Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkiełko w Tropikach - dziewczyna na placu budowy

Recommended Posts

Ja tez mam 5 za sobą :-) pierwsza łatwa bo mało rzeczy, tylko osobiste ale z każda kolejna narastało dobrodziejstwa :cool:

szczęśliwie mam dar do rozstawania sie szybko z wieloma rzeczami, mam ich dużo ale przy przeprowadzce zawsze sporo rozdane/oddane/wyrzucone :cool: Oststnia była najlatwiejsza bo zwozilam juz do siebie etapami, wiec potem niewiele na koniec zostało i termin był znany :cool:

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny, zdjecia zrobione :)

jak to moj maz powiedzial, szkoda uzywac deski, zeby jej nie zniszczyc (jest z bambusa)

i bardzo sie martwi, zeby podczas wysylki nie doszlo do uszkodzenia...wiec zabezpiecze je dodatkowo i zapakuje, bo fakycznie-szkoda by bylo :)

jedyne wolne i spokojne miejsce to sypialnia, wiec prosze o wyrozumialosc :D

kocyk dla nastroju...w koncu niedlugo swieta:D

:bye:

Mel, poczekaj :) a sama i tak się zdziwisz. To nie w meblach problem. Ja jak Ivy nie mam zbytniego nabożeństwa do większości rzeczy. Oczywiście są fotografie i jakaś tam porcja rodzinnych pamiątek. Reszta jednak, gdy się „dezaktualizuje”, znika ze stanu posiadania. Ciuchy mają osobne kryterium – jeśli czegoś nie założę przez 2 sezony, wylatuje nieodwołalnie, żebym nie wiem jak lubiła.

To wszystko jakimś cudem nie pomaga w czasie przeprowadzki ;(

Mel, poczekaj :) a sama i tak się zdziwisz. To nie w meblach problem. Ja jak Ivy nie mam zbytniego nabożeństwa do większości rzeczy. Oczywiście są fotografie i jakaś tam porcja rodzinnych pamiątek. Reszta jednak, gdy się „dezaktualizuje”, znika ze stanu posiadania. Ciuchy mają osobne kryterium – jeśli czegoś nie założę przez 2 sezony, wylatuje nieodwołalnie, żebym nie wiem jak lubiła.

To wszystko jakimś cudem nie pomaga w czasie przeprowadzki ;(

Jakbym czytała o sobie.

Dziewczyny - zawiesiliśmy lampy - wkleję zdj. jak uśpię młode.

Dziewczyny, zdjecia zrobione :)

jak to moj maz powiedzial, szkoda uzywac deski, zeby jej nie zniszczyc (jest z bambusa)

i bardzo sie martwi, zeby podczas wysylki nie doszlo do uszkodzenia...wiec zabezpiecze je dodatkowo i zapakuje, bo fakycznie-szkoda by bylo :)

jedyne wolne i spokojne miejsce to sypialnia, wiec prosze o wyrozumialosc :D

kocyk dla nastroju...w koncu niedlugo swieta:D

:bye:

Nie widzę zdjęć :( Piszę PW i poproszę o zwrotne info :lol2:

Dziękuję, dziękuję :wave:

Kuruj się Pesteczko

--

Lampiszcza w trakcie montażu. Trzeba będzie jeszcze dopracować wysokość średniej lampy ale jestem za niesymetrycznym, jeśli tak można ująć, powieszeniem - żeby coś się działo. Chyba że jutro zmienię zdanie;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e97e4746e842.jpg

Trudno zrobić ujęcie od sufitu:/

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/89b149bea072.jpg

oł fak!

ale one duże są :jawdrop:

nie za duże?

ale ogólnie wyglądają w dechę!!

Mam nadzieję, że nie za duże:/. Przymierzałam różne lampy i te poniżej 40 po prostu znikały, jak w czarnej dziurze. Mają postawę 50, 45 i 40 cm - wysokość najwyższej 57cm. Sklepowe miały podstawę 45 ale były niższe, bardziej kwadratowe.

Inne ujęcie (w trakcie przymiarki)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/40c322b11402.jpg

Edytowane przez _Chloe_

Wieszanie takich lamp to koszmar - najprościej napisać, że otwory na haki wierciliśmy w ciemno - nie dało się przymierzać lamp z kloszami, bo najcięższa waży 8 kg plus łańcuch, a wysokość sufitu to 8 m - dwa dni na to zeszło, a trzeba było się zmieścić w polu ze wzmocnionym sufitem. Nie chciałabym tego powtarzać:p Nigdy! Zmianie mogą ulec tylko wysokości kloszy.

W pionie też się nie do końca dało, bo to oświetlenie salonu, a jedna pod drugą musiałyby już wskoczyć na pięterko. Mi, myślisz, że tak ujdzie?

Edytowane przez _Chloe_