lukasz69karolina 19.11.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 no super, że dziedzic już coraz lepiej się czuje od razu będziesz miała więcej energii na budowlane sprawy a drogę dojazdową to jak macie?? to na Waszej działce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 19.11.2013 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 no super, że dziedzic już coraz lepiej się czuje od razu będziesz miała więcej energii na budowlane sprawy a drogę dojazdową to jak macie?? to na Waszej działce?? Też się cieszę - w końcu trochę pośpimy w nocy:D Droga jest nasza i tylko nasza - 40 m. Trzeba ją zrobić już teraz, bo nie mamy jak wjeżdżać. Do tej pory panowie radzili sobie z tyłu ale też już rozjeździli i robi się problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 19.11.2013 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Jesuuuu - do tego w pracy oberwanie chmury dosłownie!!! I na budowę muszę podjechać, pokazać, gdzie mają bć dziury w stropie, bo jutro już zalewają http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/muede/c030.gif I jeszcze sąsiad zadzwonił w sprawie płotu, więc znowu jutro jadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 19.11.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 no u nas gminna ale chyba sami zrobimy też, bo już rozjeżdżona a gmina się nie pali do pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 19.11.2013 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 no u nas gminna ale chyba sami zrobimy też, bo już rozjeżdżona a gmina się nie pali do pomocy U nas właśnie pięknie ulicę podpicowali (oczywiście sąsiedzi - podzieliliśmy się kosztami), bo droga miasta ale zanim kiwną palcem, utonęlibyśmy w bagnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 19.11.2013 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 U nas droga to temat rzeka kazdy jest wlascicielem 1/16 (chyba o ile dobrze pamietam ;p) i ci co maja dzialki na handel nie kwapia sie by zdac do miasta, zreszta miasto i tak nie chce- bo droga to problem. No wiec mamy rajd dakar kiedy jezdzimy do domu Chole jaka duza masz dzialke? Polskie drogi chciałoby się rzec;) Ania 1400 m, w tym 175m to droga Wróciłam z budowy - klamka zapadła - będą dwa świetliki tunelowe - jeden w garderobie, drugi w przyszłej pralni, także już pozamiatane;). Ustaliliśmy miejsca przepustów dla wentylacji, zmieniliśmy lokalizację wyłazu na dach, plus klepnęliśmy sprawę wyjścia na poddasza nieużytkowe nad garażem. Wyłaz będzie z poziomu piętra - nie wiadomo dokładnie, jakiego wymiaru ale raczej taki roboczy, bo będzie niski. Teraz następna zagwozdka - trzeba będzie ten wyłaz albo wyeksponować albo zamaskować. Jak już powstanie, będą Was prosiła o pomoc:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 19.11.2013 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Chloe witam widze, ze sie dzieje to dobrze niestety jestem nie w temacie, bo nie mam nawet kiedy przeczytac ulubione watki dobrze, ze tyle decyzji juz za Toba jaki kolor okien ostatecznie wybralas ?? no i najwazniejsze, ze dziecko zdrowieje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 19.11.2013 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Chloe witam widze, ze sie dzieje to dobrze niestety jestem nie w temacie, bo nie mam nawet kiedy przeczytac ulubione watki dobrze, ze tyle decyzji juz za Toba jaki kolor okien ostatecznie wybralas ?? no i najwazniejsze, ze dziecko zdrowieje pozdrawiam Dzięki Słonko Okna będą w kolorze antracytu, obustronnie (uszczelki w środku czarne, a wnętrze ościeżnicy też jakieś takie antracytowe) Jestem zmęczona - jutro powtórka - spotkanie z wod-kan, sąsiadem i jego płotem oraz zalewanie stropu. W tygodniu muszę zamówić świetliki. W piątek jestem umówiona z projektantką wnętrz na dużą łazienkę. Mam nadzieję, że będzie wyglądała dobrze, bo trochę już na nią czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 20.11.2013 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 (edytowane) Pogoda pod psem i to bardzo posępnym, a u nas zalewanie stropu. Przez działkę płynie sobie rzeka - dobrze, że w sobotę panowie zrobili odwodnienie, tak więc płynie sobie w korycie, a nie w garażu. Wszystko przez to, że sąsiad ma działkę położoną wyżej, nasza jeszcze nie podniesiona, więc cała jego woda ma ochotę wskoczyć mi do garażu. Na szczęście kier-bud to przewidział i mamy sucho. Grucha się zakopała, na szczęście wykonawca miał w pobliżu koparkę, dojechała, wyciągnęła i dzięki temu mamy już pół stropu. Dzisiaj miałam spotkanie z panem wod-kan - czekam na wycenę. Gaz ma się robić w sobotę, być może kanalizacja będzie w pakiecie. W piątek spotkanie z panem od utwardzenia drogi, odwodnienia liniowego itp. Zaklepałam już wstępnie początek grudnia i jeśli tylko się dogadamy, będą działać. Marzę o tym, żeby dojść na budowę suchą stopą. Z budowlanych wieści:dzień 72 zalewanie stropu nad piętremhttp://img708.imageshack.us/img708/8574/xx76.jpg http://img600.imageshack.us/img600/5757/jx8f.jpgW sobotę najprawdopodobniej pojawi się u nas ostatnia grucha i zalejemy tarasy - właśnie trwa ubijanie piasku. Edytowane 20 Listopada 2013 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 20.11.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 ...Okna będą w kolorze antracytu, obustronnie (uszczelki w środku czarne, a wnętrze ościeżnicy też jakieś takie antracytowe)... znaczy ciepła ramka w środku (pomiędzy szybami) czarna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 20.11.2013 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Nie wiem, jak to się fachowo nazywa ale chyba tak. W każdym razie - nie będzie jasnego środka, przed czym przestrzegała Słonko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 20.11.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Nie wiem, jak to się fachowo nazywa ale chyba tak. W każdym razie - nie będzie jasnego środka, przed czym przestrzegała Słonko no o ten środek słonka to ja specjalnie dzwoniłam by się dodatkowo upewnić - ale przy dwustronnym kolorze nie było obaw, bo wszystko jest takie samo... pytam o te ciepłe ramki, bo ja chciałam właśnie czarne ale mi odradzono - więc zobaczę jak to u Ciebie będzie wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 20.11.2013 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Kurcze, musze przyznac z perspektywy czasu, ze ten etap bardzo cieszy bo efekty sa najbardziej widoczne. Kiedy zaczynaja dalej murowac? Chyba w ogóle nie będą robić przerwy - w sobotę zaleją resztę, jak dowiozą jakieś ostatnie elementy konstrukcyjne na dach. Przy okazji zaleją taras. W niedzielę sobie przeschnie,a w poniedziałek można już działać dalej. Zostaje wykonanie wieńców żelbetowych pod murłatę i potem już więźba. Po więźbie kominy i działówki i na koniec dachówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 20.11.2013 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 no o ten środek słonka to ja specjalnie dzwoniłam by się dodatkowo upewnić - ale przy dwustronnym kolorze nie było obaw, bo wszystko jest takie samo... pytam o te ciepłe ramki, bo ja chciałam właśnie czarne ale mi odradzono - więc zobaczę jak to u Ciebie będzie wyglądało A czemu Ci odradzano? Nie pamiętam, czy one czarne są, czy jakieś ciemno-brązowe ale najbliższe antracytowi (z tego, co mieli do zaoferowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 20.11.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 ehhh nie czytasz chyba dokładnie u mnie wszystkiego pisałam już o tym no, że za ciemne będą okna i mąż się ugiął i będzie jaśniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 20.11.2013 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 ehhh nie czytasz chyba dokładnie u mnie wszystkiego pisałam już o tym no, że za ciemne będą okna i mąż się ugiął i będzie jaśniejsza A buuu, poprawię się To będziemy miały porównanie, choć wydaje mi się, że poza nami nikt nie zwróci na to uwagi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 20.11.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 dokładnie - porównamy sobie ... poza nami nikt nie zwróci na to uwagi;) zapewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 20.11.2013 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Mam wycenę podciągnięcia gazu i kanalizy do domu (kanaliza jest na działce ale u mnie trzeba przebrnąć przez kawał drogi dojazdowej). I tak pan 2w1 chce za gaz 6 tys. (inni chcą więcej- w tym oczywiście doprowadzenie gazu do kotłowni oraz skrzynka przy budynku i przy płocie)), a za kanalizę 6500 na czysto z materiałem. W tym koparka i geodeta. Chciałam, żeby zrobiła to jedna ekipa ale pan ze ZWiKu podał cenę 5200. Tak więc opłaca mi się dwukrotne kopanie:jawdrop: Wieczorem zadzwonię jeszcze raz do 2w1 i albo zrobi w tej cenie albo robi tylko gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 20.11.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 edit:zakumałam czyli pan 2w1 ma powiedzieć że zrobi za 5200?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 20.11.2013 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 edit: zakumałam czyli pan 2w1 ma powiedzieć że zrobi za 5200?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts