Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkiełko w Tropikach - dziewczyna na placu budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Motyw słońca był bardzo popularny w czasach Ludwika XIV zwanego Królem Słońce :) Ozdoba bramy prowadzącej na dziedziniec Wersalu nie jest dokładnie taka jak rama tego lustra, ale temat wspólny.

Anetko,

Sypialnia wyszła bosssko. Dywan cudny. Lampy smaczne. Pewnie dają dużo światła? Korzystasz w plafonu?

Nie zaskoczy Was, że mnie bliżej do zegara niż do słoneczka :D.

Zegary są dostępne w ciągłej sprzedaży. Nie trzeba polować na West, chyba, że tam jakieś specjalne ceny? Taki o średnicy 100 cm wystarczy wpisać w wyszukiwarkę. TUTAJ przykład. Te o mniejszej średnicy są oczywiście tańsze. Zegar nie chodzi głośno. Mogę sprawdzić jak chcesz, bo wydaje mi się, że go wcale nie słychać.

Pesteczko, kobaltowy koc i czarne poduchy już mam:) Nie chciałabym robić szablonów na tej ścianie, bo na drugiej mam tapetę i wolałabym, żeby była gładka, choć gdyby tapety nie było, wzór wyglądałby super. Myślałam właśnie albo o dwóch obrazkach albo o jakimś akcie nieoczywistym - są takie fajne grafiki sportowców w wersji kobiecej, może to? Choć pewnie nie, bo nie czuję tego na 1000%, więc musi się jeszcze uleżeć;)

Nie wiedziałam o tapecie. Stąd powtórka wzoru z dywanu.

A zauważyłaś, że podniosłam nieco zagłówek do góry? Nie wiem jak jest skonstruowany Twój, ale zastanowiłabym się nad tym, bo lepiej proporcjami pasuje do łóżka.

SYPIALNIA_Chloe-3bfcb189e246-3.jpgSYPIALNIA_Chloe-3bfcb189e246-4.jpgSYPIALNIA_Chloe-3bfcb189e246-5.jpg

Widziałam, widziałam:yes: Łóżko jest jedną konstrukcją całe jest tapicerowane - nie da rady podnieść, co najwyżej za jakiś czas możemy zmienić nóżki na wyższe, jak młody trochę podrośnie.Myślałam już o tym, ponieważ stoliki nocne są dość wysokie i fajniej byłoby trochę to łóżko wyciągnąć.

Nie musisz sie sugerować ale dla mnie bosko by wyglądał jakiś obraz ciekawy. Nawet taki nietypowy w rozmiarach

http://ta2.com.pl/fm/c2.jpg

Aga, dziękuję - bardzo mi się podoba - żebym tylko znalazła coś równie fajnego:rolleyes:

Widzę, że u Ciebie projekt - wiosna. Tak trzymaj:)

Zamiast takiego dużego intensywnego w kolorach obrazu, powiesiłabym raczej grafikę kreskową, nawet dużą w ładnej ramie i z paspastu jak na rysunek przystało. To mi po prostu bardziej stylem pasuje do megli, dywanu i lamp, i tej ciemnej ściany też :)

Maja Berezowska fajnie świntuszyła erotycznie rysując perełki do fraszek naszych wielkich poetów i satyryków. Bardzo je lubię. Mam jej album.Berezowska-1.jpg

Mi sie podoba z 4 mniejszymi obrazkami (ins. od Pestki). A jesliby nie bylo tej granatowej tapety to bylabym za powieleniem wzoru na scianie i dywanie:rolleyes::rolleyes: (Tak, kocham ten dywam;);))

Chloe myslalas juz kto zapozuje na tym akcie?:rotfl::rotfl:

A co - jesteś chętna?:lol2:

Zamiast takiego dużego intensywnego w kolorach obrazu, powiesiłabym raczej grafikę kreskową, nawet dużą w ładnej ramie i z paspastu jak na rysunek przystało. To mi po prostu bardziej stylem pasuje do megli, dywanu i lamp, i tej ciemnej ściany też :)

Maja Berezowska fajnie świntuszyła erotycznie rysując perełki do fraszek naszych wielkich poetów i satyryków. Bardzo je lubię. Mam jej album.[ATTACH=CONFIG]313965[/ATTACH]

Dobre Pesteczko, M. pewnie będzie wolał bez napisów ale pomysł mi się podoba.

Co do obrazu od Agi, lubię taki styl - gdybym znalazła coś mniejszego, chętnie przygarnę. Ps. zaczęłam rozglądać się po domu, czy coś "naszego"nie będzie pasowało, bo dwa obrazy stoją na podłodze i czekają na wenę;)

O MATKO POLKO tylko nie ja :rotfl::rotfl:

No nie wiem, nie wiem - wydaje mi się, że nadawałabyś się doskonale;)

---

Dziewczynki, zmieniając temat - jaki kupić olej do pielęgnacji blatów kuchennych? Osmo? Czy coś innego? zapomniało mi się. no i chciałabym, żeby nie był szkodliwy, znaczy się jakiś eko chyba..

Mrs. Google-Pesteczko? :)

WOW, a to mi się dostało :rotfl: googlem.

Osmo polecały dziewczyny forumowe. O Osmo wypowiadali się pozytywnie stolarze, chociaż oni podawali też inne marki.

No, to sięgamy do moich bookmarków w temacie drewno :yes: Raczej powinnaś zastosować olejowosk:

Fiddes (angielski), drogi, ale ma bardzo dobre oceny i występuje w połysku, półmacie i macie http://www.madrona.pl/olejowoski/twardy-olejowosk-fiddes-hard-wax-oil-bezbarwny-1-l-detail.html

Woca http://www.abm-parkiety.pl/woca-olej-do-blatow-kuchennych-0-75l.html

Osmo http://www.osmo.com.pl/pl/top_olej_do_blatow_kuchennych.php

Bloom to olej http://www.leroymerlin.pl/podlogi-drewniane-boazerie/srodki-do-podlog-z-drewna/oleje-do-drewna/olej-do-blatow-kuchennych-i-lazienkowych-bloom,p116709,l219.html#!oceny

Edytowane przez pestka56