Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkiełko w Tropikach - dziewczyna na placu budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Siedzę u siebie w pracowni na poddaszu i mam wrażenie, ze dach mi sie unosi nad głowa. Na południe od W-wy duje jak piorun

Pesteczko, Twój dach przynajmniej przymocowany;) Trzymaj się dzielnie, nie odlatuj nigdzie:no:

Mam takie myśli, że pojadę na budowę i będę zbierać więźbę po polach:P

Spokojnie Chloe, nie rozleci się. Ja tak gadam, bo mi poskrzypuje w jednym miejscu, ale to podobno zbyt mocno spasowana drewniana nadbudowa ścianki antresoli nad jednym z pokoi. Zupełnie tak słychać jakby wiatr wwiewał pod dach przez podbitkę.

Hej kobity !

Cóż tam słychac na froncie ?

O chorobach wiem i przytulam do cyca.

Komu co trza jeszcze..?

Pestka, a co Ty porabiasz w tej pracowni, hymmmmm ?

Malujesz, rzeźbisz, grafikujesz, podglądasz sąsiadów przez teleskop, przetrzymujesz kogoś....

Pochwal się...

Fajnie jest znac kogoś kto ma PRACOWNIE a nie GABINET.

Widzisz różnicę ?

;)

Przetrzymuję kota Pasqala. Raczej to on mnie przetrzymuje, bo robi sobie z mojej lewej ręki poduszkę. Nawet nie wiecie jak to ciężko posługiwać się komputerem we współpracy z kotem.

Mari grafikę wydawniczą i (rzadziej) internetową produkuję.

Jakieś woodoo, to ktoś ukręcił na mnie. Od 3 dni bez przerwy zmieniam zestaw logosów sponsorów na plakacie. Stale się komuś coś nie podoba. Raz ma być większe, raz mniejsze, na białym placku i bez białego placka.... Ostatnio Rzepa wprawila mnie w stan stuporu ze zdziwienia. Po 2 dniach przepychanek pani z PR gazety potraktowała mnie jak kretynkę i przysłała logo z poleceniem wstawienia dokładnie w tej wielkości. Problem w tym że plakat ma 70 x 100 cm a o ich logo ma mieć 3,5 x 0,7 cm i będzie o 50 % mniejsze od innych. Plakat tej wielkości ogląda się z odległości metra, więc kto to ździebełko zobaczy.

Wstawiłam i odeslałam po raz enty. Spodziewam sie jutro serii invektyw na temat mojego stanu umysłowego.

A ja przez to nie mogę się skupić na przyjemniejszych rzeczach, np. na łazieneczce Karoliny. :p

Na uspokojenie słucham Godsmack

Edytowane przez pestka56

Dziewczyny ja to jestem ciekawa jak to u mnie domek wyglada...

az sie boje i martwie zeby nic zlego sie nie wydarzylo.. co prawda dom ubezpieczylam wiosna od takich rzeczy...

ale i tak boje sie..

a sioste meza nie bede prosila bo i tak nie pojedzie... oni obiecuja ze podjada po trasie i tak jezdza czasami przez miesiac!! a codziennie kilka razy dziennie przejezdzaja przez moja miejscowosc! ciezko im skrecic i 200m podjechac pod nasz dom...

ale jak kase im wysylalam to uwierzcie mi 15minut i juz ja odbieraja! bo dostaje smsa od westernunion..nie od nich bo oni jak zawsze ani dziekuje ani pocaluj mnie w dupe:P wiec powiedzialam koniec! nie ma wysylania pieniedzy..jak sie nie ma miedzi to na dupie sie siedzi..a oni tylko na imprezki sreski to puszczaja...

od roku 2tysiecy nie potrafia oddac a ostanio w hotelu 4* byli na ostatkach (bo jego znajomi szli) a teraz na jedzenie dla dzieci nie maja :sick:

Pestko, ale masz fajową fuchę !!!

Posłuchałam sobie tej Twojej odprężającej muzy i natychmiast poleciałam po sznurek i taboret.

Ło matko !

Nie dziwię się, że tworzysz bez wiekszego entuzjazmu.....

Gdybyś straciła wiarę w siebie, to proponuję, wziąc sobie głęboko do serca ten oto "utwór"

Toż to poezja w najczystszej postaci !!!

Nie czepiamy się drobiazgów ;)

Pesteczka, pochwal się swoja radosna twórczością.

Może byc u mnie :)

Obiecuję, że pochwalę :D

Ja niestety będę miała gabinet:(

Mari, moja kumpela jest nauczycielką i opiekunką w ośrodku szkolno-wychowawczym. Ma grupę chłopców w wieku ok 18 lat i ostatnio na imprezie andrzejkowej dostałe od nich tę właśnie piosenkę z dedykacją:lol2: Komplement, jak by nie było:D

Ps. Moja angina ma się lepiej ode mnie - chyba nie wyłażę z domu. Czeka mnie tylko eskapada na budowę, bo przyjeżdża elita w sprawie schodów;)

Edytowane przez _Chloe_

Jadę na imprezkę do w-wy. Cud, że dotarliśmy do kolei i udało sie w tym śniegu zaparkować. Po drodze w rowie widzieliśmy... odśniżarkę, he, he...... Śniegu mamy ponad kostki.

W nocy prund szlag trafił i włączyli po 17. Próbowałyście włosy suszyć i podkręcać na szczotkę przy kominku :D nowa sprawność. Polecam :D :D :D

Rynna spustowa nam odleciała na szczęście zaplątali się w witki mojego wierzbowego płotu.

Dziewczyny ja się wychowałam na kapelach rockowych. Ten Years After, Led Zeppelin, Budge i masa innych. Pisze z iPhona wiec tylko tyle.

Jadę na imprezkę do w-wy. Cud, że dotarliśmy do kolei i udało sie w tym śniegu zaparkować. Po drodze w rowie widzieliśmy... odśniżarkę, he, he...... Śniegu mamy ponad kostki.

W nocy prund szlag trafił i włączyli po 17. Próbowałyście włosy suszyć i podkręcać na szczotkę przy kominku :D nowa sprawność. Polecam :D :D :D

Rynna spustowa nam odleciała na szczęście zaplątali się w witki mojego wierzbowego płotu.

Dziewczyny ja się wychowałam na kapelach rockowych. Ten Years After, Led Zeppelin, Budge i masa innych. Pisze z iPhona wiec tylko tyle.

Mnie by pewnie zrobiła się lwia grzywa - włosy musiałyby schnąć naturalnie, bo kominka nie posiadam JESZCZE. Pesteczko - doceń swój kominek:-)

---

Zajeżdżam na budowę, a tam dach się robi:jawdrop: Słowo daję - podziwiam ich - mnie wykurzyło zaraz po pomiarze schodów.

Mamy już folię i desskowanie (częściowe) nad garażem i od frontu.

Jutro wielki dzień - przekopuje się woda przez drogę, przyjeżd

ża Pan Deszczówka oraz nasz nowy nabytek - elektryk Pan Tomek, który przeniesie nam rozdzielnię do garażu oraz zrobi przelotki pod drogą dla domofonu, bramy i oświetlenia:yes:

We wtorek długo oczekiwana Akcja Utwardzanie Drogi

Pogoda idealna, nie ma co:bash:

Wczoraj wieczorem był szampanik Jackowiak, a dziś skoro nadal, duje i śnieży na poprawienie nastroju gra u nas Led Zeppelin, o tak m.in. http://www.youtube.com/watch?v=sfR_HWMzgyc :wiggle:Zawsze mnie nosi przy ich muzyce Edytowane przez pestka56

Pan od deszczówki aktualnie wykonuje kanalizację deszczową - zgodnie z projektem. Dzisiaj 2 studzienki i wykop pod resztę (muszą zakończyć prace wszelakie na trasie droga - dom, bo we wtorek wchodzi pan od utwardzania drogi). W tygodniu zostanie zakopany zbiornik na deszczówkę (6,5 m3), panowie dokończą odprowadzenia, zrobią pozostałe studzienki i wykonają trójniki pod odpływ liniowy). Drenażu na razie nie robimy, bo na naszej ulicy nie ma jeszcze kanalizacji deszczowej.

Elektryk tez już się przekopał, czyli akcja utwardzanie odbędzie się zgodnie z planem:)

Chloe mozesz coś wiecej opisać o systemie odprowadzenia wody z rynien??

Czyli spinacie wszystko e jedna całość tj. całość leci do zbiornika (6,5m3). Jakie są tego koszty?? Bo mamy podobny dylemat i myślimy jak to rozwiazać

a co w przypadku gdy zbiornik sie wypełni w całosci??

Magazynowaną wodę planujecie wykorzystać do podlewania??

O, widzę że właśnie jesteś, więc napiszę od razu. W projekcie mam bodajże 7 studzienek, 5 rur spustowych, ok 70m rur i zbiornik na deszczówkę o wielkości 6,5m3 -bez odpływu. Później zamontujemy jakieś urządzenie,żeby wodą można było wykorzystać do podlewania ale na ten moment odpuszczamy, bo za wcześnie na decyzje odnośnie pompy. W projekcie mieliśmy mniej rur spustowych ale kierownik uważał, że to błąd i się doprojektowały. U mnie wszystkiego jest dużo, bo działka jest spora,a i nie bez znaczenia jest fakt, że sąsiad obok ma teren z górką i jego woda chętni by do nas wskoczyła. Trzeba się dobrze odwodnić;)

Kori - to wszystko wygląda jak sieć - trochę podobnie do drenażu, tylko dalej od budynku - każdy kanał ostatecznie ma swój finał w rurze łączącej pozostałe i wchodzącej do zbiornika.

Musisz spojrzeć, jakie masz warunki w planie zagospodarowania - zbiorniki mogą być otwarte, a mogą być też studniami chłonnymi, czyli nie musisz zagospodarowywać wody ze zbiornika ale też nie masz czym podlewać w gratisie. Są też specjalne urządzenia, które pozwalają przystosować wodę z deszczówki do spłukiwania w kibelku. Jest nad czym myśleć:)

--

Padam na twarz - jestem na pograniczu uśnięcia i puszczenia pawia - chyba przez antybiotyk:sick:

Edytowane przez _Chloe_

CHloe zdrówka życzę.

U nas jest działęczka mała, a wody gruntowe na gł ok 2.2,5m stąd myślałam o zbiorniku z dnem i opcją podlewania.

TYlko zastanawiam sie, co w przypadku gdy jest jesień, długotrwałe opady i dojdzie do całkowitego zapełnienia zbiornika???

Przelewa sie woda wtedy na ogród, czy moze macie jakieś inne rozwiazanie??

Wyślesz mi na priv koszty takiej instalacji, (zbiornik, rury, etc)??

u mnie też ten temat będzie zapewne niebawem na tapecie... wcześniej planowaliśmy zbiornik właśnie, do którego będzie lecieć deszczówka... w momencie przepełnienia zwyczajnie na działkę - tak jak by zbiornika nie było... albo dorzucimy drugi :D mamy kawał działki to jest gdzie wkopywać :cool:

chloe ile macie metrów działki?