mi_mała 25.01.2015 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/435a88625a32.jpg Podoba mi się Zastanawiam się tylko, czy ten kącik nie jest za bardzo ściśnięty... W sensie, gdyby bardziej rozstawić te sprzęty i dać im trochę więcej przestrzeni, bo z tej perspektywy jest tam bardzo gęsto... Ale to może kwestia ujęcia. Obraz wylukałam, i bardzo mi się podobywuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 25.01.2015 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/435a88625a32.jpg Podoba mi się Zastanawiam się tylko, czy ten kącik nie jest za bardzo ściśnięty... W sensie, gdyby bardziej rozstawić te sprzęty i dać im trochę więcej przestrzeni, bo z tej perspektywy jest tam bardzo gęsto... Ale to może kwestia ujęcia. Obraz wylukałam, i bardzo mi się podobywuje Jakby to obrazowo opisać? Najlepiej wrzucę rzuty: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/05ab54fc3f16.png Salon ma różne ciągi komunikacyjne - widać go z wiatrołapu (zielona strzałka) i jeśli sofy wystają za bardzo t jakoś mi nie gra.. Myślę, że któregoś dnia powysuwamy meble na różne sposoby (ale nie jakoś radykalnie, bo nie chcę toru z przeszkodami;)) i coś ustalimy, a teraz musi się wszystko uleżeć. Na zdj. nie widać ale po lewej stronie jest jeszcze stół z krzesłami - stanowi przeciwwagę dla faktycznie mocno upakowanej prawej strony:) Docelowo pod obrazem stanie płytka komoda albo konsola, dlatego opcja wysunięcia może mieć głębsze znaczenie - teraz przejścia do ściany jest ok metra - nie chcę skłamać - pójdę i zmierzę. edit. Kończąc temat - między granatową sofą a kominkiem jest 1,10 m, od kominka do narożnika 0,9, od ściany do narożnika 1 m. Edytowane 25 Stycznia 2015 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 25.01.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Chloe - na rzutach zupełnie inaczej - bardzo fajnie. To tylko zdjęcie przekłamało, bo się wydaje, jakby sofy były bardzo blisko kominka:) Jest świetnie i absolutnie muszę raz jeszcze zaakcentować granatową sofę - bez niej byłoby mdło:) I wcale nie uważam, żeby walczyła o pierwszeństwo z podłogą Jest bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 25.01.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Hej ciotka Widzę, że już mieszkacie na całego. Ja oceniać nie będę bo się nie znam, ale chciałabym zasugerowac inne ustawienie kanap. W ogólnym rozrachunku nic sie nie zmieni bo nadal będa tworzyły kwadrat, ale byc może ulzy to trochę odbiorowi aptecznemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 25.01.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Jakis mikro szit mi sie wkleił. Próba kolejna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 25.01.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Marimag, chyba nie za bardzo to twoje ustawienie kanap... rogowka wyjedzie bardziej na srodek salonu, bo tuz obok jest kominek..a tak jak obecnie stoi to jest dosunieta do wneki widocznej na zdjeciu powyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 25.01.2015 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Koleżanko szanowna , nie znam wymiarów ani wneki ani kanap. Tak strzelam na Bolka oko.. Jak Chloe uzna pomszł godny sprawdzenie to pojeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.01.2015 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Musi być co najmniej metr od szyby kominka, bo meble „przypali”, znaczy wygrzeje i gąbki we środku miękkiego szlag trafi. Chloe puściłam majla jak Owieczka, ale zaraz tu przekleję co napisałam EDIT: Wysuwać bardziej w stronę TV nie możesz, bo i tak już nieco poza schody wystają i włażą w ciąg komunikacyjny. Pamiętaj o zostawieniu między szybą kominka a kanapami 1 metra odległości (co najmniej). Jak w palenisku nahajcujesz, zacznie za mocno wygrzewać meble. Ciężko w tej perspektywie ocenić, ale chyba błękitną kanapką możesz jeszcze odjechać w stronę okna. Aneta, Piękny się ten salon zrobił. Ciepły i elegancki. A stół i krzesła sam miód Jak szczerze ma być, to powtórzę, że obraz przy kominku troszkę za mały. Albo szerszy obraz i dłuższa konsolka, albo postaw za konsolką w stronę schodów lampę podłogowa nie wymyślną. Tam się taka dziura zrobiła. Lampa ją wyeliminuje. I jeszcze obrazki-galeria Jak patrzę na fotkę z lampami i galerią za nimi, to mnie wkurza bałagan. Lampy zaplątane w ramki obrazów - chaszcze ogrodowe . Nadal jestem za powieszeniem tam na ścianie dużej niezbyt kolorowej tkaniny. Uspokoi. Zrobi dobre tło dla lamp. Zabierz tę galerię gdzieś, gdzie nie będzie tłem dla lamp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 26.01.2015 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 piiiiiiięknie ja bym chyba wysunęła te kanapy trochę na korytarz jeszcze... tam jest bardzo szeroko i nie powinno to przeszkadzać czy za kanapą białą da się swobodnie dojść do komody? czy jest ciut ciasno? - bo jak ciasno to tym bardziej odsunąć osobiście bym posunęła też granatową do tyłu by było więcej miejsca do stolika - na czas jakiś imprez gdzie rozłożony stół by był za blisko, to kanapy można zsunąć... ale tak do codziennego użytkowania chyba lepiej by kanapy miały luz i oddech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.01.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 ja bym nie ustawiala kanap bardziej do srodka bedzie sie nie wygodnie chodzilo.. zrobi sie tzw tor przeszkod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 26.01.2015 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Koleżanko szanowna , nie znam wymiarów ani wneki ani kanap. Tak strzelam na Bolka oko.. Jak Chloe uzna pomszł godny sprawdzenie to pojeździ Mari, fajnie że się odezwałaś - rzadko się ujawniasz, tym bardziej doceniam:). Narożnik nie może zamienić się miejscami z sofą, bo jest od niej dwa razy dłuższy - wystawałby prawie do końca pokoju - ma 2,6m, sofa 1,6, więc odpada - przećwiczyłam wszystkie opcje dziesiątki razy na sucho i musi być, jak jest. Co najwyżej można wysunąć i z tego co widzę, to nawet właśnie teraz mam wysunięte obie o szerokość jednego stopnia. Tak jest jeszcze dobrze. Musi być co najmniej metr od szyby kominka, bo meble „przypali”, znaczy wygrzeje i gąbki we środku miękkiego szlag trafi. Chloe puściłam majla jak Owieczka, ale zaraz tu przekleję co napisałam EDIT: Wysuwać bardziej w stronę TV nie możesz, bo i tak już nieco poza schody wystają i włażą w ciąg komunikacyjny. Pamiętaj o zostawieniu między szybą kominka a kanapami 1 metra odległości (co najmniej). Jak w palenisku nahajcujesz, zacznie za mocno wygrzewać meble. Ciężko w tej perspektywie ocenić, ale chyba błękitną kanapką możesz jeszcze odjechać w stronę okna. Aneta, Piękny się ten salon zrobił. Ciepły i elegancki. A stół i krzesła sam miód Jak szczerze ma być, to powtórzę, że obraz przy kominku troszkę za mały. Albo szerszy obraz i dłuższa konsolka, albo postaw za konsolką w stronę schodów lampę podłogowa nie wymyślną. Tam się taka dziura zrobiła. Lampa ją wyeliminuje. I jeszcze obrazki-galeria Jak patrzę na fotkę z lampami i galerią za nimi, to mnie wkurza bałagan. Lampy zaplątane w ramki obrazów - chaszcze ogrodowe . Nadal jestem za powieszeniem tam na ścianie dużej niezbyt kolorowej tkaniny. Uspokoi. Zrobi dobre tło dla lamp. Zabierz tę galerię gdzieś, gdzie nie będzie tłem dla lamp. No to w skrócie - zgadzam się ze wszystkim - odległość od kominka była pilnowana na maksa, bo nie chciałam mieć hajcujących się kanap - bardziej na pewno ich nie zbliżę. Konsola stoi przy obrazie jako znacznik, jak dużą zamówić, bo ta jest przeznaczona w zupełnie inne miejsce, nawet na inne mieszkanie;) Postawienie jej w tym miejscu dużo mi dało, okazało się, że jest swobodne przejście pod schody - ponad 60 cm, także spokojnie stanąć tam może jakiś mebel. Obraz zostanie zrównoważony tak, jak napisałaś - albo lampą albo kwiatem - oby tylko ołtarzyk nie powstał Galeria... obecnie temat tabu, bo powieszenie jej zajęło 3 dni, a potem siadłam i stwierdziłam, że przyćmiewa lampy. Szukam nowego miejsca, choć szkoda rycin, bo są warte wyeksponowania ale lampy nie chcą konkurencji. No chyba że to tylko ja i Pestka mamy takie zdanie. Co prawda makatki tam nie powieszę, bo nie lubię ale jakieś jedno coś.. duże.. szaro-cieniste..może. Boszzzzz.. nie wiem, czy kiedyś znajdę takie coś. piiiiiiięknie ja bym chyba wysunęła te kanapy trochę na korytarz jeszcze... tam jest bardzo szeroko i nie powinno to przeszkadzać czy za kanapą białą da się swobodnie dojść do komody? czy jest ciut ciasno? - bo jak ciasno to tym bardziej odsunąć osobiście bym posunęła też granatową do tyłu by było więcej miejsca do stolika - na czas jakiś imprez gdzie rozłożony stół by był za blisko, to kanapy można zsunąć... ale tak do codziennego użytkowania chyba lepiej by kanapy miały luz i oddech Masz mnie - w kółko przysuwam sofę do stołu, bo wszyscy kładziemy na nim nogi - powinna być dalej i jest dalej, kiedy mamy gości:D ja bym nie ustawiala kanap bardziej do srodka bedzie sie nie wygodnie chodzilo.. zrobi sie tzw tor przeszkod No to tylko te 20 cm w takim razie - zostaje jeszcze 1,6 m, nie licząc szafki rtv, która dojedzie, jak stolarz wróci z Teneryfy:lol2: Bardzo Wam dziękuję, wiedziałam że nie zawiedziecie:) I dziekuję Anie, i Mi i Juskrze.. ale się post długaśny robi:) Edytowane 26 Stycznia 2015 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opiorek 26.01.2015 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Chloe przepięknie jest..mnie granatowa sofa przypadła do gustu Jednak lamy i podłoga powalają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 26.01.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Mari, fajnie że się odezwałaś - rzadko się ujawniasz, tym bardziej doceniam Skoro sie nie da to trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 26.01.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 ja wiem że jestem nowa i jeszcze nie potrafię tak wszystkiego ogarnąć, w dodatku noszę okulary ale gdzie jest ta konsolka bo ja nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 26.01.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 a ja tak konsolka za biala kanapa, pod obrazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 26.01.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 a ja tak konsolka za biala kanapa, pod obrazem jaaasne http://emotikona.pl/emotikony/pic/035.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 26.01.2015 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Laski - rzucam na pożarcie:lol2: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/435a88625a32.jpg Jus - nie przejmuj się tam nie stoi żadna konsolka. Przecież widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 26.01.2015 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Jus - nie przejmuj się tam nie stoi żadna konsolka. Przecież widzę Detektywi w spódnicy - hehe - będzie więcej zdjęć ale nie obiecuję, kiedy to nastąpi:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 26.01.2015 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Jus - nie przejmuj się tam nie stoi żadna konsolka. Przecież widzę Ja się nie przejmuję Mmeliska zawsze się ze mnie naśmiewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 26.01.2015 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 najgorzej (dla nas), że konsolka tam rzeczywiście stoi - chloe o niej opowiadała;) dobrze pamiętam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts