lukasz69karolina 19.12.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 albo nie mają netu jeszcze, albo tak są podnieceni nowym domem że dla nas już czasu nie starcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 19.12.2014 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Raczej zmęczeni:( Przeprowadzka to pikuś w porównaniu z rozpakowywaniem i niezliczonymi usterkami. Rozwinę myśl, jak młody uśnie, jeśli nie padnę razem z nim. Mimo wszystko jest super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 19.12.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Mimo wszystko jest super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 19.12.2014 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 (edytowane) No więc tak -firma przeprowadzkowa rewelacja - nic nie uszkodzili - składali i rozkładali meble, jakby to jakieś puzzle były. Nie naciągali - szybko poszło. Nie chcieli się podjąć wniesienia szafy na piętro, bo było tylko cm zapasu, pomiędzy nią a balustradą ale mieliśmy do wyboru tylko a) zaryzykowaćb) sprzedać szafęc) postawić ją na parterze Była sklejona na amen - stolarz, który akurat montował kuchnię stwierdził, że próba jej rozłożenia= śmierć wiekowej szafy, ponieważ będzie trzymać tam, gdzie nie powinna, a strzeli dokładnie gdzie indziej. Więc wnieśli. Był pot, i krew, bo pan poharatał sobie plecy o śruby od pochwytu ale szafa cała:cool: --- Mamy kuchnię - to jedno z moich ulubionych miejsc w domu:yes: Jeszcze jej do końca nie poznałam ale docieramy się. Czekam na moment, kiedy będzie chwila żeby poczytać jak uruchomić piekarnik i zrobimy pierniczki:)Do wczoraj wieczora nie miałam podłączonego zlewu, więc chodziłam na mocnym wku...ie, bo ani zmywarki, ani nic. --Puściłam pierwszą pralkę - nie wylała, nie zalała, nic nie rozwaliła - dobra nasza. Niestety nie nabyłam jeszcze suszarki i miałam ogromny problem z rozwieszeniem prania - potrzeba matką wynalazku - ciuchy wisiały na balustradzie i lampach nad pustką:lol2:Tata się zlitował i zawiesił teleskopówkę, którą kupiłam sto lat temu na weście. Mamy gdzie suszyć majty. --Deszczownica - to chyba coś, co kocham najbardziej, mimo że jest niedokręcona i trochę puszcza na górze - jutro wpada do nas majster na poprawki i mam nadzieję, że poprawi to cudo, bo żaden masaż się do niego nie umywa.-- Trzecim ulubionym miejscem jest łazienka przy sypialni i uwaga - ciepłe w niej ledy - rewelacyjnie sprawdzają się wieczorem, gdy nie chcę oślepiać M. światłami. --Usterki - niby drobiazgi - wciąż nie mamy tv satelitarnej, bo coś tam panom nie gra:(Siłownik do furtki nie styka i trzeba go wymienić na nowy. Szafka pod zlewem musi mieć skrócony tył, bo nie zmieści się dozownik na mydło.Dwa fronty do przeróbki, bo w praktyce wyszło, że lepiej żeby otwierały się inaczej. Wszędzie wiszą niepopodłączane kable oraz kable biegnące donikąd ale co tam. Rano przez okno widać biegające sarenki, bażanty siedzą na płocie.. bajka. Zdjęcia - nie było czasu, żeby choć trochę ogarnąć. Obiecuję, że będą ale najpierw czeka mnie rozpakowanie kilkudziesięciu kartonów, a potem jeszcze zakupy świąteczne.Ściskam Was Ps. Mimo że kartony opisane bardzo szczegółowo, niczego nie mogę znaleźć - aktualnie szukam poszewek od Diany - były gdzieś na wierzchu i wsiąkły:bash: Edytowane 19 Grudnia 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.12.2014 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 I... TO JEST WŁAŚNIE TO CO TYGRYSKI LUBIĄ NAJBARDZIEJ :hug: Nie wszystko na miejscu, ale dlugo oczekiwany domek jest no, i ten zwierzyniec za oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 19.12.2014 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Fajnie, prawda? Perfekcja wieje nudą, niedoskonałość jest ciekawa i zajmująca. Bardzo się cieszę, ze udało Wam sie tuż przed świętami. Rewelacyjny timing Obie więc będziemy miały pierwsze święta w domu Wszystkiego co najlepsze Wam życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 20.12.2014 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Chloe, jak ja Ci zazdraszczam! Ale się przełamię i pogratuluję jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 21.12.2014 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Dziękuję Tak naprawdę nic nie nadaje się jeszcze do fotografowania ale jestem to winna wszystkim osobom, które do mnie zaglądały, wspierały i pomagały w wyborach. Wybaczcie bałagan i prowizorki, przymknijcie oko na rozwiązania tymczasowe. Przedstawiam zamieszkałe szkiełko: Pokój J. http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b99086dac99.