Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkiełko w Tropikach - dziewczyna na placu budowy

Recommended Posts

Sory, wkleiłam Ci linka do czegoś co przed chwilą przesyłałam do przyjaciela :-D

Zajrzyj do Karoliny. Tam wkleiłam kilka zdjęć.

Ten jest właściwy http://www.pinterest.com/designmilk/cmylk/

Kawałek pięknego koloru do Twojej kuchni :) zauważ, że to wygląda jak tapeta w typie lnianej tkaniny. Gładkie nie byłoby takie ładne

Villa-La-Baule-23.jpg

Villa-La-Baule-24.jpg

Edytowane przez pestka56

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...(ja odleglosci mierze w godzinach nie km :p)

To tak jak amerykanie ból głowy mierzą wilgotnością powietrza, a my głupole - ciśnieniem :bash:

:rotfl:

Chloe, pozazrościłabym Ci tego wyjazdu :yes:, ale... ostatnio coś za dużo Ci zazdroszczę, boję się, że zacznie to być chorobliwe, no teraz trochę nie wiem co robić ;)

:rotfl:

Chloe oglądając Twoją cudną łazienkę uświadomiłam sobie, że potrzebuję żyrandola (bo na 4 punkty świetlne w łazience mam tylko 1, a minął już rok od przeprowadzki)

u mnie zbyt wiele się dzieje (codzienne problemy mnie ostatnio przytłoczyły), wiec postanowiłam zająć się lampami

będę wdzięczna jeśli zajrzysz do mojego wątku i mi doradzisz lub zaproponujesz coś innego

dziewczyny zaglądające tutaj - jeśli macie czas i ochotę to także Was zapraszam :)

aaaa i nie pochwaliłam szaf - są rewelacyjne :) jak ja lubie takie szafy, tak świetnie zaaranżowane i wykorzystane miejsce :)

kolejna dobra robota :) medal dla Pani :)

Chloe, pozazrościłabym Ci tego wyjazdu :yes:

Asiu za chwilę my będziemy Ci zazdrościć wyjazdu ;)

Asiu, nie ma czego - niedługo sama będziesz wypoczywać - i tak jak pisze Słonko,wtedy to my pozazdrościmy;)

Słonko, odpisałam u Ciebie.

--

Mało mnie, do przeprowadzki chyb niestety tak już zostanie:/ Komórka przyrosła mi do ucha - stały nadzór musi być, bo inaczej wszystko się rozłazi..

DZIĘKUJĘ.Dziękuję, że nie zostawiacie mnie samej z decyzjami. Dziękuję za to, że mimo braku informacji w wątku wyłapujecie szczegóły i służycie pomocą. Nawet w nocy;)

Zamówiłam płytę - 4 palnikową mimo podpowiedzi, żeby brać większą ale ostatnia opinia zmusiła mnie do analizy działań kuchennych i teraz jestem przekonana, że ważniejsze jest 10 cm blatu na wyspie niż płyta z 5 polami.

Kto będzie dzisiaj u Agi, ten może sobie na "moją" płytę popatrzeć, ponieważ to ona ostatecznie zwyciężyła;)

---

Dojrzewam. W bólach ( dla kieszeni być może), bo to co wydawało mi się oczywiste i pasujące nagle zaczyna być wątpliwe. O tym za kilka dni. Z tego dojrzewania mam jednak kontrowersyjny pomysł - nowoczesny panel tapetowy plus mocno klasyczne kinkiety.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a605c7849182.jpg

Wolałabym czarne abażury ale zamawiałam już dwa razy i okazuje się, że producent wstrzymał działania i może ruszy w lutym. Czekam.

Uparłam się, że ten mariaż może się udać. Szaleństwo? Do tego grafitowa ławeczka, od dawna tupiąca nóżkami na swój wielki dzień. Miejsce: wiatrołap.

Bardzo fajne połączenie :) Uda się. Abażur możesz kupić dowolny, niekoniecznie tego samego producenta - brałabym czarny :)

Z grafitową ławeczką będzie czad.

Mi, problem w tym, ze abażur jest owalny - niby wszędzie jest na stanie, a jak piszę, że chcę zamówić, to nie ma:bash:. Dzisiaj na ten przykład zamówiłam grafitowe - zobaczymy, jak się sprawy potoczą. Dzięki za wsparcie:yes:

:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

no kurna - PASUJE :) :) pomysł nowoczesnej klasyki jest mega :)

a może szary abażur?

czarny zbyt ginie i nic go nie widać

zaś ten biały wg mnie zbyt razi, odcina się i dominuje nad tapetą - chyba że może on trafi w inne miejsce kolorystyczne - przyklej tapetę i powieś kinkiet :) wtedy tylko się abażur kolorem dopasuje

Dobre :)

Kontrowersyjne połączenia dwóch elementów są super. Trzeci już musi uspokoić sytuację.

Zostaw biały abażur – rozjaśni. Z czarnym może wyjść zbyt ciemno.

[ATTACH=CONFIG]291722[/ATTACH]

O, czyli nie zwariowałam?:wiggle:

:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

no kurna - PASUJE :) :) pomysł nowoczesnej klasyki jest mega :)

a może szary abażur?

czarny zbyt ginie i nic go nie widać

zaś ten biały wg mnie zbyt razi, odcina się i dominuje nad tapetą - chyba że może on trafi w inne miejsce kolorystyczne - przyklej tapetę i powieś kinkiet :) wtedy tylko się abażur kolorem dopasuje

Chyba tak właśnie zrobię- poczekam aż będzie tapeta i zobaczymy, w jakie pola trafiają kinkiety.

Dzięki!

allo :)

Anetko wiesz może jaki będziesz mieć mechanizm do przesuwania bramy wjazdowej???

musimy jakiś kupić i Ł kazał mi się zapytać na forum :lol2:

bo u nas bramę, furtkę, przęsła do ogrodzenia będziemy robić samodzielnie - już materiały kupione i trzeba będzie spawać :)

Karolina - na 90% Nice - 10%to to, że coś mi się pomyliło;)

---

Trudny czas budowlany nastał - serce boli - poprawki, usterki, błędy oraz złe sploty okoliczności.

Owieczce się wyżaliłam, bo aż mi się pisać nie chce.

To zdjęcie nazwałam "bólem inwestora" - z cyklu poszukiwanie zaginionej puszki od termostatu

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff9a5ac42720.jpg

Wykrywacz wariował, bo ściana malowana podkładem pod tablicę magnetyczną.

Mam nowy fach w ręku:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3425c81cdd39.jpg

--

Balustradę mamy nieskończoną, bo są "popraweczki". Widzę jakieś światełko w tunelu, także trzymajcie kciuki.

--

Zeby było fajniej wszyscy jesteśmy chorzy - J. na ucho, ja na oskrzela, a na budowie trzeba być. I jak tu leżeć w łóżku?

Edytowane przez _Chloe_