pestka56 21.11.2014 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Ja mam made IKEA taki kran z podwójną wylewką. Jedna standard, a druga ze sprężyną i prysznicem. Kran jest ze stali szczotkowanej. Daje się rozbierać bez problemu. Czyszczenie bajka – psiukam specyfikiem i wycieram, gotowe. Mam go już kilka lat i ciągle poza wymianą uszczelek jest jak pancerny. Natomiast te ze sprężynami marketowe to szajs. O markowych nic nie wiem. Mój kran jest super do mycia owoców w sezonie przetworowym. Ma tylko tę wadę, że nie nadaje się do małego zlewu, bo jak to prysznic, psiuka na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 21.11.2014 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Kurcze, ja też planowałam wyciąganą wylewkę - i zaczynam mieć wątpliwości po tym, co piszecie... Mel, chlebak dojechał Bardzo dziękuję Pyszna wkładka - biłam się z G. w trakcie konsumpcji i konsumowaliśmy na wyścigi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 21.11.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 az milo sie czyta Mi_mala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 21.11.2014 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Ja mam mieć, tak jak Ty, oddzielny zlew gospodarczy (u mnie w pralni) i tam zamierzam wojować z owocami/warzywami na przetwory, blaszkami z piekarnika i innymi tego typu atrakcjami. Do kuchni za to chcę baterię z sensorem, który uruchamia wodę bez konieczności dotykania kranu. Jest to opcja moim zdaniem w kuchni super przydatna, gdzie w koło trzeba coś na chwilę pod kranem opłukać, zwłaszcza brudne ręce. Ja wybrałam Kludi E-GO ( na żywo chyba lepiej wygląda...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 22.11.2014 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Ja mam mieć, tak jak Ty, oddzielny zlew gospodarczy (u mnie w pralni) i tam zamierzam wojować z owocami/warzywami na przetwory, blaszkami z piekarnika i innymi tego typu atrakcjami. Do kuchni za to chcę baterię z sensorem, który uruchamia wodę bez konieczności dotykania kranu. Jest to opcja moim zdaniem w kuchni super przydatna, gdzie w koło trzeba coś na chwilę pod kranem opłukać, zwłaszcza brudne ręce. Ja wybrałam Kludi E-GO ( na żywo chyba lepiej wygląda...) [ATTACH=CONFIG]290355[/ATTACH] Myślałam o tym Panno Migotko, Grohe Minta ma to w opcji, sprawdzę, jak to cenowo wygląda u Kludiego. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 22.11.2014 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 A ja uważam, że wyciągana wylewka jest super. Może nie bardzo często jest potrzebna, ale lepiej mieć jak nie mieć, a bywa pomocna na maksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 22.11.2014 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Można sobie taką wyciąganą zrobić w pomieszczeniu gospodarczym, pralni (ja tak zrobię) itd. W kuchni chyba jak najprostsza, ale ruchoma i niezbyt wysoko wylew wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 22.11.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 wszystko zależy jak się pracuje w kuchni... dla mnie np wyciągana wylewka to duży plus - teraz jak chcę nalać wody do wieeeeeeelkiego gara to pod kran nie jestem w stanie do podłożyć dodatkowo nie mieści się mi on w zlewie bo jest za duży i muszę garnkami mniejszymi nalewać mając wyciąganą stawiam gar na blacie obok i nalewam bezpośrednio do niego dodatkowo jak ma się płytę blisko to można bez zdejmowania garnka z ognia dolać wody prosto z kranu oooooo te magiczne-automatyczne to dopiero bajer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 22.11.2014 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 (edytowane) Doszłam do wniosku, że kupowanie baterii do domu to jedna z najgorszych pozycji w harmonogramie:mad: Zamówiłam zlew - mam nadzieję, że będzie oraz że przyjedzie w 1 kawałku. Wybrałam opcję "płacę przy odbiorze" - człowiek uczy się na błędach:( -- Nie wiem,czy pisałam ale wczoraj pobiliśmy rekord na budowie - pracowało 21 osób:sick: Czułam się, jak na parapetówie, tylko nikt ze mną nie gadał A tak serio oczywiście był to błąd w harmonogramie - jedni się spóźnili, drudzy przyjechali wcześniej - już sama obecność 7 ludzi od stolarza wprowadzała wystarczający zamęt, a co dopiero cała reszta. Nie chcę takiej powtórki - NIGDY. Nie mogłam własnego taty odnaleźć w tym tłumie (bo montował gniazdka). Mam już wnętrza szaf i garderób (w większości) oraz spiżarkę - nie podobają mi się tylko uchwyty do szuflad ale sobie kiedyś zmienię. Wieczorkiem wkleję fotki i podpowiedzi co warto zrobić - może komuś się przydadzą Edytowane 22 Listopada 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 22.11.2014 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Ooo ale jazda Chloe, u kogo zamawialas zlew? ja do baterii podeszlam na luzie... bo skoro to ma byc czasowka.. pewnie pozniej bede myslala co i jak.. ale poki co, odwoluje slowa krytyki z nia zwiazane wcale na zywo nie jest taka mala zdjecia klamia wyglada fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 22.11.2014 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Ooo ale jazda Chloe, u kogo zamawialas zlew? ja do baterii podeszlam na luzie... bo skoro to ma byc czasowka.. pewnie pozniej bede myslala co i jak.. ale poki co, odwoluje slowa krytyki z nia zwiazane wcale na zywo nie jest taka mala zdjecia klamia wyglada fajnie Melisko, niewiele firm ma ten zlew (co mi Mi wynalazła), także wybór padł na tą firmę, która miała więcej pozytywnych opinii (czynnecaladobe.pl). Zobaczymy, czy warto u nich kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 22.11.2014 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 no to jestem ciekawa... i trzymam kciuki zeby bylo pomyslnie dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.11.2014 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Nie zadeptali się, a to już dużo Czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 22.11.2014 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 (edytowane) Nie zadeptali się, a to już dużo Czekam na fotki Na szczęście obyło się bez ofiar:) Nie bardzo jest co pokazywać, bo w końcu chodzi o zwykłe półki i szuflady - tutaj nie chodziło o dizajn, tylko o wykorzystanie przestrzeni. Będą małe poprawki, niektóre półki trzeba pozmieniać wysokościowo ale ogólny zarys jest. Tylko te uchwyty wstrętne.. Oto "wnętrzności" garderoba przy sypialni http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a7c17e871d3.jpg szafa z uskokiem kominowym u J. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/96c8c6ef7b8b.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac3fa5d886f6.jpg Na dole będą szuflady (przez całą długość wnęki). spiżarka http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4d222b6adc6.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9a304583464.jpg Ostatnie zdjęcie wkleiłam celowo, ponieważ na lewo od drzwi mam tylko 10 cm ściany i chciałam pokazać, że będzie ona wykorzystana. Stolarz położył na tej ścianie mdf i zamówił takie koszyki o głębokości w sam raz na butelkę z napojem, czy karton z mlekiem - zmieści się tam 8 koszyków. Dzięki płycie ściana nie będzie się brudzić, a zamontowanie koszyków będzie dziecinnie proste. Cieszę się jak dziecko, bo myślałam o jakichś wąskich półkach, a stolarz podłapał temat i zaproponował fajne rozwiązanie. Wiatrołap: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/39fbfb21e1e4.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6fa2e5aa7d43.jpg wnęka jest głęboka - taka nam po prostu wyszła - nie było sensu jest spłycać - za wieszakami na płaszcze czy kurtki zmieściły się półki na kartony z butami i inne nieużywane w sezonie duperele. Nie zrobiłam zdjęć głównej garderoby - wygląda podobnie, jak ta pierwsza. Edytowane 22 Listopada 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.11.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Cudnie jest Uchwyty do szuflad daj długie jak relingi. Szuflady z ciuszkami bywają ciękie i małe uchwyty, zamocowane blisko centrum frontu szybko zaczną krzywo wyciągać szuflady. Mam ten problem w kuchni. Po kilku latach mechanizm jednej szuflady się wypaczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 22.11.2014 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 jeeeeeej, już niebawem!!!!! Przeżywam jakbym sama się przeprowadzić miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 22.11.2014 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 jeeeessssooooo ale wypas!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 23.11.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Noooo! Pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 24.11.2014 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Jak szafki są (choćby i bez drzwi) to już prawie domowo się zrobiło:D A wracając do tematu baterii - u moich rodziców jest kran w wyciąganą wylewką i bardzo się przydaje. Ja też mam wyciąganą, ale nie wiem czy choć raz jej użyłam, bo kran jest zupełnie innej budowy - jest taki pałąkowaty i końcówka jest u mnie dużo wyżej niż u rodziców. Tak więc jeśli będziesz miała taki "wysoki" kran a do tego drugi zlew na duże rzeczy, to myślę że możesz zrezygnować z wyciąganej wylewki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 24.11.2014 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 pięknie wyszło fajny stolarz, że dał taki patent ja na takich małych głębokoscich trzymałabym puszki - kukurydza, gorszek itp bo to małe akurat widziałam gdzieś fotkę takiego fajnego patentu trzymadełka na puszki wczoraj odwiedziłam z Ł sklep na I i siut... ustaliliśmy tam że w garderobie będzie zabudowa z pax... a tydzień temu była promocja na niego - pół ceny za wnętrzności ehhhhh przeszło kilka zł koło nosa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts