Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkiełko w Tropikach - dziewczyna na placu budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Niestety:(

Ostatni element nie pasował.

Kolejny termin - okolice Walentynek. Trudno - nie ma się co smucić w sumie - widać, że ekipa wie co robi i nie chciała zrobić bubla.

--

A u nas zimaaaa!

Można lepić giga bałwany i jeśli będzie tak dalej padać, jutro będziemy kopać tunele:jawdrop:

Niestety:(

Ostatni element nie pasował.

Kolejny termin - okolice Walentynek. Trudno - nie ma się co smucić w sumie - widać, że ekipa wie co robi i nie chciała zrobić bubla.

W międzyczasie staramy się coś tam działać - powiesiliśmy większość karniszy w gabinecie M. - czarne, cieniutkie. Zaispirowało mnie to do powieszenia lampy - chciałabym ciemnobrązową albo czarną. Mamy jedną ze starego mieszkania, tylko trzeba po nią pojechać;)

--

A u nas zimaaaa!

Można lepić giga bałwany i jeśli będzie tak dalej padać, jutro będziemy kopać tunele:jawdrop:

O rany - dzięki dziewczyny - z tą lampą to już w ogóle:jawdrop: - Aga co się dzieje, że zmieniłaś zdanie?;)

--

Weekend pod hasłem odśnieżanie - fajnie było:)

--

Dzisiaj mam do odebrania woale.

Ps. szukam inspiracji lampowych - cel -zwisy w sypialni. Macie jakiś pomysł? Coś kołacze mi się w głowie ale nic nie mogę znaleźć. Ma być bardziej klasycznie. Zwisy najchętniej pojedyncze.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3cea6d0b1d2f.jpg

Zmianie ulegną szafki nocne :)

Edytowane przez _Chloe_

Nie zmienilam :) zaakceptowalam Twoje wybory. Lazienka jest obledna a Twoja lampa tam jest na zasadzie mojego kranu w szufladzie w kuchni. Stylem nie pasuje ale wyglada zartobliwie - taka zabawa przestrzenia. Bo przeciez nie musi byc smiertelnie powaznie. I fajnie, ze w koncu udalo mi sie dac i Tobie do tego prawo ;) taki progres moj wewnetrzny ;)

a granatowa kanapa na tym zdjeciu z forum faktycznie sie gryzie ale na tych zdjeciach innych wyglada lepiej, bo kolory na zywo nie sa takie wsciekle ;)

podobaja mi sie Twoje wybory. Podoba misie rowniez, ze pozwalasz zaszczepiac w sobie pewne idee. Ale fajne jest tez to, ze nie zalujesz podjetych decyzji. Bo wiadomo, ze kazde wnetrze mozna zrobic na milion sposobow :) Milego dni. Dostalam dzis 4 czesc Crossa a moj maz wyje ze szczescia ;p

a ja z takim pytankiem?

ta zasłonka w sypialni co ja widać na foto teraz wklejonym to jest na karniszu takim krótkim że cała go wypełnia?

bo jej nie rozsuniesz już, ona tylko do ozdoby, tak???

Dokładnie tak jak piszesz - zasłona pełni tylko f. ozdobną. Ponieważ mamy rolety zewnętrzne, nie było sensu dawać szyny po całości, bo ani z drugiej strony nie można nic powiesić ani to wygodne kombinować w narożnikach. W euofiranach powiedzieli, że można zrobić szynę do ozdoby, wtedy 20 cm zachodzi na okno i ok 50 wychodzi na ścianę. Tak właśnie zrobiliśmy.

Nie zmienilam :) zaakceptowalam Twoje wybory. Lazienka jest obledna a Twoja lampa tam jest na zasadzie mojego kranu w szufladzie w kuchni. Stylem nie pasuje ale wyglada zartobliwie - taka zabawa przestrzenia. Bo przeciez nie musi byc smiertelnie powaznie. I fajnie, ze w koncu udalo mi sie dac i Tobie do tego prawo ;) taki progres moj wewnetrzny ;)

a granatowa kanapa na tym zdjeciu z forum faktycznie sie gryzie ale na tych zdjeciach innych wyglada lepiej, bo kolory na zywo nie sa takie wsciekle ;)

podobaja mi sie Twoje wybory. Podoba misie rowniez, ze pozwalasz zaszczepiac w sobie pewne idee. Ale fajne jest tez to, ze nie zalujesz podjetych decyzji. Bo wiadomo, ze kazde wnetrze mozna zrobic na milion sposobow :) Milego dni. Dostalam dzis 4 czesc Crossa a moj maz wyje ze szczescia ;p

Też cały czas dojrzewam:). Podoba mi się odwaga ludzi, nowatorskie pomysły ale też akceptuję, że moje zdanie nie musi być najmojsze i nie głoszę jedynej prawdy;).

Z tą lampą jest trochę jak z Walentynkami - nie lubię święta ale mam ochotę na przerysowaną, przesłodką imprezę, najchętniej przebieraną:p. Czasami coś we wnętrzu musi się wysunąć, zakontrastować - im bardziej nieoczywiste, tym fajniejszy może być efekt:).

--

No to ja sobie wracam do pracy, bo parę projektów leży odłogiem, a tymczasem pozostawiam otwarty temat lamp w sypialni:)

Lampy w sypialni. pisalyśmy już o tym ;) może lepiej byłoby z mniejszymi;

Bedroom_grey(aupiais).jpg

http://www.robsonrak.com.au/works/malvern/ 2 zdjęcia z sypialni pokazują fajne lampy wiszące. Moim zdaniem ich zaletą jest nienachalność wyglądu.

Ode mnie z pinterestu:

https://www.pinterest.com/pin/413064597047208067/

Lampy w sypialni. pisalyśmy już o tym ;) może lepiej byłoby z mniejszymi;

[ATTACH=CONFIG]302338[/ATTACH]

http://www.robsonrak.com.au/works/malvern/ 2 zdjęcia z sypialni pokazują fajne lampy wiszące. Moim zdaniem ich zaletą jest nienachalność wyglądu.

Ode mnie z pinterestu:

https://www.pinterest.com/pin/413064597047208067/

Pamiętam inspirację:yes: Piękne ale za nowoczesne dla mnie - szukam czegoś bardziej klasycznego albo niklowanego.. hmm trudny temat, bo sama do końca nie wiem, o co mi chodzi:bash:

Jest trochę lamp o kształcie tuby chromowanej, ale to pewnie też za nowoczesne.

A może coś tę stronę, żeby było prawie niewidoczne, gdy nie świeci:

„Tulip” -- wys_24+Ø19cmLampa_wisząca_„Tulip”--wys_24+Ø19cm.jpg

„Bullet”-wys_21+Ø15cmLampa_wisząca_„Bullet”-wys_21+Ø15cm.jpg

FLOS FLOS-158.jpg tylko pojedyncze.

Stylo Chrome AzzardoStylo Chrome Azzardo.jpg Chyba za nowoczesne ;(

Crystal bulb lighting Lee Broom crystal-bulb-lighting-lee-broom-2.jpg

chloe, a ja zapytam gdzie kupowaliście zasłony do sypialni, i jaki to konkretnie model/wzór??

Asc - kupowałam w Ikei:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00232321/

Pesteczko - właśnie bardziej jak te pierwsze albo nawet takie latarenkowe delikatne ale ze ściętym dołem nie mogę znaleźć. Nawet takie bardziej "kuchenne" chromowane mogłyby być. No nie wiem, nie wiem sama:(

--

Diana robi mi takie cudeńka, że chce się skakać z radości:rolleyes: