Mmelisa 03.01.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Witam noworocznie Nawet nie wiesz jak ja bym chciala tak sobie podjechac do domku i polazikowac w nim.... Zawsze to jakis pomysl do glowy przyjdzie i latwiej o sprawdzenie czy sie przyjmie czy tez nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.01.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Wlasnie owcaania, wlasnie..te zdjecia... i jeszcze prosic sie o nie tygodniami, gdzie owe osoby kilka razy dziennie przejezdzaja przez ta miejscowosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 03.01.2014 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Witam noworocznie Nawet nie wiesz jak ja bym chciala tak sobie podjechac do domku i polazikowac w nim.... Zawsze to jakis pomysl do glowy przyjdzie i latwiej o sprawdzenie czy sie przyjmie czy tez nie... Oj, Meliska znam ten ból, a tak to się tylko na zdjęcia ślumpi i zawsze ich za mało i nie takie i nie wiadomo o co chodzi. Chloe ty to jeszcze byś nie jedną budowę mogła pociągnąć z taka krzepą Co racja,to racja dziewczyny - przynajmniej nie muszę nikogo prosić o zdjęcia. Na budowie nie da się długo posiedzieć, bo chłód wygania ale zawsze można coś zmierzyć, na coś zerknąć.. Byle do wiosny.. wtedy zaczną się przygotowania do wykończeniówki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.01.2014 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Noooo to jestem ciekawa jak nam ta wykonczeniowka pojdzie my tez sie do niej przymierzamy...ale czuje ze to chyba w tym roku nie nastapi tak w 100% no nie da sie... za duzo rzeczy do kupienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 03.01.2014 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Noooo to jestem ciekawa jak nam ta wykonczeniowka pojdzie my tez sie do niej przymierzamy...ale czuje ze to chyba w tym roku nie nastapi tak w 100% no nie da sie... za duzo rzeczy do kupienia U mnie nastąpił chwilowy przesyt budową... może dlatego, że 90% decycji podejmuję sama i załatwiam sama.. Pewnie wena wróci mi, jak zobaczę okna. Siedzę cicho i załatwiam to, co lepiej mieć już odhaczone. Na razie nie chcę nawet myśleć o kafelkach, kibelkach i podłogach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 06.01.2014 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Tynk Aniu, chociaż beton bardzo mi się podoba. Tynkarze już umówieni - teraz wszystko zależy od zimy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 06.01.2014 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Masz na mysli taki tynk dekoracyjny? U mnie będą zwykłe tynki, dekoracyjnego raczej nie upchnę, chyba że jakiś mini kawałek imitujący beton właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 07.01.2014 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Dziewczyny, potrzebuję pomocy, burzy mózgów itp.Przymierzam się od salonu - w zasadzie to męczę go od tygodnia i mam wstępne wizki ale problem polega na tym, jak ma wyglądać miejsce przy kominku. Czy zabudowa ma być do sufitu? Po lewej stronie chciałabym niskie półki lub wnękę na drewno - po prawej biblioteczkę, i tu kolejny problem - czy ona może być bezpośrednio przy zabudowie z kominkiem? Nie spłoną mi ksiażki? Czy lepiej, żeby biblioteczka była niska, czy wysoka - prosta, czy ze skosem pod schodami? Tyle decyzji, mam mętlik:cry: http://img849.imageshack.us/img849/8503/r2s3.png http://img593.imageshack.us/img593/891/bi6s.png http://img22.imageshack.us/img22/750/4tca.png Edytowane 7 Stycznia 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 07.01.2014 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 dawaj wizki! a gabinet ? na czym stanęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.01.2014 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Hej lachony !Co tam Panie na budowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 07.01.2014 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 dawaj wizki! a gabinet ? na czym stanęło? Stanęło na tym, że biurko będzie przodem do okna ale pojawiło się utrudnienie - musimy tam upchnąć starą biblioteczkę. Z chesterem to już może być przeładowana sytuacja, także wrócimy do tematu:p Hej lachony ! Co tam Panie na budowie ? Hellow sexy, na budowie głównie ustalenia. Droga w połowie gotowa i znowu mamy przerwę, bo chlapa. Dorzuciłam wizki do poprzedniego posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 07.01.2014 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 hmmmm tak w pierwszej chwili niepodoba mi się biblioteczka pod spocznikiem - tak wciśnięta w kąt jak tam będzie wysoko? da się stać normalnie? chyba lepiej by wyglądała jakby była skośna jak schody i tylko do spocznika książki raczej nie spłoną od kominka, bo przecież jest szyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.01.2014 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Sexy powiadasz ? Już dawno się tak nie ubawiłam Co do planów wykończeniowych.... Czy to nie jest ciut za wcześnie ? Poczekaj.... Spokojnie..... Dom