Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkiełko w Tropikach - dziewczyna na placu budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Słonko, miło mi to czytać, szczególnie od tak perfekcyjnej pani domu:hug:

Chloe zawstydzasz mnie :rolleyes: chyba o sobie piszesz :p bo kto tu jest perfekcyjny co ? no kto ? ;)

w każdym razie moje uznanie szczere i prawdziwe :)

Drzwi piękne :) lubię białe i proste :)

pstryczki mamy takie (z tą różnicą, że ramka czarna a środek szary)

images?q=tbn:ANd9GcS6y5u65d9S2VgJP29kb9OMvTiPbZZF1fmTL7qt03PxvRTbcJol

Tak, tak Słonko - Tyś perfekcyjna:yes:

Ostatnio nie mam czasu na pisanie ale mam nadzieję, że niedługo będzie go więcej. Płot się robi. Wybraliśmy bramę wjazdową (robi producent, więc bez nazwowa i taniej), w środku kartonuje się pomieszczenie nad garażem. Tapeta u J. i w sypialni już jest.

Trzeba wybrać przyciski do wc - myślalam, że to proste zadanie, a tu zonk - 3000 przycisków - za jakie grzechy??:bash:

Lampy w trakcie montażu - znaczy łańcuchy wiszę, lampy się szklą.

Żyrandol w dużej łazience klepnięty.

W przyszłym tygodniu ogród - fajnie, nie ma co;)

Ps. Kupiłam dywan - za chińskiego boga nie wiem, do jakiego pomieszczania ale chciałam go mieć:lol2: Mam też... kosz na brudną bieliznę. To tyle:hug:

Ps.2 przyjechała ławeczka do wiatrołapu. Nie mam zdjęć, bo jest u rodziców ale podoba mi się:)

co tu wejdę to mnie z zazdrości postępów ściska...

kurna jak ja zazdroszczę budującym z ekipami! przynajmniej jest jakiś postęp i do przodu... ehhhhh....

ja od trzech dni walczę z domyciem płytek na podłodze po resztkach kleju i za nic nie chcą zejść :cry:

kupiłam Szop - bo podobno to super rozpuszcza i dupa blada... jutro próbuję z octem... jak się nie uda to nie wiem co pocznę :bash:

przyciski do wc u mnie się wybrały same - od razu ze stelażem standardowe grohe i już :)

brama garażowa??? jak to - przecież Ty już masz bramę z tymi pięknymi przetłoczeniami... zgłupłam :o

Karolina, to może ocet z sodą? Będzie ostro! Tylko zrób próbę najpierw w jakimś niewidocznym miejscu.

Z parapetówką to nie tak prędko - nie wprowadzę się, dopóki nie będzie balustrad wokół schodów - te będą najwcześniej pod koniec listopada, bo najpierw montaż stopni, potem pomiar z natury i hartowanie.

Taki nastał czas, że zasuwam cały dzień i załatwiam duperele - w międzyczasie praca - dosłownie w przerwach na budowę, wieczorem kończę i dosłownie padam jak kawka. Nie wiem, czy dzisiaj jest wtorek, czy czwartek, w lodówce wicher dmie - ekstra.

a no tak - ale ja czytam :lol2:

no jak które? no jak które? jak ja mam tylko jedne w zasadzie - masto!!

buuuuu koszmarnie umazane bo w te pory powłaziło :cry:

ojjj to ktoś ci dołożył roboty:bash: u mnie były czyszczone na bieżąco i nie musiałam nic robić wiec nei bardzo pomogę:rolleyes: ale ocet jest bardzo ok;)

Ja przyciski mam podobne jak Migotka, tylko firmy tece, bo i stelaże takowe :)

http://www.kreocen.pl/img/z/0/p/114633/1/TECE-Loop-przycisk-splukujacy-chrom-blyszczacy-9240626.jpg

Szczerze powiedziawszy nie powiedziałabym, że wybór przycisków jest aż tak bogaty :yes: Przecież trzeba dobrać do producenta, a tego jest raptem kilka modeli (no wiem, pomnożone o ilość kolorów, ale to mniej więcej też jest narzucone odgórnie - nie wszystko pasuje). Generalnie to dla mnie jak najprostsze miało być :D

Chloe - zapierdziela Ci ta robota! :yes: :wave:

Edytowane przez asiazett

Podobają mi się te Tece- pasowałyby do stelaży.

Pesteczko - nawodnieni, kable oświetleniowe, antykret i trawnik z rolki - można go kłaść do końca listopada. Poza tym dostanę gwarancję, więc nie mam stresa;)Posadzę jeszcze dwie hortensje z balkonu, bo inaczej się zmarnują. Reszta roślinności wiosną, bo nie mam na to czasu, chęci ani kasy. Trawę trzeba zrobić, bo inaczej przez całą zimę będę miała tysiące kałuż i nie wypuszczę dziecia na ogród, a szkoda by było stracić miejsce do zabawy.

edit.

U nas ciepła strefa klimatyczna - zimy łagodne, lata słabe, może dlatego tak długo można rozkładać trawę? Nawet liście na drzewach jeszcze są.

Edytowane przez _Chloe_

Mam w bagażniku 3 sztuki do przymierzania - obfocę:)

Szczerze mówiąc, nie ma czego cykać na budowie, bo wszystko w rozsypce albo przykryte:sick: Postaram się, tym bardziej, że obiecałam Pauli fotki drzwi. Zmuszę się i zrobię.

Dostałam wstępną wycenę za rolety rzymskie do salonu plus zasłony - ja pier.....lę - nie ma delikatniejszego słowa:sick: Toż to samochód można kupić za taką kwotę. Gotowych na moje okna nie dopasuję ale gotowe zasłony to już na pewno. Wybieram się do Ikei, nie ma co.

Edytowane przez _Chloe_