_Chloe_ 10.11.2013 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 (edytowane) Chloe, wklejaj te kawałki ja to sobie zmontuję w Photoshopie i będzie git http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/froehlich/a040.gif To wklejam Aniu, nie chcę pralki w kuchni - na dole mam miejsce na pralnię ale chcę, żeby była na górze coby sobie kłopotu nie robić i nie latać co chwilę po łazienkach i jeszcze do kuchni. Kuchnia, spiżarnia, mała łazienka i garderoba na prawo przy schodach: .. gabinet .. prawy dolny róg .. Piętro gościnny,pralnia i otwarta przestrzeń na mój mini gabinet plus pustka nad schodami .. pokój dziecka (na lewo i trochę w dół od obrazka powyżej) ... W pakiecie cała dolna część .. Jedne wyszły większe, drugie mniejsze:mad: Edytowane 6 Lutego 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 10.11.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 a ja mam pytanie z innej beczki: po co ta garderoba na dole? czy to będzie taki składzik wszystkiego? bo ja niebardzo to kumam a pokój na górze obok Waszej sypialni ma boską garderobę! idealnie ahhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.11.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Chloe, dawaj dalej jeśli już nie padłaś od tego choróbska. Na razie mamy tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 10.11.2013 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 (edytowane) a ja mam pytanie z innej beczki: po co ta garderoba na dole? czy to będzie taki składzik wszystkiego? bo ja niebardzo to kumam a pokój na górze obok Waszej sypialni ma boską garderobę! idealnie ahhh Tak Karolina- to będzie pewnie cały nasz ciuchland itp. Piwnicy nie ma, nad garażem może być składzik ale wiadomo- jak się ma pójść taki kawał, to rzuca się wszystko byle gdzie;) I dzięki - najśmieszniejsze, że garderoba nie ma jeszcze właściciela, bo to pokój dziecka, którego jeszcze nie zmajstrowaliśmy:rotfl: Pesteczko - wkleiłam piętro:) Aaa, układ funkcjonalni kuchni,łazienek i salonu z rzutów jet mooocno nie aktualny. Padam na twarz dzisiaj ale dałam radę. To jeszcze garaż do kompletu: http://img9.imageshack.us/img9/3261/qitn.png Magazynek musi pozostać magazynkiem - jest mi potrzebny do pracy - mogą tam się zmieścić co najwyżej grabki i kosiarka - bez tej przestrzeni ani rusz. Edytowane 10 Listopada 2013 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.11.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 No dobra. Nic nie kumam z tych puzzli tzn. nie wiem co do czego dokleic ale opierniczę Cię tak po dośc krótkiej znajomości Tobie nie potrzeba wygospodarowywania przestrzeni ale okreslenia się co i do czego. Widzę, że metraże wszystkiego sa naprawde duże a nadal nie wiesz jak zagospodarowac tę przestrzeń. Nie idź w metry bo : kto to kuźwa posprzata, ciężko utrzymać a nawet, ciężko urządzić. Wszystko ginie, rozmywa się. Rokefelera potrzeba, zeby obstawic chałupe gadżetami jak a Twoich wizek. Ja osobiście już wiem, gdzie będzie piekna i mega wygodna pralnia z taka suszarnią, ze ho ho ho..., ale nie wiem czy sie wychylac z tłumu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.11.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 OK, sklejam i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.11.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Czekając na sklejanie, wklejam.... A tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 11.11.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 ...Nic nie kumam z tych puzzli tzn. nie wiem co do czego dokleic ... ...Ciężko się w tych opcjach połapać. ... dziewuszki najpierw jest wklejony cały rzut piętra, ale mniejszego rozmiaru, dokładnych wymiarów nie widać, ale zarys piętra jest i potem trzeba sobie patrząc na ten rzut całości posklejać małe kawałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 11.11.2013 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Cos mi komp szwankuje i stąd jaja z wklejaniem. Spróbuje jeszcze raz... Moja propozycja. Moim zdaniem, szkoda jest zabierac pokoje, kosztem pomieszczenia które juz masz przecież na dole. Jedno pytanko bo z puzzli nic nie wynika. W kotłowni widać drzwi do nikąd.... Do czego się wchodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 11.11.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 do garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 11.11.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Dzięki Łukaszu i Karolino Skoro tak, to tym bardziej, zamurowałabym przejście do domu. Przecież do "brudnej" kotłowni i tak jest dostep z garażu. No, nie widze inaczej. Schowek na górze, zadedykowałabym mopowi czy innym ustrojstwom lub na ciuchy co to nie sa obecnie w używaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 12.11.2013 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 (edytowane) Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję ale choroba nas powaliła i chyba jeszcze nie wróciliśmy do żywych. Ostatnich trzech nocy lepiej nie komentować. Komentować za to można Wasze propozycje. I tak: Mari - ja się nie gniewam za słowa krytyki. Taka delikatna nie jestem, tym bardziej jeśli kto chce pomóc, więc mów, jak Ci serce dyktuje;) Co do miejsca na pralnię - hmm... mam świadomość, że metrów jest sporo i na parterze mogłabym zrobić nawet trzy pralnie ALE na parterze nie ma takiej opcji;) Tak, jak napisała Karolina (nota