Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkiełko w Tropikach - dziewczyna na placu budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anetko teraz CZTERY wdechy i sie nie przejmuj tym co napiszę :)

Nie podoba mi się granat w salonie - no, napisałam to.

Masz wspaniałą wypasioną podłogę i ona gra u Ciebie główną rolę. Granatowa sofa walczy z całych sił o uwagę, stoi w salonie i drze się na całe gardło, że to ona jest tu najważniejsza i koniec :D.

Urzeka mnie ten harmonijny zestaw:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/116e340a7d79.jpg

I w takich kolorach wyobrażałam sobie Twój salon, bo to naturalne klasyczne i spokojne tło dla wypasionej podłogi. Obłędnie wygląda szary do niej i brzoskwinia z bielą i czerń - ślicznie. Ale to tylko moje wyobrażenia i oczekiwania. W sumie podoba mi się pomysł, że każdy potrzebuję odrobiny szaleństwa w życiu, obraz widzę wisi i on akurat bardzo do tego granatu pasuje. Ale jeśli tak się zdarzy, że jeśli kiedykolwiek znudzi CI się ten granat, rzuć na niego szarą narzutę ;p

Idę jeszcze raz popatrzeć na Twój salon... może to tylko lekko zawiedzione oczekiwania :D Pewnie tak

:lol2:

Mnie za to nie gra zupełnie coś innego ale naprawię błąd i potem napiszę.

Aga, mam szarą narzutę jakby co ale musi poczekać, bo tak luuubię granat:)

Ana - masz świętą rację - nierówno sofa ale to wina narożnika, bo został przesunięty do poprawek. No i stolik oczywiście do wymiany.

Laski - rzucam na pożarcie:lol2:

Mel -Strażniku Texasu:hug:

Można miażdżyć:DKonstruktywnej krytyki nigdy za wiele.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/435a88625a32.jpg

Jak patrzę na te Twoje schody, na te Twoje lampy, na te Twoje okna, to wzdycham se.. :) Ślicznie u Ciebie!! :) Sofa i narożnik super. Co tam w linii, nie w linii, dopiero co stanęła ;)

Nad galerią też się głowię. Ale Twoich wnętrz do moich klitek to nie ma nawet co przystawiać :)

Mi się też podoba i wiem, że na żywo te wrażenie będzie dwa razy mocniejsze. Wnętrze jest bardzo Anetkowe a nie trendo-podazajace :p wiec linijkowe ustawienie kanapy czy podniesienie regału nie ma zbyt wielkiego znaczenia (ba to nawet nie było pytaniem gospodyni :p)

Podejrzewam, że granatowa kanapa jest mniej krzykliwa w dziennym świetle - sztuczne światło zwykle przeklamuje. Nawet podłoga chyba na żadnej fotce nie wygląda jak w realu. I myślę, że dobrze jest przemycić trochę kolorów do tych "nowoczesnych" wnętrz- chociaż królowa kolorów jest tylko jedna - Karolajna:hug:

Chloe twój domek jest niesamowitym miksem klasyski i nowoczesności-nie widziałam nigdy wcześniej takich realizacji na żywo więc zawsze będę się zachwycać bo wiem, że autorka wie co robi :p Mimo, iż czasem mam wątpliwość co do wyborów to na koniec wszytsko gra i trabi.

A teraz wymiksowuje się na śniadanie :p

Wnętrze jest bardzo Anetkowe a nie trendo-podazajace :p

To jest chyba najlepszy komplement świata, ze coś jest nasze, a nie skopiowane :rolleyes: Wierzę ze na żywo robi jeszcze większe wrażenie i zazdroszczę wizyty :rolleyes:

Moim zdaniem jest super, tak ze mogla bym am już dzisiaj sie wprowadzać. Mimo ze u mnie jest moze inaczej, to czje ze jest to wnetrze w ktorym bym sie bardzo dobrze czuła, mimo ze krotko mieszkane już takie udomowione :-) Ja jestem na TAK;)

Sofa w granacie :rolleyes: sama choruje na ten kolor tylko nie umiem go zastosować, ale dorosnę i do tego :rolleyes:

Laski - rzucam na pożarcie:lol2:

Mel -Strażniku Texasu:hug:

Można miażdżyć:DKonstruktywnej krytyki nigdy za wiele.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/435a88625a32.jpg

Jak patrzę na te Twoje schody, na te Twoje lampy, na te Twoje okna, to wzdycham se.. :) Ślicznie u Ciebie!! :) Sofa i narożnik super. Co tam w linii, nie w linii, dopiero co stanęła ;)

Nad galerią też się głowię. Ale Twoich wnętrz do moich klitek to nie ma nawet co przystawiać :)

Zawsze twierdzę, że nie sztuką jest zrobić coś, gdy ma się wiele możliwości, tylko wyrzeźbić coś, co jest trudne do wykonania -mając mniejszy metraż trzeba bardziej pogłówkować - doceniam to, a Twoje wnętrza bronią się każdym centymetrem.

chloe - jaką masz odległość między kominkiem a białą sofą pod obrazem i między kominkiem a sofką granatową?

ps - piękna jest ta granatowa sofa - czy ona jest obita pluszem jakimś?:)

Nie pamiętam Ana - wiem że bardzo pilnowałam odległości ale pójdę i zmierzę.

patrzę i patrzę i nie mogę się zgodzić z anariel, całość jest bardzo stonowana, szykowana, granat także mi się kojarzy z wytwornością i całość trafia do mnie :)

Cieszę sie, że zdania są podzielone - co by było, gdyby wszystkim podobało się to samo?:)

Jeste super i te lampy cudowne i kanapa granatowa prześliczna

Nie bez znaczenia jest poduszkowy wkład wykonany przez Ciebie Diano - chyba się ode mnie nie uwolnisz, bo zamawiam już nawet pod kątem innych osób;)

Piękna galeria!! Cudo :)

:hug: Dzięki!

Tak samo uwazam, jest slicznie :yes:

a stolik to myslalam ze jest odpowiedni, dopasowany do kolorystyki schodow :)

Kolorem faktycznie się wpasował ale właśnie trochę za duży jest - poza tym ma już tyle lat, że moze iść na emeryturę;)

Mi się też podoba i wiem, że na żywo te wrażenie będzie dwa razy mocniejsze. Wnętrze jest bardzo Anetkowe a nie trendo-podazajace :p wiec linijkowe ustawienie kanapy czy podniesienie regału nie ma zbyt wielkiego znaczenia (ba to nawet nie było pytaniem gospodyni :p)

Podejrzewam, że granatowa kanapa jest mniej krzykliwa w dziennym świetle - sztuczne światło zwykle przeklamuje. Nawet podłoga chyba na żadnej fotce nie wygląda jak w realu. I myślę, że dobrze jest przemycić trochę kolorów do tych "nowoczesnych" wnętrz- chociaż królowa kolorów jest tylko jedna - Karolajna:hug:

Chloe twój domek jest niesamowitym miksem klasyski i nowoczesności-nie widziałam nigdy wcześniej takich realizacji na żywo więc zawsze będę się zachwycać bo wiem, że autorka wie co robi :p Mimo, iż czasem mam wątpliwość co do wyborów to na koniec wszytsko gra i trabi.

A teraz wymiksowuje się na śniadanie :p

Owieczka, cóż mogę napisać? Bardzo dziękuję i jest mi strasznie miło - rumienię się:hug:

Kolory faktycznie przekłamują - nie do końca jest to wina aparatu, bo cykam z dwóch, lampa też jest ok -zmniejszacz to rozmazuje i jakby dodaje żółci. Może zrobię obróbkę w picasie, to wyjdzie rzeczywisty obraz.

dla mnie stolik jest trochę za duży

I to jest sedno .

To jest chyba najlepszy komplement świata, ze coś jest nasze, a nie skopiowane :rolleyes: Wierzę ze na żywo robi jeszcze większe wrażenie i zazdroszczę wizyty :rolleyes:

Moim zdaniem jest super, tak ze mogla bym am już dzisiaj sie wprowadzać. Mimo ze u mnie jest moze inaczej, to czje ze jest to wnetrze w ktorym bym sie bardzo dobrze czuła, mimo ze krotko mieszkane już takie udomowione :-) Ja jestem na TAK;)

Sofa w granacie :rolleyes: sama choruje na ten kolor tylko nie umiem go zastosować, ale dorosnę i do tego :rolleyes:

Iwonka, :hug: - połechtałyście mnie z Anią bardzo. Nie w tym rzecz, czy coś jest wyżej, czy niżej - głównie zależy mi na tym, żeby w danym wnętrzu dobrze się czuć, a jeśli to nawet nie jest nasza estetyka, to przynajmniej czuć, że czyjś zamysł zrozumiały i spina rzeczy w całość.

Ivy ja mam ten sam syndrom:rotfl: ciężko mi zastosować kolory u mnie :yes: ale może kiedyś dojrzeję. Chociaż u mnie będzie inna bajka to Anetkowe wnętrza uwielbiam i podziwiam.

Aniu, nie będziesz miała problemów - do taupe dobierzemy całe mnóstwo barw dopełniających. Co jak co ale u Ciebie na pewno będzie elegancko!

Edytowane przez _Chloe_