lukasz69karolina 28.08.2014 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 borze zielony! Jak pięknie! Zostaw! Ja się tam będę kąpać! polać jej!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 28.08.2014 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Borze zielony! Jak pięknie! Zostaw! Ja się tam będę kąpać! Przyszedł kolega - popatrzył i mówi: "będzie zajebiście, przecież i tak już pomalowałaś";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 28.08.2014 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) Mnie sie tez podoba!!!:popcorn:, ale po Twoim poscie nie ma nawet co dyskutowac. Wracaj do bieli na suficie i sie nie przejmuj. Lazienka jest TWOJA i to tobie ma sie podobac w 1 kolejnosci. Inspiracje czarno-sufitowe sa piekne, ale jak widac czasem to bardziej dzielo dobrego fotografa . Ja u siebie nabazgralam jakims szaro- fioletowym i sama musialam przemalowywac myslalam ze mnie :bash::bash::bash: Kochana:hug: Włsśnie o tym piszę - podoba mi się ale jeśli mam dostać sufitofobii z tego powodu, to chyba lepiej przemalować? -- Obiecałam, że w końcu odrobię lekcje, więc spieszę z informacjami - nie chciałabym zapeszać ale wydaje mi się, że elewacja będzie piękna - tynk kupiony - dzisiaj lub jutro gruntują, podbitka też w trakcie - niedługo będą efekty. Nie będę wklejać całości na forum ale zachęcam do uczestniczenia w zjeździe (czy tam zlocie muratoro-czarownic) będę z aparatem, to pokażę Ciekawa jestem bardzo zaprojektowanych przez siebie gzymsów - mają być dziś lub jutro oto prototyp: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c26438a1efb.jpg Jak się okazuje, projekt własny jest tańszy o 2/3 od gotowych gzymsów - przynajmniej w naszym przypadku. Zaczęłam drążyć temat, bo nic mi się nie podobało do końca, a przede wszystkim były za duże. Lepiej cenowo (i wielkościowo) wypadały podparapetniki ale też były albo zbyt wymyślne albo zbyt proste - mnie się marzy połączenie klasycznej bryły i nowoczesnych okien w całość - żeby żaden styl nie dominował, tylko uzupełniał ten drugi. Czy to się uda? Mam nadzieję. Mam ogromną nadzieję. Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.08.2014 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Chloe, wiem czemu masz taki odbiór tej łazienki. Mam to samo, ale nie rezygnowałabym. Przemalować można zawsze. Ja bym walczyła do końca, bo diabeł tkwi w szczegółach. Ta łazienka nie ma żadnych szczegółów, duperel, ani światła. Dlatego wygląda garażowo-piwnicznie. ŚWIATŁO czyni cuda Przykłady są ze strony Orac Clusiv. Oni poza listwami sufitowymi i przypodłogowymi mają serię oświetleniową. To się po prostu przykleja do ściany. Poza tym można te listwy malować. Odrobina zabawy wnętrzem: Jestem ciekawa, czy patrząc na tę ciemną wersją myślisz o piwnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.08.2014 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Jeszcze raz spojrzałam na zdjęcie łazienki - OKNO PSUJE WSZYSTKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 28.08.2014 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Jeszcze raz spojrzałam na zdjęcie łazienki - OKNO PSUJE WSZYSTKO trzeba je zamurowac :lol2: oczywiscie zartuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 28.08.2014 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 . Nie będę wklejać całości na forum ale zachęcam do uczestniczenia w zjeździe (czy tam zlocie muratoro-czarownic) będę z aparatem, to pokażę . ha ha ha baardzo smieszne... chcesz dobic lezacych jeszcze bardziej? ja sie nie wypowiadam w sprawie sufitu bo do tej pory nie udzielilam odp za jakim kolorem bylam aleeee podpowiem po cichutku-zostaw i poczekaj na koncowe efekty mnie samo patrzenie tez przytlacza, ale jak sobie pomysle o ukonczonej lazience, to czuje ze cos tam jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.08.2014 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Śmiej się Mel TO okno jest za małe, ma zły kształt i nim właśnie przywodzi na myśl piwnicę. U siebie, wzięłabym piłę i wycięła większy otwór w moim Ytongu. W najbliższą sobotę, bo jestem w domciu sama a potem niech się mój J martwi, żeby szybko wstawić okno jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 28.08.2014 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Chloe...dlaczego nie powiekszylas okna??? przed zrobieniem elewacji jest na to lepsza okazja niz po jej zakonczeniu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 28.08.2014 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Chloe ja fotki na meila prosze ;-) - po skonczonej realizacji :popcorn::popcorn: Jasne:yes: Chloe, wiem czemu masz taki odbiór tej łazienki. Mam to samo, ale nie rezygnowałabym. Przemalować można zawsze. Ja bym walczyła do końca, bo diabeł tkwi w szczegółach. Ta łazienka nie ma żadnych szczegółów, duperel, ani światła. Dlatego wygląda garażowo-piwnicznie. ŚWIATŁO czyni cuda Przykłady są ze strony Orac Clusiv. Oni poza listwami sufitowymi i przypodłogowymi mają serię oświetleniową. To się po prostu przykleja do ściany. Poza tym można te listwy malować. [ATTACH=CONFIG]277082[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]277085[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]277086[/ATTACH] Odrobina zabawy wnętrzem: [ATTACH=CONFIG]277084[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]277083[/ATTACH] Jestem ciekawa, czy patrząc na tę ciemną wersją myślisz o piwnicy? Nie:) Natomiast siedząc na wannie i patrząc w górę wrażenia miałam nieprzyjemne - tym się kieruję Jeszcze raz spojrzałam na zdjęcie łazienki - OKNO PSUJE WSZYSTKO To prawda:( ha ha ha baardzo smieszne... chcesz dobic lezacych jeszcze bardziej? ja sie nie wypowiadam w sprawie sufitu bo do tej pory nie udzielilam odp za jakim kolorem bylam aleeee podpowiem po cichutku-zostaw i poczekaj na koncowe efekty mnie samo patrzenie tez przytlacza, ale jak sobie pomysle o ukonczonej lazience, to czuje ze cos tam jest... Melcia, żałuję, że nie możesz przyjechać, no! Śmiej się Mel TO okno jest za małe, ma zły kształt i nim właśnie przywodzi na myśl piwnicę. U siebie, wzięłabym piłę i wycięła większy otwór w moim Ytongu. W najbliższą sobotę, bo jestem w domciu sama a potem niech się mój J martwi, żeby szybko wstawić okno jak trzeba To okno nie może być ani większe ani bardziej pośrodku, bo za nim jest niestety dach garażu - to jest najwięcej, co można było wyciągnąć. Z perspektywy czasu mam wątpliwości, czy zrobiłabym je po raz drugi. Buu Już kazałam kupić białą farbę - klamka zapadła. Nie jestem ani szczęśliwa ani zadowolona ale też nie jestem zadowolona kiedy wisi nade mną ten ciemny sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 28.08.2014 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Natomiast siedząc na wannie i patrząc w górę wrażenia miałam nieprzyjemne - tym się kieruję Już kazałam kupić białą farbę - klamka zapadła. Nie jestem ani szczęśliwa ani zadowolona ale też nie jestem zadowolona kiedy wisi nade mną ten ciemny sufit. A co ja mówiłam o czarnym suficie? U Karoliny też pisałam jaki to ma wpływ na psychikę. Na fotkach fajnie to wygląda, ale w rzeczywistości czarny sufit jest ciężki do wytrzymania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzior999 28.08.