Mmelisa 27.09.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Podoba mi sie bardziej w lazience z wizualizacji uff jeden wydatek mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 30.09.2014 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 (edytowane) U nas malowanie - zamówiłam farby i po otworzeniu nie mogłam rozróżnić, która jest która - wszystkie podobnie białe:P Nie mam natomiast weny co do kuchni- zrobiłam prostą wizualizację, nie oddającą wysokości mebli ani kolorów blatów ale wydaje mi się za biało jak na mnie - w kuchni musi się dziać - nie mam pomysłu na ścianę na wprost - może tapeta? Może szablon? Zamawiać szafki górne, czy nie, a może dać półkę? Układ zostaje - chodzi za mną jakaś malina, czy coś.. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a504e763fa95.jpg Szafki będą białe albo ecru, blaty jesionowe, podłoga jasnoszara. Myślę o kolorze na ścianie z oknami. No chyba że zrobić białą z multikolorowymi dodatkami? http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb11d4b1bd74.jpg Edytowane 30 Września 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.09.2014 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Nie leży mi ta ściana u Ciebie taka gładka, jak martwa. Wszystko jedno w jakim by nie była kolorze. Moim zdaniem potrzebuje faktury, albo wzoru. No i koniecznie oświetlenie z sufitu punktowe. Nie podobają Ci się kafelki do kuchni na tę ścianę? Na etsy możesz kupić specjalną folię szablonową do ozdabiania ścian https://www.etsy.com/listing/90901990/kitchen-backsplash-pantry-or-bathroom Przypuszczam, że u nas też można coś takiego znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.09.2014 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Lampa z miedzi lub brązu. Ma tylko wąską ramkę, żadnej szybki i jest dzięki temu uroczo delikatna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 30.09.2014 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 (edytowane) Nie leży mi ta ściana u Ciebie taka gładka, jak martwa. Wszystko jedno w jakim by nie była kolorze. Moim zdaniem potrzebuje faktury, albo wzoru. No i koniecznie oświetlenie z sufitu punktowe. Nie podobają Ci się kafelki do kuchni na tę ścianę? [ATTACH=CONFIG]282319[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]282320[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]282321[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]282323[/ATTACH] Na etsy możesz kupić specjalną folię szablonową do ozdabiania ścian https://www.etsy.com/listing/90901990/kitchen-backsplash-pantry-or-bathroom [ATTACH=CONFIG]282322[/ATTACH] Przypuszczam, że u nas też można coś takiego znaleźć Pesteczko, szukam właśnie tej folii w Polsce i znaleźć nie mogę - myślałam o wzorze w koniczynkę albo jakieś trellis ale wyskakują mi tylko tapety:bash: Mogę dodać szafkę wiszącą jakąś wąską i wtedy powyżej kolor jak na innych ścianach, a poniżej tapeta za szkłem. Albo wszędzie tapeta, tylko w pasie między szafką a blatem szyba. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd135ea2c5df.jpg Inspiracja http://naforum.zapodaj.net/thumbs/700110b5391a.jpg Raczej czerwień niż róż Edytowane 30 Września 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.09.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 (edytowane) Taką nalepkę na ścianę można wykonać na zamówienie. Są firmy, które tną dowolne zlecone wzory na ploterach, np. pierwsza lepsza, która mi z netu wyskoczyła http://www.naklejkisalamandra.pl/webpage/zamowienia-indywidualne.htmlWycinanka jest podlepiona tzw folią transferową, która pozwala przekleić wzór z woskowanego papieru podkładowego na dowolne miejsce. Praca wymaga odrobinę cierpliwości. Sklep z tapetamihttp://www.tapety-sklep.com/pl/p/Tapeta-550-74-Ranold-Sandberg-Edward/40278Ta akurat jest czerwona, ale popatrz jakie tam są w innych działach cudowności i szaleństwa Edytowane 30 Września 2014 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 01.10.2014 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 (edytowane) Pesteczko, dziękuję - już sobie pooglądałam. Daję jeszcze trochę czasu myślom, bo kuchnia będzie zrobiona na końcu. Pękam z dumy - troszkę krzywo, bo krzywo ale dokończyłam (po 3 miesiącach przerwy) to: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8fdf35f6d1b.jpg Zagłówek do gościnnego - ciekawostka - miał być zaoblony po bokach (i jest) ale kiedy obracaliśmy go do poprawek, wydał mi się ładniejszy taki prosty. I chyba zawiśnie do góry nogami:lol2: Kolor przekłamany - nie jest pomarańczowy Edytowane 1 Października 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 01.10.