dopiero co sie postawił, schodów brak a Ty się zastanawiasz co pod nimi będzie ? Mówiłam...myśl o ogólnej koncepcji, kolorystyce... Reszta przyjdzie jak tam wejdziesz i poczujesz klimat. Co do miejsca przy kominku to nieco inaczej bym tę przestrzeń rozplanowała... Jesli pozwolisz to coś machnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 07.01.2014 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Pod spocznikiem jest 165 cm. Schody kończą się na 2,65 m i okala jest pustka.Mnie też się to nie podoba - dlatego pytam - może razem coś wymyślimy:D Z założeń stałych jest ułożenie sof - narożnik stoi tam celowo, bo nad nim jest pustka i mój zamysł odnośnie lamp. Natomiast cała ściana kominkowa jest do pokombinowania. Nie widać pewnie tv - jest na ścianie oddzielającej salon od kuchni, czyli na lewo od sof. Mam układ funkcjonalny (tylko rzut od projektantki) i na tym poprzestanę - nie wymyśliła niczego, na co bym sama nie wpadła, więc dam sobie spokój. Mari, machnij:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.01.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Machnęłam Jak czegoś nie kumasz to pytaj.... Cyganka prawde Ci powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 07.01.2014 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Machnęłam Jak czegoś nie kumasz to pytaj.... Cyganka prawde Ci powie [ATTACH=CONFIG]233667[/ATTACH] Kumam, kumam:) Wklejałam już kiedyś tę opcję i umarła właśnie z powodu braku możliwości oglądania telewiizji. Siedzący na sofie bliżej wejścia musieliby patrzeć do tyłu:( Myślę raczej, jak tu pokombinować przy takim ułożeniu, jak wkleiłam Chloe jak dla mnie kominek pod sam sufit (mniej powierzchni do sprzatania, mniej kanciasto). Jesli bedziesz chciala polozyc jakies bibeloty to zawsze masz polki po bokach. Z biblioteczka to zalezy czy jestes molem ksiazkowym i masz 3 tony ksiazek w domu? Ksiazki nie splona na pewno ale zostawilabym jakis odstep od kominka (tak jak na wizce), w razie czego gdyby jaks iskra... Tfu tfu ..Jesli biblioteczka bedzie robiona pod wymiar to pociagnelabym ja pod schody. Nie musi sie z nimi bezposrdnio stykac ale szafka moze miec identyczny ksztalt jak stopnie. Mozesz tez wstawic gotowa biblioteczke na lini z kominkiem konczaca sie przy schodach a druga nizsza w poprzek (ta sciana gdzie wchodzisz na schody). I tu mozesz kupic gotowe polki badz regal z ikei Jesli masz tyle ksiazek co ja to postawilabym biblioleczke obok kominka nie wchodzac juz pod schody. Edit: Nie robilabym mega wysokich scian-regalow na ksiazki bo jednak to dom a nie biblioteka. No właśnie, też mi się wydaje, że lepiej nie dzielić tej bryły. Utwierdziłaś mnie w tym:) Książek mam dużo, chociaż ostatnio sporo sprzedałam. Zaraz spróbuję coś poprawić, tylko trudno jest, bo kominek jest kombinowany z blatów i półek, a schody to 3 osobne konstrukcje - tak to już jest, jak się tworzy w programie darmowym:mad: Edytowane 7 Stycznia 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.01.2014 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 No właśnie, przeciagnełam kominek do sufitu, ale zrobiłam wkład centralny, zeby wykluczyc ewentualne spłonięcie. Przy takiej konstrukcji kominka, biblioteczka lepiej wyglada dociagnieta do niego. Nie wygląda to wtedy jak wcisnięcie w pustke pod schody, tylko to co pod schodzami jest kontynuacją ciągu, zaczynającego się w salonie. Pod schodami, dałabym lezankę jako typowy mebel czytelniczy Wnęka na lewo od kominka, to jak dla mnie sterta ułozonego na podłodze drewna i wystarczy. Dom ma pustkę co optycznie go "podwyższa" "Podwyższenie" kominka, ładnie i logicznie nawiąże do pustki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.01.2014 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Co do tv...Masz jakis rzut, który zobrazuje całość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna_k12345 07.01.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Hej, super wątek. Mi się marzy dom w stylu skandynawskim. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 07.01.2014 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Łaaa!!! Nie nadążam ale wiem, że Wy wiecie, o co mi chodziDziękuję Wam bardzo. Już wklejam poprawione (kominek i opcja z biblioteczką podciągniętą pod schody), to znaczy wyobrażamy sobie, że tak jest, bo nie mam odpowiedniego modułuMari - właśnie myślę też o kominku bez bocznej szyby. I zmieniam zdanie co chwila - to właśnie z powodu kominka robię te wizki, bo za miesiąc trzeba już będzie zdecydować. To się tylko wydaje, że jest sporo czasu ale w połowie lutego będą już schody. Jeśli pogoda pozwoli, do końca marca będziemy po wylewkach, a wtedy wkracza kominek. Zamówić trzeba wcześniej, bo pan będzie robił projekt.Witaj Katarzyno:welcome: ZapraszamNie wiem,czy nasz domek będzie w stylu skandynawskim ale okaże się już niedługo, co to nam wyjdzie;) http://img827.imageshack.us/img827/2631/q4ny.png Edytowane 7 Stycznia 2014 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts