belgijska pralinka 09.10.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 chloe nie martw sie zaluzjami antywlamaniowymi ja tez na poczatku nie wyobrazalam sobie zycia bez nich ale i archotekt i pan od okien powiedzieli ze one wcale nie sluza przeciw zlodziejom ,wrecz odwrotnie ,bo jak np wyjedziesz na kilka dni i zaslonisz okna zaraz podpatzra ze was nie ma i znajda sposob zeby sie wlamac ;Ja bardziej nastawialam sie na zaslanianie przeciw gapiom ale stwierdzilam ze sa tansze i ladniejsze sposoby na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 09.10.2013 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Chloe my robilismy tynki jak bylo zimno, ale grzalismy 2 starymi kozami ...... a przy wykonczeniowce czyli gladziach juz nagrzewnica chodzila ale my mielismy ocieplony dom z zewnatrz wczesniej, wiec nie moglismy dopuscic, by ta wilgoc siedziala w scianach wiem, ze roznie bywa ........ zalezy to od wielu czynnikow, lepiej jednak pogadac z budowlancami no i zalezy jak szybko chcecie sie wprowadzic, czy masz czas, by np po tynkach dom wysychal kilka miesiecy przy naturalnej wentylacji ...... jak mowie, to czy zdecydujecie sie robic w srodku zimna zalezy od wielu czynnikow my robilismy, bo szkoda nam bylo czasu, a w sumie dom byl zamkniety, wiec kazdy przestoj to zmiana terminow nastepnych prac ...... mam nadzieje, ze nie namieszalam za bardzo w glowie Nie namieszałaś - mam podobne zdanie. U nas dobrze byłoby działać, bo na wiosnę wystawiamy mieszkanie na sprzedaż - chcemy sprzedać, kiedy jest pogoda, bo będziemy zachęcać tarasem:wiggle: Jesteśmy po wstępnych rozmowach z tynkarzem i elektrykiem. Mamy się zgłosić 3 tyg. wcześniej do tego drugiego oraz minimum miesiąc wcześniej do pierwszego. Tynkarze mają nagrzewnice, także mogą działać. Czas wykonania instal. elektr. dla naszego domu to 3-4 tygodnie (u tego pana), tynki to ok 3 tygodnie (maszynkowe gipsowe plus cementowo-wapienne w "mokrych" pomieszczeniach) Jeśli uda nam się zamówić okna ok 20-25 października, powinny być pod koniec grudnia. Zobaczymy, jaka wtedy będzie pogoda i kiedy będzie można je wstawić. Jeśli zdążymy przed chłodami, to w styczniu wejdzie elektryk, a zaraz po nim tynki. Gdzie w harmonogramie miałyście wod-kan? Różnie piszą - jedni, że jeszcze przed elektryką, inni że po tynkach, bo tynkarze zniszczą, zalepię itp. Tak samo odkurzacz - dwie szkoły - przed i po tynkach:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 09.10.2013 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 chloe nie martw sie zaluzjami antywlamaniowymi ja tez na poczatku nie wyobrazalam sobie zycia bez nich ale i archotekt i pan od okien powiedzieli ze one wcale nie sluza przeciw zlodziejom ,wrecz odwrotnie ,bo jak np wyjedziesz na kilka dni i zaslonisz okna zaraz podpatzra ze was nie ma i znajda sposob zeby sie wlamac ;Ja bardziej nastawialam sie na zaslanianie przeciw gapiom ale stwierdzilam ze sa tansze i ladniejsze sposoby na to Masz rację - nie ma rolet antywłamaniowych tak naprawdę. Chodziło mi głównie chodziło o osłonięcie od słońca i wiatru ale będę musiała sobie jakoś bez nich poradzić. A Wy co planujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 09.10.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Nie namieszałaś - mam podobne zdanie. (...) Gdzie w harmonogramie miałyście wod-kan? Różnie piszą - jedni, że jeszcze przed elektryką, inni że po tynkach, bo tynkarze zniszczą, zalepię itp. Tak samo odkurzacz - dwie szkoły - przed i po tynkach:confused: to dobrze, ze nie namieszalam musialabym odswiezyc pamiec wg zdjec, ale na 99% wod-kan byl po tynkach, a elektryka przed tynkami i odkurzacz razem z wod-kan, by wszystko szlo przed wylewkami (bo czesciowo w podlodze wzdluz scian prowdzilismy) jesli chodzi o prace zima - uczulam, ze nagrzewnice okropnie pozeraja prad (warto te koszty uwzglednic, bo nas po prostu zatkalo, jak dostalismy rachunek a jeszcze o oknach - u nas montaz byl 18 grudnia (dlugo czekalismy na okna) i byla odpowiednia pogoda panowie uwuneli sie w 1 dzien, co dla mnie bylo szokiem rolety mamy w kazdym (procz jednego zakonczonego trojkatem), bo chcialam dekoracje okien ograniczyc do minimum, ale tez zasloniete rolety dodatkowo izoluja zimne, czy gorace powietrze z zewnatrz czy u Ciebie juz calkowicie nie da sie nigdzie rolet umiescic ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 09.10.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Masz rację - nie ma rolet antywłamaniowych tak naprawdę. Chodziło mi głównie chodziło o osłonięcie od słońca i wiatru ale będę musiała sobie jakoś bez nich poradzić. A Wy co planujecie? mysle intensywnie o roletach drewnianych ,chociaz dzis bylam w ikei i widzialam fajne zaslony chocby na poczatek zanim finanse pozwola na cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 09.10.2013 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 (edytowane) czy u Ciebie juz calkowicie nie da sie nigdzie rolet umiescic ?? Można wszędzie z wyjątkiem okien w salonie - a tam mi najbardziej zależało:bash: Jeśli chodzi o parter, to raczej będą albo wszędzie albo nigdzie - chciałam mieć możliwość zamknięcia całego parteru pilotem, a jak się nie da, to nie;). Za t na piętrze raczej zamontujemy - teraz mamy sypialnie od wschodu i zachodu i męczymy się latem raz ze wczesnym świtem, dwa z późnym zachodem;) Pralinko, zasłony to też jest fajna rzecz - łatwiej przeboleć brak rolet, kiedy ma się na oku coś ładnego:yes: Edytowane 9 Października 2013 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 09.10.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Chloe a myślałaś o żaluzjach fasadowych? Moorelka ma takie i pisała że jest zadowolona.Ja właśnie dostała wycenę na 7 rolet zewnętrznych ze sterowaniem mechanicznym 6200 zł ;-( ale.. mieszkam w bloku na parterze i ludziska patrzą mi w okna w tym moi uczniowie i ich rodzice, więc zewnętrzne są mi potrzebne (za zasłonki takie materiałowe na całe mieszkanie PANI policzyła 6,5 tyś ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 09.10.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 channel8 to co to za zaslonki, ze cena wyzsza od zaluzji fasadowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 10.10.2013 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Chloe a myślałaś o żaluzjach fasadowych? Moorelka ma takie i pisała że jest zadowolona. Ja właśnie dostała wycenę na 7 rolet zewnętrznych ze sterowaniem mechanicznym 6200 zł ;-( ale.. mieszkam w bloku na parterze i ludziska patrzą mi w okna w tym moi uczniowie i ich rodzice, więc zewnętrzne są mi potrzebne (za zasłonki takie materiałowe na całe mieszkanie PANI policzyła 6,5 tyś ) 6,5 tys. za zasłonki? Aż poszłam zobaczyć - niestety żaluzje fasadowe również mają prowadnicę, a przynajmniej linkę - byłam w firmie, która robi takie żaluzje i niestety u mnie również i ta opcja odpada. Rozmawiałam dzisiaj z panem od okien - zrobimy wzmocnienia, założymy mechanizmy antywyważeniowe i jakoś to będzie:yes: Najwyżej będziemy się osłaniać od środka i posadzimy dodatkowe drzewa, które osłonią dom od wiatru. Mam wstępną wycenę mojego okna - nie napiszę ile, bo kapcie spadają Najdroższa fanaberia, nie ma co:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 10.10.2013 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Dziewczyny, a my nadal nie wybraliśmy koloru okien:bash::bash: Wiem tylko tyle, że winchester wyleciał - na zewnątrz będzie najpewniej antracyt, a wewnątrz??? Antracyt, czy biały? Przyszedł mi do głowy eszcze jeden szatański pomysł - tylko nie wiem,kiedy zdążę wydziubać go a paincie - praca, praca -przeszkadza mi w budowaniu - chyba muszę ją rzucić:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 10.10.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 rolety... ehhh u mnie drażliwy temat... najpierw koniecznie miały być - bez nich sobie nie wyobrażaliśmy... a teraz co? okna zamówione i bez rolet jednak... niestety kasa jak się okaże że będą jednak potrzebne bo właśnie wiatr, słońce to z pod ziemi kasę wyciągniemy i zamontujemy - ale to już nie to samo bo pucha będzie wystawała a dla mnie to już wiocha niestety... tak więc nie wiem co ja wykombinuję by mi słońce nie świeciło w twarz... firanki i zasłonki to dla mnie zbieracze kurzu nie lubię... ja pierniczę z czego te zasłonki - z jedwabiu ze złotą nitką??? oszalała baba!! rzucaj robotę przynajmniej na chwilę i rysuj!! - ale jestem ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 10.10.2013 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 rolety... ehhh u mnie drażliwy temat... najpierw koniecznie miały być - bez nich sobie nie wyobrażaliśmy... a teraz co? okna zamówione i bez rolet jednak... niestety kasa jak się okaże że będą jednak potrzebne bo właśnie wiatr, słońce to z pod ziemi kasę wyciągniemy i zamontujemy - ale to już nie to samo bo pucha będzie wystawała a dla mnie to już wiocha niestety... tak więc nie wiem co ja wykombinuję by mi słońce nie świeciło w twarz... firanki i zasłonki to dla mnie zbieracze kurzu nie lubię... ja pierniczę z czego te zasłonki - z jedwabiu ze złotą nitką??? oszalała baba!! rzucaj robotę przynajmniej na chwilę i rysuj!! - ale jestem ciekawa Rozumiem Cię doskonale:) No doooopa na całej linii z tymi roletami:( Jeszcze mi pan od okien powiedział, ze jak zrobię w jednym pokoju na parterze, to okno będzie ciut inaczej wyglądało, bo zazwyczaj okna bez rolety trochę "bardziej" się ociepla - znaczy zachodzi ze styro na okno i jeśli jestem bardzo dokładna, może mi to przeszkadzać Więęęęc chyba w ostatnim pomieszczeniu na dole też rolet nie zrobię Zostanie sama góra - tam nie będzie widać różnic, bo okna bez rolet będą na innych ścianach. Kociokwiku idzie dostać! Coś tam zaczęłam dziubać w rysunku ale nie wiem, kiedy wyrzeźbię.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 10.10.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 a no dokładnie - z tym ociepleniem to też ważna sprawa... u nas facet mi tłumaczył byśmy inaczej zrobili okna, że tak po jego myśli będzie lepiej - ale co on tam wie to ja tam będę mieszkać i mi się ma podobać, a czy praktyczne czy nie to ocenię po latach hehe czekam na rysunek sprężaj się :D:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 10.10.2013 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 a no dokładnie - z tym ociepleniem to też ważna sprawa... u nas facet mi tłumaczył byśmy inaczej zrobili okna, że tak po jego myśli będzie lepiej - ale co on tam wie to ja tam będę mieszkać i mi się ma podobać, a czy praktyczne czy nie to ocenię po latach hehe czekam na rysunek sprężaj się :D:p Donoszę, bo to może potrwać http://img849.imageshack.us/img849/8272/fr1b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 10.10.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 buahahahah i od takiej ilości popcornu dupa mi urośnie ... Mam wstępną wycenę mojego okna - nie napiszę ile, bo kapcie spadają Najdroższa fanaberia, nie ma co:p oj tam oj tam... dawaj ile? chociaż mniej więcej zobaczę jaka różnica między naszymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 10.10.2013 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 (edytowane) buahahahah i od takiej ilości popcornu dupa mi urośnie Oj tam, oj tam - spalisz w ogródku, na wiosnę dawaj ile? chociaż mniej więcej zobaczę jaka różnica między naszymi Potem usunę - sam salon 42 tys:sick: (reszta będzie kosztowała mniej niz to jedno okno:P) Zamiast dziubać wklejam zapożyczone: http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/21/qkjs.jpg M. się pewnie nie zgodzi na białe ale też ładnie wyglądają Edytowane 10 Marca 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 10.10.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 aż tyle za jedno (no w sumie dwa) no to faktycznie nieźle... ale jaki efekt!! a ja myślałam że u mnie dużo wyszło ahhhh czyli chcesz jaśniejsze okna... to masz tu jeszcze jedno do myślenia a co to z forum kogoś, ale nie pamiętam kogo bardzo ładnie wyglądają takie jasne szare :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 10.10.2013 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 (edytowane) Tylko zastanawiam się, jak wtedy ugryźć sprawę z drewnem na elewacji - z białymi, czy szarymi oknami może to nie wyglądać efektownie Dla przypomnienia: .. Z boniami nie ma problemu - mogą być choćby białe - zagra tylko faktura ale drewno z białym oknem jest raczej nie halo - wtedy trzeba by pomyśleć nad innym rozwiązaniem. Motyla noga! Edytowane 6 Lutego 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 10.10.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 tu masz przykłady szarych: http://cdn7.muratordom.smcloud.net/t/photos/thumbnails/32625/elewacja_biale_sciany_i_drewno_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg http://bi.gazeta.pl/im/4/6824/z6824584Q,Elewacja-wykonczona-drewnem-egzotycznym--to-dobry.jpg białe chyba: http://www.woodenwalls-elewacjedrewniane.eu/gallery/elewacja-z-drewna-garapa_5/elewacja-drewniana-z-drewna-garapa_1.jpg w kolorze drewna: http://przegrodyb2b.pl/images/stories/Jnc9OTAwJmg9NjAw/34630:dlh_elewacja_taras.jpg no i antracyt: http://www.sol-bud.eu/images/drewno/3.jpg decyduj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 10.10.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 ja za antracytowymi szare jasne najgorsze ,juz lepsze biale wedle mojego gustu:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts