Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkiełko w Tropikach - dziewczyna na placu budowy

Recommended Posts

Postaram się później wrzucić- muszą być duże kafle, bo to będzie obudowa stelaża. Wielkość co najmniej 60x120, najlepiej większe. Raczej nie łupek - mam tylko wizkę - wygląda na satynę albo jakiś półpoler.

Młody znowu się rozchorował, także z dostępem mam dzisiaj problem, bo siedzi głównie na mnie.

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dla przypomnienia łazienka:

http://img28.imageshack.us/img28/9795/zi7i.jpg

Ta ciemna obudowa kibelka i bidetu to właśnie kwarcyt-podrugiej stronie est jeszcze kawałeczek. Wygląda mi na dość szorstki, nie błyszczy.

Ktokolwiek widział taką podstawę lampy jak na foto, proszony jest o podpowiedź, gdzie kupić:)

Edytowane przez _Chloe_

Chloe, a powiedz mi o co chodzi z tą grafiką? Co to konkretnie ma być, bo nie wiem czy dobrze kojarzę, ale mówiłaś o tym w zestawieniu z jakimiś kosmicznymi pieniędzmi :confused:

Asia, no wymyśliłam sobie coś na ten wzór (do łazienki na dole):

http://img40.imageshack.us/img40/7060/yf5x.jpg

Można nanieść grafikę na kafle, na szkło lub kupić fototapetę i przykryć panelem szklanym ale jakoś boję się tej ostatniej opcji, bo zawsze coś może się rozszczelnić i woda dostanie się do tapety.

Są też grafiki dające złudzenie głębi, jak ta:

http://img801.imageshack.us/img801/8157/joxr.jpg

Co Wy na to? Myślałam też o spersonifikowaniu zdjęcia albo o grafice nawiązującej do nas. Łazienka na dole będzie skromniutka - ta grafika ma być jedyną ozdobą, strasznie chciałabym coś takiego (pewnie w sepii albo coś mało kolorowego). Fanaberia, co?:(

---

Trochę dzisiaj nie żyję, bo mały znowu chory - do 1.30 zbijałam mu gorączkę. Ostatecznie po 4 godzinach nurofen już nie działał - wysłałam M. do apteki po paracetamol i podawałam naprzemiennie. Jestem jak zombie. Mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie lepsza.

Edytowane przez _Chloe_

Dziękujemy:hug:

Mały śpi,ja nie mogę ale martwię się o niego (jak każda matka). Odganiam myśli porównując oferty: ogrzewanie, odkurzacz, wod-kan ale mi nie idzie:cry:

Łazienka ma 140x210cm i jest lustrzanym odbiciem tej z łódką. Grafika byłaby na całej ścianie na wprost od wejścia (kabina walk-in nie zasłaniałaby jej).

Jeszcze nie wiem, Mari - pewnie znowu wirusówka. Poza gorączką ma katar i kaszle z rana ale to pewnie przez spływający katar. Nic specjalnego, gdyby nie to, że ostatnio choruje bardzo często i przestał przybierać na wadze. Robiliśmy badania krwi ale nie są miarodajne, bo wtedy też był chory:cry: Za dużo ma eozynofili, co wskazuje albo na alergię (mały atopik, także prawdopodobieństwo ogromne) lub pasożyty. Badania nic nie wykazują ale wiadomo, jak to jest - pasożyty nie wychodzą, a są. Myśle o tym, żeby profilaktycznie go odrobaczyć, mamy powtórzyć TSH, krew z rozmazem, ogólny poziom IgE i zobaczymy. Martwię się głównie tym, że każda choroba kończy się biegunką, a to go wykańcza i długo trwa.

Buu.. szkoda słów, muszę przekierować myśli, bo już za dużo się nad tym zastanawiam.

Edytowane przez _Chloe_

Pozwól, że ciotka Cie jeszcze troszkę pomęczy, wszak WSZYSTKIE DZIECI NASZE SĄ :)

A ile ma wieku ?

Czy biegunki wtedy, gdy bierze antybiotyki czy zawsze przy chorobach ?

2,2 lata

Biegunki zawsze po lekach (ale antybiotyków jeszcze nie dostał, chyba że Nifuroksazyd to antybiotyk?). Ogólnie ostatnio był problem z luźniejszymi kupami ale odkryłam winowajcę- zaczął pić soczki. Wróciliśmy do wody i jest lepiej.

Jak coś się zaczyna, od razu podaję enterol i smectę i na razie tfu tfu jest zatkany.

A... nie podaję mleka, kiedy jest chory, bo byłyby pawie na metry.

A robiliście badania w kierunku Candida albicans ?

Mój syn reaguje identycznie i nawet gdy jest zdrowy, ma biegunke gdy przedawkuje słodycze, soki, owoce i ciastka/pieczywo.

Badania są drogie, ale warto je zrobić.

Przynajmniej będziesz wiedziała, czy martwić się ta biegunką czy ten typ tak ma.

Candydozy nie da się wyleczyć.

Można jedynie zasuszyć, uspić dożdże, ale umówmy się....niewykonalne, zwłaszcza przy dziecku.

Dieta polega na odstawieniu wszystkiego co jest pożywką dla drożdży, czyli własciwie WSZYSTKIEGO.

Czy gdy był młodszy lub teraz, brał/bierze wszystko do buzi ?

Jadł/je piasek z piaskownicy ?

Lizał/liże wszystko co popadnie, włacznie ze zwierzętami, kołpakami od samochodu itp ?

No z kupa musisz polatać.

Ja za badania mojego syna zapłaciłam ponad 500 zł, ale nie powiem Ci czy to sama Candidoza tyle wyniesła czy poszukiwania co za swołocz trzepie nam jelito.

Robale wykluczyli.

Skoro on z tych snurkowatych to radziłabym Ci to sprawdzić.

Trzeba iść do lekarza lub do prywatnego laboratorium i poprosic o wytyczne ( ile, kiedy i jak pobrać) na badania w kierunku Candidozy.

Asia, no wymyśliłam sobie coś na ten wzór (do łazienki na dole):

http://img40.imageshack.us/img40/7060/yf5x.jpg

Można nanieść grafikę na kafle, na szkło lub kupić fototapetę i przykryć panelem szklanym ale jakoś boję się tej ostatniej opcji, bo zawsze coś może się rozszczelnić i woda dostanie się do tapety.

Są też grafiki dające złudzenie głębi, jak ta:

http://img801.imageshack.us/img801/8157/joxr.jpg

Co Wy na to? Myślałam też o spersonifikowaniu zdjęcia albo o grafice nawiązującej do nas. Łazienka na dole będzie skromniutka - ta grafika ma być jedyną ozdobą, strasznie chciałabym coś takiego (pewnie w sepii albo coś mało kolorowego). Fanaberia, co?:(.

Pisz do Natalii Stanko. Ona ma w łazience nadruk na białych kaflach. Wyszło bosko