Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkiełko w Tropikach - dziewczyna na placu budowy

Recommended Posts

No właśnie - jest kilka szkół i o ile opanowałam kolejności dla mnie oczywiste, to podwieszany sufit trochę mi w głowie namieszał:confused:

Nie wiem teraz, czy tynk będzie tylko na podwieszeniu, czy też pod spodem (w sumie to chyba nie ma sensu, bo w uficie będą rury od reku, odkurzacza i jak rozumiem kable elektryczne)

No nic, mam dwa namiary na panów od suchych zabudów i jutro dopytam..

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A why not? Można pod podłogą, to można i górą.

Ja Wam powiem czemu kg nie lubię :p Wystarczy jakiś drobny błąd na łączeniach płyt i potem pęka. Robią się rysy. Zlikwidujesz i za jakiś czas znowu jest. Masakra. Man taki jeden narożnik w łazience na parterze. Dwie pionowe płaszczyzny zabudowują rury kanalizacyjne idące z górnej łazienki. Nie pracują. Wsio jest niby dobrze, a te cholerne kg ciągle jakby odpadały od ściany i robi się rysa.

rury od odkurzacza w suficie?:o

Melisko tak strzelam, bo nie wiem, jak u nas będzie ale ponoć rury będą przechodzić przepustami w stropie, więc gdzieś o ten sufit zahaczą;)

A why not? Można pod podłogą, to można i górą.

Ja Wam powiem czemu kg nie lubię :p Wystarczy jakiś drobny błąd na łączeniach płyt i potem pęka. Robią się rysy. Zlikwidujesz i za jakiś czas znowu jest. Masakra. Man taki jeden narożnik w łazience na parterze. Dwie pionowe płaszczyzny zabudowują rury kanalizacyjne idące z górnej łazienki. Nie pracują. Wsio jest niby dobrze, a te cholerne kg ciągle jakby odpadały od ściany i robi się rysa.

Pesteczko - ja wręcz nie znoszę gk - nienawidzę tego pustego dźwięku!:mad: Gdyby nie rekuperacja, w życiu bym sobie takich sufitów nie zrobiła:bash:

To nie musi być błąd przy łączeniach, dom pracuje, wystarczy czasem ciężka ciężarówa przejeżdżająca obok lub osiadający ciągle dom, ruchy dachu, jeśli to poddasze.

No właśnie- dom pracuje i może być różnie:(

ogolnie to wszystko porobic i dopiero podwieszany sufit bo potem trzeba sie pierniczyc miedzy stelazem;)

Dzięki Pralinko!

Edytowane przez _Chloe_

To nie musi być błąd przy łączeniach, dom pracuje, wystarczy czasem ciężka ciężarówa przejeżdżająca obok lub osiadający ciągle dom, ruchy dachu, jeśli to poddasze.

Dorka, mój dom stoi już masę czasu i co miało popękać to już zapomniałam kiedy pękło, a do asfaltu mam w prostej linii 800 mb.

Melisko tak strzelam, bo nie wiem, jak u nas będzie ale ponoć rury będą przechodzić przepustami w stropie, więc gdzieś o ten sufit zahaczą;)

Pesteczko - ja wręcz nie znoszę gk - nienawidzę tego pustego dźwięku!:mad: Gdyby nie rekuperacja, w życiu bym sobie takich sufitów nie zrobiła:bash:

No właśnie- dom pracuje i może być różnie:(

Dzięki Pralinko!

A nie możecie tylko kanałów w stropach na puszczenie rur zostawić, a resztę jak trzeba beton, tynk, gips ?

A nie możecie tylko kanałów w stropach na puszczenie rur zostawić, a resztę jak trzeba beton, tynk, gips ?

Już za późno jest - okna mają być zlicowane z sufitem, ten ma 280 cm, bo reku była uwzględniona jeszcze w projekcie. Jedyne pocieszenie jest takie, że rzadko będę miała okazję w ten sufit popukać:p

nie załamuj mnie!!!

chyba da się te kanały porobić w podłodze piętra????? :confused:

musi!!!

Karolina, pewnie się da - nie wszystkie projekty uwzględniają rekuperację, a jakoś trzeba ją puścić:confused:

...okna mają być zlicowane z sufitem...

czad będzie!! :rolleyes:

u nas też jak najwyżej się da podciągnęliśmy :)

...Karolina, pewnie się da - nie wszystkie projekty uwzględniają rekuperację, a jakoś trzeba ją puścić:confused:

ufffff kamień z serca... ale muszę z mężem to przegadać dokładnie by się nie okazało że trzeba sufity podwieszać, bo ja się wtedy :cry:

z tego co wiem to na piętrze miało być ocieplenia 16cm i 8cm wylewki - to chyba te rury w tym się zmieszczą?

matko ile to trzeba wiedzieć jak się buduje :o - aż mózg paruje...

czad będzie!! :rolleyes:

u nas też jak najwyżej się da podciągnęliśmy :)

ufffff kamień z serca... ale muszę z mężem to przegadać dokładnie by się nie okazało że trzeba sufity podwieszać, bo ja się wtedy :cry:

z tego co wiem to na piętrze miało być ocieplenia 16cm i 8cm wylewki - to chyba te rury w tym się zmieszczą?

matko ile to trzeba wiedzieć jak się buduje :o - aż mózg paruje...

Żebyś wiedziała - mnie tak wczoraj parował, że aż wieczorem M. o drinia poprosiłam:D

Iza:welcome:

Zapraszam:D

Ano chyba nie wrzuciłam rzutu piętra - postaram się znaleźć - u mnie sprawa jak zwykle skomplikowana, bo sufit będzie miał dwa poziomy - nad schodami i w korytarzu będzie spadzisty, żeby wydobyć urodę pustki nad salonem, a w pokojach będzie normalny.

Może coś będzie widać

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/36/i7b3.png

Jedyny rzut 3D jaki posiadam (nie patrzymy na brak drzwi do pokoi)

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/24/bm94.jpg

Może skomplikowanie to wszystko wygląda ale oczyma wyobraźni widzę już, jak siedzę na sofie przy schodach i widzę sufit 8 metrów nade mną:rolleyes: Trzeba będzie znaleźć żyrandol godny tej pustki;)

Ogólnie w rzutach projekt piętra jest trochę pochapany, bo mamy wnękę na miotły, jak to mówię oraz wnękę na kabinę ale obiecuję, że tego nie będzie widać, bo wszystko będzie równiutko zlicowane i zabudowane szafami wnękowymi.

Edytowane przez _Chloe_

oj bedzie pieknie

ciekawe jak to u mnie rozwiazane z ta rekuperacja,

jestem mega wsciekla zajechalam dzis na budowe bo leja strop i co sie okazalo ze plyty nie sa gladkie tak jak na dole tylko do tynkowania :bash::cry::cry: mial zostac betonowy a tak to musi zostac otynkowany albo podwieszony chociaz wolalabym zeby nie byl:)

cholerka to przez gadanie pracownikow :jakto nie bedzie tynkowanyyyyyyyyy???? zartujesz chyba :jawdrop:

oj bedzie pieknie

ciekawe jak to u mnie rozwiazane z ta rekuperacja,

jestem mega wsciekla zajechalam dzis na budowe bo leja strop i co sie okazalo ze plyty nie sa gladkie tak jak na dole tylko do tynkowania :bash::cry::cry: mial zostac betonowy a tak to musi zostac otynkowany albo podwieszony chociaz wolalabym zeby nie byl:)

cholerka to przez gadanie pracownikow :jakto nie bedzie tynkowanyyyyyyyyy???? zartujesz chyba :jawdrop:

A buuu:mad: Faktycznie można się wściec.

Na świeżo CZĘŚCIOWY HARMONOGRAM:

1. SSZ
  2. elektryk ( w zależn. od ekipy - 2-4 tyg)
  3. przewody od odkurzacza i wentylacyjne (odkurzacz 1 dzień, przewody krótko ale nie znam terminu)
  4. tynki (?? nie dopytałam jeszcze)
  5. wod-kan-co (styro 1 dzień, przewody 3 dni, wod-kan 2 dni)
  6. wylewki (wielka niewiadoma, nie pytałam jeszcze)

Jeśli widzicie rażące błędy i rozbieżności z możliwościami czasowymi, śmiało poprawiajcie.

--

Byłam na spotkaniu w firmie od reku, co, klimy i odkurzacza - targuję się i upraszczam to, co zaproponowali.

A na budowie dzisiaj nikogo nie było - tłumaczyli się, że coś tam wylali ale nie z nami takie numery:bash: - zalewali w poniedziałek - teraz, co najwyżej ściemniają. Jutro muszą być i tyle;)

Mam dach jak koperta i też ciągle mi żal, że nie dwuspadowy i nie mam okna o jakim piszesz. Albo przynajmniej nie uparłam się na dachowe nad oknami tarasowymi. Dachowe mam na zachodniej połaci i też dają świetne efekty świetlne. Słońce późnym popołudniem „włazi” aż do kuchni, która jest od wschodu.