Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkiełko w Tropikach - dziewczyna na placu budowy

Recommended Posts

Tak, z drugiej strony, nad schodami konkretnie. Można nawet powiedzieć, że mam już okna w salonie:lol2:

Karolina - u mnie cały przedpokój na piętrze będzie miał wysoki sufit - właśnie dla tych okien. Już wklejam:)

Przed:

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/854/8i7z.jpg

Po:

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/801/nrki.jpg

Stałą się jasność - niebo a ziemia normalnie:). Przepraszam za jakość - bunt aparatu.

Na zewnątrz:

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/560/vaj0.jpg

Wizka poglądowa przedpokoju:

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/19/z5ym.jpg

Edytowane przez _Chloe_

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no faktycznie - teraz sobie przypominam jak już była mowa o tych wizkach :)

jest mega!!!! one będą otwierane elektrycznie?? czy nie będą się otwierały??

właśnie ja chciałam u siebie pustkę nad salonem i też takie okienka, ale nie wyszło :(

Będą się otwierały elektrycznie - nawet dzisiaj dostałam piloty;)

Teraz właśnie doceniam projekt indywidualny - trwało to długo, ja męczyłam i męczyłam projektantki ale dzięki temu powstało kilka fajnych rzeczy - min. ten wysoki sufit. Zobaczymy, jak podsumuję dom po zamieszkaniu ale już teraz podoba mi się mini pustka i ten właśnie skośny sufit na piętrze.

--

Dzisiaj byli u mnie na budowie panowie od ogrzewania, klimy, podłogówki, stelaży i rekuperacji. Ustaliliśmy wstępnie miejsca dla poszczególnych jednostek.

Ponoć nawet już mi piec zamówili. Dostałam też namiar na pana, który robił u siebie ocieplenie poddasza pianą, przetrzepał cały lokalny rynek i wybrał firmę, która super się spisała, także namiar na pewno zostanie sprawdzony:). Dowiedziałam się, że piany są różne i najlepiej brać kanadyjską, bo oddycha. Kurde, jak taka piana może oddychać?:jawdrop::lol2:

Pewnie tak..

Chciałabym salon ponadczasowy, niekoniecznie zgodny z trendami.. Niekoniecznie szaro-czarny (mimo że bardzo mi się takie podobają). Jedyne cowiem, że podłoga będzie drewniana.. I chyba nie zdecyduję się na zabudowy ścian z g-k - półki itp, bo jak mi się zbudzi, to tego niepoprzestawiam:mad:

I nie chcę mebli modułowych - Jesuuu, będę miała pusty salon:lol2:

duża ta pustka ???

Przy wielkości salonu 39 m pustka przy schodach ma 3,3 m x 2,5..

Mam ustawienie sof i tv, kominek mniej więcej też ale problem jest z meblami - żadne gotowce mi się nie podobają.. Chyba będzie tak, jak mówi Ania - położymy podłogi i coś się wtedy wyklaruje..

Przy wielkości salonu 39 m pustka przy schodach ma 3,3 m x 2,5..

Mam ustawienie sof i tv, kominek mniej więcej też ale problem jest z meblami - żadne gotowce mi się nie podobają.. Chyba będzie tak, jak mówi Ania - położymy podłogi i coś się wtedy wyklaruje..

szczęśliwie już sie nie ustawia mebloscianek wiec pewnie niewiele Ci tam dojdzie - coś pod tv, jakas witrynka/komoda super fajna - moż ejakiś antyk sie wpisze w całość dla kontrastu może fotel , stojaca lampa i pewnie finito :yes: szcześliwie są to rzeczy które można dostawić/wymienić w pozniejszym terminie :D

Nie myje się;). To znaczy one się obracają (elektrycznie) i na upartego można działać z jakimś bardzo długim kijem ale u nas na piętrze będzie jeszcze jeden fix, także raczej będziemy zamawiać firmę myjącą. I tak nigdy nie myję okien u siebie (mam ich w mieszkaniu 9 i nie mam na to czasu), także zamiast pani Krysi będzie jakiś pan Tomek ze sprzętem przystosowanym do mycia na wysokościach.

Dzwonił pan od schodów - zapomnieliśmy mu odesłać umowę:sick:. Dobrze, że chociaż zapłaciliśmy, to i schody się robią - planowane wstawienie konstrukcji - 13.02, tuż przed tynkami, a tak naprawdę w trakcie kładzenia elektryki.

Z kolei ja dzwoniłam do okien i też się robią - brama już dojechała i póki co nie mają obsuwy, także jeśli zima nas nie zaskoczy, jest szansa dotrzymania terminu 27-31.01 To już za 11 dni:jawdrop:

Utwierdzona przez Was, że wraz z podłogami wróci mi wnętrzarska wena, odpuszczam. Może zajmę się podłogami - przynajmniej wyborem rodzaju deski, bo Pan Wylewka che znać jej grubość. Polecacie coś konkretnego do podłogówki? Pewnie jakaś trójwarstwowa?

Edytowane przez _Chloe_

no dokładnie!

.

a dlaczego nie firma ochroniarska??

u nas byli właśnie i ofertę zostawili... się zastanawiamy

Karolina, już Ci mówię - dlatego chociażby, że oni potem mają Twoje kody do alarmu itp. Poza tym zawsze mogą zachachmęcić, że przyjechali na interwencję o czasie, a na przykład cofną Ci zegar. Tak mi mówił znajomy i wolę nie ryzykować.

I tu dziewczyny też stanowczo odradzały - kazały brać fachowca od alarmów, to się słucham:)

Dzięki dziewczyny - też się cieszę- jak wariatka jakaś:lol2:

Właśnie tak patrzę na zdjęcie i teraz chata wydaje mi się wielka! Oby nie ZA wielka.