lukasz69karolina 10.12.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 hmmmmm te szklane balustrady wymiatają... boskie!! mi osobiście niebardzo podoba się miejsce łączenia szyb (przy spoczniku)... w momencie gdy nie będzie na szkle ppchwytu to nie będzie się tak rzucać w oczy, że to są dwie różne wysokości i się nie schodzą... więc ten pochwyt tu razi wg mnie... dałabym go na ścianie (dla dziecka głównie)... gdy podrośnie zdemontujecie, dziury załatacie, pomalujecie i będzie marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 10.12.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 ...( a zna sie dobrze na zasadach BHP;))... buahahahahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 10.12.2013 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Haha, Karolina - nie wiedziałam że taki z Ciebie spec;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 10.12.2013 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Farciara - opal wełnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.12.2013 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 A Ja siedzę jak ten głupi i zastanawiam się o co chodzi z tą wełną Nie powiem.....miałam pewne skojarzenie :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 10.12.2013 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 A Ja siedzę jak ten głupi i zastanawiam się o co chodzi z tą wełną Nie powiem.....miałam pewne skojarzenie :rotfl: Kto, wie co nasz Wełniak będzie robił Ważne, żeby wróciła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 10.12.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Jako właścicielka podobnej balustrady się wypowiem... Poręcz dla dziecka przy ścianie to niezależnie od wyglądu - lepsze rozwiązanie . Nasze szkło od balustrady jest chyba za cienkie (nie robione przez profesjonalistę, więc tą kwestię ) przez co delikatnie chwiejne. To od razu uczyliśmy dzieciaka, że od szkła to z daleka. Jak na balustradę weszła poręcz to szkło jest stabilniejsze, a my mamy wiecznie brudną balustradę, bo te małe (mniejsze od chińskich) rączki są WSZĘDZIE! Już w 5 minut po jej umyciu Tak więc organizując sobie życie łatwiejszym - polecam poręcz zamontować na ścianie, tak jak sugerują poprzedniczki dla wygody, bezpieczeństwa, spokoju i czystości Ale już zupełnie inna kwestia jest taka, że mi się drewniana poręcz na krawędzi szkła podoba baaardzo (dlatego właśnie taką mam ;P). Z tym, że wtedy to już bez tych pionowych wzmocnień jak na inspiracji... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.12.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Moim zdaniem, chwieje sie przede wszystkim przez to, że nie ma pionowych słupków, które napinają szkło. Tafle sa mniejsze i aż tak nie pracują. Tu się więcej nie wypowiem bo : - być może tak jak Asia Z masz fun z takiego rozkminiania - lubisz czesto latac ze scierka - nie znam sie Owco, opalaj futerko Milego wypoczynku. Zdradz , gdzie jedziesz ? Sorki za brak polskiej czcionki, ale wziela sie i zesrala. No jajca ! Mam skandynawski alfabet ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 10.12.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Moim zdaniem, chwieje sie przede wszystkim przez to, że nie ma pionowych słupków, które napinają szkło. Tafle sa mniejsze i aż tak nie pracują. To się zgadza. Tu się więcej nie wypowiem bo : - być może tak jak Asia Z masz fun z takiego rozkminiania I to się zdadza. Hehe Wracając do balustrad... pomimo, że powyższe się zgadza, to nie oznacza, że nie można i inaczej. Można montować takie balustrady i bez poręczy i bez palików Obczaj to w centrach handlowych. Wiąże się to zwyczajnie z grubością zastosowanego szkła, które im grubsze tym droższe. Grubo droższe... I dlatego trzeba się ratować innymi drewnianymi podporami. Bądź względnie komuś się to jeszcze może podobać (tak jak mi nałożona poręcz, a Chloe paliki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.12.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 A gdyby tak jak tu ? http://www.schody-chudzinski.com/wp-content/uploads/2012/08/balustrady-szklane-007s-new.jpg Porecz dalabym jeszcze bardziej odstajaca, masywniejsza, dzieki czemu szyba bedzie w tle i nie bedzie tak narazona na rece i opieranie sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.12.2013 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Jeszcze takie... http://www.perfectschody.com.pl/wp-content/blogs.dir/14/files/schody-dywanowe-merbau/03-schody-dywanowe-merbau-balustrada-tafla-szklana.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.12.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Tu mnie zrozumieli http://budujesz.info/pliki/image/artykuly/wykonczenie-wnetrz/duze/wewnetrzne-schody-szklane272.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 10.12.2013 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Jako właścicielka podobnej balustrady się wypowiem... Poręcz dla dziecka przy ścianie to niezależnie od wyglądu - lepsze rozwiązanie . Nasze szkło od balustrady jest chyba za cienkie (nie robione przez profesjonalistę, więc tą kwestię ) przez co delikatnie chwiejne. To od razu uczyliśmy dzieciaka, że od szkła to z daleka. Jak na balustradę weszła poręcz to szkło jest stabilniejsze, a my mamy wiecznie brudną balustradę, bo te małe (mniejsze od chińskich) rączki są WSZĘDZIE! Już w 5 minut po jej umyciu Tak więc organizując sobie życie łatwiejszym - polecam poręcz zamontować na ścianie, tak jak sugerują poprzedniczki dla wygody, bezpieczeństwa, spokoju i czystości Ale już zupełnie inna kwestia jest taka, że mi się drewniana poręcz na krawędzi szkła podoba baaardzo (dlatego właśnie taką mam ;P). Z tym, że wtedy to już bez tych pionowych wzmocnień jak na inspiracji... :/ Asia - to mi wystarczy - też właśnie pomyślałam - mniej łap koło szyby, mniej sprzątania:P Tak , nick od pseudonimu I tu wlasnie chcialam wrzucic Ania, Ty szalona Owco:lol2: Moim zdaniem, chwieje sie przede wszystkim przez to, że nie ma pionowych słupków, które napinają szkło. Tafle sa mniejsze i aż tak nie pracują. Tu się więcej nie wypowiem bo : - być może tak jak Asia Z masz fun z takiego rozkminiania - lubisz czesto latac ze scierka - nie znam sie Owco, opalaj futerko Milego wypoczynku. Zdradz , gdzie jedziesz ? Sorki za brak polskiej czcionki, ale wziela sie i zesrala. No jajca ! Mam skandynawski alfabet ! Spoko, Mari, wygląda na to, ze potrafię czytać po skandynawsku;) A gdyby tak jak tu ? http://www.schody-chudzinski.com/wp-content/uploads/2012/08/balustrady-szklane-007s-new.jpg Porecz dalabym jeszcze bardziej odstajaca, masywniejsza, dzieki czemu szyba bedzie w tle i nie bedzie tak narazona na rece i opieranie sie. Jeszcze takie... http://www.perfectschody.com.pl/wp-content/blogs.dir/14/files/schody-dywanowe-merbau/03-schody-dywanowe-merbau-balustrada-tafla-szklana.jpg Tu mnie zrozumieli http://budujesz.info/pliki/image/artykuly/wykonczenie-wnetrz/duze/wewnetrzne-schody-szklane272.jpg Mari (Aniu), mnie się bardzo podobają te balustrady - ta druga w ogóle jest w opcji u mnie, z tym że psują mi koncepcję w osobistym domu - chciałabym, żeby w tym miejscu było widać tylko stopnie i mój super-hiper żyrandol, którego nie mam:lol2: Jeszcze się taki nie narodził Postanowione jednak - balustrada przy ścianie i całkiem możliwe, że taka niewidoczna (np. biała). Aaa.. szyba dopiero od 3 stopnia - to będzie hardcore dla dziecia. Pocieszam się, że za rok będzie sprawniejszy i jak mu przyjdą do głupie rzeczy, to chociaż równowagę utrzyma:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.12.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 No dobrze, dobrze.... Juz nic nie mowie Propozycja tylko taka luzna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 10.12.2013 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 No dobrze, dobrze.... Juz nic nie mowie Propozycja tylko taka luzna.... Ale piękna propozycja - nawet dwie piękne, jeśli mi to osądzać Wiecie, jak to jest, gdy baba się uprze... Zaraz przypomina mi się stale powtarzany u nas tekst "Kobieta nigdy nie wie, czego chce ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu" (Jean-Paul Sartre) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.12.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Bo u kobiet, to jest mniej wiecej tak.... http://forum.wiara.pl/download/file.php?id=714 Ja nie mam czesci mozgu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 11.12.2013 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Bo u kobiet, to jest mniej wiecej tak.... http://forum.wiara.pl/download/file.php?id=714 Ja nie mam czesci mozgu ! U mnie jest jeszcze "ośrodek kontroli kierującego" (prosto, w lewo, zwolnij, czemu tedy) - znienawidzony nawet przez właścicielkę tegoż "Daty i rocznice" zostały wyparte i zastąpione chipem w telefonie.. Czyli mam dziury w mózgu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 11.12.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Załamałam się... Jaki ze mnie PROSTY typ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 11.12.2013 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 (edytowane) Załamałam się... Jaki ze mnie PROSTY typ [ATTACH=CONFIG]229585[/ATTACH] Ale za to jaki szlachetny:yes: I wrażliwy na piękno- zobacz, ile miejsca zajęły żyrandole:D -- Dzisiaj nie jem już prochów, a nadal kręci mi się w głowie - obstawiam przepracowanie - rzuciłam więc dzisiaj pracę - robię bigos i idę do kosmetyczki:cool: Droga dojazdowa dzisiaj nie dała rady i nadal mieszkamy na bagnach:bash: Jutro wjeżdża dachówka i będzie musiała wjechać pieszą siłą roboczą:(Właśnie czekam na info od wykonawcy, czy ma kogoś, kto to zrobi, czy mam sama organizować. Buu.. Edytowane 11 Grudnia 2013 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 11.12.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Tak ! U mnie zyrandole to jak buty czy torebki u innych Nie łam się tą droga bagienną. Chłopaki sobie poradzą. Mierzyłas sobie cisnienie ? A może to cos z oczami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts