pestka56 19.08.2014 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Na taki sufit z gwiazdami wystarczyłoby opuścić go o 5 cm. Tam muszą się zmieścić tylko lampeczki i kabelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 19.08.2014 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Ania była chyba ze mną na budowie, bo właśnie takie argumenty przytaczałam fachowcowi;) Pesteczko, nie chcę już ruszać tego sufitu, bo to wiąże się z warczeniem M. a tyle mamy teraz pracy i decyzji na głowie, że nie chcę sobie strzępić języka. Mam nadzieję, że Twoja wizja ściano-sufitu się obroni, nawet ze zwykłymi spotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 19.08.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 . Mam nadzieję, że Twoja wizja ściano-sufitu się obroni, nawet ze zwykłymi spotami. będzie ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 19.08.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Pestus, a mozesz poszukac tego linku do polskiego sklepu? Super takie oswietlenie - chcialabym takie w lazienkach. Tylko obawiam sie ceny. Poszukasz w historii? Prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 19.08.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Mimo rosnącej sympatii do czerni słabo czuję taki sufit. Wygooglałam sobie by się bardziej przekonać i znalazłam taką łazieneczkę http://2.bp.blogspot.com/--_o2Q9eq43w/UfsGRjpd7nI/AAAAAAABFgw/-afNXjOfVYw/s1600/black+ceiling4.jpg Źródło Tu mnie przekonuje, ale to inna bajka niż to co planujesz u siebie. Twoje płytki są białe? Na zdjęciach mają jakby :maziaje" - nie wiem czy są faktycznie, czy też to tylko przykurzenie, albo złudzenie? Zacznij od pomalowania ściany, a potem sufit zawsze można "domalować" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.08.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 To ja się odezwę jak na starą konserwę przystało Mi się ten czarny sufit wcale nie widzi. Ten "ostry pazur", o którym się wspomina to tu, to tam, wcale do mnie nie przemawia. Większość forumowiczek krzyknie WOW na widok czegoś takiego, ale czy Ty jesteś na 100% przekonana do takiego rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.08.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 swiatelkowy sufit w lazience? w pokoju dzieciecym jak dziecko idzie spac predzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 19.08.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 też nie jestem za gwiazdkami w łazience. W dziecięcym pokoju ma to urok ale w łazience będzie wyglądać... tandetnie trochę... tak mi się wydaje. Coś jak lustro na suficie w sypialni ;p Co do granatu (nie czerni) na ścianie i suficie zaszalałabym. Jeśli po zrobieniu wszystkiego nie będzie Ci się podobać przemalowanie go na biało to kwestia dwukrotnego pomalowania. Zawsze możesz to zrobić. A granat sobie spraw i przeżyj. Tylko się nie zrażaj na początku, bo póki nie będzie świateł to i efekt nory gwarantowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.08.2014 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 A te światełka na niebie to nie są światłowody? Chloe, ja bym się z ozdobnikami wstrzymała. Jak Ci będzie brakowało "czegoś" to będzie z czego wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 20.08.2014 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Byłam, cyknęłam - strasznie mi się podoba ciemny sufit, tylko spójrzcie - nora jest już teraz. Doświetlę to? W tej łazience nie mam podwieszanego sufitu - w projekcie są 4 spoty sufitowe plus led pod szafkę, dwie lampy wiszące na prawo od wanny i ledy we wgłębieniu zabudowy z mdf (to ta z kibelkami, do samej góry - łącznie 3 pasy). ... i Ty masz problem z doświetleniem mając tyle świateł? ja mam łazienkę bez okna! i mam dwa zwisy przy lustrze + 2 halogenki nad wc + led w prysznicu teraz w środku pali się jedna żarówka i jest cacy jak zapalę te wszystkie na raz to będę miała jak na operacyjnej hihihi też jestem za pomalowaniem sufitu - sama u siebie też chcę w kuchni malnąć na czarno - najwyżej znów się przemaluje kto nie ryzykuje ten nie żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 20.08.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 eeeeetam, ja obecnie mam lazienke bez okna i tylko z swiatelkiem nad lusterkiem, i jest widno podloga czarna reszta biel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 20.08.2014 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Dzięki dziewczyny - bardzo mi pomogłyście, naprawdę bardzo bardzo! Mimo rosnącej sympatii do czerni słabo czuję taki sufit. Wygooglałam sobie by się bardziej przekonać i znalazłam taką łazieneczkę http://2.bp.blogspot.com/--_o2Q9eq43w/UfsGRjpd7nI/AAAAAAABFgw/-afNXjOfVYw/s1600/black+ceiling4.jpg Źródło Tu mnie przekonuje, ale to inna bajka niż to co planujesz u siebie. Twoje płytki są białe? Na zdjęciach mają jakby :maziaje" - nie wiem czy są faktycznie, czy też to tylko przykurzenie, albo złudzenie? Zacznij od pomalowania ściany, a potem sufit zawsze można "domalować" . Julianno, płytki nie są białe - są właśnie takie, jak na zdjęciach - raczej ecru z szarymi mazajami. Będzie troszkę zachodu z dobraniem farby -może kupię faktycznie najpierw na samą ścianę? To ja się odezwę jak na starą konserwę przystało Mi się ten czarny sufit wcale nie widzi. Ten "ostry pazur", o którym się wspomina to tu, to tam, wcale do mnie nie przemawia. Większość forumowiczek krzyknie WOW na widok czegoś takiego, ale czy Ty jesteś na 100% przekonana do takiego rozwiązania? Tomkowa, chyba wiem, czym piszesz - my tu na forum widziałyśmy już chyba wszystko - szukamy czegoś ciekawego, bo każde rozwiązanie szybko się opatrza;). Jakiś czas temu pisałam właśnie, że dobrze jest trafić na forum odpowiednio wcześnie, żeby zdążyć się zachłysnąć, a potem jeszcze bezboleśnie odkochać i pójść za głosem serca:) też nie jestem za gwiazdkami w łazience. W dziecięcym pokoju ma to urok ale w łazience będzie wyglądać... tandetnie trochę... tak mi się wydaje. Coś jak lustro na suficie w sypialni ;p Co do granatu (nie czerni) na ścianie i suficie zaszalałabym. Jeśli po zrobieniu wszystkiego nie będzie Ci się podobać przemalowanie go na biało to kwestia dwukrotnego pomalowania. Zawsze możesz to zrobić. A granat sobie spraw i przeżyj. Tylko się nie zrażaj na początku, bo póki nie będzie świateł to i efekt nory gwarantowany Gwiazdek nie będzie na pewno -przede wszystkim nie będzie podwieszanego sufitu - możliwości zmian dotyczą tylko lamp. Jeśli okaże się, że ciemny sufit wygra, to chyba lepiej dać ciemne spoty?? A te światełka na niebie to nie są światłowody? Chloe, ja bym się z ozdobnikami wstrzymała. Jak Ci będzie brakowało "czegoś" to będzie z czego wybierać Zgadzam się z Tobą w każdym tego zdania wyrazie:rolleyes: i Ty masz problem z doświetleniem mając tyle świateł? ja mam łazienkę bez okna! i mam dwa zwisy przy lustrze + 2 halogenki nad wc + led w prysznicu teraz w środku pali się jedna żarówka i jest cacy jak zapalę te wszystkie na raz to będę miała jak na operacyjnej hihihi też jestem za pomalowaniem sufitu - sama u siebie też chcę w kuchni malnąć na czarno - najwyżej znów się przemaluje kto nie ryzykuje ten nie żyje Może faktycznie wymyślam problemy? Teraz jest ciemno, bo ściany sinoniebieskie, nie ma zabudowy - wanna też trochę rozjaśni wnętrze. Zawierzam Ci:) eeeeetam, ja obecnie mam lazienke bez okna i tylko z swiatelkiem nad lusterkiem, i jest widno podloga czarna reszta biel Melcia, to w końcu jesteś za ciemnym sufitem, czy za jasnym? Jeszcze kilka zdań ode mnie - ciemny sufit baaardzo mi się podoba - równie bardzo, jak się go boję. Sufit będzie zwyczajny - co najwyżej ciemny - lampy w zależności od decyzji albo białe albo grafitowe/granatowe. Zrobię tak - zaczniemy malować ścianę, a jak skończymy, będzie szybka decyzja co do sufitu. Na dzień dzisiejszy chciałabym ciemny:D Dzisiaj pan Bagdan ma mi postawić wannę, cobym sobie mogła ocenić, jak jej obecność wpłynie na wygląd łazienki;) Jadę na budowę - trzymajcie kciuki, bo będzie przeprawa - różnica zdań między kierownikiem a wykonawcą płotu, przy czym jestem zdania, że kierownik w tym przypadku przesadza, działa nadgorliwie i mam wrażenie hołdując zasadzie "moja racja jest bardziej mojsza niż twojsza"; Mój ostateczny argument wobec takiej postawy brzmi wówczas zawsze tak samo "ale ja chcę tak i już":p Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 20.08.2014 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 ... "ale ja chcę tak i już":p Amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 20.08.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Julianno, płytki nie są białe - są właśnie takie, jak na zdjęciach - raczej ecru z szarymi mazajami. Będzie troszkę zachodu z dobraniem farby -może kupię faktycznie najpierw na samą ścianę? W takim razie chyba jednak granat odpada? Nie czuję się silna w kolorach, ale może lepiej pasowałby antracyt (?) Jakoś czerń bardziej do bieli mi gada Tu jednak oddaję w pełni pole dziewczynom i poczekam na efekt (...) my tu na forum widziałyśmy już chyba wszystko - szukamy czegoś ciekawego, bo każde rozwiązanie szybko się opatrza;). (...) O tak! - jakiś czas temu wybrałam się pooglądać meble w salonach kuchennych. Wlazłam nawet do takich, w których nie byłoby mnie stać na jedną szafkę, ale chciałam pooglądać rozwiązania, a szczególnie popróbować różne rodzaje uchwytów. No i... zobaczyłam kilkadziesiąt kuchni w Katowicach i Wrocławiu, i... spodobała mi się TYLKO JEDNA, a w zasadzie to spodobał mi się jej kolor - zgaszony matowy błękit . I jak płot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 21.08.2014 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Jestem w niedoczasie:(I mam kolejną prośbę Myślałam o tym kiedyś ale jakoś wyleciało mi z głowy, mimo że próbki leżą na widoku ale na szczęście Julianna czuwa i.. do rzeczy. Przykładam sobie różne kolory próbników do płytek w łazience - te na podłodze są szare ale ciepłe - ewidentnie mają coś z brązu - zresztą te kremy na ścianie też - one są akurat uniwersalne - teraz mam je w połączeniu z delikatną szarością i jest super ale na moje oko brąz też jest im po drodze. Popatrzcie - czy się nie mylę: grafitoszarogranatyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/50cfa038e32f.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4054cdac4834.jpg dajmy na to, że ten kolor najbardziej oddaje płytkę: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/81ccfce62408.jpg a gdyby tak: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/02f4191bdd44.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/426eefdef492.jpg Nie lepiej? Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 21.08.2014 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 ja z kolorów lewa jestem bardzo ale ta druga opcja jest na pewno spokojniejsza, bo taka przygaszona lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 21.08.2014 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 ja z kolorów lewa jestem bardzo ale ta druga opcja jest na pewno spokojniejsza, bo taka przygaszona lekko Hehe, też nie czuję się pewnie na tym terenie:yes: Oczywiście pierwsza opcja jest kwestią dobrania grafitu, bo ten się raczej nie będzie z niczym gryzł ale przyszło mi do głowy, że może by tak kawa z czekoladą? Ściana za wanną jest najciemniejszą w całym pomieszczeniu, więc efekt kolorystyczny będzie bardziej kontrastowy. Ale sobie zrobiłam zagwozdkę Wiem, że modne są teraz szarości i czernie ale powoli wyleczam się z mód - może na mnie czeka właśnie brąz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.08.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 moda moda ale mi sie bardziej podoba ta druga paleta Brązow jako takich nie lubię niezależnie od mody ale te sa z fajnej palety kolorów ja ogolnie mam problem z kolorami bo nie podobają mi sie i nie widza u mnie na ścianach - ani zielenie, ani fiolety, ani zołte, ani niebieskie,....i mama problem wiec wszystko mam na biało i trochę szarego i czarnego na dole jak pomieszkam to może zmienię zdanie Więc u mnie kolorystyka ze względu na moje nielubienie kolorów jest modna hihih Ale to tylko farba i można zmienić za jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 21.08.2014 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 moda moda ale mi sie bardziej podoba ta druga paleta Brązow jako takich nie lubię niezależnie od mody ale te sa z fajnej palety kolorów ja ogolnie mam problem z kolorami bo nie podobają mi sie i nie widza u mnie na ścianach - ani zielenie, ani fiolety, ani zołte, ani niebieskie,....i mama problem wiec wszystko mam na biało i trochę szarego i czarnego na dole jak pomieszkam to może zmienię zdanie Więc u mnie kolorystyka ze względu na moje nielubienie kolorów jest modna hihih Ale to tylko farba i można zmienić za jakiś czas Prawda? Chyba cały urok w tym, że te brązy mają w sobie coś chłodnego. Wygląda na to, ze trzeba będzie wybrać pomiędzy grafitem a zimnym brązem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzior999 21.08.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Jestem w niedoczasie:(I mam kolejną prośbę Myślałam o tym kiedyś ale jakoś wyleciało mi z głowy, mimo że próbki leżą na widoku ale na szczęście Julianna czuwa i.. do rzeczy. Przykładam sobie różne kolory próbników do płytek w łazience - te na podłodze są szare ale ciepłe - ewidentnie mają coś z brązu - zresztą te kremy na ścianie też - one są akurat uniwersalne - teraz mam je w połączeniu z delikatną szarością i jest super ale na moje oko brąz też jest im po drodze. Popatrzcie - czy się nie mylę: grafitoszarogranaty http://naforum.zapodaj.net/thumbs/50cfa038e32f.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4054cdac4834.jpg dajmy na to, że ten kolor najbardziej oddaje płytkę: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/81ccfce62408.jpg a gdyby tak: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/02f4191bdd44.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/426eefdef492.jpg Nie lepiej? W pierwszej wersji nie pasuje mi ten najciemniejszy (grafit?), za bardzo dominuje ale nie wiem co chcesz nim podkreślić bo efekt może być rewelacyjny. Druga wersja zdecydowanie do mnie przemawia, moje kolory. No także tak - pomogłam ci prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts