Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkiełko w Tropikach - dziewczyna na placu budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na króciutko wpadam, bo właśnie znad morza wróciliśmy. O Jezu, jak to fajnie, kiedy dziecko jest już większe - w końcu odpoczywamy:cool:

W dziedzinie potomka nie mam spinki - co ma być, to będzie - jeden pokój wolny, także ten;)

Karolina, "pampersowe" trawy to by się czasem bardzo przydały, co nie?;)

--

Co do wieku, nie demonizujcie - dopóki organizm ma ochotę być matką, to czemu nie - mam sporo koleżanek, które mają dzieci o 40-stce - czasem planowanych, czasem zupełnie nie;)

Na króciutko wpadam, bo właśnie znad morza wróciliśmy. O Jezu, jak to fajnie, kiedy dziecko jest już większe - w końcu odpoczywamy:cool:

...

wczasowicze :) :)

oj też doceniam wyskoki z większych dobytkiem - już takie samodzielne są :) nie trzeba co chwila a to tyłka, a to nosa wycierać :lol2: jest przyjemniej duuuuuuuużo

...

Karolina, "pampersowe" trawy to by się czasem bardzo przydały, co nie?;)

...

się wie :D

Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję - są dwie legendy

"W Trzęsaczu mieszkał rybak Kaźko, pałający ogromna miłością do pewnej Ewki. Niestety, Kaźko zginął w walce z Brandenburczykami, a wtedy jego ukochana umarła z żalu. Dziewczynę pochowano przy kościele. Od tej pory Kaźko, skryty w falach Bałtyku, próbuje do niej dotrzeć. Kochankowie mają połączyć się na wieki, gdy ostatni fragment kościoła runie do morza.

Druga legenda mówi z kolei o córce króla mórz, którą przed wiekami rybacy wyłowili z morskiej głębi. Dziewczyna z nieszczęścia zmarła w niewoli i została pochowana na przykościelnym cmentarzyku. Jej zrozpaczony ojciec, władca mórz, postanowił odzyskać dziecko i rok po roku wydzierał kolejne pasy lądu, by dotrzeć do kościoła i zabrać grób ukochanej córki na dno Bałtyku."

Znałam tę pierwszą ale druga też fajna;P

Z dziennika budowy

Nasze felerne okno w końcu działa - okazało się, że nie miało jednej uszczelki - :jawdrop::bash: Dopiero teraz możemy korzystać z uroków HS-a ale już bardzo mi się ta możliwość podoba - mamy ogród w domu albo dom w ogrodzie.

Już nam się wydawało, że wychodzimy na prostą z wydatkami, a tu oprócz tarasów i deski elewacyjnej dojdzie markiza albo nawet dwie, leżaki, grill. jakiś stolik ogrodowy.. Dobrze że mamy małą rattanową sofkę, bo siedzielibyśmy na trawie;) Nie wspominam nawet o konieczności zakupu roślin - nie mam na waciki:p

Kurcze, fajnie jest.. z perspektywy czasu widzę że było warto.. Rok projektowania, rok z hakiem budowania ale lubimy się z tym naszym domkiem, no;)

Dzisiaj sadziliśmy z J. trawy pampasowe i rozplenice -mam nadzieję, że będą cieszyć oko. Zaczynam rozumieć, dlaczego wątki budowlane przekształcają się w ogrodnicze - pracy jest dużo ale przyjemność i satysfakcja wynikająca z efektów o wiele większa:rolleyes:

Pozdrawiam Was ciepło, jeśli jeszcze tu zaglądacie:).

Pesteczko, myślałam o żaglach i myślę jeszcze ale będę mieć dechę na elewacji i boję się że zepsuję efekt (no chyba że chodzi nam o coś innego).

Szukam jakiejś fotki właśnie - wszystkie są z tysiącem samochodów na pierwszym planie;)

Jak zrobię skarpę, to wstawię foto, bo na razie łyso i strasznie.

Na chwilę wrzucam:

http://naforucfe9.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6228677e5fb5.jpg

http://naforuf3cf.jpg

Edytowane przez _Chloe_