bene chyba mój klon myślowy na fm, bo zawsze trafia w sedno tego, co siedzi mi w głowie) - jeśli sypialnie są na górze, to najwygodniej, jeśli pralnia też się tam znajdzie. I wiem, że tysiące ludzi mają pralnie w piwnicach, na parterze, a jeszcze więcej ludzi nie ma ich wcale ale jeśli mogę pokombinować, to chciałabym, żeby moja była na piętrze:yes: Tak, jak napisałam - może być niewielka - ja nie z tych, co muszą mieć 5 m blatu, stół do składania ciuchów, solidną dechę itd. Prasowanie odbywa się najczęściej poza domem, więc jeden problem z głowy. Resztę rzeczy staram się wieszać tak, żeby nie trzeba było prasować, a najlepiej kupuję takie nie gniotące się I mam świadomość tego, że komuś może się wydawać, że nie ma czym tych metrów zapełnić - na co komu dwa gabinety itd. ALE spróbujcie popracować z moim mężem w jednym pokoju, a po 40 rozmowach tel. na godzinę szybko schowacie się w łazience - wiem, co mówię. Prawie 50 m naszego domu to nasze miejsce pracy, także biorąc to pod uwagę dom wcale nie będzie taki duży. Aaa... brałam pod uwagę kotłownię jako pralnię ale to ostateczna ostateczność. I nie zamurowałabym przejścia z garażu do domu - NIGDY. Wolę wnosić zakupy "suchą stopą" , chociaż wiem, że są przeciwnicy tego rozwiązana (w sensie garaż w bryle). Muszę jednak przyznać Mari, że Twoja propozycja pralni jest baaardzo zgrabna. Cacuszko. -- Dotarło do mnie, że wszystkie propozycje na piętrze rozbijają się o ten schowek.. Edytowane 12 Listopada 2013 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 12.11.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 ja powiem jak to będzie u nas - pralnia będzie na innym poziomie niż pokoje... niestety nie dało się tego inaczej znaczy pewnie że by się dało, ale musiałabym zrezygnować z jakiegoś pomieszczenia, a to absolutnie nie wchodziło w grę... tak więc pralnia będzie na górze - będę latać z koszem ale się przyzwyczaję... początkowo chciałam mieć pralnię w piwnicy, ale niestety nie dało się u nas jej wybudować czego nigdy nie odżałuję tak więc - jeśli tylko masz miejsce z którego jesteś w stanie zrezygnować ro rób na górze na dole to taka ostateczność uważam - i ja bym wtedy w tej garderobie zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.11.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Pozwolę sobie, nadal bronić swojego pomysła. Ależ zamurowanie kotłowni od strony, utworzonej przeze mnie pralni nie oznacza końca świata. A już mówię, jak zachować sucha stópkę co by sie ładnie i z fasonem, teleportować do domeczku. Przeciez mozna wykuć przejście w garderobie. Jest to bardzo praktyczne. Wjeżdzasz majbachem do garażu, wchodzisz do garderoby, rozbierasz się i zwarta i gotowa, wchodzisz na salony. A za zdrówko trzymam kciukasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 12.11.2013 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Pożarło mi posta:mad: Całkiem zapomniałam o możliwości przejścia z garażu przez garderobę Sucha stopa, to jednak sucha stopa - mogłoby być. Problem upatruję w kotłowni - wielkość uzależniona jest od mocy nominalnej kotła i pamiętam,że kiedy robiliśmy projekt, branżysta od gazu nie zgadzał się na taką małą. Jakie wojny z nim stoczyłam, żeby kotłownia była taka, jak obecnie, to głowa mała. Ale i tak jestem za piętrem:rotfl: Moje dziecko odpukać chyba trochę lepiej http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/froehlich/a040.gif Za to ze mnie flak totalny - wszystko mi się myli dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.11.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Zrobisz jak uważasz, że będzie najlepiej. Ja tylko podsuwam, jakieś tam pomysły Miejmy nadzieję, ze nie pieprzę bez sensu Wy wychodzicie z czarnej dziury a My własnie w nią wchodzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 12.11.2013 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Zrobisz jak uważasz, że będzie najlepiej. Ja tylko podsuwam, jakieś tam pomysły Miejmy nadzieję, ze nie pieprzę bez sensu Wy wychodzicie z czarnej dziury a My własnie w nią wchodzimy. Co Ty mówisz - Was taż rozkłada??? Nie sądziłam, że powiem to, kiedy powinnam zaklinać zimę ale naprawdę przydałoby się kilka dni mrozu - inaczej te wszystkie wirusy nas wykończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.11.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Wirusy nosza ciepłe gacie i szaliczki. Mróz im nie straszny. Od kilku lat, nawet po mrozach, ludzie choruja tak jak chorowali U nas w domu to norma, więc spokojnie. Przy takiej ilości osób na metr 2 to normalka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 12.11.2013 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Wirusy nosza ciepłe gacie i szaliczki. Mróz im nie straszny. Od kilku lat, nawet po mrozach, ludzie choruja tak jak chorowali U nas w domu to norma, więc spokojnie. Przy takiej ilości osób na metr 2 to normalka. No to klops - czyli trzeba pić tran:sick: Ano właśnie poczytuję VIP CLUB - zanim będę na bieżąco, chyba będzie 2015 rok ale widzę, że rodzinkę masz liczną - podziwiam, że tak ładnie ich ogarniasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.11.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 :lol2: Ładnie ??? Ja się cieszę, ze ich wogóle ogarniam. Na stronę estetyczną, nie ma już czasu :lol2: Tak, sztuk mam 4 i 5 w pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts