pestka56 23.09.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Nie szukałam inspirowanych. Pewnie są dużo tańsze.To po prostu wybór z zestawu lamp, które mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 24.09.2014 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 perle - moja ukochana lampka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 24.09.2014 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 (edytowane) hej hej Chloe lampy podobają mi się te z projektu ale podrzucę kilka innych może coś dopasujesz Plant Skien te zapewne znasz Italux Loris - w niej podoba mi się ta metalowa obwodka http://www.bajkowelampy.pl/_uploads/thumb/uploadslampyITALUXlampyitalux-lorisma01806cd-002-jpg_390__normal__1376318016.jpg urocze, ale chyba nie do łazienki Swing Iron http://www.designconcept.pl/products/LAMPA_WISZACA_SWING_IRON_TRE_11.jpg a może po prostu taka Lamgustaf Bubbles Edytowane 24 Września 2014 przez ~~slonko~~ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 24.09.2014 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Oryginalne gluty ma u siebie Efilo, a inspirowane lampy tymi glutami Lucka6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.09.2014 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Mel, fajnie że wiesz. Pamiętam widok salonu Efilo, super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 24.09.2014 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Wejsciem do spizarki sugerowalam sie wlasnie od Efilo stad moja pamiec do jej lamp niestety wykonanie u mnie zostalo przeinaczone jestem zla ale i zadowolona, ze drzwi zwyklych nie mam..osiagnelam efekt wizualny jaki prawie chcialam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 25.09.2014 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 (edytowane) Ja tez pamiętam dom Efilo jednak te lampy są duże i w łazience Chloe nie mogą być chyba, że znajdzie krótkie-małe Edytowane 25 Września 2014 przez ~~slonko~~ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 25.09.2014 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Cześć dziewczynki - dziękuję za wszystkie propozycje i rady- nie mam nawet jak się do nich odnieść, bo niestety doba jest jakby za krótka -3 dni nie było mnie na budowie, bo praca, bo coś.. Ponoć dzisiaj rusza kostka, docieplają się fundamenty; przyjechała też podłoga - układanie najprawdoporobniej 8 października, a my nie mamy nawet wybranych farb.. Siłą rzeczy lampy muszą poczekać kilka dni. Słonko powiedziała już za mnie - potrzebuję raczej lamp rozrastających się wszerz, bo inaczej wskoczą do wanny:p Za glutki dziękuję - znam i nie chcę, za to Asia trafiła do mojej wyobraźni - niestety portfel musiałby ucierpieć - szukam jeszcze czegoś w podobnym kształcie - najlepiej białego, żeby odróżniało się od ciemnej ściany. :hug: dla Was - podziwiam, że ktoś tu jeszcze zagląda, bo nawet ja sama nie bardzo mam jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 25.09.2014 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Anetko, Trzymam kciuki by wszystko szło zgodnie z planem. Tempo szybkie, ale to dobrze, bo szybciej będziecie u siebie . Te lampy, które pokazałaś nie wyglądają źle. Tu ładniejsze ich ujęcie http://homelight.pl/media/catalog/product/cache/2/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/1/2/123936861406.jpg Poczekałabym z zakupem aż łazienka będzie "zrobiona". Wtedy zrobisz zdjęcie i będzie można "pomierzyć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 26.09.2014 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 (edytowane) Julianno, dziękuję Zdecydowanie lepiej wyglądają na tym zdjęciu:yes: Do lamp zaraz wrócę, tymczasem będzie opowieść z dzisiaj. Miesiąc zajęło mi wybranie farb.. Mam w domu pokaźną kolekcję wzorników, katalogów oraz własnoręcznie wykonanych próbek na k-g. Do całego domu wybrałam 4 kolory bazowe, które de facto niewiele się od siebie różnią Malowanie rusza w poniedziałek, aż tu nagle stwierdziłam, że nie będę malować Beckersem:eek: Raz, że to, co napisała Julianna, że mniej wydajne, że Magnat fajniejszy, dwa - moi wykonawcy podzwonili do kolegów, podowiadywali się, że Beckers niefajny, bo na dwa razy może nie pokryć, a u mnie liczy się czas. Trzy, że na moich próbkach dwukrotne malowanie faktycznie nie wystarczyło.. a tu czas goni. Być może nie zdążymy zrobić poprawek po drugim malowaniu. Trzeba było podjąć decyzję, co zrobić z tą moją osobistą tragedią - tak, tak - byłam bliska płaczu, bo wszystko dobrane pod te kolory, bo nie mam wolnej godziny, nie mówiąc już o miesiącu, jaki zajęły mi ostatnie wybory.. Podzwoniłam po różnych firmach, w końcu podjechałam do Fluggera, gdzie popijając kawkę, próbowałam znaleźć najbliższe Beckersowi odcienie kremów i szarości. PÓŁ GODZINY - farby zamówione - grunt już na budowie - rabat mega, bo na hasło 900 m2 sprzedawcom od razu zmienia się podejście do klienta i ..... pozostaje modlić się, żeby szybkie wybory okazały się trafne, bo inaczej będzie kaplica. A teraz lampy... Zrobiłam zdjęcia łazienki i jak dla mnie trzeba zupełnie zapomnieć o takiej wielkości - sprawa prosta - kable nie są w rogu, a blisko umywalki - są rozprowadzone zgodnie z projektem - jedyna różnica to ta, że wykonawca hydraulik przesunął rurki od umywalki w lewo o 30 cm, w związku z czym jest ona teraz bliżej lamp. Ekipa od łazienek sygnalizowała tę zmianę jakiś czas temu ale uznałam, że tak jest nawet lepiej, bo będę miała więcej wolnego blatu po prawej stronie. Tylko o lampach nie pomyślałam.. No więęęc... muszą być jakieś inne - może jakieś Spell? W łazience przy sypialni mam przewidziane podobne, tylko małe, więc byłoby jakieś nawiązanie. Sprawa do przemyślenia, ehh. Edytowane 26 Września 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.09.2014 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Powaznie dziewczyny taki zonk jest z tym Beckersem? a ja myslalam tez go wziac do siebie heh.. co prawda kuchnie mam najpierw podkladem bialym pomalowana a pozniej dulux czy jak jej tam ..biale zagle..ale takie biale to one nie sa, a jakby zlamana szarosc,(w porownaniu do bialej gladzi:D ) co mi sie spodobalo... nie zwracalam nawet uwagi na cene..wzielam pierwsza lepsza, nie patrzac czy sie nadaje do kuchni ku mojemu zaskoczeniu trafilam ladnie...aleee jak to moj maz powiedzial-zaszalalam z cena skoro to nie docelowa farba no to dalyscie mi do myslenia teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 27.09.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Eee... nieeee jest tak źle . Jakościowo jest ok. U mnie bez problemu pokryła za drugim razem (tylko w jednym miejscu mam prześwit, ale to moja wina, bo było już ciemno, jedną ręką huśtałam wózek, w drugiej miałam wałek i byłam już lekko śnięta ). Poprawkę zrobię jak wstawią drzwi. W pokoju Córki robiliśmy "łatkę" - śmig wymieszany z farbą, przetarty i pomalowany jeszcze raz - bo uszkodziła nam się ściana i w ogóle tej łatki nie widać (bałam się, że będzie trzeba malować całą ścianę). Kolory ma super - mam co prawda tylko dwa z tej farby, ale za to oba trafione w 10. Jedyny problem (dla nas) jest z jej wydajnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 27.09.2014 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Eee... nieeee jest tak źle . Jakościowo jest ok. U mnie bez problemu pokryła za drugim razem (tylko w jednym miejscu mam prześwit, ale to moja wina, bo było już ciemno, jedną ręką huśtałam wózek, w drugiej miałam wałek i byłam już lekko śnięta ). Poprawkę zrobię jak wstawią drzwi. W pokoju Córki robiliśmy "łatkę" - śmig wymieszany z farbą, przetarty i pomalowany jeszcze raz - bo uszkodziła nam się ściana i w ogóle tej łatki nie widać (bałam się, że będzie trzeba malować całą ścianę). Kolory ma super - mam co prawda tylko dwa z tej farby, ale za to oba trafione w 10. Jedyny problem (dla nas) jest z jej wydajnością. Kolory Beckersa jak dla mnie są rewelacyjne - nic bardziej mi się nie podobało. I tak dwa pokoje robimy w tej farbie - bo już kupiona:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 27.09.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 U mnie właściwie tylko Beckers oprócz czarnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 27.09.2014 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 (edytowane) Wracam do tematu łazienki - zastanawiam się, czy.... nie zrezygnować z oświetlenia punktowego na rzecz żyrandola absolutnie nie łazienkowego. Sprawa byłaby o tyle prosta, że już go mam;) Wisi u nas w łazience i lubię go najbardziej ze wszystkich domowych lamp. Może dlatego, że musiałam stoczyć o niego bój z M? Oto on: usunięte Gdyby tak wstawić go do dużej łazienki i zrezygnować z innych lamp, mogłoby być? Postaram się dokleić żyrandol do wizualizacji http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4722d0329dbb.jpg Powiedzcie szczerze - hit, czy kit? Edytowane 28 Września 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.09.2014 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 HIT !!! Pomogło na wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 27.09.2014 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 HIT !!! Pomogło na wszystko M. też jest za:D I jaka oszczędność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.09.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Kupisz sobie kilka zestawów pięknych puchato-mięciutkich ręczników i szlafroków. będziesz zmieniać kolorystykę łazienki do woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 27.09.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 M. też jest za:D I jaka oszczędność kto bardziej szczęśliwy ty czy M.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 27.09.2014 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 kto bardziej szczęśliwy ty czy M.?? M., bo ma swoją lampę, ja bo mam jeden problem mniej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts