lukasz69karolina 01.08.2014 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 no fakt że wanna pasuje tam hehehe zmiana tematu: powiedz mi jaki miałaś szeroki otwór drzwiowy?? (wejściowe) widzę że masz dość szerokie to naświetle - fajoskie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 01.08.2014 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 no fakt że wanna pasuje tam hehehe zmiana tematu: powiedz mi jaki miałaś szeroki otwór drzwiowy?? (wejściowe) widzę że masz dość szerokie to naświetle - fajoskie :) Nie pamiętam dokładnie, bo wprowadzaliśmy zmianę ale chyba coś koło 155cm - mogę zmierzyć w poniedziałek - chciałabyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 01.08.2014 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 no właśnie widać że spory ten otwór... ja mam tylko 140 więc już nie będzie takie wielkie i piękne naświetle no ale ważne że jakiekolwiek jak już w końcu wybierze Ł drzwi:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 01.08.2014 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 no właśnie widać że spory ten otwór... ja mam tylko 140 więc już nie będzie takie wielkie i piękne naświetle no ale ważne że jakiekolwiek jak już w końcu wybierze Ł drzwi:mad: To nie będzie duża różnica - a naświetla można robić z różnymi ramkami- szyba może być wtedy większa. 140 to też dużo - będzie sporo światłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 01.08.2014 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 no na pewno można jak robi się u stolarza - a jak się kupuje gotowe to naświetla mają standardowe ramki i już - przynajmniej na dzień dzisiejszy to wiem... to jak mam otwór mniejszy o 15cm, to o tyle będzie węższa szybka bo inne wymiary zostają bez zmian... a 15cm to dużo jednak na szybie ale - trzeba było myśleć w porę jak się pytali ile zostawić otworu na drzwi... trzeba żyć ze swoimi decyzjami :Dhehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 01.08.2014 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 no na pewno można jak robi się u stolarza - a jak się kupuje gotowe to naświetla mają standardowe ramki i już - przynajmniej na dzień dzisiejszy to wiem... to jak mam otwór mniejszy o 15cm, to o tyle będzie węższa szybka bo inne wymiary zostają bez zmian... a 15cm to dużo jednak na szybie ale - trzeba było myśleć w porę jak się pytali ile zostawić otworu na drzwi... trzeba żyć ze swoimi decyzjami :Dhehehe Jesteś pewna? Bo ja mam drzwi z Cala, a wspominali o ramkach naświetli? Może to można wybrać? W końcu to jest dodatkowy element - one nie są produkowane razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 02.08.2014 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Sprawy nabrały tempa - trzeba wybrać deskę elewacyjną (lub kompozyt) i zaraz postem puc na elewację.Nic nie podoba mi się do końca - muszę pojeździć, pomacać. Ta sama sytuacja z AGD. -- Rusza też akcja gres w kuchni - właśnie ucięłam kawał dechy dla kafelkarza, żeby wiedział, jaki ma sobie wyznaczyć poziom, żeby zrównać się z drewnianą podłogą. Przydały się moje zapędy do kupowania różnych dziwnych (jak na babę) rzeczy - suwmiarką zmierzyłam grubość, piła do metalu spisała się bez zarzutu i nie muszę nikogo o nic prosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.08.2014 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 jak tam decyzje ...podjęte ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 04.08.2014 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Jesteś pewna? Bo ja mam drzwi z Cala, a wspominali o ramkach naświetli? Może to można wybrać? W końcu to jest dodatkowy element - one nie są produkowane razem w zasadzie tak, jestem pewna - grubość ramy ma wymiar standardowy, zmienia się tylko wielkość szyby - ale dopytam, choć wątpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.08.2014 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) jak tam decyzje ...podjęte ??? Wybraliśmy deskę elewacyjną - modrzew syberyjski profil Rombus - kolor nieznany;) Dokładny odcień wybierzemy, jak już położą deski, bo trudno tak wybrać nie mając tynku;). W każdym razie jakiś jasny lub średniojasny. Zaraz jedziemy oglądać puc na elewację - mam nadzieję, że coś postanowimy, bo nie ma czasu na wahania - są inne decyzje do podjęcia. Piekarnik - myślę, że ostatecznie stanie na tym: elektrolux EEB 8585pox http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5bc6d6c5a715.jpg jeśli nie dobiorę do niego mikrofali - ostatecznie kupię jeszcze piekarnik 2w1 i będę mogła zapraszać tabuny głodnych gości, bo z dwoma piekarnikami to już będzie dziki szał Piekarnik 2w1 jest drogi ale ponieważ zaoszczędziłam na okapie, może starczy na takie szaleństwo. Najwyżej później kupimy meble - to, co jest stałą zabudową powinno być od razu takie, jak trzeba - kuchnię chcę mieć skończoną. elektrolux 2w1 EVY 7600 aox http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7812b58c0acd.jpg W tym tygodniu zabieram się ostro za resztę AGD, bo stolarz zacznie w końcu grzmieć - nawet frontów nie mam wybranych:bash: w zasadzie tak, jestem pewna - grubość ramy ma wymiar standardowy, zmienia się tylko wielkość szyby - ale dopytam, choć wątpię Tak, czy siak nie produkuje się naświetli, które są bezsensownie małe, dlatego uważam, że nie masz się co martwić - ile Ci wyjdzie tej szybki? Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 04.08.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 oj uwierz mi że widziałam takie co miały szybkę mikro mikro i powiedzieli mi w sklepie że takie się robi i już - szybka w naświetlu niewiele większa od tej w drzwiach zyndram...nie wiem ile mi wyjdzie, no nie wiem ile cm ma ramka naświetla, drzwi nie wybrane jeszcze... co to jest puc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.08.2014 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 To jak chcesz, mogę dzisiaj zmierzyć szerokość samej szyby - przeliczysz sobie u siebie, jak to wyjdzie. Puc - to tynk - kolor lub biały - używam zamiennie - moi wykonawcy na tynk tak mówią - nie wiem, czy to idealnie to samo ale na to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 04.08.2014 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 to jeśli to nie kłopot to zmierz i szybkę i ramę aaaaaaaa jaka ja niedoinformowana myślałam że to jakiś super nowy wynalazek a to zwyczajnie inne określenie - człowiek uczy się całe życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.08.2014 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 to jeśli to nie kłopot to zmierz i szybkę i ramę aaaaaaaa jaka ja niedoinformowana myślałam że to jakiś super nowy wynalazek a to zwyczajnie inne określenie - człowiek uczy się całe życie Ustawiłam przypomnienie - oby zadzwoniło w odpowiednim momencie, bo ostatnio o wszystkim zapominam. Do końca nie jestem pewna, czy to w 100% to samo - tak czy siak to jest to, co widzimy na domu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.08.2014 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Piekarnik - myślę, że ostatecznie stanie na tym: elektrolux EEB 8585pox http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5bc6d6c5a715.jpg jeśli nie dobiorę do niego mikrofali - ostatecznie kupię jeszcze piekarnik 2w1 i będę mogła zapraszać tabuny głodnych gości, bo z dwoma piekarnikami to już będzie dziki szał Piekarnik 2w1 jest drogi ale ponieważ zaoszczędziłam na okapie, może starczy na takie szaleństwo. Najwyżej później kupimy meble - to, co jest stałą zabudową powinno być od razu takie, jak trzeba - kuchnię chcę mieć skończoną. elektrolux 2w1 EVY 7600 aox http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7812b58c0acd.jpg W tym tygodniu zabieram się ostro za resztę AGD, bo stolarz zacznie w końcu grzmieć - nawet frontów nie mam wybranych:bash: super ten piekarnik, szkoda ze trochę ponad mój budżet :bash: Nie wiem czy zwróciłas uwage na zdjęciach wyglądają te wszystkie piekarniki Elektroluxa jakby ni emialy teleskopów mimo ze w opisie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.08.2014 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) super ten piekarnik, szkoda ze trochę ponad mój budżet :bash: Nie wiem czy zwróciłas uwage na zdjęciach wyglądają te wszystkie piekarniki Elektroluxa jakby ni emialy teleskopów mimo ze w opisie są Tak, aż w sklepie sprawdzałam - mają po 1 lub 2 szt w zależności od modelu - są też tańsze bez funkcji pary - gdyby nie to, że chciałabym tę opcję, kupiłabym ten tańszy, za to z pyrolizą. Do jakiej kwoty szukasz (może być na priv)? Po analizie sklepowej doszłam do wniosku, że albo Elektrolux albo Amica:) Zajrzycie do nie wieczorkiem? Tworzę rysunek kuchni i potrzebowałabym spojrzenia chłodnym okiem i doradztwa w zakresie wysokiej zabudowy Potrzebne oświecenie http://emotikona.pl/emotikony/pic/olimpijczyk.gif Zmykam na budowę - będę tynkować siama. I zmierzę okno dla Karoliny. Później Was poodwiedzam. Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.08.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Tak, aż w sklepie sprawdzałam - mają po 1 lub 2 szt w zależności od modelu - są też tańsze bez funkcji pary - gdyby nie to, że chciałabym tę opcję, kupiłabym ten tańszy, za to z pyrolizą. Do jakiej kwoty szukasz (może być na priv)? Po analizie sklepowej doszłam do wniosku, że albo Elektrolux albo Amica:) Zajrzycie do nie wieczorkiem? Tworzę rysunek kuchni i potrzebowałabym spojrzenia chłodnym okiem i doradztwa w zakresie wysokiej zabudowy. szukam tak max maxów do 2tysi ale lepiej tak ok 1700 - albo Amica ta integra albo ekectrolux albo to jedno Gorenje. Zalezy mi na teleskopach i tej termo sondzie, para jest alternatywą. Reszta żeby nie miał pokręteł tylko jakiś dotyk mysle o taki electroluxie EOA5751AOZ http://www.electrolux.pl/Additions/ImageResize/ImageExternal.aspx?src=http%3a%2f%2fservices.electrolux-medialibrary.com%2fdownload.php%3fsrc%3dehppdb-pictures%2fE%2fE%2fWS_PV%2fPSEEOV130P000286.png&width=255&height=255&interpolation=HighQualityBicubic&forcejpeg=true Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 04.08.2014 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) szukam tak max maxów do 2tysi ale lepiej tak ok 1700 - albo Amica ta integra albo ekectrolux albo to jedno Gorenje. Zalezy mi na teleskopach i tej termo sondzie, para jest alternatywą. Reszta żeby nie miał pokręteł tylko jakiś dotyk mysle o taki electroluxie EOA5751AOZ http://www.electrolux.pl/Additions/ImageResize/ImageExternal.aspx?src=http%3a%2f%2fservices.electrolux-medialibrary.com%2fdownload.php%3fsrc%3dehppdb-pictures%2fE%2fE%2fWS_PV%2fPSEEOV130P000286.png&width=255&height=255&interpolation=HighQualityBicubic&forcejpeg=true Fajny:) Podoba mi się tym bardziej, że jest czarny. Dam Ci jeszcze jeden powód do zastanawiania się - termosonda w Amice jest w głębi piekarnika, więc trzeba o niej pamiętać, jak się wkłada coś do pieczenia, bo później możesz się poparzyć (choć akurat wątpię, żeby jakaś pani domu miała z tym większy kłopot). W Elektroluxie podłączenie termosondy jest od czoła, więc możesz ją założyć w dowolnym momencie. Karolina, podaję wymiary: sama szyba szer. 34 cm z ościeżami 46cm Otwór (szer. całkowita) 150 cm Zabieram się za wizki kuchni: Dla przypomnienia rzut z góry (zrobiony przez Madzię) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d58b113c9368.jpg I teraz kilka wersji wysokiej zabudowy: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c27e6dcfb8d.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/766ebb1dd8db.jpg - czerwony wyrzut sumienia - co z szafką nad lodówką - dzielić, czy pozwolić, żeby otwierała się wraz z lodówką? http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee3024cb47cf.jpg wersja 3 - pionowa, z tym samym pytaniem - co z miejscem nad lodówką? http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0f07c7823a2.jpg Co sądzicie - lepiej dać piekarnik i mikrofalę w jednym słupku (pamiętając, że najpewniej będą to dwa piekarniki, tylko jeden kompaktowy), czy dać w dwóch słupkach? Co z szafkami nad lodówką i piekarnikiem oraz w tym trzecim słupku? HELP I druga zagwozdka - płyta będzie niesymetryczna wzgl. wyspy - znaczy 60, wyspa 165x100cm i teraz - z której strony ma być więcej miejsca (do krojenia chociażby) - bliżej lodówki, czy spiżarki? Jestem praworęczna, więc wydaje mi się, że powinnam sobie zostawić więcej miejsca z prawej strony - dobrze kombinuję? Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 04.08.2014 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 ... termosonda ... a tak po prostu - co to robi? ... Karolina, podaję wymiary: sama szyba szer. 34 cm z ościeżami 46cm Otwór (szer. całkowita) 150 cm ... od razu widać że kawał szybki dzwoniłam do przedstawiciela i powiedział mi że ramka ma rozmiar standardowy i nie jest do ruszenia - zmienia się tylko szybka, czyli tak jak myślałam ... I teraz kilka wersji wysokiej zabudowy: .... wg mnie wersja 3 -piekarniki obok siebie i nad lodówką osobna szafka pewnie stolarz by zrobił taki duży front by się otwierał razem z lodówką (opcja 1,2) ale wg mnie to bez sensu zawsze widzieć zawartość szafki gdzie najczęściej są graty mało używane... przyjdzie ktoś do Ciebie i siedząc w kuchni czekając na zakąskę będzie widział te graty, wg mnie ogólnie opcja z piekarnikami obok siebie wg mnie jest wizualnie ładniejsza jeden nad drugim tylko wtedy gdy się nie ma możliwości rozdzielenia na dwa, bo brakuje słupka lub jest wąski - to moje zdanie ... I druga zagwozdka - płyta będzie niesymetryczna wzgl. wyspy - znaczy 60, wyspa 165x100cm i teraz - z której strony ma być więcej miejsca (do krojenia chociażby) - bliżej lodówki, czy spiżarki? Jestem praworęczna, więc wydaje mi się, że powinnam sobie zostawić więcej miejsca z prawej strony - dobrze kombinuję? wg mnie po prawej skoro jesteś praworęczna, czyli od spiżarki - ja tak pracuję że robię wszystko po prawej bo taki mam układ w mieszkaniu, w domu odwaliłam bo będę musiała robić po lewej więc będę się przestawiać, ale trudno jak się nie pomyślało od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.08.2014 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 jaka wysoka zostaje ci ta szafka nad lodowka ?? i w innej wersji nad piekarnikami + ta wynikajaca z wysokosci lodówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts