lukasz69karolina 14.11.2013 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 mi nie zarośnie... po lewo i prawo od nas nic się nie pobuduje, bo to nasze... z tyłu jest pole obrabiane - więc też nic raczej... przed nami jest sąsiad jedynie, ale to z przodu z 50-60m... tak więc my sami jesteśmy w polu kurna teraz panikuję już, a chciałam się jeszcze dalej budować od zabudowań innych, przy samym lesie... to bym dopiero szału dostawała chyba:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 14.11.2013 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 (edytowane) Asia, możemy się targować, kogo ciekawiej orżnęli - kiedyś okradli nas, jak byliśmy w domu:bash: Kurna smacznie sobie spaliśmy, pies obronny dostał gazem o potem cały dzień jeszcze biedak leżał chory. A złodzieje weszli oknem - potem jej jeszcze zamknęli:jawdrop: Nie było śladów włamania - policja chodziła z pędzelkami i okazało się, że podważyli drzwi balkonowe. Później okazało się, że szajka, która działała na naszej dzielnicy składała się z 3 chłopaczków po 16-17 lat! Jednej nocy obrabiali 4 po domy. Sama patologia - nie było skąd ściągać odszkodowania. edit. usunęłam sposób na włamanie Edytowane 16 Listopada 2013 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 14.11.2013 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Same widzicie jaki to proste. Wystarczy pomyśleć i wcale nie być przy tym intelektualistą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 14.11.2013 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Ale trzeba przyznać, że to było sprytne:evil: Chyba potem usunę ten post, bo jeszcze podsunę myśl jakiemuś młotkowi. -- Zupełnie nieoczekiwanie przyklepałam dzisiaj sprawę powiększenia pokoju gościnnego (na piętrze). Podjechałam na budowę, bo nasz pracownik (nie budowlany) zgubił tam wczoraj bransoletkę, jak zawoził gruz (na utwardzenie drogi). Głupia myślałam, że znajdę Za to okazało się, że jest problem, bo heb, którego zaraz mi machną na poziomie stropu nad piętrem inaczej jest oznaczony w projekcie, a inaczej w konstrukcji. Ponieważ mam sufity na różnych wysokościach,nie mogłam tego zostawić, bo miałabym widoczny heb nad gabinetem:mad: Szybka akcja do kierownika - ustaliliśmy, że działówka staje sięścianą nośną, dodatkowo znajdzie się w nich słup, który zostanie wylany razem ze stropem i udało się całość uratować. Także jeden problem z głowy. Żeby moje dziecko w końcu wyzdrowiało, to nazwałabym dzień sukcesem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.11.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Chloe, to te betony podobały Ci się u Pralinki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 14.11.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 swietny ten sufit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.11.2013 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Zastanawiałam się czy dałoby się osiągnąć efekt napisów na betonie przy pomocy techniki decoupage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 15.11.2013 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Tak, e betony są boskie - u mnie nie ma na to szans ale bardzo mi się podobają te wizki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 15.11.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 zawsze możesz sobie tynk imitujący beton walnąć na suficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 15.11.2013 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 (edytowane) Miało mnie nie być dzisiaj na budowie ALE pan od gazu miał czas, pan od okien miał czas, kierownik miał czas, a mąż czasu nie miał I tak przesiedziałam tam prawie dwie godziny:evil: Pojechałam, poprosiłam, żeby ekipa zrobiła takie mini rowy odprowadzające wodę z dala od domu, przy okazji popisałam po oknach, gdzie trzeba wzbogacić nadproża styrodurem i chyba będzie ok Zrobiłam tylko jedno zdjęcie:P http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/31/mgk7.jpg Trwają przygotowania do zalania stropu Relacja z środy: http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/853/svfb.jpg ...i czwartku: [http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/19/08m7.jpg Tutaj nasza sypialnia Edytowane 29 Marca 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 15.11.2013 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 ...i jutro też jadę Umówiłam się z panem od tynków - nazwijmy go nr 1. W poniedziałek pan 2. Został jeszcze pan 3. Cieszę się, bo lada dzień będę wiedziała, na czym stoję, czy firmy pracują zimą, czy mają nagrzewnice, oraz ile cała ta zabawa zajmie. No i trzeba na dniach otynkować ścianę przy bramie garażowej, to sobie jeszcze bez łaski wyschnie przed mrozami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 15.11.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Imponujące postępy! Kształtna bryła się zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 15.11.2013 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Imponujące postępy! Kształtna bryła się zrobiła. Mamy prawie 2 tygodnie opóźnienia;) Ale wybaczam, bo doszły moje konstrukcje-giganty (już po tym, jak wykonawca określił termin wykonania prac). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 15.11.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 zazdroszcze terminow :)u nas jak pogoda pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 16.11.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 widzę, że okna na górze macie o pustak niżej niż na dole czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 16.11.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 widzę, że okna na górze macie o pustak niżej niż na dole czemu? nono kolezanka to ma oko budowlanca;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 16.11.2013 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) widzę, że okna na górze macie o pustak niżej niż na dole czemu? Ależ Ty spostrzegawcza:) Wszystko będzie podrównane - panowie czekali na ustalenia z panem od okien - czy chce podmurówkę. Okna będą na wys. 90 cm, zgodnie z projektem. Na dole dojdzie jeszcze pół pustaka, na górze półtora. Mam jedną zagwozdkę okienną - na piętrze (przedpokój) mam jedno okno do podłogi, w związku z czym jeśli będzie otwierane, muszę zrobić na zewnątrz barierkę. Osobiście chciałabym tego uniknąć, tak samo jak dzielenia tego okna - czyli wychodzi, że byłoby nie otwierane. Mycie z zewnątrz na drabinie. Mam też 3 okna w dachu, do których nie będzie dostępu, tak więc raz na jakiś czas czeka mnie zamawianie speców od mycia na wysokościach. Zrobić fixa? Edytowane 16 Listopada 2013 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 16.11.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 moim zdaniem lepiej otworzyc i umyc ,okno w dachu tak szybko nie rzuca sie w oczy jak okno na korytarzu ,u mnie w obecnym domu czesto dodatkowo musze umyc drzwi balkonowe niz pozostale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 16.11.2013 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Jeden głos za oknem otwieranym. Kto jest przeciw?A co z dzieleniem? To jest okno w miejscu strategicznym - z pięknym widokiem, na wprost schodów - podoba mi się najbardziej ze wszystkich na piętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 16.11.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Mnie też akcja z zewnętrznym myciem okien zniechęciła by mnie skutecznie. Wolałabym barierkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts