pestka56 08.11.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Chloe, dziękuję za uczkę dla uczu... Miałam w mailu napisać, ale chyba lepiej tutaj. Jest S U P E R, a widać, że będzie jeszcze bardziej super. W życiu nie będę miała tak uporządkowanych i konsekwentnych, przemyślanych wnętrz A teraz wracamy na ziemię Czy ja dobrze widzę na fotce z wywrotką, że masz ziemię ogrodniczą rozłożoną równą warstwą na rodzimej???? Nie zostało przekopane i wymieszane? Jaką to ma grubość, 10-12 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 08.11.2014 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 (edytowane) Chloe, dziękuję za uczkę dla uczu... Miałam w mailu napisać, ale chyba lepiej tutaj. Jest S U P E R, a widać, że będzie jeszcze bardziej super. W życiu nie będę miała tak uporządkowanych i konsekwentnych, przemyślanych wnętrz A teraz wracamy na ziemię Czy ja dobrze widzę na fotce z wywrotką, że masz ziemię ogrodniczą rozłożoną równą warstwą na rodzimej???? Nie zostało przekopane i wymieszane? Jaką to ma grubość, 10-12 cm? Ależ masz wprawne oko! Niwelacja była robiona w zeszłym miesiącu i wtedy mieszali ziemię (znaczy naszą glinę z piaskiem) teraz nawieźli ok 10 cm czarnoziemu i x (bo nie pamiętam) humusu. Dużo piachu pożera ten ogród coś:/ Tam, gdzie będą nasadzenia ziemia będzie wymieszana inaczej ale u mnie to dopiero na kolejnym etapie. Uświadomiono mnie, że przydałoby się zamówić OBORNIK! skoro planuję warzywnik (dobre sobie- warzywnik). Dziękuję za miłe słowa, DZIEWCZYNKI, mnie na razie serce ściska i przebieram nogami, gdy widzę taki bajzel, jednocześnie nie mogę doczekać się wyniesienia tych wszystkich folii i kartonów. Edytowane 8 Listopada 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 08.11.2014 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 (edytowane) Chloe, dziękuję za uczkę dla uczu... Miałam w mailu napisać, ale chyba lepiej tutaj. Jest S U P E R, a widać, że będzie jeszcze bardziej super. W życiu nie będę miała tak uporządkowanych i konsekwentnych, przemyślanych wnętrz Co jak co Pesteczko ale Twoje wnętrza oglądałyby namiętnie tysiące osób - lista oczekujących jest już bardzo długa:yes: K O N S E K W E N C J A - mam nadzieję, że nie równoznaczna z nudą Edytowane 8 Listopada 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anniia 08.11.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 piękneeee schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.11.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 He, he U mnie z wnętrzami jest inaczej niż u Was. Zostały nie dokończone i to się na nich podwójnie fatalnie odbiło. Zniechęcenie, bo było brak funduszy i nie dość czasu, by samemu zrobić, spowodowały, że odpuściłam sobie wiele rzeczy. Teraz podoba mi się co innego i będę zmieniać. Jak zacznę tę „wojnę” z samą sobą, będę pokazywać, pytać i męczyć chętnych do męczenia Mam oko pewnie Kiedyś robiłam podczas wykopalisk masę rysunków w skali z natury. Po pewnym czasie wystarczała mi już tylko miarka położona wzdłuż ściany wykopu. Coś z tego zostało. Powinni byli wymieszać na głębokość sztychu łopaty wszystko ze sobą, nie tylko rodzimą z piaskiem. Ten nawieziony czarnoziem (czy co to tam) również. Jeśli się tego nie zrobi, to spory deszcz rozmyje to wszystko po ogrodzie. Poza tym rośliny będą się chętniej ukorzeniały w tej górnej żyźniejszej i lżejszej warstwie, a to przecież tylko 10 cm. Nawet gatunki traw trawnikowych lepiej rosną, gdy mogą się swobodnie ukorzeniać głębiej. Oczywiście początkowy efekt będzie piękny. Jeśli gleba jest ciężka, gliniasta, dodaje się do niej piasek lub drobny żwir (powinna to być warstwa grubości około 5 cm) oraz kompost lub obornik i przekopuje, co sprawia, że struktura gleby gliniastej zostaje rozbita. Dzięki temu możliwy jest dostęp tlenu do korzeni roślin i zapewnia lepszą filtrację wody. Do przekopanej ziemi można dodać także humus zmieszany z torfem. Glebę ciężką warto rozluźnić i napowietrzyć, przekopując podłoże widłami (na głębokość ok. 20 cm). Na większym terenie lepiej wykonać to mechanicznie: aeratorem, wertykulatorem, pługiem czy glebogryzarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 08.11.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 wiedziałam kiedy tu wbić się NA FOTY!! jest pięknie Kochana widzę że u dziedzica się dzieje... oj dzieje świetne te samochodziki!! a sufit... no cóż - wiedziałam hehehe ta łazienka będzie z mega pazurem! cuuuuuuudownie że się zdecydowałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.11.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Ja tam siedzę cicho w kwestii łazienki, ale czuję się mile połechtana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 09.11.2014 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Anniu, dziękuję - mam nadzieję, że efekt końcowy będzie fajny:) He, he U mnie z wnętrzami jest inaczej niż u Was. Zostały nie dokończone i to się na nich podwójnie fatalnie odbiło. Zniechęcenie, bo było brak funduszy i nie dość czasu, by samemu zrobić, spowodowały, że odpuściłam sobie wiele rzeczy. Teraz podoba mi się co innego i będę zmieniać. Jak zacznę tę „wojnę” z samą sobą, będę pokazywać, pytać i męczyć chętnych do męczenia Koniecznie, będziemy podpowiadać na ile umiemy:) Mam oko pewnie Kiedyś robiłam podczas wykopalisk masę rysunków w skali z natury. Po pewnym czasie wystarczała mi już tylko miarka położona wzdłuż ściany wykopu. Coś z tego zostało. Powinni byli wymieszać na głębokość sztychu łopaty wszystko ze sobą, nie tylko rodzimą z piaskiem. Ten nawieziony czarnoziem (czy co to tam) również. Jeśli się tego nie zrobi, to spory deszcz rozmyje to wszystko po ogrodzie. Poza tym rośliny będą się chętniej ukorzeniały w tej górnej żyźniejszej i lżejszej warstwie, a to przecież tylko 10 cm. Nawet gatunki traw trawnikowych lepiej rosną, gdy mogą się swobodnie ukorzeniać głębiej. Oczywiście początkowy efekt będzie piękny. Jeśli gleba jest ciężka, gliniasta, dodaje się do niej piasek lub drobny żwir (powinna to być warstwa grubości około 5 cm) oraz kompost lub obornik i przekopuje, co sprawia, że struktura gleby gliniastej zostaje rozbita. Dzięki temu możliwy jest dostęp tlenu do korzeni roślin i zapewnia lepszą filtrację wody. Do przekopanej ziemi można dodać także humus zmieszany z torfem. Glebę ciężką warto rozluźnić i napowietrzyć, przekopując podłoże widłami (na głębokość ok. 20 cm). Na większym terenie lepiej wykonać to mechanicznie: aeratorem, wertykulatorem, pługiem czy glebogryzarką. Ano przecież faktycznie jesteś archeo:)) Pesteczko - nie wiem, na ile to ważne ale tam będzie sama trawa (z rolki) - tam, gdzie są zaplanowane rabaty mają mieszać z ziemią rodzimą. Jak coś będzie nie tak, mam gwarancję wiedziałam kiedy tu wbić się NA FOTY!! jest pięknie Kochana widzę że u dziedzica się dzieje... oj dzieje świetne te samochodziki!! a sufit... no cóż - wiedziałam hehehe ta łazienka będzie z mega pazurem! cuuuuuuudownie że się zdecydowałaś Miło to usłyszeć od właścicielki równie pazurzastego sufitu:) Ja tam siedzę cicho w kwestii łazienki, ale czuję się mile połechtana I tak powinno być, jako żeś autorką tego pomysłu:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 09.11.2014 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 schody miodzio, ale lampy.... cudne! Co to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 09.11.2014 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 schody miodzio, ale lampy.... cudne! Co to??? Szociku, lmpy to wielka improwizacja;). Inspiracja ze sklepu - zderzenie z rzeczywistością (znaczy nie ten kolor,nie ta wielkość, za krótki łańcuch) - potem rysunek, kowal, 3 tygodnie czekania i gotowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 09.11.2014 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Już jest pięknie a będzie oszałamiająco! Nieustannie jestem fanką Twojego domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 09.11.2014 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Chloe pytałaś o poduchy świąteczne wstawiłam pierwsze do mego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 09.11.2014 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Wiem Diano, Twój wątek mi się powiadamia:) Już piszę do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 09.11.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Chloe Jest C U D O W N I E ! ! ! na email rowniez odp, jak tylko skoncze z rogalikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.11.2014 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Pesteczko - nie wiem, na ile to ważne ale tam będzie sama trawa (z rolki) - tam, gdzie są zaplanowane rabaty mają mieszać z ziemią rodzimą. Jak coś będzie nie tak, mam gwarancję Istnieje niebezpieczeństwo wypłukania tej dobrej warstwy zanim trawa zwiąże, ale nie wiem jak szybko ta rolkowa się wczepi korzeniami. Dają gwarancję, niech się o to martwią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 09.11.2014 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Jak będzie trzeba, to poprawią - na wiosnę wracają z nasadzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 10.11.2014 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Ja juz pisalam w meilu co mysle Teraz czekam tylko na wiecej fotek. :) Co ja widze :czarny sufit OMG- nie wierze ;) Anetka jak sie tak rozpedzisz z tym wykanczaniem to sie chyba pofatyguje do ciebie w grudniu po poludniu w odwiedziny:yes: (Sama sie wprosze ) Ania, wpadaj,kiedy chcesz!!! Ale super - zapraszam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 10.11.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Kochana ciągle nie mogę odpisac na maila bo mnie cos odciaga Jest ślicznie Bardzo mi sie Twoje wnętrza podobają i mogla bym mieć tak u siebie Pokazałam P. i jest zachwycony przestrzenią na dole, ze tak jasno i to okno ...wowowww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 10.11.2014 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Kochana ciągle nie mogę odpisac na maila bo mnie cos odciaga Jest ślicznie Bardzo mi sie Twoje wnętrza podobają i mogla bym mieć tak u siebie Pokazałam P. i jest zachwycony przestrzenią na dole, ze tak jasno i to okno ...wowowww Iwonko, dziękuję bardzo - miło mi to czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 10.11.2014 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 (edytowane) Anteka a na tygodniu ci pasuje? A moze ty tez sie wybierasz w moje strony? Jeszcze troche czasu do mojego przyjazdu, ale ja to musze z gory wszystko planowac Aniu,pasuje mi - bylebym wiedziała wcześniej, to sobie wszystko poprzestawiam tak, żeby mieć czas:) Nie uciekaj jeszcze, bo potrzebuję pilnej porady kuchennej Idę szukać foto No więc tak- chciałabym zamówić zlew - mniej więcej taki: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/475219029902.jpg Jedna komora i ociekacz. Pytanie - ociekacz po lewej, czy prawej??? A tutaj dla przypomnienia wizki i rzuty poglądowe: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc38a1a2f806.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9af330dac1ff.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/48491e47ecc1.jpg Ociekacz powinien być obok blatu roboczego? Bo wydawało mi się, żeby najlepiej dać go z lewej strony, bo tam najpewniej będę najwięcej działać ale z drugiej strony zabiorę sobie 40 cm - starczy mi tego blatu? Niby sporo tego miejsca ale pociachane to to. Z drugiej strony mam to przynajmniej podzielone na strefy, więc powinno być w miarę wychodnie. Zastanawiam się - czujnik obok lodówki, czy obok spiżarki - to też dałoby jakiś obraz. Obok spiżarki sugerowałam się ekspresem we wnęce, z drugiej strony i tak trzeba podejść do lodówki po mleko, więc sama już nie wiem - chyba okaże się w praktyce. Edytowane 10 Listopada 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts