Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkiełko w Tropikach - dziewczyna na placu budowy

Recommended Posts

Foch :mad: Nie czuję się babcią :no:

Lampy – qrcze, czemu Joss&Main sprzedaje tylko za oceanem :(

[ATTACH=CONFIG]265466[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]265467[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]265468[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]265469[/ATTACH]

Jak kryształków nie lubie, tak te mi się podobają

Masz jeszcze jedne kule szklane w pustce. To rendering projektu Kraszewskiej:

[ATTACH=CONFIG]265465[/ATTACH]

Toż to ja je stworzyłam sfochowana kobieto - jeśli ktoś ma być babcią, to chyba ja;)

Te szklane kule widziałam w wersji inspirowanej w sklepie wyglądały nawet nawet. Chciałabym, żeby lampy były takie moje - moje - żebym czuła że na pewno podjęłam dobrą decyzję. Coraz bliżej mi do tego składaka. I Dixony wciąż mi mącą w głowie. Dodatkowo latarenki ale takie czarne lub grafitowe z ładnym dołem - trudna sprawa - nie ma nigdzie - wszystkie mają ścięty dół - jakby do postawienia:(

Czasami żałuję, że Stany są tak daleko - sporo rzeczy bym od nich przywiozła.

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przywieźć można zawsze. Moje pierwsze 2 Apple z monitorami i skanerem przyjechały w walizkach Samsonite z USA :D U nas wtedy niewiele osób je miało, a kupić nie było gdzie.

Chińczycy robią masę szkła i od nich wysyłkowo można kupić. Jest bardzo tanio, ale czy to dojedzie w całości? No chyba, że takie lampy a'la Swarovski, które trzeba pracowicie poskładać z kryształków.

Jezuuuuuuuuuuuuuuuu

Serce mnie boli jak patrzę na te lampy co to je wklejacie.

Jak sobie taką kupisz to Cię znienawidzę ! ;)

Podgladam cały czas, ale ostatnio mam spadek formy.

Nic konstruktywnego nie podpowiem, nie doradzę więc doszłam do wniosku, że pozostanę w krzakach.

Ściskam

A może jeszcze posprawdzaj na niemieckich stronach, może tam taniej?

Z tymi Stanami to się zgadzam. Mam nawet taki niecny plan by się tam wybrać. Na ten szczytny cel mam nawet skarbone.

Gdybym nie miała dziecka, siedziałabym już w samolocie. Wizę mam, Stany ogólnie jakoś mnie nie porywają ale mają tam piękne dywany, tapety i lampy.. No i pełno hal second-handowych;) Z chęcią kilka rzeczy bym przygarnęła..

Jezuuuuuuuuuuuuuuuu

Serce mnie boli jak patrzę na te lampy co to je wklejacie.

Jak sobie taką kupisz to Cię znienawidzę ! ;)

Podgladam cały czas, ale ostatnio mam spadek formy.

Nic konstruktywnego nie podpowiem, nie doradzę więc doszłam do wniosku, że pozostanę w krzakach.

Ściskam

Hej Mari - cieszę się, że jesteś - u mnie chwilowe spięcie pośladków, bo ogólnie jestem zmęczona tymi ostatnimi sprawami budowlanymi i też niewiele mi się chce. Podtrzymują mnie na duchu tylko panowie od g-k - gdyby nie oni, chyba zatrzasnęłabym drzwi i zrobiła urlop od budowy.

Widzę, że u Ciebie zastój - zaglądam ale nie chce mi się pisać, bo na zjazd się nie wybieram, a tam teraz się tym żyje. Mimo to liczę, że wkrótce nastąpi ożywienie, bo lubię Cię czytać:):hug:

To prawie jak u Ciebie :) – takie długie też byłyby niezłe, tyle że w formie regularnych tub. Świetna jest ta ściana obok schodów i jeszcze ta wnęka świetlna.

STAIRS-Beck-Residence-by-Horst-Architects-05.jpg

KULE nad pustką fajnie rozmieszczone

STAIRS-Oriental-Warehouse-Loft-by-Edmonds+Lee-Architects-03.jpgSTAIRS-Oriental-Warehouse-Loft-by-Edmonds+Lee-Architects-04.jpgSTAIRS-Oriental-Warehouse-Loft-by-Edmonds+Lee-Architects-05.jpgSTAIRS-Oriental-Warehouse-Loft-by-Edmonds+Lee-Architects-06.jpg

Słońce...

Zagladam do Ciebie stale:)

Śledzę, kibicuję i czytam sobie.

Jesli chodzi o zlot....

No chyba widziałas na vipie, ze średnio tym się żyje.

Dałysmy ogłoszenie parafialne i tyle.

Urlop od budowy nie jest złym rozwiązaniem.

Szczerze podziwiam Twój zapał i powera.

Nie wiem skąd Ci sie to bierze.

Ja już dawno, zatłukłabym Pana El ninjo i zakopała go w lesie.

Trzymam kciuki za wszystko.

Pan El Niño - rozwaliłaś mnie tym całkowicie <3

Ale coś w tym jest a Ty Chloe masz niczym nieuzasadnioną cierpliwość do tego gościa... Aż się zastanawiam czy to nie ktoś z Twojej rodziny, bo tak się nie odważysz reagować :)

Hehe, nie wiecie jak wyglądają nasze rozmowy;) W pewnym momencie krzyczałam mu do słuchawki, że jak zaraz nie przyjedzie, to tak go obsmaruję na forach i w prasie, że żadnej rury już nie położy;) Niestety nie tak łatwo jest rozstać się z wykonawcą - prawo polskie mówi o tym, że tak czy siak zapłacić trzeba, a potem oc najwyżej można wystąpić na drogę sądową. Żyjemy w porąbanym kraju. Deszczówka może mi przecież powiedzieć, że sama rozwaliłam ten gazociąg utwardzając drogę, także nie ma tak łatwo.Na razie trzymam się tego, że nie było mnie przy próbie szczelności (bo nie było), czyli jestem na prawie.

Pesteczko, te małe lampki to nie dla mnie- nie chcę mieć setki cienkich zwisających linek - nawet kule w większości odpadają z tego powodu - bo za małe, bo za dużo linek.

Ciekawe, jaka cena?;)

Ceny nie ma :-D pewnie równie dizajnerska, bo to ze strony sklepu-galerii Recamiere.

Wstawiłam raczej jako ciekawostkę. Moim zdaniem bardziej wyglądają jak świąteczne dekoracje niż oświetlenie użytkowe.

Może ten "kosz na kraby" mógły być inspiracją do zrobienia lampy ;)

Jest tu kto?

potrzebuje na szybko porady...

chodzi o szuflady...wyczailam ze w umowie model jest inny niz myslalam----

w systemie Kamplus szuflady mają podział 14cm. niska szuflada i dwie szuflady wysokie po 28,3 cm. natomiast w Kammoduł niska szuflada ma 12,8 cm. środkowa szuflada ma 22,4 cm. i dolna szuflada 35,2 cm.

ja obstawialam ten drugi system... a na umowie jest pierwszy..mam teraz mozliwosc zmiany....

co robic?

Jest tu kto?

potrzebuje na szybko porady...

chodzi o szuflady...wyczailam ze w umowie model jest inny niz myslalam----

w systemie Kamplus szuflady mają podział 14cm. niska szuflada i dwie szuflady wysokie po 28,3 cm. natomiast w Kammoduł niska szuflada ma 12,8 cm. środkowa szuflada ma 22,4 cm. i dolna szuflada 35,2 cm.

ja obstawialam ten drugi system... a na umowie jest pierwszy..mam teraz mozliwosc zmiany....

co robic?

Mel - co będzie w tych szufladach? Do dolnej zmierzyłabym szybko najwyższy garnek, do średniej jakiś średni, a do górnej najwyższą szklankę albo kubek. Może to Ci coś podpowie. Najbardziej sugerowałabym się najmniejszą i największą szufladą - co do niej wejdzie. Jeśli do tej 28 nie wejdą największe graty, zmień system na ten,o którym myślałaś. Mój kolega do dzisiaj narzeka, że do najmniejszej nie wchodzi jego ulubiony kubek i musi go kłaść;)

Ivy na projekcie to nie wiem jak..nie potrafie odroznic wysokosci..w sumie nei zwracalam uwagi na to...

ale kazalam zamienic jemu po mojemu...

Karolina... widzisz, ja tez myslalam ze jak juz wybralam w studiu to pojdzie jak po masle..jednak nie... ciagle cos jakies pytania itd ..

Edytowane przez Mmelisa

Zabawne jest to jak bardzo sie roznimy. Wlasnie zamawialam uchwyty do szafek kuchennych i misialam sobie wydrukowac liste zakupow - dobrze, ze w Ikea Family sie tak da, bo inaczej bez liczenia ftontow nie wiedzialabym ile mam. Jakie mam dowiem sie przy skladaniu a wlasciwie po zlozeniu. Mniej wiecej wiem jakich szerokosci sa, bo wybieralam tak aby sciane zapelnic i wiem, ze wszystkie prawie to szuflady tylko jedna cargo i dwie narozne z drzwiczkami i polkami. Zupelnie sie nie prEjmuje. Ale podziwiam dokladnoac i pieczolowitosc u innych :))

Chloe...kubki pojda do gornych szafek ;)

najwiekszy garnek jaki teraz mam to ma okolo 20cm :lol2: nawet glowki kapusty nie ugotuje w nim :lol2:

No bo ostatecznie stanęło na górnych szafkach - jak by nie było, to by było ważne;) Na wizce wyglądają, jakby były takie same ale taka jest perspektywa, ze nie mam pewności. Też wzięłabym tą Twoją opcję.

Zabawne jest to jak bardzo sie roznimy. Wlasnie zamawialam uchwyty do szafek kuchennych i misialam sobie wydrukowac liste zakupow - dobrze, ze w Ikea Family sie tak da, bo inaczej bez liczenia ftontow nie wiedzialabym ile mam. Jakie mam dowiem sie przy skladaniu a wlasciwie po zlozeniu. Mniej wiecej wiem jakich szerokosci sa, bo wybieralam tak aby sciane zapelnic i wiem, ze wszystkie prawie to szuflady tylko jedna cargo i dwie narozne z drzwiczkami i polkami. Zupelnie sie nie prEjmuje. Ale podziwiam dokladnoac i pieczolowitosc u innych :))

Zazdroszczę Ci tego luzu - ja popuszczam tylko wtedy, kiedy już nic nie ogarniam (co akurat ostatnio zdarza się nagminnie:lol2:)

A potem jest tak, że nikt nie doceni, że 6 miesięcy szukałyśmy tapety, ostatecznie nie śpiąc trzy noce własnoręcznie wykonując ornamenty.. Dwa najlepsze lata życia plotłyśmy dywany, by potem ktoś wszedł i powiedział "co to za makatka - kupiłaś na pchlim targu?";) Filiżanka wyrwana w 2 sekundzie przed końcem aukcji... kto będzie myśla o tych emocjach wpadając na szybką kawę?

A jeszcze gorsze jest to, że te wybierane pieczołowicie wieszaki, czy uchwyty nawet przez nas nie będą później zauważane:lol2:

Ostatnio dochodzę do wniosku, że szkoda życia - lepiej iść na żywioł. Trzy lata terapii i może mi się uda:P

Edytowane przez _Chloe_