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Ja widze czerwien..ostRa czerwien co do kafelek to na pewno nie zdecydowalabym sie na te pierwsze co Pesteczka pokazala..matko ile tam sie tego wszytkiego moze zbierac i ogolnie nie jestem za kafelkami na scianie czy tez tapeta...wiec nie pomoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 01.10.2014 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 (edytowane) specjalnie się teraz zalogowałam by to: ... Pękam z dumy... skomentować tym: :jawdrop::jawdrop: no Kochana postawiłaś teraz wysoko poprzeczkę hihi jest super! na druty skręcane guzikami robiłaś? czy same grube nici? jest mega!! u mnie też kolor czerwonkawy bardziej jaki wymiar?? . wiesz, że ja lubię inaczej i w kuchni zdecydowanie dałabym coś w mocnym akcencie - ta tapetka z inspiracji bardzo mi się podoba ale przez Twój układ ściany w literę T, myślę że lepiej by było dać tylko taki gzymsik - by ten dekor/wzór/co tam wybierzesz był tylko centralnie edit dzisiaj zauważyłam że chyba sporo deski mi zostanie z podłogi - mogę oddać bez problemu do sklepu, ale wpadłam na pomysł by zostawić i przykleić na ścianę - może w kuchni ? mina chłopaków montujących bezcenna Edytowane 1 Października 2014 przez lukasz69karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 01.10.2014 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 (edytowane) specjalnie się teraz zalogowałam by to: skomentować tym: :jawdrop::jawdrop: no Kochana postawiłaś teraz wysoko poprzeczkę hihi jest super! na druty skręcane guzikami robiłaś? czy same grube nici? jest mega!! u mnie też kolor czerwonkawy bardziej jaki wymiar?? . wiesz, że ja lubię inaczej i w kuchni zdecydowanie dałabym coś w mocnym akcencie - ta tapetka z inspiracji bardzo mi się podoba ale przez Twój układ ściany w literę T, myślę że lepiej by było dać tylko taki gzymsik - by ten dekor/wzór/co tam wybierzesz był tylko centralnie edit dzisiaj zauważyłam że chyba sporo deski mi zostanie z podłogi - mogę oddać bez problemu do sklepu, ale wpadłam na pomysł by zostawić i przykleić na ścianę - może w kuchni ? mina chłopaków montujących bezcenna Hehe, tak pięknie to nie jest, bo mi się płyta wyrzynarka lekko osunęła ale jak na pierwszy raz jestem zadowolona;) Czerwień jest krwista - będzie kontrastem dla szarości w tym pokoju. Jeśli się uda, chciałabym tam połączyć ze dwa odcienie czerwieni - jakieś malinowe poduchy na przykład dam - gdzieś już to widziałam i wcale się nie gryzło - było mega:) Guziki są na sznurek ale zakończone takim zaokrąglonym kabelkiem - made by tata:) Ej, no czemu nie deski na ścianę?? Moja szwagierka ma w kuchni - coś jakby fornir zamiast kafli i wygląda to świetnie - do tego u niej jest to lekko satynowe, więc łatwo się czysci. Tak czy siak - mnie się dechy na ścianie widzą - tylko nie wiem, czy w kuchni, bo ona jednak jest wymagająca. Co do kuchni, pozwalam jej odleżeć - do następnego natchnienia - nie raz przekonałam się, że czas do zastanowienia się jest wielkim komfortem i może bardzo pomóc - olśnienia przychodzą wszak znienacka:yes: Edytowane 1 Października 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 01.10.2014 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 To Ty to tak sama??? swymi rencyma robilas?????? powaznie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 01.10.2014 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 na pewno będzie pasowało - kolory z tej samej palety uzupełniają się wg mnie i fajnie się gra ich intensywnością barwy oni ogólnie się zdziwili że deska na ścianę że jak to? oni pierwsze słyszą... a przecież się widzi np płytki drewnopodobne na ścianach - to czemu nie dać prawdziwej deski? w kuchni bym dała przy półwyspie, bo tam nie byłaby narażona na wodę, tłuszcz i powinna wytrwać - tylko jak wykończyć boki? hmmmm muszę pomyśleć kiedyś wpadłam na pomysł by w gabinecie całą ścianę wykleić deskami z palet i na tym tle postawić jakąś ostrobarwną (róż może) kanapę... myślę że mogłoby to fajnie wyglądać? ale ten pomysł jest bardzo odsunięty w czasie, więc się może jeszcze sto pięćdziesiąt razy zmienić na pewno jakaś fajna ściana mi potrzebna i na jej tle kanapa i masz rację - czas jest fajny ja już dzięki temu kilka opcji zmieniłam... ale są takie że jestem wierna od początku i za nic nie przekonam się do zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 01.10.2014 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 To Ty to tak sama??? swymi rencyma robilas?????? powaznie?? Tata mi pomagał, bo przy tych gabarytach zagłówka (180x sto kilka) ciężko jest naciągnąć materiał jednej osobie. Ja wycięłam piankę i płyt i podkleiłam (w czerwcu to było;)), tata takerował i skrócił dół, bo nie starczyło pianki. Guziki dałam do obleczenia, bo nie umiałam się do tego zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 01.10.2014 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 na pewno będzie pasowało - kolory z tej samej palety uzupełniają się wg mnie i fajnie się gra ich intensywnością barwy oni ogólnie się zdziwili że deska na ścianę że jak to? oni pierwsze słyszą... a przecież się widzi np płytki drewnopodobne na ścianach - to czemu nie dać prawdziwej deski? w kuchni bym dała przy półwyspie, bo tam nie byłaby narażona na wodę, tłuszcz i powinna wytrwać - tylko jak wykończyć boki? hmmmm muszę pomyśleć kiedyś wpadłam na pomysł by w gabinecie całą ścianę wykleić deskami z palet i na tym tle postawić jakąś ostrobarwną (róż może) kanapę... myślę że mogłoby to fajnie wyglądać? ale ten pomysł jest bardzo odsunięty w czasie, więc się może jeszcze sto pięćdziesiąt razy zmienić na pewno jakaś fajna ściana mi potrzebna i na jej tle kanapa i masz rację - czas jest fajny ja już dzięki temu kilka opcji zmieniłam... ale są takie że jestem wierna od początku i za nic nie przekonam się do zmiany Karolina, od początku mówię, że jesteśmy pokrewne wnętrzarsko - obie mamy zapędy do kolorowych akcentów. Ściany z palet nie zrobiłabym, ze strachu przed drzazgami i czyszczeniem ale może to fajnie wyglądać Czas... mam tak samo - są rzeczy, które nie zmieniły się nic a nic, inne wyleciały mi z głowy pięć razy i nawet o nich nie pamiętam. A tak je kiedyś kochałam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 01.10.2014 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 kKochana jest superowo zagłówek rewelacja. ..i tez taki chcę. ..mam narzędzia, zapał, pusty pokój tylko powiedz mi jak sie za to zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 01.10.2014 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 (edytowane) kKochana jest superowo zagłówek rewelacja. ..i tez taki chcę. ..mam narzędzia, zapał, pusty pokój tylko powiedz mi jak sie za to zabrać Dzięki Ivy - najpierw, żeby się zmusić, trzeba wozić w bagażniku taker - u mnie przejeździł 3 miesiące, zresztą sama widziałaś I puszka kleju tapicerskiego, szablon robisz w 5 minut, piankę można zamówić w necie - ja kupowałam o gr. 5 cm ale może być cieńsza. Pojechałam do sklepu z akcesoriami tapicerskimi, powiedziałam, za co się zabieram, kupiłam materiał z o.5 m zapasu, zamówiłam od razu guziki i tyle.. A wyszłam ze sklepu bogatsza o taką dużą igłę do nawlekania. I sznurek. Mój zagłówek ma stelaż z osb, bo miałam na budowie ale lepsza jest sklejka lub mdf - nie zadzierają się tak. Na budowie pożyczyłam od karton-gipsów wyrzynarkę i w połowie pracy panowie postanowili mnie wyręczyć,tak więc miałam łatwiej;) Posmarowałam do klejem, położyłam piankę- żeby się trzymało, panowie położyli mi na to płyty g-k i obciążyli workami z gładzią. Na drugi dzień obcięłam piankę nożem do tapet i z perspektywy czasu twierdzę, że to było najgorsze zadanie. Ponoć najlepiej zamaczać nóż w wodzie, czy w oleju, wtedy nie jest tępy ale tego nie wiedziałam:( Szło mozolnie ale jakoś się udało. Drugi etap - rozmieszczenie guzików i takerowanie jest fajne - tylko wymaga siły:) Byłabym zapomniała - żeby guziki weszły głęboko w piankę, kupiłam sobie okrągły wycinak do skóry - można też zaostrzyć zwykłą rurkę albo pozyczyć od hydraulika. Ten dziurkacz nie jest obowiązkowy, bez niego guziki też się zagłębią, tylko trzeba się bardziej namęczyć przy naciąganiu. Edytowane 1 Października 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 01.10.2014 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 (edytowane) piankę (10cm na stołki) ja cięłam zwykłym nożem i szło szybko... cięłam trochę tak "falując ręką" by nie były to proste cięcia, bo tak mi podpowiedzieli że łatwiej takie zagłówki można też obić ociepliną w rolce (jak się patchworki robi) - trzeba wtedy dać kilka warstw i nie trzeba przyklejać, tylko można takerem przybić z tyłu palety bym szlifowała by bez drzazg były - ale ilość roboty mnie odstrasza ODWALIŁAŚ KAWAŁ DOBREJ ROBOTY chyba i ja powinnam się za coś zabrać w końcu... tylko za co? no tak - drzewko Edytowane 1 Października 2014 przez lukasz69karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 01.10.2014 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Dzięki:hug: No to drzewko - jak już się zmobilizujesz, pójdzie jak z płatka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 01.10.2014 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Zagłówek jest świetny i kolor i całość. Do szarej sciany będzie wyglądał doskonale, bardzo energetycznie. Na ścianę do kuchni można położyć drewno ale chyba bez szafki wtedy. Ewentualnie półkę i kwiaty jakieś albo obraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.10.2014 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 NOOOOOOOOOOOOOOO..... Dziewczyny pełen odlot Chloe, wyszło szydło z worka – jesteś genialna Koror widzę przepiękny czerwony i z szarym będzie wspaniale. Karolina, świetny pomysł z deską na ścianę. Podłogowa i peletowa, obie super. Przemyśl opalenie peletowej i wyszczotkowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts