Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkiełko w Tropikach - dziewczyna na placu budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kuźwa !!!!

Rosół to rosół.

Nie ważne z czego...z indyka, kurczaka, łosia, szczura !!!

Żadnego wygotowanego poprzez długie międolenie, BIAŁKA !!!

Białko podnosi temp.

Białko to mięcho i tłuszcz !

Poniała czy mam w Klingońskim walnąc ?

Trzymam kciuki za zdrówko.

Niech pije chłodne i płuczcie szałwią :yes:

Kuźwa !!!!

Rosół to rosół.

Białko podnosi temp.

Chyba jarzą już wszyscy:)

---

Jusuuuu, o 16 na moją budowę zajeżdża deszczówka - zobaczymy, co tam wydziubie - niespecjalnie liczę na to, że dzisiaj to skończy -zacznie od końców - oby to było tam, bo rycie w drodze plus on = pewna katastrofa. Tak czy siak ja na to patrzeć nie będę -wysyłam kierownika, niech się znęca.

Kuźwa !!!!

Rosół to rosół.

Białko podnosi temp.

no to czemu np krupnik można???

przecież kurna każda zupa to w zasadzie na podstawie rosołu gotowana

ja nie kumam tego...

jest zupa na indyku, taki oszukany krupnik - to będą jeść

płukanie nie wchodzi w grę, bo ona nie umie, za mała na to jest - wszystko łyka...

Karola, czys Ty jakiegos zaćmienia dostała ?

Moga byc zupy na wodzie, na rosole i na samym mięsnym wywarze ( nie rosołowym).

Powinnaś ugotowac zupke na wodzie, zarzucona kaszka manną żeby pożywniejsza była.

Jesli nie umie płukać to nie szkodzi.

Nawet jak wypije tę szałwię to nic jej nie będzie.

Wlewaj małymi porcjami do buzi i niech chwilke potrzyma.

Zimne niech to będzie to ulge jej sprawi.

Ja bym też, smarowała te dziąsła jakimś żelem dla ząbkujących i jesli by lekarz pozwolił, nystatyną.

Alez Ja Wam współczuję.

Kuźwa co za parchy teraz fruwają :sick:

no to już jasne - chodzi po prostu o to że nie może być zupa na mięsie... no nie wiedziałam tego

matko święta chyba ja naprawdę mam jakieś zaćmienia - każdy tylko pisał że nie rosół, a to chodziło o to że nie mięso!

no trudno - mam nadzieję że nic jej nie będzie i temperaturka nie skoczy bardziej...

mazidło z recepty robione będzie na nystatynie - więc będę tym smarowała od dzisiaj wieczór

Deszczówka naprawił gaz

http://emotikona.pl/emotikony/pic/15icon_jupi.gif

http://emotikona.pl/emotikony/pic/zabawa.gif

http://emotikona.pl/emotikony/pic/lotnik.gif

---

Chyba muszę przestać nazywać wykonawców, bo Deszczówka przeciął sobie gaz nie czym innym, jak właśnie odprowadzeniami deszczówki z dachu. Chyba go to prześladowało:lol2:

Jutro dzwonię do gazowni, żeby oddali mój licznik. KONIEC

Edytowane przez _Chloe_

Fantastycznie :) Trzymam kciuki żeby się nie okazało, że coś po drodze spierniczył naprawiając gaz ;p

Tym razem chyba jest ok - kierownik stał mu nad głową i się znęcał;). Obyło się bez rozkopywania drogi - gaz był uszkodzony przy samym budynku - jak podłączyli wielką sprężarę, to ponoć od razu ziemia zaczęła bulgotać w miejscu przecięcia - dlatego szybko znalazł.

Chloe bardzo sie ciesze... i niech juz ten temat do was nie wraca :D

Boby, oby!:hug:

Nie wiem czy zwróciłas uwagę na symboliczne znaczenie obwieszczenia.

Deszczówka naprawił gaz. :lol2:

Niezły z niego fachowiec tylko może niech zmieni specjalizację ;)

Pytanie...

A kto naprawi deszczówkę ?

:lol2:

On jest gazownikiem właśnie- nota bene na liście polecanych przez gazownię (dowiedziałam się, że nie przedłużą z nimi współpracy) - kanalizę i deszczówkę kładł już na nasze zlecenie (o a głupia, naiwna że myślałam że to fachowiec). Tfu tfu - deszczówkę już sama naprawiłam - odkopaliśmy zbiornik i uszczelniliśmy przedłużkę.

:rotfl::wave::wave:

Tak właśnie wczoraj podskakiwałam i wymachiwałam rękami w tańcu dziękczynnym:)

Jeszcze nie wiem, co to znaczy bo od początku jadę :) Ale się przywitam, co tak cicho będę siedzieć :)

Zostało mi 20 stron :)

Cześć Mi - podziwiam, że jeszcze masz zapał do czytania - zapraszam w każdym razie:welcome:

Kurcze taki kierownik to skarb ja nawet nie pamiętam jak mój wygląda i gdzie mam jego nr tel.

Powiem Ci, że tak sumiennych kierowników jak nasz chyba już więcej nie ma;) Sprawdza, analizuje, gromadzi dokumenty.. Oczywiście są to dla nas koszty ale biorąc pod uwagę, przed jakimi problemami mnie ustrzegł, zarobił już na siebie kilka razy.

Chociażby tynki - pomierzył i wg jego obliczeń było 30 m mniej:lol2: Wykonawca się z nim zna i powiedział, że nie będzie drugi raz sprawdzał,tylko opuści cenę o tę kwotę.

Deszczówka też mógł się wypiąć - koszt naprawy to od kilkuset zł do nawet kilkunasty tys. (gdyby trzeba było rozkopywać utwardzoną już drogę).. No i komu się chce stać nad paprakiem i patrzeć na te nieskoordynowane ruchy?;) A on stał do 20.

Karolina, po g-k przychodzą nowi -nigdy nie wiadomo jacy będą;)

Cześć Chloe i reszta bandy :D :bye:

Ja trochę jestem przed - przed - przed - wczorajsza, ale liczę że zostanie mi wybaczone? ;)

Pierwsza sprawa - lamy. Jak dla mnie dixony są w ogóle nie chybione! Ja bym chyba na nie właśnie postawiła (pamiętasz, mam trochę podobną lampę w salonie i bardzo ją lubię, te dixony do mojej to jak mesio do opla ;) więc tym bardziej jestem na tak :yes: Druga opcja, nazwę ją half - DIY to to o czym pisała Pestka...

...

Też miałam napisać o Nowodvorski, szczególnie, że oni mają lampy żarowe (Edisonki) w bardzo dobrych cenach. Gdzie indzie jest koszmarnie drogo.

http://www.lights.com.pl/Zarowki-dekoracyjne-262k/

Naprawdę jest wybór. To tylko dwa przykłady spod palca:

Hemisfere po 88 zł – czarne lub białe, a od środka różne kolory. Można się pobawić.

Ibiza – szkalna w trzech kształtach. 5-7 sztuk powieszone na różnych wysokościach.

[ATTACH=CONFIG]265364[/ATTACH]

Do tego wkręciłabym edisonki o różnych kształtach.

...

Ceramiczne, betonowe, etc. wydają mi się już za ciężkie w formie - jak do Ciebie. Niektóre szklane też przekombinowane. Takim podłużnym np. mówię :no:

Pomysł z popróbowaniem zachwalam :D

Kolejna sprawa...

...

A potem jest tak, że nikt nie doceni, że 6 miesięcy szukałyśmy tapety, ostatecznie nie śpiąc trzy noce własnoręcznie wykonując ornamenty.. Dwa najlepsze lata życia plotłyśmy dywany, by potem ktoś wszedł i powiedział "co to za makatka - kupiłaś na pchlim targu?";) Filiżanka wyrwana w 2 sekundzie przed końcem aukcji... kto będzie myśla o tych emocjach wpadając na szybką kawę?

A jeszcze gorsze jest to, że te wybierane pieczołowicie wieszaki, czy uchwyty nawet przez nas nie będą później zauważane:lol2:

Ostatnio dochodzę do wniosku, że szkoda życia - lepiej iść na żywioł. Trzy lata terapii i może mi się uda:P

:lol2: :lol2: :lol2:

Przypomniał mi się mój zawiły zakup dywanu do pokoju Ali - stockholm z I. Daro kazał natychmiast zwracać, a ojciec wyśmiał, że to nawet na dziale dywanów nie leżało... :rotfl: Świetnie Ci się to ujęło. Wręcz książkowo - komediowo :wiggle:

Gratuluję odpływu deszczówki. Pana Deszczówki :lol2:

Pozdrawiam :bye:

Edytowane przez asiazett