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/820f47ddd6f9.jpg udzieciowiona łazienka http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f74b900ba35a.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f89d75133e64.jpg sypialnia z tymczasowymi szafkami, z pomysłami zmian:p http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6703ac6e789.jpg Przechwycony przez J. zapasowy pokój: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c5248676931.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/49137721c746.jpg U nas nigdy nie będzie porządku:bash: Serce domu. Zjechana, obgadywana, po wielokroć modyfikowana i oto jest: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/adffc6dcc93a.jpg Na razie używamy starej mikrofali, bo nie ma czasu przeczytać instrukcji do nowej:rotfl: Reszta pomieszczeń nie nadaje się do obfocenia ale może ozdgruzujemy w poniedziałek:) -- Jak widać daleko nam do nurtu minimalistycznego - wiedziałam o tym od razu - za dużo mamy dupereli;) Chciałąm, żeby było ciepło, naturalnie, trochę nowocześnie ale też trochę klasycznie. Czy to się uda? Czas pokaże. Smacznego! http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c69c4ce93760.jpg Edytowane 21 Grudnia 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 21.12.2014 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Fajoooosko! Anetko, jak już będziesz w stanie to przemyślalabym tę lampę w łazience. Masz wsaniałą wannę, to ją bym wyeksponowała. Lampa wydaje się nie pasowac i jakoś tak trochę groteskowo wygląda, poza tym skupia na sobie całą uwagę a to wanna powinna być królową tego wnętrza. Poza lampą wszystko mi się podoba i fajne są te czerwone akcenty. Nie przejmuj się porządkiem, dziecko musi bałaganić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 21.12.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Witam, wyglada fajosko..Lazienka czad (zgadzam sie co do lampy..cos mi zgrzyta), tapeta w sypialni czad. a dzieciece zakamarki sa super dzieciece. to nie balagan tylko chaos kontrolowany. Kuchnia sliczna.zycze cudownych chwil na nowych wlosciach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 21.12.2014 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/adffc6dcc93a.jpg Jak widać daleko nam do nurtu minimalistycznego - wiedziałam o tym od razu - za dużo mamy dupereli;) Chciałąm, żeby było ciepło, naturalnie, trochę nowocześnie ale też trochę klasycznie. Masz jakieś wątpliwości? Popatrz na kuchnię Jest minimalistyczna a jednak ciepła. Dlaczego? Drewno <3 Ciepłe oświetlenie robi swoje. Opuścisz do połowy rolety rzymskie, postawisz w oknach storczyki i będzie wręcz bajkowo. Tak patrzę na Twoją kuchnię... przyszalalabym może i powiesiła ciemne rolety w oknach... Ale jasne też są boskie - pasują i oczywiście rozjaśniają ) A lampy jakie planujesz nad blatem? Ale mi się Twoja kuchnia podoba! I fajnie, że zrobiłas z boku płytę - praktycznie i bliżej do zlewu ;p A nad zlewem coś będzie? jakieś kute lub drewniane półki z roślinkami albo jakiś mazaj. Zrób jakiegoś mazaja kremowo-granatowego - będzie do kanapy pasował Soooorrry, że Ci tak tu piszę, wybacz. Masz cudownie w domu. Najbardziej zazdroszczę Ci tego, że w przeciwieństwie do mnie masz wszystko skoczone Możesz brać prysznic, masz balustrady i podłogi wykończone... ach. Ale najważniejsze, że na świeta już jesteście u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 21.12.2014 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Lampa zostaje, hehe:) --Aga, lampy nad wyspą marzą mi się czarne albo chociaż przydymione. Nie wiem, kiedy będzie czas, żeby kupić ale myślę że ciemne lepiej nadadzą wnętrzu charakteru. Nad zlewem będzie albo szafka albo nic, bo w poprzednim mieszkaniu mieliśmy taką właśnie drewnianą półkę z kutymi podpórkami i mogę napisać tyle - z tym mężem nigdy więcej półek. Ile tam durnostojek było:bash: To już wolę łyso;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 21.12.2014 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Chloe, pięknie Kuchnia boska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 21.12.2014 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Paterkę dedykuję Tobie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anniia 21.12.2014 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Witam,Dom przepiękny - zdradź proszę co to za blat w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.12.2014 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Chloe, razem z Owieczką będę lampy w łazience bronić własną piersią, gdybyś chciała ja zmienić. Wanna jak wanna ładna, ale takich tysiące. LAMPA to tutaj wisienka na torcie. Bez niej było nie dobrze Pamiętamy "walkę" Kuchnia super. Podoba mi się pomysł Andariel na ciemne rolety i Twój na ciemne klosze lamp. Zgrałabym jedno z drugim - identyczny materiał. Nie pasują mi lampy przy łóżku w Waszej sypialni. Źle wyglądają na tle okien. Mam nadzieję, że wielka, wspaniała choinka stanie w pobliżu kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 21.12.2014 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Witam, Dom przepiękny - zdradź proszę co to za blat w kuchni? HejAnniiu, dziękuję za miłe słowa - blat jest jesionowy. Chloe, razem z Owieczką będę lampy w łazience bronić własną piersią, gdybyś chciała ja zmienić. Wanna jak wanna ładna, ale takich tysiące. LAMPA to tutaj wisienka na torcie. Bez niej było nie dobrze Pamiętamy "walkę" Kuchnia super. Podoba mi się pomysł Andariel na ciemne rolety i Twój na ciemne klosze lamp. Zgrałabym jedno z drugim - identyczny materiał. Nie pasują mi lampy przy łóżku w Waszej sypialni. Źle wyglądają na tle okien. Mam nadzieję, że wielka, wspaniała choinka stanie w pobliżu kominka. Pesteczko- trafiłaś jak zwykle - drażnią mnie wszystkie lampy w sypialni - coś mi się zdaje, że długo tam nie powiszą Zgrzytają strasznie, tym bardziej że nie ma jeszcze zasłon i rolet. Wtopa - najbardziej wkurzająca jak dotąd;) Co do rolet w kuchni - widziałam inspiracje u Mi - pasowałyby idealnie ale niestety koszt nowych nie zachęca do kupna - ot urok narożnych okien - potrzeba aż czterech mechanizmów, a te tanie nie są. Może kiedyś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 21.12.2014 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Domek piękny - wiadomo a ja się pytam: jak się w nim czujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 22.12.2014 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 ... U nas nigdy nie będzie porządku:bash: ... 2 dni mieszkasz i już chcesz mieć porządek? daj sobie kilka miesięcy i pogadamy wtedy a poza tym - J. jest, więc jest komfort zrzucania bałaganu w razie co na niego wszystko jest piękne poza tapetą w sypialni hihihi worek z I. też mam na liście must have w łazience dzieciowej są ledy w obudowie geberitów? fajnie to wygląda powiedz mi coś o ramie lustra - wygląda na to że idealnie by mi pasowało do mojej łazienki zamawiałaś u szklarza od razu lustro w ramie? zrobisz mi zbliżenie jak wygląda? kuchnia jest szałowa! nieprzeładowana, minimalistyczna, z klasą, ciepła... na pewno się super w niej przebywa powiedz mi jak masz montowane te rolety? to się na normalny karnisz nakłada, czy jakiś inny specjalny? NIECH WAM SIĘ DOBRZE MIESZKA! młody co powiedział na nowy pokój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 22.12.2014 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Jest pięknie kuchnia jest cudowna, wszystko pikne i spójne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts