anitka89 14.10.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 chloe, ale cudnie u Ciebie. Koniecznie juz trzeba przestawić się z budowy na dom:). co do podłogi, wzorzystość mnie wcale nie przeszkadza, jedynie co zastanawiam jak bardzo zółty jest odcien tego jesionu w rzeczywistości. Zazdroszcze Ci tej przestrzeni i ddechu w domku, ślicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 15.10.2014 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Dzień dobry:) Anitko, cieszę się że Ci się podoba:) Własnie nie mogę uchwycić koloru desek - czy robię zdjęcie z lampą, czy bez, podłogi wychodzą zbyt żółte, a ściany zbyt białe:bash:. Na pewno podłoga jeszcze zmieni odcień - będzie trochę ciemniejsza i pożółknie, natomiast nie zrażam się, bo teraz mam deskę sosnową, a ta na stare lata wchodzi w czerwień Zbieram siły i jadę na budowę - dzisiaj tapetowanie, drugi dzień montażu drzwi, przyjeżdża też koparka - modlę się, żeby się nie zakopała:( Miałam wczoraj dość ostrą rozmowę z ekipą od kostki, lepszej pogody raczej nie będzie, więc trzymajcie kciuki, żeby się zjawili i przede wszystkim dali radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 15.10.2014 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 U mnie kostkarze to była największa trauma ever! Trzymam kciuki, ale z duszą na ramieniu... jak sobie przypomnę co się działo... :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 15.10.2014 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 (edytowane) U mnie kostkarze to była największa trauma ever! Trzymam kciuki, ale z duszą na ramieniu... jak sobie przypomnę co się działo... :bash: Żebyś wiedziała - prace ziemne to najgorszy temat na naszej budowie:sick: Nie wspominając o fachowca, co się panem deszczówką zwie, w zeszłym roku utwardzaliśmy drogę -przedsmak katastrofy mam wciąż przed oczami - zakopywało się wszystko od busa po gruszki z betonem i koparkę. W tym roku chciałam sprawę załatwić w porze suchej ale obsunął się termin docieplania fundamentów, potem było oberwanie chmury, a potem ekipa chyba trochę się migała, bo chciała pokończyć mniejsze realizacje. Wczoraj wybuchłam, nawarczałam i okazało się, że dzisiaj od 10 koparka była w gotowości. I jak tu powiedzieć, że to nie opatrzność losu, skoro pół godziny po utwardzeniu kruszywa mieliśmy oberwanie chmury? W 10 minut opróżniony dzisiaj zbiornik na deszczówkę (o poj. 6,5 m3) był znowu pełny po brzegi?? W piątek druga warstwa i kolejne zagęszczanie. Nie puszczajcie jeszcze kciuków. Budowa powoli przestaje być budową. Mamy już drzwi wewnętrzne. Pozostają listwy przypodłogowe, położenie tapet i stałe zabudowy. Plus oczywiście ogród - kostka w przeciągu 2 tygodni, ogród w jakieś 10-14. Płot jest na półmetku - brakuje paneli i ogrodzenia od strony drogi. Za 3 tygodnie dojadą panele, w międzyczasie ogarniemy sprawę bramy. Fotorelacja: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcdbecea70d0.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/21f891d9d6b0.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d62c6ba4971e.jpg Edytowane 15 Października 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 15.10.2014 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Piekne klasyczne drzwi, dobrze komponuja sie z podloga. :) Czekam na wiecej fotek i dalsze efekty- KIBICUJE i TRZYMAM KCIUKI!! A jakie listwy wybralas? Mam tylko wątpliwości co do klamek - taka byłam ich pewna, a teraz wybrałabym tę obwódkę w kształcie koła. Oczywiście jest już po zawodach ale gdybym mogła cofnąć czas, zamieniłabym figury;). Na szczęście użytkuje się super i jest wygodna do trzymania. Aniu - listwy ku własnemu zaskoczeniu bez rantu - lekko zaokrąglone od góry ale proste - przeważyły względy praktyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 16.10.2014 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Chloe jakie eleganckie drzwi. Domyślam się, że jesteście z nich bardzo zadowoleni. I kolory na ścianach się na ich tle pięknie pokazały. Ale fajnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 16.10.2014 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Drzwi bardzo eleganckie Ale to od początku było wiadomo, że będą piękne Jak wyszły światełka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 16.10.2014 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 cudne w swej prostocie! we wszystkich masz podcięcia? klamka jest faktycznie tak błyszcząca czy tylko foto tak oddało jest bardzo Twoja - taka klasyczna najpiękniejsze są właśnie wg mnie pełne drzwi... ja mam nadzieję dzisiaj swoje już klepnę i zamówię w końcu, bo czas leci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 16.10.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 śliczne drzwi tak jak Karolina uważam ze najfajnniej wyglądają pełne Pokaz klameczkę przy całych drzwiach Jest na pewno wygodna bo chyba o takiej samej lub bardzo podobnej myślalam do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.10.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Podpisuję się pod opiniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 16.10.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Dołączam do grona trzymających kciuki i do tych chwalących etapy wykańczania co to za drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 16.10.2014 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Chloe jakie eleganckie drzwi. Domyślam się, że jesteście z nich bardzo zadowoleni. I kolory na ścianach się na ich tle pięknie pokazały. Ale fajnie! Dziękuję Migotko, no właśnie dzięki drzwiom w końcu widać, ze ściany nie są białe;) Drzwi bardzo eleganckie Ale to od początku było wiadomo, że będą piękne Jak wyszły światełka? Optymistka, nigdy nie wiedomo, co się uda a co nie:) cudne w swej prostocie! we wszystkich masz podcięcia? klamka jest faktycznie tak błyszcząca czy tylko foto tak oddało jest bardzo Twoja - taka klasyczna najpiękniejsze są właśnie wg mnie pełne drzwi... ja mam nadzieję dzisiaj swoje już klepnę i zamówię w końcu, bo czas leci! Muszę zacząć chodzić na budowę z PRAWDZIWYM aparatem, bo ten mój głupek tworzy jakąś inną wizję rzeczywistości:bash: Klamka błyszcząca zwyczajnie, i możesz wierzyć lub nie ale zdjęcie robione bez lampy:P Jutro pojadę i jeśli nie zampomnę, postaram się zrobić jeszcze raz. Jakoś tak się złożyło, że wstawiłam zdjęcia drzwi łazienkowych - cała reszta jest bez podcięć. śliczne drzwi tak jak Karolina uważam ze najfajnniej wyglądają pełne Pokaz klameczkę przy całych drzwiach Jest na pewno wygodna bo chyba o takiej samej lub bardzo podobnej myślalam do siebie Wygodna właśnie - to był priorytet, bo zapadło mi w pamięć, że najważniejsze przy zakupie klamek jest macanie:lol: Podpisuję się pod opiniami Dołączam do grona trzymających kciuki i do tych chwalących etapy wykańczania co to za drzwi? Melciu, drzwi się chyba nie nazywają - po prostu zobaczyłam je u stolarza i od razu chciałam identyczne - ponoć to popularny model ale nazwy nie przytoczę. Dziękuję Wam wszystkim - nie miałam pojęcia, że drzwi będą się cieszyć uznaniem tak zacnego grona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 16.10.2014 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 (edytowane) Taaaak!!!! drzwi to teraz wielkie GWIAZDY8):lol: no nie ma to tamto No te to akurat gwiazdy od wychodka;) --- Pojeździliśmy z M. po hurtowniach elektrycznych. Jutro chyba zamawiamy kontakty i gniazdka. Zwykłe. Białe. Proste. Zastrzegłam sobie możliwość zwrotu lub wymiany nierozpakowanych, bo nie wiem, czy kupię dobre włączniki roletowe albo tv-sat. Niewątpliwym plusem jest to, że gniazdka nie kosztują fortuny. Tylko do łazienek mam szklane ramki, może jeszcze do kuchni kupię coś fajniejszego. Widziałam też fajne oprawki personalizowane - można w nie włożyć zdjęcie albo jakiś materiał - robi się to samemu, bo ramka i przycisk mają przezroczystą szybkę - idealne do pokoju dziecięcego chociażby. Edytowane 16 Października 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 16.10.2014 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 PIĘKNIE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 16.10.2014 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 o takich drzwiach marzyłam To masz już 3 rzeczy idealne, których u mnie nie będzie, teraz jeszcze bardziej lubię Twój dom i zawsze będę na niego z przyjemnością patrzyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 16.10.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Ale Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.10.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Chloe, tak sobie przeczytalam o tych wlacznikach... a nie da sie u Was zrobic tego tak, zeby wlaczniki kupic na fakture elektrykow? nam nasi dali taka propozycje i z niej skorzystalismy, mielismy 30% rabatu w sklepie na wlaczniki, byla mozliwosc oddania tego co zostalo za duzo tylko musimy dokupic sami ramki na siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 17.10.2014 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Chloe, tak sobie przeczytalam o tych wlacznikach... a nie da sie u Was zrobic tego tak, zeby wlaczniki kupic na fakture elektrykow? nam nasi dali taka propozycje i z niej skorzystalismy, mielismy 30% rabatu w sklepie na wlaczniki, byla mozliwosc oddania tego co zostalo za duzo tylko musimy dokupic sami ramki na siebie. Mel, ja dostałam bardzo doby rabat na samo nazwisko elektryka - robiłam wyceny w 3 hurtowniach i jest o 1/3 taniej, więc nie pyszczę Tak w ogóle gniazdka to na szczęście niewielki wydatek w porównaniu z innymi rzeczami. ALE kiedy kupowałam farby, fakturowałam na wykonawcę, bo zdecydowanie lepiej to wychodziło. Dzięki za czujność - właśnie takie MYKI są istotne. U nas ciąg dalszy utwardzania dojazdu. Na budowie byłam 5 minut, bom chora. M. zobaczył dzisiaj pierwszy raz drzwi i jest zachwycony (a rzadko kiedy widzę u niego taki entuzjazm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.10.2014 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 ee jak 1/3taniej to nie pyszcze... bo tyle samo co u nas u mnie tez wystarczylo nazwisko elektryka.. a inne materialy (budowlane) na wykonawce jako firme masz juz swoje typy pstryczkow elektryczkow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 17.10.2014 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 ee jak 1/3taniej to nie pyszcze... bo tyle samo co u nas u mnie tez wystarczylo nazwisko elektryka.. a inne materialy (budowlane) na wykonawce jako firme masz juz swoje typy pstryczkow elektryczkow? Mam - Simon coś tam seria 54 - naprawdę zwykłe, niedrogie gniazdka. Oglądałam tego całkiem sporo i o ile do łazienek kupiłam szklane ramki, to do całej reszty nie czuję takiej potrzeby. M. coś tam jeszcze przebąkuje, że może jeszcze gdzieś wymienimy ale skoro mam możliwość zwrotu nierozpakowanych kontaktów, to jest jeszcze czas. Ponoć te Simony są dobrej jakości - a cenę mają w sam raz na portfel wykończonego budową inwestora;) Oglądałam Berkery, Gira (ładne ale ta cena:bash:), Legrand i Ospel - Ospel też mi się nawet podobały ale żebym popadła w zachwyt, to nie. Legrand zupełnie nie w moim stylu - wiele zależy też od serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts