marimag 20.06.2014 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 To jakiś nowy kurort ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 21.06.2014 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Hehe, ja tak odpoczywam;) Lubię miasta, co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 21.06.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Wykup karnet całoroczny na PKS Wariat ! :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 23.06.2014 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Koniec laby - w południe jadę na budowę - nie byłam od czwartku, jestem ciekawa, co się dzieje. Dzisiaj mamy mieć założony licznik gazowy na budynku - po raz drugi:evil: Oby tym razem było wszystko dobrze. Na budowę przyjeżdżają i zaraz odjeżdżają kontenery na śmieci - trochę się tego nazbierało, a nie można było wyrzucać na bieżąco, bo wstrzymywała nas naprawa gazociągu (wizja kopania nie pozwalała, na postawienie kontenera na drodze) Dzisiaj najpewniej dojedzie pierwsza dostawa armatury i ceramiki. Za jakiś tydzień wejdzie ekipa od wykończeniówki, trzeba być gotowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 23.06.2014 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 to ja nie byłam u siebie jeszcze dłużej ale Ł jest w zasadzie co dziennie więc nadzoruje... tylko czy po mojej myśli czy po swojej? oto jest pytanie no, jak już zaczną się łazienki to będzie widać w końcu zmiany powolne budowy w dom u mnie nadal nie skończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.06.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Hej dziewczyny.. to jak juz mamy pisac kto nie byl dluzej,. to ja sie lepiej niech moze nie wypowiadam co? od kwietnia....ale juz odliczam dni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.06.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 nooo w koncu raz wygralam tylko nie wiem czy to ma byc powod do radosci? nie wiem jak wyglada dzialka..jak wyglada dom z wstawionymi oknami dachowymi... bo ciezko komus cyknac fotke i mi wyslac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 23.06.2014 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 No to macie - zaraz jadę drugi raz, bo jakaś dostawa jedzie I tak źle i tak niedobrze;) Mel, wstawię Ci swoje okna - na kilka dni może Ci starczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.06.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 ehh Chloe....dziekuje...ale zdjecia to ja bym chciala jednak moje zobaczyc... nie wiem jak dom wyglada... bo doszlo 5 okien dachowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 24.06.2014 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 (edytowane) Ostatnio działo się sporo niefajnych rzecze ale powoli wychodzimy z kryzysu i wraca temat harmonogramuChodzi o próbę poukładania tego i owego - przyklejam notatki - o czym zapomniałam?: - Podłączyć gaz - SŁUPKI GRANICZNE przy wjeździe szczególnie! - kominiarz - Elewacja plus parapety zewn. - Drzwi wewnętrzne (ustalenie wielkości otworów i gr. ościeżnic 25.06) - Niwelacja terenu - g-k (ostatnia prosta) - gładzenie ścian (start 24.06) - łazienki i płytki (start początek lipca) - Wykończeniówka – ustalić zwężenie otworów drzwiowych i termin – lacobel na obudowie wc – kied zamawiać? Kiedy kamień? - Stolarz - Deski podłogowe – ekipa i termin - projekt kostki - w trakcie - Kostka brukowa 4.08 - Nawodnienie działki - Projekt ogrodu (w trakcie) - Płot - montaż grzejników - GEODETA PO OCIEPLENIU - Zamówić szkło do kabiny - Omówić balustradę i stopnie (wysłać deskę) - Wybrać gniazdka i policzyć - Kuchnia – front i blat - Garderoba - układ - Gres do garażu, kotłowni i magazynku - taras (gres) po elewacji - Farby - lampy Jakiej firmy farby polecacie? Jestem zmęczona budową - niewdzięczny etap - spędzam tam kupę czasu, a efektów nie widać - g-k mamy na ukończeniu, dzisiaj zaczynamy gładzić ściany (tam, gdzie się da, bo czeka nas jeszcze dostosowanie otworów drzwiowych do drzwi wewn.) Edytowane 24 Czerwca 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 24.06.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 matulu jaki plan... ja to nawet o tyle w przód nie myślę tak więc nie mam pojęcia o czym zapomniałaś... farba u nas wszędzie biała Alpol - Ł mówi że super do agregatu, bo u nas tak malowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 24.06.2014 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 (edytowane) Wow porządek pełną parą. Ja mam ściany pomalowane białą tikkurilą. matulu jaki plan... ja to nawet o tyle w przód nie myślę tak więc nie mam pojęcia o czym zapomniałaś... farba u nas wszędzie biała Alpol - Ł mówi że super do agregatu, bo u nas tak malowane Nie żartujcie - to jest porządek? Zero kolejności, brak powiązań Już dawno zrobiłam sobie taką listę w wordzie, bo bez niej bym zginęła - była ze dwa razy dłuższa jeszcze niedawno ale załatwionych rzeczy nie wrzucam - przekreślam je dla siebie, bo inaczej nie wiedziałabym, ze cokolwiek odhaczyłam:( Dzięki za info o farbach. Kto ma jeszcze jakieś dobre doświadczenia z farbkami? M. podniósł mi ciśnienie - przypomniało mi się, że już naprawdę dawno temu zamówiliśmy gres do garażu i magazynku - dzwonię do M. i pytam, co z dostawą, a on nie pamięta:evil: Wkurzona przekopałam jego biurko i jest!! Termin odbioru..... DO DZISIAJ! No kurwa, czy ja muszę o wszystkim myśleć? Szybka zmiana planów, pracownik oddelegowany od innych robót i przekierowany do Leroy Merlin - jedzie po płytki. Jutro mam najprawdopodobniej spotkanie z gościem od drzwi wewnętrznych - potrzebuję konkretnych informacji o świetle otworów, żeby przygotować je na tip-top przed gładziami, które dzisiaj się zaczęły (znaczy zaczęły się wczoraj ale to były ściany testowe, zrobione różnymi technikami, żebym mogła wybrać - jedna na gotowo bez szlifowania - gładka jak lustro - zbyt idealna i zbyt droga oraz standardowa ze szlifowaniem - chcę taką). Wybrałam opcję z wyłącznym czynnikiem ludzkim - nie maszynową - jest mniej gładka, a taką właśnie wolę. Edytowane 24 Czerwca 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 24.06.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Zapomniałaś o tym, żeby :- sie wyspać- sie najeść- nie zwariować Zwolnij tempo bo się wykończysz i kto wtedy zorganizuje parapetówkę ?Pan fucken deszczówka ? A tak w temacie deszczu, wody i innego H2O.Najpierw robiłas odwodnienie terenu, teraz nawadniasz ?Zdradzisz o co chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 24.06.2014 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 (edytowane) Zapomniałaś o tym, żeby : - sie wyspać - sie najeść - nie zwariować Zwolnij tempo bo się wykończysz i kto wtedy zorganizuje parapetówkę ? Pan fucken deszczówka ? A tak w temacie deszczu, wody i innego H2O. Najpierw robiłas odwodnienie terenu, teraz nawadniasz ? Zdradzisz o co chodzi ? Odprowadzenie deszczówki wymusza plan zagospodarowania - teren jest suchy ale gliniasty w najpłytszej warstwie, więc trzeba pomóc ziemi, żeby na wierzchu nie było wielkich kałuż. Ziemia w głębi jest sucha i ją będziemy uzbrajać w zraszacze - głupie ale prawdziwe:P Mari - jadłam i spałam dzisiaj - nawet udało mi się wyskoczyć na kawę z koleżanką, a teraz wybieram się na imieniny do Danuty;) Dzień bez budowy dniem straconym - dzięki temu, że byłam, MAMY PODŁĄCZONY GAZ I ZACZĘŁO SIĘ WYGRZEWANIE WYLEWKI:wiggle:. Przyjechałam, patrzę - ekipa gk jest ale nie ma ekipy od pieca (a wiem, że do mnie jechali). Dzwonię, okazuje się, że byli ale nie mieli wtyczki i teraz organizują następny przyjazd - warknęłam, tupnęłam, wspominając, że moja budowa ma być priorytetem, zapłaciłam za ten etap, a jestem już dwa tygodnie w plecy i jak tego nie założą, to naślę na nich męża a jak to nie pomoże, to sama zrobię tę wtyczkę i ... za godzinę byli i piec działa. Co do Deszczówki - przed płotem zamontuję tablicę NOŁ Deszczówka - wtargnięcie grozi porażeniem prądem:evil: Edytowane 24 Czerwca 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 24.06.2014 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 hahaha, zamontuj co do farby, to oczywiscie najlepsza jest Benjamin Moore ale na naszą kieszeń jednak Beckers i mimo braku aż tak szerokiej palety barw jesteśmy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 25.06.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 (edytowane) przeszukując net w poszukiwaniu dodatków dla dzieciaków natrafiłam na coś dla Ciebie kochana http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/58/06/2b/58062b189f235115913b79bf4d8ed25f.jpg http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/25/46/44/2546441e2fba47d71fe2df956b8ebd13.jpg Edytowane 25 Czerwca 2014 przez lukasz69karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 25.06.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 (edytowane) Hellloł !!! Chloe ty to masz z tym Deszczówka ! masakraaaa jakas Chloe chyba nie chciałabym u Ciebie pracować , zawału dostałabym p[ierwszego dnia chyba ! Widać kto rządzi na budowie ! hahah Mąż chyba też pod Twoim nadzorem hihi osz te chłopy .... Edytowane 25 Czerwca 2014 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 25.06.2014 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 proszę się tu ze mnie nie nabijać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 25.06.2014 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Chloe, farby BM i Beckers faktycznie zbierają dobre opinie. Kiedyś Słońce pisała o swoich doświadczeniach z farbami Kabe - ja nie znam tej marki i nie jest chyba bardzo popularna, ale jak ona zgłębiała temat to wyszło, że są super jakości w rozsądnej cenie - na jej wątku powinnaś znaleźć jej posty na ten temat... My malowaliśmy Dekoralem, bo nie chciało mi się "zajmować" kolejnym tematem. Pojechałam do Casto i brałam jak leci. Od samego wyboru kolorów można było dostać kręćka, a co dopiero jeszcze drążyć marki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 25.06.2014 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 hej hej ja jak zwykle w biegu a jeszcze przed końcem roku szkolnego/przedszkolnego to mam ciągle cos ...... zwariować można ...... widzę Chloe, że prężnie działasz wiem, że sporo nerwów Cię to kosztuje, ale pocieszę Cię, że już coraz bliżej ........ coraz bliżej i będziemy z opadnięta szczęką oglądać Twoje dopieszczone wnętrza Kto ma jeszcze jakieś dobre doświadczenia z farbkami? jeśli chodzi o farby, to pamiętam, jak sama szukałam (zwłaszcza "szarej-szarej" polecam Ci KABE ...... może mało znane (nie reklamują się tak, jak inni producenci), ale bardzo dobre farby z mieszalnika wydajne i dobrze się maluje (sama malowałam kilkoma rożnymi i z tej jestem najbardziej zadowolona) a cenowo bardzo korzystne edit: no popatrz Asia - zajrzałyśmy w tym samym czasie (ale ja post pisze długo, bo ciągle cos mnie odrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts