Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkiełko w Tropikach - dziewczyna na placu budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wciąż nie mogę się przyzwyczaić do mojego zlewu - mam takie z masy ciemnej Franke. Okropny jest. Ciągle mam wrażenie, ze to papier ścierny i sobie porysuje dłonie. A do tego mam baterię też franke ale nie wiem dla kogo oni ją projektowali, chyba nie dla swoich zlewów, bo jest za mała. Strumień leje tylko blisko rogów w środku i nawet do połowy nie sięga... ładnie wygląda ale mało praktyczny kran. Wiem, wiem, mogłam nie kupować najtańszego. Teraz zdecydowanie bym większy wzięła a jeśli będę kiedyś zlew wymieniała, to przed zakupem podotykam...

I doczytałam o indukcji. Chloe, póki nie miałam płyty gdybałam, że miejsca mało, że musi być odstęp żeby siaty położyć. Moim zdaniem indukcja największa jak się da. Nie ustawiałabym jej centralnie na środku tylko z boku a resztę miałabyś blatu roboczego. Zawsze można podejść z drugiej strony i tam coś rozwałkować itp. A z garami, to i tak nawet puste będziesz na indukcji trzymać przy przygotowywaniu posiłków. Mój syn ostatnio grillował na niej karkówkę i talerz tez trzymał na płycie, bo przecież się nie grzeje.

Jedyna rzecz, na którą musisz zwrócić uwagę to wentylacja. Płyta ma od spodu wiatraczki i bardzo się grzeje póki nie mieliśmy szuflad powkładanych było spoko, jednak teraz uchylamy górną. Myślę aby we froncie wyciąć po całości dziurę i wstawic jakąś metalową kratkę. Z boku się nie da, bo szuflady wysokie i mają metalowe boki.

Domusa możesz odwrócić i jest większy :) Możesz wyciąć masę otworów :) No i nie ma blaszek, które mogą rdzewieć lub się zakamieniać :)

Same plusy :)

Właśnie obejrzałam rysunki - 9 cm szersza komora - to dużo! Ma tylko jeden minus - dodatkowy rancik przy komorze w porównaniu zhorizontem - więcej czyszczenia ale za to nie ma blaszki. Chyba już wszystko jasne - ściskam Cię Mi - dziękuję, że dzielnie towarzyszyłaś mi w decyzji:hug:

Mąż odmówił współpracy w tej materii:lol2:

Mąż odmówił współpracy w tej materii:lol2:

A co do mężów - odmawiają współpracy ;) Mój G. nie chce jechać ze mną na Bartycką - stwierdził, że oszaleje, jak tam będę biegać w amoku ;)

Zawiezie mnie i przywiezie z powrotem, ale z tym co pomiędzy nie chce mieć nic wspólnego :lol2:

EDIT:

Cieszę się, że wszyscy kumają:lol2:

Kuchnia ma 19 m, a płyty jeszcze nie wybrałam - z tym że będzie 60 cm (wyspa ma tylko 165 szer, nie chcę zabierać sobie blatu)

A co do płyty - to jak pisze Aga, zastanów się nad większą. Masz masę miejsca. Z naszego doświadczenia mogę powiedzieć, że czasem gotujemy na szybko obiad - i zdarza się, że na 4 polach jednocześnie coś się pichci. I jest ciasno. Jak masz miejsce - można poszaleć z czymś większym ;)

Edytowane przez mi_mała

Zlew oczywiście domus 100. :)

Jak przychodzi sezon na przetwory, wytykam J. tę wojnę co z nim stoczyłam o wielki zlew. Dopiero jak zobaczył ile w nim można umyć jednorazowo owoców i że nie chlapie sie naokoło, przyznał mi rację.

indukcję też bym wzięła większą. Ja się wkurzam moją kwadratową, jak postawię gar z rosołem i duża patelnia obok już mi się nie mieści :(

Zlew oczywiście domus 100. :)

Jak przychodzi sezon na przetwory, wytykam J. tę wojnę co z nim stoczyłam o wielki zlew. Dopiero jak zobaczył ile w nim można umyć jednorazowo owoców i że nie chlapie sie naokoło, przyznał mi rację.

indukcję też bym wzięła większą. Ja się wkurzam moją kwadratową, jak postawię gar z rosołem i duża patelnia obok już mi się nie mieści :(

Witam, dobrze dziewczęta radzą, płyta indukcyjna 70-80 będzie wygodna, podobnie jak duża komora zlewu. Popieram !