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) Chloe my nie widzimy i nie czujemy jak łazienka wygląda w realu więc myślę że dobrze robisz przemalowując sufit. Skoro dziś masz wrażenie że zaraz ci spadnie na głowę to jutro okaże się że brak ci tchu bo sufit wisi tuż nad końcami twoich włosów i zaraz złamie ci kark Ale ścianę zostaw! Cholera niefortunnie to okno wygląda ale może aby było bardziej symetrycznie domaluj po lewej i pod spodem od okna na biało prostokąt który się będzie z tym oknem łączył i tworzył wrażenie większego otworu okiennego. Może na tym prostokącie zamontuj białe półeczki na pierdoły, szampony, olejki, peelingi czy tam co dusza zapragnie... Nie wiem czy ja to dobrze wytłumaczyłam.... Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez Madzior999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 28.08.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Nic nie napiszę o suficie, bo pisałam nim został pomalowany Upewnij mnie proszę - wybrałaś jednak z tej chłodniejszej palety barw? Sprawę okna można doraźnie załatwić roletą albo żaluzjami w tym samym kolorze. Wersja turbo to wielka grafika, która okno zasłoni Poczekałabym jednak z tymi "dekoracjami" aż łazienka okrzepnie w białym montażu i oświetleniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 28.08.2014 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Chloe Idąc za Owieczką - super, że spróbowałaś, a jeśli Ci nie leży to super, że przynajmniej nie masz dylematu z decyzją Good 4 U! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 29.08.2014 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Anetka nie tylko Ty masz takie okienko strzelnicze w łazience - ja też mam takie: małe i wysoko więc przybij piątaka! osobiście bym zostawiła i starała się wykończyć jaknajwięcej i wtedy zdecydować - ale faktycznie, my tego na żywo nie widzimy i wrażenie inne... ja nadal chcę czarny sufit - ciekawe czy miałabym takie samo wrażenie?? ale u mnie Ł jest problemem - bo on na stówkę powie że nie ma mowy dumam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 29.08.2014 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 I dobrze, ze kupiłaś biała. Nic na sile. Wnętrza maja byc dla nas a nie my dla wnętrz. Zastanawia mnie tylko dlaczego czarna, nie planowałas granatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 29.08.2014 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) Po pierwsze bardzo Wam dziękuję za opinie i szybki odzew. Jak mawiała moja babcia, kłaniam się nisko:) Chloe my nie widzimy i nie czujemy jak łazienka wygląda w realu więc myślę że dobrze robisz przemalowując sufit. Skoro dziś masz wrażenie że zaraz ci spadnie na głowę to jutro okaże się że brak ci tchu bo sufit wisi tuż nad końcami twoich włosów i zaraz złamie ci kark Ale ścianę zostaw! Cholera niefortunnie to okno wygląda ale może aby było bardziej symetrycznie domaluj po lewej i pod spodem od okna na biało prostokąt który się będzie z tym oknem łączył i tworzył wrażenie większego otworu okiennego. Może na tym prostokącie zamontuj białe półeczki na pierdoły, szampony, olejki, peelingi czy tam co dusza zapragnie... Nie wiem czy ja to dobrze wytłumaczyłam.... Wytłumaczyłaś bardzo dobrze:) A wiesz, że dzisiaj zwątpiłam i już zastanawiałam się, czy nie odwołać alarmu i nie zostawić ciemnego sufitu? Co do równowagi okiennej, zostaje też opcja z antracytową żaluzją. Chyba nic nie będę teraz robić - kiedy łazienka będzie skończona, zacznę myśleć o półeczkach i szamponach. Merci merci merci za tyle dobrych rad:) Nic nie napiszę o suficie, bo pisałam nim został pomalowany Upewnij mnie proszę - wybrałaś jednak z tej chłodniejszej palety barw? Sprawę okna można doraźnie załatwić roletą albo żaluzjami w tym samym kolorze. Wersja turbo to wielka grafika, która okno zasłoni Poczekałabym jednak z tymi "dekoracjami" aż łazienka okrzepnie w białym montażu i oświetleniu Julianno - ostatecznie zwyciężyła paleta pierwsza, bo w tym paskudnym świetle brąz wyglądał strasznie sino i ponuro:( Spieszę jednak dodać, że ściana nie jest czarna. Chloe zacytuję tu forumowa koleżankę (myślę, że się domyślicie o kogo chodzi) "Światło dzienne nie lubi ciemnych kolorów na ścianach, szczególnie słabo toleruje czerń. Ciemne kolory, wbrew pozorom, dużo lepiej sprawdzają się w słabo doświetlonych pomieszczeniach." - może te okno jest właśnie tym problemem w twojej łazience! Opinia mega mózgu wnętrzarskiego - nic dodać, nic ująć:, trudno się z nią nie zgodzić, prawda? Chloe Idąc za Owieczką - super, że spróbowałaś, a jeśli Ci nie leży to super, że przynajmniej nie masz dylematu z decyzją Good 4 U! Senkju Asiu:hug: Będą jaja, jeśli znowu mi się odwidzi i pomalujemy jeszcze raz:lol2: Anetka nie tylko Ty masz takie okienko strzelnicze w łazience - ja też mam takie: małe i wysoko więc przybij piątaka! osobiście bym zostawiła i starała się wykończyć jaknajwięcej i wtedy zdecydować - ale faktycznie, my tego na żywo nie widzimy i wrażenie inne... ja nadal chcę czarny sufit - ciekawe czy miałabym takie samo wrażenie?? ale u mnie Ł jest problemem - bo on na stówkę powie że nie ma mowy dumam... Wiem, nie jestem sama;) Al Twoje okienko wydaje mi się dużo fajniejsze, niż moje - ono nie jest bardziej na środku? Ps. Sufit w trakcie przemalowywania - czyli po śliwkach. Ps. 2 wydaje mi się, że przytłaczająca była nie tyle kolorystyka, co tak duża powierzchnia - w mniejszej łazience nie byłoby tak ciężko - mam wrażenie, że wyszłoby lepiej:yes: I dobrze, ze kupiłaś biała. Nic na sile. Wnętrza maja byc dla nas a nie my dla wnętrz. Zastanawia mnie tylko dlaczego czarna, nie planowałas granatu? Dzięki, Aga - też sobie myślę w ten sposób - wnętrza mają być dla nas i do nas pasować, nie odwrotnie:) No nie - czy Wy kobiety nie widzicie, że to nie czerń, tylko szafir? Będzie mi kiedyś brakowało tego młyna - dzisiaj walczyli: elewatyści;), dwóch kafelkarzy, czterech panów od płotu, dwóch blacharzy, 3 stolarzy (przygotowują ścianę z mdf-u do łazienki) i szklarz (robi obmiary do małej łazienki) Fotorelacja z dzisiaj: farba http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e47a8950028.jpg sufit w trakcie zmian http://naforum.zapodaj.net/thumbs/17acf0b2bfde.jpg gzyms made by _Chloe_ http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e2307ac6dc0.jpg fragment boni plus świeżutka blacha na uskoku http://naforum.zapodaj.net/thumbs/50227c5facbc.jpg pierwszy (z 4) etap płotu http://naforum.zapodaj.net/thumbs/631005c6041c.jpg Generalnie jest pięknie http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecbdee982d8c.jpg Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 29.08.2014 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9c5be9e1a8a.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/17acf0b2bfde.jpg Zeby lepiej bylo porownywac.. jak sie napatrze to dam znac ktora wersja blizsza memu serduchu alez sie dzieje u Was fiu fiu! edit... zabijesz mnie..ale zdjecie 1 tak jakos fajnie kontrastowal sufit ze sciana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 29.08.2014 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Melcia, a czemuż mam Cię zabić? Możliwe, że kiedyś będzie kolejne malowanko;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 29.08.2014 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 kiedys lubie takie okreslenie przyklad..stoimy przed salonem samochodowym.. pokazuje, ze podoba mi sie ten samochod i slysze..zonko, kiedys kupimy taki... po czym mija jakies 5minut i mowi ponownie-idz zapytaj jakie dokumenty sa potrzebne zeby go kupic.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts