Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkiełko w Tropikach - dziewczyna na placu budowy

Recommended Posts

mi nie zarośnie... po lewo i prawo od nas nic się nie pobuduje, bo to nasze... z tyłu jest pole obrabiane - więc też nic raczej... przed nami jest sąsiad jedynie, ale to z przodu z 50-60m... tak więc my sami jesteśmy w polu :(

kurna teraz panikuję już, a chciałam się jeszcze dalej budować od zabudowań innych, przy samym lesie... to bym dopiero szału dostawała chyba:o

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Asia, możemy się targować, kogo ciekawiej orżnęli - kiedyś okradli nas, jak byliśmy w domu:bash: Kurna smacznie sobie spaliśmy, pies obronny dostał gazem o potem cały dzień jeszcze biedak leżał chory. A złodzieje weszli oknem - potem jej jeszcze zamknęli:jawdrop: Nie było śladów włamania - policja chodziła z pędzelkami i okazało się, że podważyli drzwi balkonowe. Później okazało się, że szajka, która działała na naszej dzielnicy składała się z 3 chłopaczków po 16-17 lat! Jednej nocy obrabiali 4 po domy. Sama patologia - nie było skąd ściągać odszkodowania.

edit. usunęłam sposób na włamanie

Edytowane przez _Chloe_

Ale trzeba przyznać, że to było sprytne:evil:

Chyba potem usunę ten post, bo jeszcze podsunę myśl jakiemuś młotkowi.

--

Zupełnie nieoczekiwanie przyklepałam dzisiaj sprawę powiększenia pokoju gościnnego (na piętrze). Podjechałam na budowę, bo nasz pracownik (nie budowlany) zgubił tam wczoraj bransoletkę, jak zawoził gruz (na utwardzenie drogi). Głupia myślałam, że znajdę:bash:

Za to okazało się, że jest problem, bo heb, którego zaraz mi machną na poziomie stropu nad piętrem inaczej jest oznaczony w projekcie, a inaczej w konstrukcji. Ponieważ mam sufity na różnych wysokościach,nie mogłam tego zostawić, bo miałabym widoczny heb nad gabinetem:mad: Szybka akcja do kierownika - ustaliliśmy, że działówka staje sięścianą nośną, dodatkowo znajdzie się w nich słup, który zostanie wylany razem ze stropem i udało się całość uratować. Także jeden problem z głowy.

Żeby moje dziecko w końcu wyzdrowiało, to nazwałabym dzień sukcesem.

Miało mnie nie być dzisiaj na budowie ALE pan od gazu miał czas, pan od okien miał czas, kierownik miał czas, a mąż czasu nie miał:bash: I tak przesiedziałam tam prawie dwie godziny:evil:

Pojechałam, poprosiłam, żeby ekipa zrobiła takie mini rowy odprowadzające wodę z dala od domu, przy okazji popisałam po oknach, gdzie trzeba wzbogacić nadproża styrodurem i chyba będzie ok

Zrobiłam tylko jedno zdjęcie:P

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/31/mgk7.jpg

Trwają przygotowania do zalania stropu

Relacja z środy:

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/853/svfb.jpg

...i czwartku:

[http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/19/08m7.jpg

Tutaj nasza sypialnia

Edytowane przez _Chloe_

...i jutro też jadę;)

Umówiłam się z panem od tynków - nazwijmy go nr 1. W poniedziałek pan 2. Został jeszcze pan 3. Cieszę się, bo lada dzień będę wiedziała, na czym stoję, czy firmy pracują zimą, czy mają nagrzewnice, oraz ile cała ta zabawa zajmie. No i trzeba na dniach otynkować ścianę przy bramie garażowej, to sobie jeszcze bez łaski wyschnie przed mrozami.

widzę, że okna na górze macie o pustak niżej niż na dole :) czemu?

Ależ Ty spostrzegawcza:) Wszystko będzie podrównane - panowie czekali na ustalenia z panem od okien - czy chce podmurówkę. Okna będą na wys. 90 cm, zgodnie z projektem. Na dole dojdzie jeszcze pół pustaka, na górze półtora.

Mam jedną zagwozdkę okienną - na piętrze (przedpokój) mam jedno okno do podłogi, w związku z czym jeśli będzie otwierane, muszę zrobić na zewnątrz barierkę. Osobiście chciałabym tego uniknąć, tak samo jak dzielenia tego okna - czyli wychodzi, że byłoby nie otwierane. Mycie z zewnątrz na drabinie. Mam też 3 okna w dachu, do których nie będzie dostępu, tak więc raz na jakiś czas czeka mnie zamawianie speców od mycia na wysokościach. Zrobić fixa?

Edytowane przez _Chloe_