_Chloe_ 16.10.2013 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 No właśnie - jest kilka szkół i o ile opanowałam kolejności dla mnie oczywiste, to podwieszany sufit trochę mi w głowie namieszał Nie wiem teraz, czy tynk będzie tylko na podwieszeniu, czy też pod spodem (w sumie to chyba nie ma sensu, bo w uficie będą rury od reku, odkurzacza i jak rozumiem kable elektryczne) No nic, mam dwa namiary na panów od suchych zabudów i jutro dopytam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 16.10.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 rury od odkurzacza w suficie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.10.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 A why not? Można pod podłogą, to można i górą. Ja Wam powiem czemu kg nie lubię Wystarczy jakiś drobny błąd na łączeniach płyt i potem pęka. Robią się rysy. Zlikwidujesz i za jakiś czas znowu jest. Masakra. Man taki jeden narożnik w łazience na parterze. Dwie pionowe płaszczyzny zabudowują rury kanalizacyjne idące z górnej łazienki. Nie pracują. Wsio jest niby dobrze, a te cholerne kg ciągle jakby odpadały od ściany i robi się rysa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 16.10.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 To nie musi być błąd przy łączeniach, dom pracuje, wystarczy czasem ciężka ciężarówa przejeżdżająca obok lub osiadający ciągle dom, ruchy dachu, jeśli to poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 16.10.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 ogolnie to wszystko porobic i dopiero podwieszany sufit bo potem trzeba sie pierniczyc miedzy stelazem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 16.10.2013 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 (edytowane) rury od odkurzacza w suficie? Melisko tak strzelam, bo nie wiem, jak u nas będzie ale ponoć rury będą przechodzić przepustami w stropie, więc gdzieś o ten sufit zahaczą A why not? Można pod podłogą, to można i górą. Ja Wam powiem czemu kg nie lubię Wystarczy jakiś drobny błąd na łączeniach płyt i potem pęka. Robią się rysy. Zlikwidujesz i za jakiś czas znowu jest. Masakra. Man taki jeden narożnik w łazience na parterze. Dwie pionowe płaszczyzny zabudowują rury kanalizacyjne idące z górnej łazienki. Nie pracują. Wsio jest niby dobrze, a te cholerne kg ciągle jakby odpadały od ściany i robi się rysa. Pesteczko - ja wręcz nie znoszę gk - nienawidzę tego pustego dźwięku! Gdyby nie rekuperacja, w życiu bym sobie takich sufitów nie zrobiła:bash: To nie musi być błąd przy łączeniach, dom pracuje, wystarczy czasem ciężka ciężarówa przejeżdżająca obok lub osiadający ciągle dom, ruchy dachu, jeśli to poddasze. No właśnie- dom pracuje i może być różnie:( ogolnie to wszystko porobic i dopiero podwieszany sufit bo potem trzeba sie pierniczyc miedzy stelazem;) Dzięki Pralinko! Edytowane 16 Października 2013 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.10.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 To nie musi być błąd przy łączeniach, dom pracuje, wystarczy czasem ciężka ciężarówa przejeżdżająca obok lub osiadający ciągle dom, ruchy dachu, jeśli to poddasze. Dorka, mój dom stoi już masę czasu i co miało popękać to już zapomniałam kiedy pękło, a do asfaltu mam w prostej linii 800 mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.10.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Melisko tak strzelam, bo nie wiem, jak u nas będzie ale ponoć rury będą przechodzić przepustami w stropie, więc gdzieś o ten sufit zahaczą Pesteczko - ja wręcz nie znoszę gk - nienawidzę tego pustego dźwięku! Gdyby nie rekuperacja, w życiu bym sobie takich sufitów nie zrobiła:bash: No właśnie- dom pracuje i może być różnie:( Dzięki Pralinko! A nie możecie tylko kanałów w stropach na puszczenie rur zostawić, a resztę jak trzeba beton, tynk, gips ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 17.10.2013 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 ...Gdyby nie rekuperacja, w życiu bym sobie takich sufitów nie zrobiła... nie załamuj mnie!!! chyba da się te kanały porobić w podłodze piętra????? musi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 17.10.2013 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 A nie możecie tylko kanałów w stropach na puszczenie rur zostawić, a resztę jak trzeba beton, tynk, gips ? Już za późno jest - okna mają być zlicowane z sufitem, ten ma 280 cm, bo reku była uwzględniona jeszcze w projekcie. Jedyne pocieszenie jest takie, że rzadko będę miała okazję w ten sufit popukać nie załamuj mnie!!! chyba da się te kanały porobić w podłodze piętra????? musi!!! Karolina, pewnie się da - nie wszystkie projekty uwzględniają rekuperację, a jakoś trzeba ją puścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 17.10.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 ...okna mają być zlicowane z sufitem... czad będzie!! u nas też jak najwyżej się da podciągnęliśmy ...Karolina, pewnie się da - nie wszystkie projekty uwzględniają rekuperację, a jakoś trzeba ją puścić ufffff kamień z serca... ale muszę z mężem to przegadać dokładnie by się nie okazało że trzeba sufity podwieszać, bo ja się wtedy z tego co wiem to na piętrze miało być ocieplenia 16cm i 8cm wylewki - to chyba te rury w tym się zmieszczą? matko ile to trzeba wiedzieć jak się buduje - aż mózg paruje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 17.10.2013 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 czad będzie!! u nas też jak najwyżej się da podciągnęliśmy ufffff kamień z serca... ale muszę z mężem to przegadać dokładnie by się nie okazało że trzeba sufity podwieszać, bo ja się wtedy z tego co wiem to na piętrze miało być ocieplenia 16cm i 8cm wylewki - to chyba te rury w tym się zmieszczą? matko ile to trzeba wiedzieć jak się buduje - aż mózg paruje... Żebyś wiedziała - mnie tak wczoraj parował, że aż wieczorem M. o drinia poprosiłam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 17.10.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Zapowiada się piękny dom-będę podglądać Macie jakieś rzuty pietra?czy przeoczyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 17.10.2013 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 (edytowane) Iza:welcome: Zapraszam:D Ano chyba nie wrzuciłam rzutu piętra - postaram się znaleźć - u mnie sprawa jak zwykle skomplikowana, bo sufit będzie miał dwa poziomy - nad schodami i w korytarzu będzie spadzisty, żeby wydobyć urodę pustki nad salonem, a w pokojach będzie normalny. Może coś będzie widać http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/36/i7b3.png Jedyny rzut 3D jaki posiadam (nie patrzymy na brak drzwi do pokoi) http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/24/bm94.jpg Może skomplikowanie to wszystko wygląda ale oczyma wyobraźni widzę już, jak siedzę na sofie przy schodach i widzę sufit 8 metrów nade mną Trzeba będzie znaleźć żyrandol godny tej pustki;) Ogólnie w rzutach projekt piętra jest trochę pochapany, bo mamy wnękę na miotły, jak to mówię oraz wnękę na kabinę ale obiecuję, że tego nie będzie widać, bo wszystko będzie równiutko zlicowane i zabudowane szafami wnękowymi. Edytowane 10 Marca 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 17.10.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 oj bedzie pieknie ciekawe jak to u mnie rozwiazane z ta rekuperacja, jestem mega wsciekla zajechalam dzis na budowe bo leja strop i co sie okazalo ze plyty nie sa gladkie tak jak na dole tylko do tynkowania :cry: mial zostac betonowy a tak to musi zostac otynkowany albo podwieszony chociaz wolalabym zeby nie byl:) cholerka to przez gadanie pracownikow :jakto nie bedzie tynkowanyyyyyyyyy???? zartujesz chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 17.10.2013 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 oj bedzie pieknie ciekawe jak to u mnie rozwiazane z ta rekuperacja, jestem mega wsciekla zajechalam dzis na budowe bo leja strop i co sie okazalo ze plyty nie sa gladkie tak jak na dole tylko do tynkowania :cry: mial zostac betonowy a tak to musi zostac otynkowany albo podwieszony chociaz wolalabym zeby nie byl:) cholerka to przez gadanie pracownikow :jakto nie bedzie tynkowanyyyyyyyyy???? zartujesz chyba A buuu:mad: Faktycznie można się wściec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 17.10.2013 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Na świeżo CZĘŚCIOWY HARMONOGRAM: SSZelektryk ( w zależn. od ekipy - 2-4 tyg) przewody od odkurzacza i wentylacyjne (odkurzacz 1 dzień, przewody krótko ale nie znam terminu) tynki (?? nie dopytałam jeszcze) wod-kan-co (styro 1 dzień, przewody 3 dni, wod-kan 2 dni) wylewki (wielka niewiadoma, nie pytałam jeszcze) Jeśli widzicie rażące błędy i rozbieżności z możliwościami czasowymi, śmiało poprawiajcie. --Byłam na spotkaniu w firmie od reku, co, klimy i odkurzacza - targuję się i upraszczam to, co zaproponowali. A na budowie dzisiaj nikogo nie było - tłumaczyli się, że coś tam wylali ale nie z nami takie numery:bash: - zalewali w poniedziałek - teraz, co najwyżej ściemniają. Jutro muszą być i tyle;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.10.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Chloe, gratuluję 8 m do szczytu sufitu U mnie tyle samo w salonie. Gwarantuję, że efekt po byku Tyle, że u mnie widać belki, a sufit cały deskowany, czeka na nakładane krokwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.10.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 ahh troszku zaluje, ze nie wybralismy naszego pierwszego projektu "Dom w Melisie" (stad moj nick) bo tam byla antresola i wielgasne okno na ogrod az po szczyt..... to wtedy tez bym miala wysoko sufit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.10.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Mam dach jak koperta i też ciągle mi żal, że nie dwuspadowy i nie mam okna o jakim piszesz. Albo przynajmniej nie uparłam się na dachowe nad oknami tarasowymi. Dachowe mam na zachodniej połaci i też dają świetne efekty świetlne. Słońce późnym popołudniem „włazi” aż do kuchni, która jest od wschodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts