stripie zrobione specjalne dziury? Ja rowniez mam kominek sluzacy bardziej celom rekraacyjnym (szyba vis avis ) z mala moca (chyba 11 KW) i na gorze mam dwie kratki a dolem jedna plus doprowadzenie powietrza z zewnatrz. Stoi sobie biedaczek od 4 lat i jeszcze nie byl odpalany Aż żal, że nieużywany.. Mnie się taki tunel podobał ale jak obliczyli mi jego szerokość dla naszego kominka, to już nie był tunel, tylko ośmiopasowa autostrada i to jeszcze narożna:( O otworach w stropie pomyśleliśmy przed wylewką, więc są ładne przelotki i rury biegną bez problemu - w ścianie niestety musieliśmy się już przekuć, bo była skończona ale też dało radę, czyli można to zrobićnawet na późnym etapie budowy. Z tymi kratkami to miałam bonus bo u mnie z koleji nie zrobili, ale mój tata czujnym okiem się dopatrzyl i wykul. Dobrze, że tata czuwa, bo byłby niezły zonk:sick: Edytowane 5 Czerwca 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 05.06.2014 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Też mam wyrzut ciepłego powietrza z drugiej strony komina co wypada na spocznik, na klatce schodowej i ciepło swobodnie wędruje sobie do góry. Daro sam na to wpadł I też mieliśmy przeoczony jeden otwór wentylacyjny w obudowie kominka. Przeoczyli go monterzy kominka, kierownik budowy, Daro, a zorientował się teściu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts