lukasz69karolina 26.06.2014 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 owieczka ta... chyba przy 10tym przy każdym domu wyjdą inne sprawy... te co wiesz to przypilnujesz/dopatrzysz a zonki będą nowe/inne... i tak w koło ale Mel, co ja słyszę? ale news a więc tarranto kładziecie w kuchni? a Chloe o co kaman z tymi drzwiami? bo nie kumam... jakie przygotowanie otworów? eeeeee u mnie nie ma nic takiego, a może powinno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.06.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 tak, taranto dobrze pamietasz Karolina... ty moj zgrywusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 26.06.2014 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 buahahahaha . zgrywus Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.06.2014 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 :lol2: podpis powinien byc w stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 26.06.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.06.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Był taki smerf. noooo byl byl... i jego role przejela Karolina lepszy Zgrywus od Wazniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 26.06.2014 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Mel zazwyczaj pierwszy wybór jest najlepszy ! hahaha Oj zgrywusy,zgrywusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.06.2014 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Dlatego napisalam o tym tutaj...zeby Chloe nie musiala tyleeee myslec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 26.06.2014 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Dawno nie pisałam, bo ostatnio coś nieiwiele bywam. Chloe, współczuję bardzo bo mam tak samo. Dręczą mnie wszelkie wybory bo podświadomie szukam rozwiązań idealnych. A takich nie ma... Ostatecznie (zazwyczaj) jestem zadowolona lub odpuszczam (wtedy już się da) ale etap podejmowania decyzji jest trudny. Po czasie na szczęście się to wszystko zaciera. Ostatnio znajomy, który buduje dom pytał mnie o okna. Niewiele pamiętam, a rady miałam w stylu, że mi się moje podobaja:D a jeszcze rok temu mogłam się z okien habilitować Dziś dywagacje na ten temat wydają mi się mocno przesadzone. Nie mam nic do dodania - tak samo się czuję Owieczka ma rację . Każdy sam musi zdecydować i ciężko jest podpowiedzieć co leposze, bo dla jednej osoby priorytetem jest kasa a dla innej trwałośc itp. My kupiliśmy drzwi za ok 700 zł sztuka, stolarz wycenił nam po 1200 zł . U mnie zdecydowała kasa , a raczej jej braki .Wybraliśmy drzwi droższe z tańszych ;)Wyglądają bardzo ładnie.Jakie będą po kilku latach? nie mam pojęcia...Ale nie liczę na cuda Wiem tylko , że teraz kupiłabym inny wzór. My zakupy płytkowo-panelowo-drzwiowe ityp zrobiliśmy w grudniu 2013 a montaż od marca do teraz. Za długo , bo co chwię widziałąm coś nowego i ładniejszego ... haha Tak więc najlepiej na świeżo robić zakupy i od razu montować . Migotko ja też jeszcze nie tak dawno miałam wszechwiedzę na temat stawiania murów, okien itp. A teraz już nawet nie pamietam dobrze wymiarów .. Aniqa - zauważyłam tę samą prawidłowość - gdybym kupiła coś dużo wcześniej, 5 razy mogłabym zdążyć pożałować - najlepiej zamawiać coś, co już niedługo będzie zamontowane, pomalowane itp. Podpisuję się pod dziewczynami tak to właśnie jest. a po zamieszkaniu to nikt na nic nie bedzie zwracal uwagi... no chyba zeeeeee jakis tynk odpadnie.. to wtedy bedzie dziura-widoczna dziura drzwi zawsze mozna wymienic..okna tez... trzeba troszke wrzucic na luz.. ja od kiedy tak zaczelam robic..wszystko idzie sprawniej... pamietacie moj temat zywicy? miala byc lana...juz mialam materialy zamawiac, i gdyby nie email od goscia ze sklepu ze jednego materialu nie maja na stanie, to bym to miala..a tak wczoraj zasiadlam z moim mezem i sobie urzadzilismy dyskusje w tym temacie-czy warto? wyszlo ze nie warto... tutaj nie chodzi o koszt..bo to bagatela tylko za material bysmy zaplacili... ale o efekt-czy nam sie bedzie to jednak podobac, czy bedziemy sie dobrze czuc w takim wnetrzu.. wiec w kuchni beda kafle a salon z jadalnia w desce i tez sie ciesze-to byl nasz pierwszy plan, I będzie świetnie - ale mnie zaskoczyłaś z tą żywicą! Me?! Nie będzie żywicy? ! Wow ale mnie zaskoczyłas teraz! Wszystkie chorujemy na ta sama przypadłość chcemy by było perfekcyjnie ale tak się nie da (no może przy 3 domu) Albo nigdy;) Nie zauważyłyście, że tu się logują perfekcjonistki? owieczka ta... chyba przy 10tym przy każdym domu wyjdą inne sprawy... te co wiesz to przypilnujesz/dopatrzysz a zonki będą nowe/inne... i tak w koło ale Mel, co ja słyszę? ale news a więc tarranto kładziecie w kuchni? a Chloe o co kaman z tymi drzwiami? bo nie kumam... jakie przygotowanie otworów? eeeeee u mnie nie ma nic takiego, a może powinno? No więc Zgrywusie standardowe drzwi wymagają określonej wielkości otworów - te gotowe potrzebowały 88cm szer. dla drzwi 80 - te, które wybraliśmy, a UWAGA - WYBRALIŚMY DRZWI, są robione u stolarza ale też mają jakieś standardy (92 cm dla 80-tek) - wymiar nietypowy to 150zł więcej za każde drzwi, dlatego lepiej podkuć ścianę odrobinkę w pół godziny i być tysiaka do przodu:) Nawet nie pytajcie, co to za drzwi - w każdym razie białe, drewniane i od stolarza - ok 30-35% droższe od typu pierwszego. Do tematu wrócimy, jak już złożę zamówienie, bo obawiam się, że dyskusja mogłaby źle wpłynąć na moje systemy decyzyjne;) Leżę na łóżku i normalnie oczy mi się zamykają - budowa wycisnęła mnie jak cytrynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.06.2014 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 o to ci niespodzianka... nastepna zaskoczona fajnie bedzie ok... odpocznij teraz .. ciiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 26.06.2014 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Kawę pochłaniam, bo zaraz dziecko wraca i zacznie się sajgon;) Jeszcze krótko o drzwiach - serce się raduje, kieszeń mniej ale to chyba lepsza decyzja od tej pierwszej. Postaram się zgrać fotki, jak nie padnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.06.2014 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 no widzisz jak fajnie Chloe..mam fotki faaajnych lamp dla Ciebie...cyknelam je wczoraj tutaj jak wgram je na kompa to wysle tobie privkiem:yes: jeeej juz je widze u Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.06.2014 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Karolina!! widze twoj podpis..Ty to jestes debesciara moj ty zgrywusku :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 26.06.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Karolina!! ... dopiero dojrzałaś? masz Ty refleks poczekaj poczekaj... niech się rozkręcę to Ci pokażę co potrafię --> SPADNIESZ Z KRZESŁA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.06.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 dopiero, bo mnie nie bylo w domu ojaa to az sie boje... ze sobie tylek obije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.06.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Owieczka to bedzie szybciej jak tobie wysle na fb...a ty tutaj ok? bo nie mam ich wgranych na kompa..nie chce mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 27.06.2014 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Ojej nie dosc, ze masz okno marzen, to jeszcze drzwi biale i drewniane. Do mojego idealu brakuje tylko aby byly bezprzylgowe. Takie mialam plany/ zalozenia/ marzenia a mozliwosci starczylo na jakas oklejana tandete z marketu. Ale co tam, wazne, ze chociaz na takie starczylo. Moge niec jedynie nadzieje, ze beda przyjemnie wygladaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 27.06.2014 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 ... ojaa to az sie boje... ze sobie tylek obije trzeba mieć pod ręką mrożony groszek dawajcie te lampy!! też chcę! Chloe super że wybraliście drzwi w sumie to fajnie u stolarza bo można ciut pomarudzić u nas będą raczej gotowce z porta/dre czy innych takich - te tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 27.06.2014 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 ja nie wiem jakie beda drzwi u mnie..tzn wiem ... na pewno biale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 27.06.2014 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 trzeba mieć pod ręką mrożony groszek nie mam czegos takiego jak groszek mrozony u siebie czyli bedzie bolalo? uloze miekkie podusie na podlodze i uratuje tyleczek :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts