Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkiełko w Tropikach - dziewczyna na placu budowy

Recommended Posts

Ja niezmiennie jestem za szkłem. Może być pionowa lufka/tuba, bombka, Byle lekka i najlepiej przejrzysta.

Ale to tylko moje zdanie.

Ostatnio wpadły mi w oko takie

Rothschild&Bickers-empire_group-1_02.jpg Rothschild&Bickers-open-optic-group_bg_02.jpg Rothschild&Bickers-pick-n-mix_group-cool_01.jpg Rothschild&Bickers-tassel-light_group_bg_02.jpg Rothschild&Bickers-vintage light_bg_04.jpg

Nie ma co marzyć o kupieniu w PL tych Rothschild&Bickers. Cena lamp to 340-380 funtów. Są chyba piękniejsze od Niche.

Ja bym poszła w takim kierunku.

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale mnie to zdumiewa, czy szkło nie sprawia, że leżąc w łóżku i czytając żarówka oślepia? Kiedyś kupiłam sobie lampę szklaną na biurko i nie dałam rady jej uzytkowac, przykrywałam ją a potem wyniosłam. Leżąc w łóżku i czytając chciałabym mieś rozproszone światło...

Chloe ja po prośbie. Czy Ty masz w kuchni sprzęty (piekarnik) Siemensa? Patrzę na zdjęcie i nie widzę ;). Sama chciałabym taki mały kompaktowy, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Napiszesz lub odeślesz mnie do strony w wątku gdzie piszesz o swoim AGD?

Migotko, ja mam elektroluxa - nie mogę na razie pochwalić, bo używam go tylko jako mikrofali - no raz zapiekałam w nim cukinie, jak była większa impreza;)

To ten:

http://www.oleole.pl/piekarniki-do-zabudowy/electrolux-evy7600aox.bhtml?from=pla&gclid=CjwKEAiAx4anBRDz6JLYjMDxoQYSJAA4loRmqlzAjf2RpTNgEQd5A8Ko1fHu5sDiL-Z8ubQZf8FHYxoC9ZDw_wcB

Karolina, się wie - nie pierwsza to szafka i nie ostatnia:p.Ps. wiesz, w jakim stanie są moje ręce, co nie?:)

--

Co do lamp -w dalszym ciągu myślę i szukam - podobają mi się latarenki, te co Asia wklejała ale powinny chyba być ciemniejsze - lepiej by się zgrały. Na pewno nie chciałabym kuli ani cienkiego zwisu (bez skojarzeń:p)

Edytowane przez _Chloe_

...

Karolina, się wie - nie pierwsza to szafka i nie ostatnia:p.Ps. wiesz, w jakim stanie są moje ręce, co nie?:)

...

wiem wiem... moje zapewnie w podobnym :D choć ja ostatnio bez kolorów, ale szorowanie i wieczne moczenie w chemii im dobrze nie robią :(

ale ja nie umiem w rękawiczkach nic robić

zniklam sie :p

Why??? Powinno być lanie:mad:

wiem wiem... moje zapewnie w podobnym :D choć ja ostatnio bez kolorów, ale szorowanie i wieczne moczenie w chemii im dobrze nie robią :(

ale ja nie umiem w rękawiczkach nic robić

No ja jutro idę na reanimację rąk, bo dobiłam je czyszcząc kominek - masakra jest.

Żartujesz, a rękawiczki od czego :) ja już ma taką wprawę, że nawet bez rękawiczek rąk nie brudzę.

Polecam Ci http://sklep.starwax.pl/ Są świetne nie tylko do kominka. Używam do różnych rzeczy w domu przede wszystkim dlatego, że mają biodegradowalne środki, a ja mam oczyszczalnię.

Pesteczko, kupię na pewno, bo co prawda doszorowałam ale umęczyłam się jak nie wiem.

--

U nas mało się dzieje ale za to nawet najmniejsza rzecz cieszy. Zawiesiliśmy lampę w gabinecie i pokoju na górze ale nie są jeszcze podłączone - czekamy na mojego tatę. Przyjechały ponoć kinkiety ale ich nie widziałam, bo są u rodziców. Rozpakowałam kartony z dokumentami - uff. Zostało jeszcze z 10 sztuk i przeprowadzka zakończona:lol2:

Zawiesiliśmy też używane lustro, które trafiło do nas przypadkiem.

Pamiętacie rzeźbę ogrodową, którą Pestka tak wbiła mi do głowy, doczeka się realizacji? No to zaczęło się - pan Krzysztof przeprowadzał zimą testy i wymyślił - jesteśmy umówieni na kwiecień:D

WOW, świetnie :) Mam na pintereście w ogrodowych jeszcze kilka podobnych cudów wodnych do ogrodu.

Kominek – jeśli jeszcze nie masz osobnego odkurzacza do czyszczenia kominka, to kup. Będzie łatwiej. Są też tylko separatory, ale nie polecam podłączać do domowego odkurzacza, bo prędko go zatka, nawet jeśli zastosuje się dodatkowy filtr w separatorze.

WOW, świetnie :) Mam na pintereście w ogrodowych jeszcze kilka podobnych cudów wodnych do ogrodu.

Kominek – jeśli jeszcze nie masz osobnego odkurzacza do czyszczenia kominka, to kup. Będzie łatwiej. Są też tylko separatory, ale nie polecam podłączać do domowego odkurzacza, bo prędko go zatka, nawet jeśli zastosuje się dodatkowy filtr w separatorze.

Właśnie prowadzę rozmowy w sprawie separatora ale takiego osobnego:yes:

To dobra decyzja. Ja zniszczyłam jeden odkurzacz. Teraz mam separator podłączony do odkurzacza niby przemysłowego, który używaliśmy do prac ;) ciężkich. Muszę mieć takie cudo, bo raz na 2-3 tygodnie trzeba doczyścić komorę spalania w kotle peletowym. Kominek to pan Pikuś przy tym :)

To dobra decyzja. Ja zniszczyłam jeden odkurzacz. Teraz mam separator podłączony do odkurzacza niby przemysłowego, który używaliśmy do prac ;) ciężkich. Muszę mieć takie cudo, bo raz na 2-3 tygodnie trzeba doczyścić komorę spalania w kotle peletowym. Kominek to pan Pikuś przy tym :)

No właśnie słyszałam, ze można dobić odkurzacz, więc szukałam czegoś odpowiedniego i to szybko, bo kocham palić w kominku - kto by pomyślał:) I ze to takie proste jest!