slonko 24.10.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 tzn o które miejsce chodzi, bo ja za nic nie mogę zakumać??? może na jakimś obrazku pokazać ? chodzi mi o srodek - jak otwierasz okno to masz rame, futryne - profil (jakkolwiek to sie zwie), no i u mnie daja to standardowo biale niestety firma nie robila czarnych profili i mam gorzka czekolade, nie jest moze jednolite, ale juz sie przywyczailam, jest ciemne i po otwarciu okna, czy drzwi balkonowych/tarasowych nie daje po oczach biela Zadzwon do firmy, moze oni samo dobieraja, u mnie tak nie bylo. Nie stresuj sie na zapas Zwracam tylko uwage, bo przez to, ze bylam dociekliwa i wszedzie musialam nos wcisnac to i o to dopytywalam, z czego teraz sie ciesze Sama uzyskalam na forum pomoc od wielu osob i gdzie moge, tam sluze rade, by i Wam bylo latwiej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 24.10.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 zadzwoniłam i uffff.... powiedzieli, że wszystko jest w kolorze, że przy dwustronnych zawsze tak robią - tylko przy jednostronnym jest inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 24.10.2013 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 zadzwoniłam i uffff.... powiedzieli, że wszystko jest w kolorze, że przy dwustronnych zawsze tak robią - tylko przy jednostronnym jest inaczej No to kamień z serca! Słonko dzięki za foto - teraz dokładnie wiem,o czym mówisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 25.10.2013 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 (edytowane) Przyszła pora na salon - zanim się obejrzymy będziemy musieli podejmować decyzję w związku z elektryką, więc zasiadłam i tworzę. Idzie jak krew z nosa, bo w żadnym programie nie ma takich schodów, jak będą u mnie albo nie ma schodów wcale. A ja schody w salonie mam:bash: Do tego idą sobie w dwóch kierunkach ginąc ostatecznie gdzieś w okolicach kominka. Projekt funkcjonalny mam, zresztą projektantka tylko potwierdziła to, co mi się wydawało - tv ląduje vis a vis kominka, sofy na środku, stół w miejscu centralnym (jako że stary i zabytkowy), chociaż wcale się nie zdziwię, jak postawię go gdzie indziej, a postawimy prostokątnego prostaka. Problem mam ze ścianą kominkową. Po lewej stronie chciałabym dać jakąś niską zabudowę. Po prawej miałą być biblioteczka. Będzie musiała być na wymiar, bo zachodzi częściowo na drugi bieg schodów. Nie mam weny. Salon mnie wkurza, bo nie jest łatwy w ułożeniu. Ale co tam, i tak gorsza jest kuchnia;). Wklejam rzut salonu - jeśli kogoś oświeci, proszę o pomoc. Poniżej również kilka nieudanych wypocin w pro100 (schody to ten trójkąt - spocznik jest na wys. 165 cm, a drugi bieg idzie w stronę kominka. http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/560/sskr.png układ funkcjonalny: http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/46/u4pk.png Kolorystykę i mebelki przemilczamy:p Edytowane 10 Marca 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 25.10.2013 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 (edytowane) Chloe, powiedz jeszcze czy stół koniecznie planujesz na ścianie okiennej? Czy ze wzgledu na ułożenie w kuchni tak jest najlepiej? Zobacz sobie wizualizacje wnętrz na http://www.projektyzwizja.pl np. projekt Atrakcyjny 1. Aniu, stół planuję tam (albo trochę bardziej po lewej, żeby się schował) właśnie ze względu na bliskość kuchni. Poza tym bardzo mi zależy, żeby przynajmniej jedna sofa była przodem do okna (zieleń ukoi skołatane nerwy;) ). Dostałam układ z sofami w prawym rogu i tyłem do okna i nie dość, że widoku nie było, to jeszcze z połowy salonu zrobił się korytarz, bo trzeba by było dreptać aż na koniec. ALE idę zerknąć na atrakcyjnego - uwielbiam ich projekty:) edit. Stół będzie najbardziej na lewo, jak się da - jest szansa, że będę wtedy oglądać nie stół i nawet nie sofę, tylko to, co sobie posadzę na działce:D -- Mam jeszcze jedną koncepcję - pierwszą i własną. I tak się zastanawiam, czy czasem nie lepszą? Znowu meble paskudy, przepraszam:bash: Wymyśliłam sobie, że na ścianie z oknem po prawej dam zasłonę na całą szerokość i być może uzyskam wrażenie, że przeszklenie jest na całej ścianie. Ale to taki pomysł na gorąco - nie wiem, czy się obroni. http://img716.imageshack.us/img716/2941/91ph.png http://img801.imageshack.us/img801/7103/mf4i.png Edytowane 10 Marca 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 26.10.2013 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 (edytowane) Dzień 47 - zalewamy strop:) http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/802/wsrm.jpg Edytowane 10 Marca 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 26.10.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 O tym dokładnie samym sobie pomyślałam Ten pierwszy układ wydaje mi się całkiem optymalny. A co Tobie w nim nie pasuje? Nawet jak przesuniesz stół bliżej kuchni to puste miejsce przy oknach bardzo docenisz. Są wyraźnie zaznaczone strefy. Bardzo fajny saaaalon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 26.10.2013 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 (edytowane) Dziewczyny, a lepiej żeby sofy były jak na pierwsze wizce bliżej schodów (czyli narożnik częściowo nad pustką - to niewątpliwy plus, bo widok w górę fajny), czy też tak jak na drugiej - bardziej wgłąb salonu? Wtedy pod pustką nie ma nic i może sobie stać na przykład stolik, a nad nim będą moje zwisy;)Każdy głos na wagę złota, bo się miotam http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/konfus/a080.gifowcaania, słusznie zauważyłaś, że przy ustawieniu sof bliżej okna będzie trochę gorszy dostęp do tv - można ewentualnie "skręcić" go trochę w jedną stronę - teraz mam taki stelaż ale nie używam tej opcji- skręt jest wtedy o jakieś 10-15 stopni ale na pewno trochę lepiej widać. Obstawiam, że przy wersji I w okolicach prawego górnego rogu wyląduje jakiś fotel, żeby nie wiało pustką (no i można będzie sobie w nim wygodnie poczytać). Jeśli wybierzemy opcję II, to wtedy pewnie coś wyląduje w okolicach prawego dolnego rogu - blisko będzie biblioteczka, więc fotel jak znalazł. Edytowane 26 Października 2013 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 27.10.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Mnie podoba się wersja pierwsza - bardzo czytelny podział na strefy. Z sofami czy naroznikami mozna kombinować jest ich duży wybór. Brakuje mi "czegoś" przed kominkiem - bardzo lubię patrzeć na ogień. Super postępy na budowie Alez masz okno!!!!!!!!!!!!!! Bajera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 27.10.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 chcesz siedząc na kanapie patrzeć na kominek???? bo to ważne... ja bym stół ustawiła przy mojej miłości http://www.cheesebuerger.de/images/midi/liebe/d034.gif Twoim oknie a kanapy bliżej schodów... zwisy muszą być!!!! i mega efekt dadzą właśnie przy kanapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 28.10.2013 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 (edytowane) chcesz siedząc na kanapie patrzeć na kominek???? bo to ważne... ja bym stół ustawiła przy mojej miłości http://www.cheesebuerger.de/images/midi/liebe/d034.gif Twoim oknie a kanapy bliżej schodów... zwisy muszą być!!!! i mega efekt dadzą właśnie przy kanapach Chyba wolę ten stół na końcu - jak będę chciała go rozłożyć, to przynajmniej będzie miejsce( ale w jednej z wersji był właśnie stół przy kominku;) ). A tak w ogóle, to oswajam się już z wersją 1. Zastanawiam się też nad narożnym kominkiem, żeby można było go oglądać z każdej strony. Na przykład taki: http://img849.imageshack.us/img849/9154/7jo1.jpg lub taki: http://img36.imageshack.us/img36/1776/sd7n.jpg (bez tych dziwnych wycięć w g-k) Chyba bliżej jest mi do narożnego jednostronnie. Edytowane 10 Marca 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.10.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 (edytowane) Chloe, nie myśl, że sobie poszłam Zbieram się do solidnego podpowiadactwa. Proszę jeszcze o chwilkę cierpliwości w sprawie łazienki. Jeśli chodzi o salon i kominek, na razie ogólna uwaga – czy masz świadomość, że wkłady z szybami narożnymi, albo tym bardziej z 3 stron są sporo droższe? Chyba, że zdecydujesz się na polską firmę. Też mają niezłe konstrukcje, a przynajmniej nie przepłacasz za nazwę Sparthem, Brunner, Yotul albo inną równie forsożerną. Edytowane 28 Października 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 28.10.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Chyba wolę ten stół na końcu - jak będę chciała go rozłożyć, to przynajmniej będzie miejsce Chyba bliżej jest mi do narożnego jednostronnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 28.10.2013 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Chloe, nie myśl, że sobie poszłam Zbieram się do solidnego podpowiadactwa. Proszę jeszcze o chwilkę cierpliwości w sprawie łazienki. Jeśli chodzi o salon i kominek, na razie ogólna uwaga – czy masz świadomość, że wkłady z szybami narożnymi, albo tym bardziej z 3 stron są sporo droższe? Chyba, że zdecydujesz się na polską firmę. Też mają niezłe konstrukcje, a przynajmniej nie przepłacasz za nazwę Sparthem, Brunner, Yotul albo inną równie forsożerną. Nawet nie wiesz, jak się cieszę, że sobienie poszłaś:yes: O rany Asia, uświadomiłaś mi, że niczego nie jestem pewna:jawdrop: Ale cieszę się, że też tak uważasz - utwierdzam się w przekonaniu, że dobrze myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 28.10.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 O rany Asia, uświadomiłaś mi, że niczego nie jestem pewna:jawdrop: Ale cieszę się, że też tak uważasz - utwierdzam się w przekonaniu, że dobrze myślę No a właśnie niepotrzebnie, bo idzie Ci bajecznie! Kochana, wszystko jeszcze będziesz mogła sobie w razie czego przestawić, zmienić i dołożyć (no dobra, nie wszystko, ale o co innego mi chodzi - o detale) - nie myśl sobie, że jak się wprowadzisz do domku to uż będzie zamknięcie tematu A po drugie, najwyraźniej następuje zmęczenie materiału. To co sobie zaplanowałaś jest mega fajne, więc nie bój żaby, że będzie źle, bo pięknie będzie, nie? Zafunduj sobie jakiś miły relakcik, co by się delikatnie zresetować http://emotikona.pl/emotikony/pic/61wakacje.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 28.10.2013 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 No a właśnie niepotrzebnie, bo idzie Ci bajecznie! Kochana, wszystko jeszcze będziesz mogła sobie w razie czego przestawić, zmienić i dołożyć (no dobra, nie wszystko, ale o co innego mi chodzi - o detale) - nie myśl sobie, że jak się wprowadzisz do domku to uż będzie zamknięcie tematu A po drugie, najwyraźniej następuje zmęczenie materiału. To co sobie zaplanowałaś jest mega fajne, więc nie bój żaby, że będzie źle, bo pięknie będzie, nie? Zafunduj sobie jakiś miły relakcik, co by się delikatnie zresetować http://emotikona.pl/emotikony/pic/61wakacje.gif :yes:Słucham się -dzisiaj mam dzień słuchania innych - kombinacje gniazdkowo-elektryczne odsuwam w czasie - nie ma potrzeby, żeby już siadać do sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 28.10.2013 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 (edytowane) Zauważam pewną prawidłowość - podobają mi się kominki niczym nie obłożone ale z taką jakby "podstawą"http://img855.imageshack.us/img855/6351/gqn4.jpgEwentualnie skromna obwódka z tego samego materiału. Co to jest? Kamień jakiś chyba?I chyba wybiłam sobie z głowy portal w stylu klasycznym - umarł jakoś. Czy wstanie z popiołów? Chyba nie..Żeby było ciekawiej do prostego, jak mi się wydaje wnętrza (sofy zwykłe, takie, co się człowiek od razu chce położyć) mam zamiar upchnąć to: http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/809/tb2f.jpg Lubię staruszka - zliftinguję go krzesłami albo w wersji nieco nowszej albo w obiciu. Nada się do salonu? Byłby tam jedynym starym meblem, choć do domu przemycę secesyjną szafę (bo kocham ją ja) i biblioteczkę (tę z kolei kocha mąż). Ultra nowoczesne wnętrze na pewno u nas nie ma szans;) Edytowane 10 Marca 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 28.10.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Czesc Moge troszke namieszac z kominkiem? kiedys pokazywalam fotki domu z elewacja miedziana, nie wiem czy pamietasz... pokaze wiec jak bylo w srodku (w trakcie prac). salon z kuchnia przedzielony kominkiem... szkoda ze mam taki maly domek bo podoba mi sie to [ATTACH=CONFIG]221249[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]221250[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]221251[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]221252[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 28.10.2013 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Czesc Moge troszke namieszac z kominkiem? kiedys pokazywalam fotki domu z elewacja miedziana, nie wiem czy pamietasz... pokaze wiec jak bylo w srodku (w trakcie prac). salon z kuchnia przedzielony kominkiem... szkoda ze mam taki maly domek bo podoba mi sie to [ATTACH=CONFIG]221249[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]221250[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]221251[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]221252[/ATTACH] Pamiętam. U mnie się nie da przedzielić kuchni i salonu, bo ta ściana pomiędzy nimi jest najbardziej nośna, jaką świat widział. Tak w ogóle to podobają mi się takie kominki "na przestrzał" - pewnie drogie cholery, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 28.10.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Tak w ogóle to podobają mi się takie kominki "na przestrzał" - pewnie drogie cholery, co? Na pewno nie droższe od Twojego okna hehe... Swoją drogą to ten zwykły narożny jakiś taki wdzięczniejszy i poczciwszy mi się wydaje. Poza tym kominek z miedzianego domu jakoś tak w tej poszatkowanej ścianie średnio mi się prezentuje :/. Choć pomysł ekstremalnie pojechany , tylko realizacja trochę nadwyrężona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts